Rozhovory

Rozhovor se Štěpánem Vachouškem

Útočník Štěpán Vachoušek dnes proti Zlínu odehrál celých devadesát minut, přesto se do sítě ani jednou netrefil a góly museli dávat jeho spoluhráči. Pár šancí se mu naskytlo, jednou jej však zastavil ofsajd, podruhé zas faul v šestnáctce, za který diváci požadovali penaltu. Jak vše Štěpán viděl?

Trenér Beránek kritizoval v minulých utkáních defenzivní činnost Slavie. Dnes jste vyhráli 5:1, takže slávistická obrana byla nepochybně lepší než zlínská. Nebo si spíš myslíš, že rozhodl kvalitnější útok? Určitě, jejich útočníci se moc do šancí nedostávali, pokud ano, tak je naše obrana nebo brankář vyřešily. Škoda, že jsme inkasovali a nevyřešili jejich poslední příležitost líp. Rozhodla naše ofenzíva, důležité bylo, že jsme za stavu 2:0 nebo 3:0 nepřestali hrát, chtěli jsme ještě přidat góly. Ovšem v prvním poločase vše tak jednoznačně ve prospěch Slavie nehrálo, Zlín několik šancí také měl. Pokud by dal první gól, myslíš, že by se stejně projevila kvalita Slavie a vyhráli byste takhle vysoko? Tolik gólů bychom jim asi nenasázeli, ale určitě věřím v to, že bysme výsledek obrátili. Tady na Strahově moc body rozdávat nebudeme, doufám, že odsud vždy soupeř odjede s prázdnou. Asi není na místě si při takovéto výhře stěžovat na výkon rozhodčího Liby v neprospěch Slavie, ale jak ty vidíš některé jeho výroky? Mám na mysli ofsajdy v prvním poločase a zákrok na tebe ve vápně, po kterém se diváci dožadovali penalty. Neřekl bych, že by nám rozhodčí uškodil, pískal, jak pískal, na to se nemůžeme koukat, musíme hrát takto dál a nesmíme dostávat góly. Byl tedy zákrok na tebe faul? řekl bych, že ne, ale dostal jsem loktem do obličeje, proto jsem spadnul. Myslíš, že v tomto momentu nebyl rozhodčí ovlivněn vedením Slavie a že by za nerozhodného stavu třeba penaltu písknul? To by záleželo na něm, jestli by to tak posoudil. Takhle jsme vedli 4:0 nebo 5:0 a prostě ten zákrok neodpískal.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Štěpán nebrečí

    iceflyer (host)     před 22 lety 02.09.2002 11:01 |  
    0 0

    Musím říct, že Štěpán Vachoušek si mě získává čím dál víc nejen výkony na hřišti (slalom proti Votrokům - paráda!!!), ale i svým vystupováním. A chybí mu to, co některých slávistům v minulosti nechybělo - permanentní ublíženost. On prostě klidně přizná, že co vypadalo jako faul na něj, faul nejspíš nebyl a penalta neměla přijít. Je to sympatické. Po zápase vyhraném 5-1 se to asi řekne snáz, ale stejně je borec. Fandím mu a jenom se bojím, že moc sezon ve Slavii nestráví a zamíří někam hodně vysoko.