Ženský fotbal

Dorostenky selhaly s Brnem

Dorostenky Slavie prohrály důležité utkání v boji o třetí místo s Brnem 0:1, přestože dvacet minut měly přesilovku.

Souboj o třetí místo byl k vidění na hlavním stadionu Xaverova. Do první šance se dostalo Brno, z našeho odkopu jsme trefili spoluhráčku, míč se dostal k Ducháčkové, její střelu ještě Horáčková vyrazila, dorážející Kotlánová netrefila opuštěnou branku. Slávistky zahrozily o chvíli později, do úniku se dostávala Pakostová, ale dostala moc z úhlu, přihrála Čiperové a k její nepovedené střele se dostala Novotná, bohužel v zakončení selhala. V 11. minutě z pravé strany zahrozila Kotlánová, když se dokázala zbavit obránkyně, ale střelu u tyče kryla Horáčková. Na další minuty to bylo vše, oba týmy často jen nakopávaly a bylo k vidění hodně nevynucených chyb. Brno však bylo v prvním poločase nebezpečnější, ještě měla velkou šanci Špičková, ale z vápna naštěstí branku netrefila.

Ve druhém poločase jsme nezačali dobře, po ztrátě míče se k míči dostala Kratochvílová, měla dostatek času a z dálky se přesně trefila do levého růžku. V 53. minutě jsme mohli vyrovnat, Novotná se protlačila před branku, první střelu brankářka vyrazila, ale z dorážky slávistka trefila jen břevno, přestože měla před sebou prázdnou branku. V 59. minutě Novotná získala míč, šla sama na branku a před vápnem jí Kratochvílová stáhla a dostala červenou. Z následné standardky nic nebylo. V 64. minutě se do úniku dostala Blažejová, před vápnem prodloužila na Novotnou, sama před brankářkou však ani tentokrát nebyla úspěšná. Deset minut před koncem Ducháčková prošla přes dvě hráčky, ale Horáčková jí skvěle vychytala. V závěru zápasu to již byla křeč a zmar, takže jsme si nakonec připsali prohru a hodně zkomplikovali boj o třetí místo.

Slavia - Brno 0:1 (0:0)
Slavia: Horáčková - Bohatová (80. Maryšková), Adámková (75. Hájková), Juračková, Mrkvičková - Novotná, Němečková, Čiperová, Sehnálková - Pakostová, Vydrová (56. Blažejová)
Branky: 45. Kratochvílová
ŽK: 57. Adámková, 73. Juračková - 39. Krištofová
ČK: 59. Kratochvílová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)