Ženský fotbal

Slávistky jsou v přípravě a již porazily Bayern

Fotbalistky Slavie ve čtvrtek zahájily přípravu na novou sezonu a dnes se dokonce střetly se zvučným Bayernem Mnichov, který porazily 2:1!

Příprava začala ve čtvrtek, den po návratu univerzitního týmu z Jižní Koreji. “Měli jsme zde osm hráček, dostanou týdenní volno po dnešním zápase,” řekl trenér Anton Mišovec. Příprava bude krátká, o to více intenzivní. “Kromě dnešního zápasu s Bayernem nás čeká starší dorost Aritmy, dále rakouské týmy Simacek Spratzern, Neulengbach a týden před ligou domácí Liberec. První kolo nás čeká s nováčkem soutěže Duklou 15.srpna,” pokračoval trenér.

Kádr dozná pár změn. “Jednáme o příchodu jedné reprezentantky,” uvedl Mišovec. Dále se do přípravy zapojily slovenské hráčky Šušulová a Kadáková. Naopak do přípravy Dukly se zapojila brankářka Nedvědová. “Navíc se po zranění vrací Pincová a Jášová,” upozorňuje Mišovec.

Příprava bude probíhat v domácích podmínkách. “Tréninkový proces bude probíhat v týdenních blocích od pondělí do pátku s tím, že čtvrtek bude regenerační. Některé hráčky navíc budou mít dvoufázový individuální trénink. Nejdříve se zaměříme na kondici, vše ale s míčem. Poté na herně kondiční stránku výkonu,” uvedl trenér k plánu přípravy.

A jaké jsou cíle mistrovské Slavie? “Jako každou sezonu chceme být úspěšní v domácí ligové soutěži a letos bychom navíc chtěli dosáhnout lepších výsledků v Lize mistrů,” prozradil Mišovec. Právě Liga mistrů se losuje 20. srpna, Slavia však nebude mezi nasazenými. “Ale chtěli bychom hrát v této soutěži i na jaře,” doplnil ambiciózní plán. “Máme tým 22 hráček, kádr je vyvážený. Posílení kádru děláme s cílem zvýšit konkurenci na jednotlivých postech, čímž chceme ukázat naší snahu dosáhnout úspěchu v Evropě. Po dvou mistrovských sezonách jsme pokorní a čeká nás hodně práce, abychom se stále posouvali,” pokračuje trenér. “Myslím, že jdeme správnou cestou a naplňujeme vize, které jsem si společně stanovili při příchodu do Slavie,” uzavřel.

Zápas Bayern Mnichov - Slavia Praha
Do zápasu slávistky vstoupily trochu ospale a hned ve 2. minutě inkasovaly, když se po zmatcích v obraně dostala k míči Evans a z úhlu prostřelila Votíkovou. A kdyby o chvíli později z velké šance skórovala Rolser, bylo by hodně nepříjemné. I v dalších minutách měl německý mistr převahu, držel míč a vytvořil si další nebezpečné situace, ale již žádná nebyla natolik vyložená. Do první možnosti se slávistky dostaly ve 29. minutě, kdy po standardní situaci se k míči dostala Divišová, ale zamířila těsně vedle.

Ve 32. minutě bylo vyrovnáno, Benýrová vybojovala míč, rychle vysunula Divišovou, která využila svou šikovnost a rychlost, dostala se do vápna, kde nahrála pod sebe na nabíhající Pěničkovou, jenž zamířila přesně k tyči. A to nebylo vše, ve 41. minutě Benýrová zahrála standardní situaci, Pěničková prodloužila k Divišové, která centrem našla volnou Kožárovou, pro kterou nebyl problém hlavou usměrnit míč do sítě.

Ve druhém poločase se slávistky zaměřily na defenzivu a rychlé přechody do útoku. Ve velkém vedru nám však docházely síly, přesto jsme si vypracovali několik příležitostí. V 51. minutě po krásném pasu Svitkové šla sama na branku Divišová, bohužel zamířila vedle pravé tyče. V 78. minutě opět Divišová unikla obraně Bayernu, ve vápně pak našla Svitkovou, ale její střelu domácí z brankové čáry odkopli. Slavia si připsala velice cennou výhru, i když Bayern nebyl v kompletní sestavě.

“Utkání se nám herně vydařilo, když jsme po první minutě prohrávali 0:1 po nedohrané situaci ve vlastním pokutovém území. Reagovali jsme změnou rozestavení a aktivnější hrou. Po půl hodině hry se nám podařilo vyrovnat a následně i do vedení po velmi dobré spolupráci Pěničkové, Divišové a Kožárové. Ve druhém poločase jsme si vytvořili brejkovou šanci Divišové, kterou jsme neproměnili. A pak další šanci Svitkové. Velmi dobře nám zahrál střed zálohy a útočnice Kožárová s Divišovou. Chtěl bych pochválit celý tým za předvedou hru, nasazení. V obranné fázi nám velmi fungovala hra celé obranné čtveřice. Doufám, že zápas nám pomůže v posílení sebevědomí v dalších zápasech, hlavně v Lize mistrů,” řekl k zápasu trenér Anton Mišovec.

Bayern Mnichov - Slavia 1:2 (1:2)
Slavia:
Votíková - Tomášková (86. Houzarová), Necidová, Budošová (70. Juračková), Benýrová - Svitková, Pěničková (75. Šušulová), Bartovičová, Chlastáková - Kožárová (83. Němečková), Divišová
Branky: 2. Evans - 32. Pěničková, 41. Kožárová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou v přípravě a již porazily Bayern

    vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 20.07.2015 07:54 |  
    0 0

    Pomalu jediný schopný tým ve slavistické kopané,plejeři s áčka by se od nich mohli učit ve všech směrech.