B-Tým

Jun. Slavia - Louňovice 3:0

V úspěšné generálce na ligu porazila juniorka 4. tým ČFL 3:0.

Slavia - Louňovice 3:0 (2:0)

Branky: 6. Koreš, 11. vlastní soupeř, 54. Švec

Sestava Slavie: Soukup - Prosek, Švec, Kodr (46. Vyskočil), Möglich - Prošek (46. Zámečník), Koreš, Brož (63. D. Souček), Mihajlovič - Kuchta - Diop (63. Vejvar)

Do posledního přípravného zápasu nastoupila kombinovaná sestava juniorky, hráčů A týmu a dorostenců, kteří se přidali ve druhé půli. V sestavě soupeře pak mohli fanoušci zahlédnout známá jména Knobloch, Čepelák, Hell anebo Vondráček. Slavia začala výborně, už v 6. minutě proniknul po pravé straně Prošek, na jeho zpětnou přihrávku do vápna si naběhnul Koreš a střelou poslal juniorku do vedení. Druhý gól si dali hosté sami docela nešťastně, na relativně pomalou malou domů z asi 20 metrů gólman Drápela nezareagoval. Do první šance se hosté dostali po dvaceti minutách hry, Štancl přihrál Mickovi, ale Soukup ho vykryl. Louňovice měly poměrně silnou desetiminutovku, kdy Slavii přehrávaly, ve 28. minutě šel na Soukupa Jeřábek sám, ale Soukup mu znemožnil vystřelit včasným vyběhnutím. Ve 29. minutě líznula střela Knoblocha pravou tyč brány. Ve 31. minutě pak Soukup chytil i hlavičku Kordiaka, který tak nezužitkoval centr do vápna od spoluhráče. V závěru první půle hrála Slavia pár minut v deseti, Kuchta se u střídačky kroutil bolestí po zásahu do citlivých míst, ale zvládnul se ještě na samotný závěr vrátit na hřiště. Slavia mohla zvýšit vedení, Diop dostal balón za obranu, rychle jí utekl, ale místo aby sám obešel Drápelu, tak dal přednost přihrávce, ale na tu nikdo ze spoluhráčů nedosáhnul.

Vstup do druhé půle byl ze strany Slavie podobný té první, v 9. minutě se po rohu prosadil hlavičkou do růžku Švec, Drápela s balónem ještě chvíli bojoval ve snaze vytlačit ho z brány, míč si ale cestu za jeho záda nakonec našel. V 58. minutě se připomněl Vondráček, jeho pěknou střelu zpoza vápna ale Soukup chytil. Stejně tak si počínal v 75. minutě, tentokrát si poradil s Mickovou střelou z malého vápna. Slavia tak vyhrála 3:0, vcelku jednoznačný výsledek, ale proti kvalitnímu soupeři až takovou převahu neměla.

"Dnešní soupeř patřil k těm kvalitnějším v naší přípravě, přišli hrát čtyři hráči z áčka, kteří nám pomohli. To bylo znát na začátku zápasu na organizaci hry. Naše ofenzíva byla kvalitní, i když jsme finální fázi mohli řešit účelněji a efektivněji. Soupeř si také vytvořil dvě šance, kdy nás podržel gólman Soukup. Do druhého poločasu jsme hráče upozornili na soupeřovy standardní situace s dlouhými nakopávanými míči, to jsme si posléze ohlídali. Měli jsme oproti první půli i klidnější rozehrávku a střed zálohy. Potěšilo nás, že jsme odehráli zápas bez obdržené branky, i když v první půli mohl soupeř skórovat ze dvou rychlých protiútoků. Jsem rád, že se nikdo nezranil, doufám, že takto budeme pokračovat v pondělí, kdy hrajeme ligu doma s Plzní," zhodnotil zápas asistent Jan Bauer.

S průběhem přípravy juniorky vládne spokojenost. "Vyhnuly se nám zdravotní problémy, kromě nějakých chřipek a nachlazení nikdo nebyl zraněný. Doufáme, že to klukům vydrží do jarní části sezóny. Momentálně jsou zranění jen Ondra Bejbl a Martin Kadavý, měli by se ale k nám už brzy připojit." Jarní část sezóny se ponese v podobném duchu jako přípravná utkání. "Budou se u nás prolínat dorostenci, už za nás hráli kluci z U17, s hráči z áčka." Juniorka je po podzimu čtvrtá, ale rozhodně není ještě nic ztraceno a může ještě bojovat o obhajobu prvenství.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Jun. Slavia - Louňovice 3:0

    Faltak     před 9 lety 18.02.2015 22:01 |  
    0 0

    Průměrné utkání kdy jsme nevyužili několik brankových příležitostí.Spolehlivě chytal Soukup, v obraně Kodr lepší než Švec /hrál na stoperu/.Aktivní Prošek a sólující Mihajlovič. Snaha útočníků Diop,Kuchta bez efektu.

  2. Re: Jun. Slavia - Louňovice 3:0

    klimi     před 9 lety 19.02.2015 10:08 |  
    0 0

    Průměrné, spíš bojovné utkání. Těžko někoho nějak výrazně pochválit nebo kritizovat, snad jen finální řešení Diopa mě včera trochu děsilo...

    Jako zajímavost bych zmínil Jirku Vondráčka, který dopoledne odehrál 90 minut za Vlašim a večer dalších 90 minut za Louňovice.

  3. Re: Jun. Slavia - Louňovice 3:0

    Pepino44     před 9 lety 19.02.2015 11:11 |  
    0 0

    Tak už je to uděláno,už je to hotovo. Švec podepsal smlouvu na 1,5 roku. Míšo-vítej.

    • Re: Jun. Slavia - Louňovice 3:0

      tantalos     před 9 lety 19.02.2015 11:13 |  
      0 0

      No, zaplať Příroda. Švícko byl vždycky superpoctivec a dříč.

      • Re: Jun. Slavia - Louňovice 3:0

        Euforak (přítel SN)     před 9 lety 19.02.2015 11:15 |  
        0 0

        Super.. Ke vší úctě k Mikulovi, věřím, že pro Švícka nebude nijak obtížné se místo něj dostat do základu na pravou stranu.

        • Re: Jun. Slavia - Louňovice 3:0

          slamacek (přítel SN)     před 9 lety 19.02.2015 12:13 |  
          0 0

          dopadne to tak, ze svec pujde na pravo a mikula na levo a tamas zpet do milana :)