Ženský fotbal

Slávistky vyhrály na Slovácku a jsou blíže titulu

Fotbalistky Slavie udělaly další důležitý krok k obhajobě titulu, na hřišti nabuzeného Slovácka dokázaly vyhrát 2:0, když se dvakrát prosadila Svitková. Do konce ligy zbývají tři zápasy. Dorostenky v neděli prohrály se Spartou 0:4.

Zápas na Slovácku byl hodně důležitý, domácí cítili šanci, že by Slavii mohli obrat o body. V sestavě chyběla zraněná kapitánka Pěničková, další po zranění Malinová zůstala na lavičce. Od začátku aspoň již naskočila Divišová. V prvním poločase měly holky územní převahu, dostaly se do několika šancí, ale žádnou z nich nedokázaly proměnit.

Slávistky se nevzdávaly a přestože o poločase musela střídat Bartovičová, podařilo se konečně skórovat. Nejdříve ještě hlavou trefila tyč Benýrová, pak proti Divišové předvedla skvělý zákrok Bednaříková. V 60. minutě nebyl Divišové uznán gól, jenže o chvíli později byla ve vápně faulována a nařízený pokutový kop proměnila Svitková. A právě tato mladá záložnice přidala v 75. minutě pojistku krásnou střelou z dálky, čímž se navíc dostala do čela tabulky střelkyň před spoluhráčku Necidovou. Další branku jsme již nevstřelili, ale důležitá je výhra, takže před zítřejší dohrávkou Sparty máme nyní tři kola před koncem osmibodový náskok.

Slovácko - Slavia 0:2 (0:0)
Slavia: Votíková - Tomášková (87. Sehnálková), Budošová, Necidová, Benýrová - Němečková - Divišová (83. Malinová), Bartovičová (46. Juračková), Svitková, Holečková (46. Houzarová) - Kožárová
Branky: 62. a 75. Svitková
ŽK: 23. Fabová, 45. Paz - 57. Budošová


Dorostenky:
Do poslední derby dorostenek v této sezoně nastoupily slávistky v plné síle, jenže oproti předchozím zápasům se nám od začátku nedařilo. A nepomohl tomu ani rychlý gól, v 10. minutě Křivská využila zaváhání v defenzivě a ve vápně se prosadila. Sparta díky tomu získala převahu, naše holky si přestaly věřit, často jsme ztrácely jednoduché balony a pracně jsme se dostávali k šestnáctce. V další šanci byla Bužková, když tečovala centr mimo branku. Ke střele se dostala Křivská, následnému závaru jsme se ubránili. Slávistky zahrozily pouze ze standardní situace, ale do koncovky se nedostaly. Do velkých šancí se ještě dostala Mášová, jednou přestřelila, podruhé jí Horáčková nadvakrát vychytala.

Druhý poločas byl rozhodnut hned v úvodu, do úniku se dostala Mášová, obešla brankářku, z úhlu trefila tyč, ale míč se následně od Němečkové dostal do sítě. Hra se holkám nedařila, Sparta hrála v klidu a nedopustila žádné drama. Naopak skóre navýšila, v 53. minutě prošla středem Mášová a prostřelila i naší gólmanku. Jedinou střelu zápasu Slavie zaznamenala Juračková po autovém vhazování, ale Janštová vyrazila. V 65. minutě se po centru z levé strany z malého vápna prosadila Mikešová. Slavia je po prohře definitivně na čtvrtém místě, zbývající dvě utkání již nic nezmění.

Slavia - Sparta 0:4 (0:1)
Slavia: Horáčková - Hájková (55. Maryšková), Juračková, Adámková (32. Hrtánková), Mrkvičková (41. Hilbertová) - Němečková - Pakostová (68. Vydrová), Čiperová, Houzarová, Sehnálková (41. Blažejová) - Novotná (77. Becková)
Branky: 10. Křivská, 44. vlastní Němečková, 53. Mášová, 65. Mikešová

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály na Slovácku a jsou blíže titulu

    Eluin (přítel SN)     před 9 lety 16.05.2015 13:08 |  
    0 0

    Bravo! Velká gratulace!
    Titul bude (opět) ve správných rukou.

  2. Re: Slávistky vyhrály na Slovácku a jsou blíže titulu

    vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 16.05.2015 13:24 |  
    0 0

    Jsou dobrý když se jim to povede podruhé za sebou.Ještě navíc před chátrou.

  3. Re: Slávistky vyhrály na Slovácku a jsou blíže titulu

    travel (přítel SN)     před 9 lety 16.05.2015 14:22 |  
    0 0

    Velká gratulace,už se těším na LM.

  4. Re: Slávistky vyhrály na Slovácku a jsou blíže titulu

    spino     před 9 lety 16.05.2015 14:28 |  
    0 0

    Co dodat, holky to zase zvládly. :) Gratulace!!!