Ženský fotbal

Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

Slávistky opět potvrdily, že jim Eden svědčí. Ve čtvrtfinále Ligy mistryň sice končí, ale proti silnému Wolfsburgu uhrály cennou remízu 1:1. Jedinou branku vstřelila Petra Divišová.

Slávistky do zápasu nastoupily v totočné sestavě jako před týdnem. Wolfsburg měl od začátku územní převahu, ale holky byly dnes zodpovědnější. Trpělivě držily prostory a nepouštěly soupeře k šancím. A první náznak měly slávistky, ve 12. minutě zkoušela technicky překvapit brankářku Divišová, míč však skončil nad břevnem. Dlouhé minuty si týmy moc nepracovaly, až ve 26. minutě střílela k tyči Wulleartová, avšak Votíková chytla. Chvíli poté se k nebezpečné střele z úhlu dostala Divišová, gólmanka vytáhla na roh. A ve 30. minutě přišla odměna za pracovitost. Po kombinaci Svitková rychle posunula na Divišovou, která z vápna za pomocí tyče skórovala. Na druhé straně zblízka ve zklusu trefila břevna Jakabfiová. V závěru ještě krásnou technickou střelu předvedla Szewieczková, bohužel míč opět mířil těsně nad branku.

Ve druhém poločase se styl hry moc neměnil, Wolfsburg měl v držení míč a neustále hledal skulinky k překonání. Slávistky jakoukoliv možnost využívaly k rychlému přečíslení. A dlouho nebyly k vidění žádné šance. Až v 67. minutě centrovala Kožárová a nabíhající Jessenová střílela bez přípravy, ale jistému gólu zabránila obránkyně. Bohužel z následného útoku se prosadila Pajorová. V 80. minutě jsme měli štěstí, když centrovaný míč tečovala hráčka Wolfsburgu a ten skončil na tyči. S přibývajícím časem také sílil tlak hostů, kteří chtěli strhnout vedení na svou stranu. Remíza se nakonec s vypětím všem sil podařila udržet.

Slavia si drží v Edenu velice slušnou bilanci, z posledních sedmi zápasů ani jednou neprohrála!

Čtvrtfinále - Středa 28. 03. 2018 18:00

Liga mistryň, 2017/2018
1 - 1
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

30. Petra Divišová

VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

68. Pajorová

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

    Eskaes     před 6 lety 28.03.2018 20:08 |  
    0 0

    Moc pěkná akce, moc pěkný gól.

  2. Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

    jufoun (přítel SN)     před 6 lety 28.03.2018 20:14 |  
    0 1

    Dobře holky, sice vypadly, ale se ctí.

  3. Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

    honzah (přítel SN)     před 6 lety 29.03.2018 05:26 |  
    5 0

    Viděl jsem to jen v TV, ale naplnilo mě to hrdostí, jak se na Slavii dělá ženský fotbal. A jak holky jezdily po zadečcích, když bylo potřeba. (Já vím, trochu nekorektní.)

  4. Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

    ervin     před 6 lety 29.03.2018 07:49 |  
    0 0

    Ač jsem holkám moc nevěřil,můj typ byl úplně jiný ale za předvedený výkon, bojovnost si bod zasloužili a při troše štěstí mohli i vyhrát ! Gratulace a jen tak dál!

  5. Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

    smely (přítel SN)     před 6 lety 29.03.2018 09:28 |  
    0 0

    Nase zeny, nase radost ! Gratulace , velkej uspech, skoda, ze alespon jeste jeden nepridali, ale i tak velkej respekt...

    • Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem

      smely (přítel SN)     před 6 lety 29.03.2018 09:28 |  
      0 0

      proboha....*nepridaly* promin Karo :-)

  6. Re: Slávistky remizovaly s Wolfsburgem -

    Pepino44     před 6 lety 29.03.2018 13:28 |  
    1 0

    Tak já to vezmu trochu od základu, moc se mi líbilo nasazení našich děvčat a jejich chuť vyhrát, i když ve skutečnosti šlo opravdu jen o prestiž - první zápas s pěti obdrženými goly a rázem bylo o ničem. Proto naše děvčata obdivuji, že i za tohoto stavu dala do zápasu vše a snažila se vyhrát. Kdo zápas pečlivě sledoval a bez emocí, musel si všimnout, že soupeřky nás o dost převyšovaly- jejich vyrovnávaci branka byla z říše snů. Prostě děvčata německého mužstva jsou stále o level výše. O tom ne přesvědčilo i střídání, kdy jako náhradnice nastupovaly reprezentantky jiných zemí (Maďarsko, Belgie) a možná i další. I když to u nás dělají dobře, podmínky se i díky novým majitelům zlepšily, asi to pořád nestačí. I přes to, děvčata děkuji, bylo to hodné reprezentantek Slávie.