Ženský fotbal

Ženy na úvod ligy porazily Duklu

Fotbalistky Slavie si připsaly první ligové tři body za výhru nad Duklou 5:0. Tři branky vstřelila Kožárová, po jedné přidaly Divišová a Pincová. Dorostenky také ve svém prvním zápase byly úspěšné a porazily Hradec Králové 2:0.

Fotbalistky Slavie nastoupily do prvního kola bez Pěničkové, Svitkové či Tomáškové, ale naopak s novou posilou slovenské reprezentace Šušolovou. Od prvních minut jsme si proti nováčkovi soutěže vytvořili územní převahu, ale Dukla se snažila hrát pozorně v defenzivě. Přesto holky někdy až zbytečně zahazovaly velké šance. Po centru Chlastákové zakončovala do brankářky Divišová, po rohu střílela mimo tyče Šušolová. V 11. minutě jsme se dostali do vedení, když se po závaru ve vápně k dorážce dostala Divišová. V dalších velkých možnostech se ocitla Bartovičová a Benýrová. Ve 28. minutě se prosadila Kožárová, když pohotově po rohu uklidila míč k tyči. Ze standardních situacích jsme byli nebezpeční, po jednom z nich Budošová z malého vápna osamocená hlavičkovala, ale jen do středu branky. V poslední minutě šikovně až do vápna prošla Divišová, ale Dolejšová svůj tým podržela.

Druhý poločas jsme začali velice aktivně a hned z první akce jsme skórovali, ve finální fázi centrovala Houzarová a Kožárová hlavou před brankářkou usměrnila mezi tyče. A právě Kožárová hned v prvním kole vstřelila hattrick, v 55. minutě Divišová šikovně vysunula Kožárovou, která křižnou střelou nedala Dolejšové šanci. V další šanci se ocitla Chlastáková, ale tentokrát skvěle zasáhla brankářka Dukly. S přibývajícím časem a s narůstajícím střídáním hra už nebyla takovém tempu, což i s ohledem na klimatické podmínky bylo logické. V závěru zápasu se krásně z dálky prosadila navrátilec po zranění Pincová.

Slavia - Dukla 5:0 (2:0)
Slavia: Sladká - Malinová (46. Houzarová), Necidová, Budošová, Benýrová - Divišová, Juračková (77. Němečková), Bartovičová (73. Pincová), Šušolová (46. Pěničková), Chlastáková - Kožárová (86. Dlouhá)
Dukla: Dolejšová - J.Beštová (45. Sůrová), Fojtíková, Bažoutová, Rzycká - Rychtarová (85. Hajnová), B.Beštová, Kozlíková (73. Vyskočilová) - Šturmová, Beránková, Plzáková (59. Smíšková)
Branky: 11. Divišová, 28., 46. a 55. Kožárová, 87. Pincová


Dorostenky:
Dorostenky měly před sebou důležitý úkol - zlomit velmi nepříznivou bilanci. Pomoci k tomu měla i Jášová, která se vrátila po téměř roční pauze do soutěžního utkání kvůli zranění. A první poločas se zřejmě na holkách podepsal, tíha zápasu, nervozita, obava z nevynucené chyby. I proto jsme si nevypracovali prakticky žádnou šanci, střela mezi tyče až v samotném závěru, kdy se šikovně do míče opřela Pakostová a gólmanka s námahou vytlačila nad břevno. Naopak Hradec několikrát zahrozil, častokrát po individuálních chybách, kdy jsme nedokázali odkopnout míč. Měli i řadu rohů a po jednom z nich soupeřka střílela těsně vedle branky.

Druhý poločas se vydařil lépe, ve 46. minutě i díky důrazu dostala Jášová míč na Hilbertovou, která následně přihrávala před branku na Novotnou, jí se však zakončení nepodařilo, ale k míči se znova dostala Jášová a šikovně umístila k tyči. Holky to hodně povzbudilo, bohužel se nedařilo přidat druhou branku. Naštěstí Hradec už nebyl nebezpečný, holky dobře bránily. Velkou šanci měla Hilbertová, ale střílela jen do brankářky. Rozhodnutí přišlo v závěru, kdy se z dálky parádně trefila Pakostová.

Slavia - Hradec Králové 2:0 (0:0)
Slavia: Horáková (41. Horáčková) - Blažejová (55. Komárková), Adámková, Bohatová, Mrkvičková (41. Hájková) - Novotná (79. Šebrlová), Jášová, Čiperová, Vydrová (52. Šuleková) - Hilbertová (72. Šanderová), Pakostová (79. Kulichová)
Branky: 46. Jášová, 79. Pakostová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)