Ženský fotbal

Mladší žákyně druhé v ČR

Mladší žákyně skončily na druhém místě v ČR, když ve finálovém turnaji ve Dvoře Králové nejdříve porazily Brno 3:1 a následně v boji o zlatou medaili nestačily na Hradec Králové. Třetí skončila Sparta, Brno čtvrté.

Semifinále
Děvčata do zápasu vstoupila dobře, měla míč pod kontrolou a tlačily se do zakončení. Hezké sólo přes celé hřiště předvedla Pavlasová, ale chyběla tomu lepší finální přihrávka. Do vedení jsme se dostali po střele Hilbertové, když se k ní dostal míč a zcela osamocená bez problémů skórovala. I druhá branka byla pěkná, tentokrát Fixová prošla středem a přesně k tyči zakončila. Brno si toho moc nevytvořilo, jedině po našich individuálních chybách. Ve druhém poločase jsme si zbytečně nechali dát gól, když nepříliš prudká střela byla ještě tečovaná a Kubíková jej nedokázala vytěsnit mimo tyče. Drama jsme ale nepřipustili, velice brzy se k odraženému míči po rohu dostala Bindlová a vše před sebou prostřelila.

Slavia - Brno 3:1 (2:0)
Branky Slavie: Hilbertová, Fixová, Bindlová


Finále
Hradec v celé sezoně prohrál pouze jednou a shodou okolností s námi. Přesto byl favorit a od úvodu to na hřišit bylo patrné. Byl silovější, důraznější. Bohužel se do vedení dostal po naší chybě, obránkyně ztratila míč a Sováková se před brankou prosadila. O pár minut přišla nečekaná střela z půlky hřiště a přes vysunutou brankářkou skončil míč v síti. Během občerstvení se holky trochu vzpamatovaly, začaly více bojovat a přestaly dělat chyby. Hradec se uchýlil k bránění a čekal na případný brejk. V poslední minutě první půle jsme dokázali snížit, když po rohu hlavou skórovala Sitterová. Ve druhém poločase tlačili, bojovali, ale nedařilo se přes pozornou obranu výrazně ohrozit brankářku. Postupem času navíc docházely síly, takže si nakonec Hradec jednobrankové vítězství pohlídal.

Slavia - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Branka Slavie:
Sitterová

Sestava na finálový turnaj: Kubíková, Kavková - Pakostová, Bartlová, Hilbertová, Bindlová, Thanová, Pavlasová, Pouvová, Prošková, Potůčková, Fixová, Cibulková, Sitterová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)