Fortuna liga

Karviná - Slavia 1:3

Patnáctý ligový zápas v sezóně odehrála Slavia v Karviné a i potřetí v roce 2021 vstřelila minimálně tři branky. Po bezbrankovém poločase rozhodli o vítězství Slavie Sima, Kuchta a Olayinka, za domácí snižoval na 1:2 z penalty Qose.

Trenér Trpišovský udělal oproti zápasu s Olomoucí dvě změny, místo Baha nastoupil v základní sestavě Masopust a vykratovaného Hromadu nahradil uzdravený Holeš. Ani na lavičce tentokrát nebyli Tecl, Júsuf, van Buren, Ševčík a Zima, kteří jsou zranění, či se zotavují po nemoci. Domácí se Slavie nezalekli a od začátku hráli aktivně, už ve třetí minutě se do zakončení ve vápně dostal volný krajní bek Twardzik, tvrdou střelu poslal ale dost vedle. Slávisté si postupně vypracovali převahu v držení míče, ovšem v první zajímavé akci ve vápně soupeře Santos přizvedl míč před Bořilem, od kterého se pak míč odrazil do zámezí. Santos se pak ukázal i na druhé straně, jeho pokus z hranice vápna zablokovala obrana. V sedmnácté minutě po akci Bořila a Kuchty Sima skákal za vysokým míčem, neměl však ideální načasování a míč jen usměrnil slabě mimo bránu. Tou dobou se hrálo už prakticky výhradně na polovině Karviné, ta ale solidně bránila a nepouštěla slávisty do šancí. V 29. minutě slávisté přišli o míč v situaci, kdy Sima i Masopust byli hodně vytažení, toho využil Ostrák, pronikl do vápna a vystřelil, Kúdela zvládl míč zblokovat na roh, který sešívaní ubránili. Až v 34. minutě přišla první opravdová šance Slavie, Oscar vrátil na hranici vápna Stanciovi, který z první vystřelil k tyči, Bolek míč vyrazil na roh. Po něm slávisté dostali míč do vápna, ale Hovorkovu střelu opět zablokovala noha obránce. V pokračující akci do sebe kopli Sima s Dramém, pískal se útočný faul a přezkum VARem na tom nic nezměnil. Tlak Slavie pokračoval i ve 40. minutě, kdy domácí nedokázali odvrátit míč z vápna, ale slávisté ani na několikrát neprotlačili míč na bránu. Prakticky totožně skončila situace po centru Stancia z přímého kopu. Stanciu to proto zkusil v 45. minutě zpoza vápna, ale střílel z kroku a Bolek neměl problém míč chytit. V nastaveném čase ještě hlavičkoval Hovorka po Stanciově rohu doprostřes brány, i toto Bolek vyřešil a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

O přestávce se trenéři Slavie rozhodli pro dvě změny v sestavě, Masopusta, kterého trápily zdravotní problémy, nahradil na pravém kraji obrany Bah a Olayinka přišel do hry místo Oscara. Hned na začátku třetí minuty vykombinovali slávisté míč pro Stancia, jeho střelu k tyči lapil pozorný Bolek. V 51. minutě šli slávisté do vedení. Stanciův roh na přední tyči akrobaticky prodloužil Provod na zadní tyč, tam míč vrátil prakticky z brankové čáry před bránu Hovorka ideálně pro Simu, který míč zavěsil do sítě - 0:1! Na konci 59. minuty šli slávisté do brejku, Provod ve vápně chtěl najít spoluhráče, ale míč poslal příliš blízko Bolkovi, který jej sebral. O dvě minuty později se Karviná na chvíli usadila na polovině Slavie, jenže před vápněm přišla o míč, Holeš předal Provodovi, který si všiml volného Kuchty a poslal míč krásně za obranu. Kuchta udržel na zádech Šindeláře a únik proměnil - 0:2! Kuchta byl při chuti, jen o chvíli později střílel z otočky z úhlu a Bolek musel míč vytěsnit na roh. Slávisté v té chvíli na hřišti už kralovali, nečekaného odrazu míče zkusil využít Olayinka, v akrobatické pozici ale poslal míč mimo. V 76. minutě střílený centr Baha ztlumili obránci Karviné jen k Olayinkovi, ten byl ale zády k bráně a nedokázal míč poslat do odkryté sítě. V 79. minutě došlo k souboji Holeše s Čmelíkem na hranici vápna, sudí situaci nejprve pustil, pak se k ní ale vrátil na videu a nařídil pokutový kop. Ten v 82. minutě proměnil Qose - 1:2. Naděje domácích ale žila jen pár minut, Sima po dalším Provodově skvělém míči utekl po pravém křídle až k brankové čáře, našel Olayinku a ten poslal míč do odkryté brány - 1:3. V nastaveném čase ještě Bolek vyběhl mimo vápno v souboji s Lingrem odehrál míč ale zároveň jej nabral kopačkou do hrudníku, odražený míč mohl do odkryté brány poslat Musa, trefil jen dobíhajícího Kokovase. Sudí Pechanec se u videa pak vrátil k Bolkově zákroku a brankáře Karviné vyloučil. Poslední vteřiny tak dochytal Janečka, zasahovat však nemusel. Slávisté vezou z Karviné další tři body a po patnácti odehraných zápasech stále platí, že ztratila pouhé čtyři body.

16. - Sobota 23. 01. 2021 18:30

Fortuna liga, 2020/2021
1 - 3
0 - 0
MFK Karviná
MFK Karviná

82. Qose (pen.)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

51. Abdallah Sima
61. Jan Kuchta
85. Peter Olayinka

Komentáře (450)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé