B-Tým

Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

Slávisté navázali na dobré výkony i dnes. Nyní s přehledem porazili Plzeň 5:2.

Předkrm večerního zápasu v Ostravě obstaralo béčko. To v rámci Letní ligy přivítalo na domácí půdě Plzeň. Nový trenér družstva Marek Jarolím se mohl při své premiéře spolehnout na posily z prvního týmu v podobě Oscara a Tijaniho. Na hrotu opět nastoupil testovaný Sima.

 

První akci zápasu si připravili slávisté. Sima zpracoval těžký nakopávaný balón a posunul ho na nabíhajícího Koska. Na následný centr o centimetry nedosáhl Kubáň. Úvodní branka přišla o minutu později. Centr Hoška uklidil na zadní tyči Kosek. Radost červenobílých ale překazil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd. Gól tedy platit nemohl. Přestože byli v úvodu utkání aktivnější sešívaní, první regulérní branku vstřelili hosté. Rohový kop Slavia ještě ubránila, následná přízemní střela Herce ale už skončila v síti. Nicméně skóre bylo do pěti minut opět srovnáno. Sváček ve vápně fauloval a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Joao Felipe a střelou doprostřed nedal brankáři hostí šanci. Ve 31. minutě byl dokonán obrat. Z rohového kopu našel Rigo přesně Tijaniho. Urostlý stoper z Pobřeží slonoviny je v hlavičkových situacích takřka neubránitelný, což potvrdil i nyní – 2:1. Další branka do sítě hostů byla k vidění o dvě minuty později. Aktivní Kosek našel přízemním centrem přesně Oscara, který se nemýlil. Ve 40. minutě se Plzeň dostala do nebezpečného protiútoku. Václavíkovu střelu na hranici vápna ale stihl Vlček zblokovat.

 

Do druhé půle udělala Slavia několik změn. Nastoupili Bárta, Zeronik, Langhamer, Douděra nebo Švec, který se vrací po několikatýdenním zranění. I když byli domácí v úvodu druhého dějství opět aktivnější, první branku vstřelila Plzeň. V 52. minutě zachyboval při rozehrávce Švec a Hezoučký tuto příležitost neodmítl. Slávisté opět, přestože trochu šťastně, dosáhli dvoubrankového vedení v 57. minutě. Po sérii odrazů se ve vápně dostal míč až k Simovi, který ho popostrčil za záda Sváčka – 4:2. V 64. minutě větral pravou stranu Bárta, který následně poslal do vápna přízemní centr. Ten ale na poslední chvíli odpálil Herc. O chvíli později mohli hosté opět utkání zdramatizovat. Tentokráte ztratil míč Langhamer a nesoustředěné obrany Slavie chtěl využít Hezoučký. Nebezpečná střela jen o kousek minula pravou tyč. V 82. minutě měli sešívaní výhodu volného přímého kopu z velmi nadějné pozice. Nicméně Langamer střílel jen do míst, kde stál připravený Sváček. O pět minut později ještě slávisté navýšili skóre. Červ našel ve vápně Douděru, který nedal brankáři na přední tyči šanci. V úplném závěru ještě pálil Herc. Střela ale mířila vysoko nad a na konečné skóre již tedy neměla žádný vliv.

 

Sešívaní porazili v domácím zápase Plzeň 5:2. Nutno říci, že po velmi kvalitním výkonu, kdy po většinu zápasu byli lepším týmem a soupeř hrozil jen z občasných protiútoků. Slavia si tak připsala druhou výhru v řadě. Příští zápas je na programu 13. 6. doma proti Písku.

Středa 10. 06. 2020 11:00

Přípravné zápasy B týmu, 2019/2020
5 - 2
3 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

21. Joao Felipe (pen)
31. Mohamed Tijani
34. Oscar Dorley
56. Abdallah Sima
87. Martin Douděra

FC Viktoria Plzeň B
FC Viktoria Plzeň B

15. Herc
52. Hezoučký

Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

    RiderJ     před 4 lety 10.06.2020 13:42 |  
    1 0

    Hodně zajímavý zápas v tempu. Hlavně první půle byla oboustranně hodně zajímavá, Plzeň byla také posílena o hráče áčka, které si asi bude chtít Gula postupně zabudovávat. Mnoho nadprůměrných individuálních výkonů a naprosto zasloužená výhra.

  2. Re: Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

    deny91     před 4 lety 10.06.2020 13:57 |  
    4 0

    Jako takhle je rozmetat (podle výsledku), když jim tam hrali členové A týmu Diaz, Herz, Havel nebo taky Gabriel + hvězdy ze Žiliny Kaša a Káčer? Tak to celkem čumím, ale jsem rád, že se prosadili Oscar a Joao Felipe. Rád bych kouknul na záznam....

  3. Re: Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

    Marcelo10     před 4 lety 10.06.2020 14:20 |  
    0 0

    Zajimalo by me, jak si vedl Oscar. Ten kluk se mi v Libe hrozne libil. A co ten utocnik..

    • Re: Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

      deny91     před 4 lety 10.06.2020 14:33 |  
      1 0

      Viz hodnocení od Navyseals v off-topicu.

    • Re: Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

      lukas8 (admin)     před 4 lety 10.06.2020 14:54 |  
      6 0

      Oscar tradičně hodně pohyblivý. Pokryl velkou část hřiště, dobře čistil prostor před obrannou řadou, s míčem si rozuměl, nerozehrával zbrkle. Navíc přidal branku.

      Sima se mi líbí. Je rychlý, má výborné náběhy a nevypustí jediný míč. Rozhodně zajímavý hráč a vůbec bych nebyl proti jeho případnému angažování.

  4. Re: Béčko: Slavia - Plzeň 5:2

    zeleznik2     před 4 lety 10.06.2020 16:55 |  
    2 0

    Bravo kluci!! Škoda, že se nezařadilo podobným způsobem v neděli. Oscar a Tijani tedy nejedou do Ostravy, takže všichni krom Petera a Hoviho zřejmě v pořádku. Dobré zprávy.