Evropská liga

Slavia - Beer Ševa 3:0

Slavia postupuje do jarní fáze Evropské ligy po vítězství 3:0 nad Hapoelem Beer Ševou, o které se postaral dvěma brankami opět produktivní Sima a jedním gólem Stanciu.

Trenér Jindřich Trpišovský poslal do hry základní sestavu s oporami Olayinkou, Simou a Kuchtou, na postech krajních obránců nastoupili Masopust s Oscarem a ve středu zálohy by měl přinést kreativitu Nicolae Stanciu. Hostům chyběli zahraniční ofenzivní opory Acolatse a Agudelo. Úvod zápasu byl hodně neurovnaný, hosté kopali hned v první minutě roh, po něm nastala nepřehledná situace, která skončila ofsajdem hostí. Pak už dostali míč pod kontrolu slávisté a začalo dobývání pokutového území Beer Ševy. V sedmé minutě to zkusil jako první slávista zpoza vápna Masopust, brankář Levita míč vyrazil mimo dosah dobíhajícího Kuchty. Minuty ubíhaly a slávisté se nemohli dostat do střeleckých příležitostí, po centru Ševčíka se po míči marně natahoval Sima. V 17. minutě vystřelil levačkou z hranice vápna Holeš, bránu minul. Ve 21. minutě využil chyby před vápnem hostů Stanciu, vzal si míč a vzápětí dostal loktem do krku, Bareiro dostal žlutou kartu. K přímému kopu se postavil sám Stanciu, trefil jen Kuchtu, který bránil brankáři ve výhledu. Hosté hrozili ze standardek, po jedné z nich Varenne hlavičkoval nad bránu. Po dobrém průniku Olayinky hlavičkoval Sima hodně mimo, to už časomíra spěla k 30. minutě a slávisté začali utahovat šrouby. A byl to právě Sima, který zase ukázal skvělý výskok, vysoký centr Kuchty si našel na malém vápně před brankářem Levitou a poslal míč do prázdné brány - 1:0! Kolářovu chybu v rozehrávce pak hosté nepotrestali a na druhé straně si odražený míč našel Stanciu a ze 17 metrů poslal míč po zemi k tyči a konečně protrhl svou střeleckou smůlu - 2:0! Posledních deset minut první půle slávisté kontrolovali zápas a dovedli jej do takzvané Csaplárovy pasti, tedy k vedení o dvě branky v poločase.

Hosté do druhé půle jednou vystřídali, trenér Trpišovský ponechal sestavu beze změn. První šanci po změně stran si červenobílí vytvořili po deseti minutách, Olayinka poslal míč přes Oscara ke Stanciovi, jeho prudkou přihrávku ztlumil Kuchta ve vápně zase pro Olayinku, ten ale tak dlouho zpracovával míč, až pořádně nevystřelil. O dvě minuty později skvělý centr Masopusta našel volného Kuchtu, ten podobně jako Olayinka před týdnem ve Francii poslal také prudkou hlavičku jen do rukou golmana. Po hodině hry vystřídal Jan Bořil Oscara a o chvíli později také Ondřej Lingr Nicolae Stancia, který odešel ze hřiště se zdravotními problémy. Slávisté hru kontrolovali, hráli bezpečně, aby nedali soupeři šanci k brejku, v 67. minutě se ve vápně míč vykulil ke Kuchtovi, kterého zblízka vychytal Levita. Dlouhé minuty zápas vypadal tak, že hráči Slavie drželi míč a hosté je nijak zvlášť nenapadali. Holešova pumelice bránu přeletěla asi o metr. V 75. minutě jen těsně nedosáhl ve vápně na míč střídající Shviro, byla to však naprosto ojedinělá šance soupeře, která navíc vznikla po chybě obrany Slavie. Do hry se na závěr zápasu dostali ještě Provod, Traoré a Musa. Pět minut pře koncem ještě Olayinka využil nedorozumění v obranných řadách Beer Ševy, zadarmo se dostal k míči, naservíroval ho do vápna, kde se v souboji Simy s obráncem a brankářem míč odrazil od tyčky do brány - 3:0! V 89. minutě našel krásným dlouhým pasem Zima Simu, tomu v hattricku zabránil Levita. Slavia si vítězstvím 3:0 zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy a za týden si to o první místo ve skupině rozdá v Německu s Leverkusenem, kde bude sešívaným stačit i remíza.

5. - Čtvrtek 03. 12. 2020 21:00

Evropská liga, 2020/2021
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

31. Abdallah Sima
36. Nicolae Stanciu
85. Abdallah Sima

Hapoel Beer Ševa
Hapoel Beer Ševa

Komentáře (318)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé