Evropská liga

Slavia - Sartid Smederevo 2:1

Na Strahově se žádné nemilé překvapení nekonalo, Slavia bez větších problémů postoupila do dalšího kola Poháru UEFA.

sestava: M. Kozáčik - K. Kratochvíl, M. Müller, A. Petrouš, M. Zachariáš (55. L. Nachtman) - R. Dostálek (76. P. Kuka), R. Bejbl, M. Latka, K. Piták - T. Došek, E. Adauto da Silva (67. P. Fořt)

góly: Dostálek, Adauto

lavička: R. černý, P. Gedeon, D. Kalivoda, M. Lukeš

Na prochladlém Strahově pouze něco přes čtyři tisíce diváků vidělo výhru Slavie. Podařil se začátek zápasu a již v 5. minutě dopravil Dostálek odražený míč za záda hostujícího gólmana. Právě Dostálek nastoupil na nezvyklém postu - hrál pravého záložníka, což bylo rozhodně překvapení. Podruhé jsme se radovali ve 30. minutě, kdy po pěkné kombinaci skóroval Adauto. Ještě předtím jsme byli svědky kuriózní příhody, ve dvacáté minutě se zranil pomezní Meints a místo něj šel na lajnu čtvrtý delegovaný sudí Oskam. Přestávka se protáhla, protože zraněný sudí Meints nemohl pokračovat ani jako čtvrtý. V publiku byl však objeven švédský rozhodčí Johansson, který přicestoval spolu se svými třemi krajany ke čtvrtečnímu zápasu Teplice - Kaiserslautern. Převlékl se z civilu a zaujal místo u středového praporku.

Druhý poločas začali slávisté velmi špatně, nejspíš si mysleli, že už to nějak v pohodě ukopou, ale to byla chyba. O dvě minuty později hosté snížili a chybělo málo k vyrovnání. časem se sešívaní vzpamatovali a opět se začali dostávat do šancí. Třetí gól již bohužel nepřišel. Ale i tak se můžeme těšit na páteční los 2. kola Poháru UEFA.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Sartid Smederevo 2:1

    (host)     před 21 lety 16.10.2003 08:50 |  
    0 0

    Překvapení se nekonalo, cíl - postoupit a vyhrát byl splněn, ovšem z toho fotbalu mě bolí oči ještě teď. To co Slavia předváděla po přestávce, to tedy byla hrůza. Kluci přišli z kabiny jak vyměnění, nic jim nešlo, jak kdyby nevěděli co hrát, obrana jako kdyby spolu hrála poprve.

    • Re: Slavia - Sartid Smederevo 2:1

      (host)     před 21 lety 16.10.2003 09:02 |  
      0 0

      Popravde receno obrana spolu hrala vlastne poprve, obranna dvojice Nachtman, Kratochvil toho v lize spolu moc nenahrala, presto jsem spokojen, mladi ma zelenou. Blek

    • Re: Slavia - Sartid Smederevo 2:1

      (host)     před 21 lety 16.10.2003 11:48 |  
      0 0

      Kuku Beránek jednoznačně odepsal, díky tomu, že se snad dotknul někoho z hráčů svou kritikou (Dostálek?). Dostálek je asi Beránkův příbuznej, protože letos ještě nezahrál dobrej zápas a neustále je v základu. Problém je v tom, že nemáme krajní obránce, ti dva, co hráli včera možná nějak bráněj, ale o podpoře útoku se nedá mluvit. Co hlavně nemáme je konstruktnivní tvořivej záložník, toho ovšem nemáme už od odchodu Horvátha. Jinak o Doškovi (možná o Došcích) lze řict jedině to, že už dávno nemá (nemaj) ve Slávii co dělat a to, že T. Došek je neustále stavěn, může snad být odůvodněno jen tím, že musí být na očích kvůli prodeji. Nebo je taky Beránkův příbuznej.

      • Já to vidím trochu jinak

        Mihajlovic     před 21 lety 16.10.2003 14:02 |  
        0 0

        Předesílám, že nejsem příbuznej ani Beránka, ani Dostálka a ani Doška:). Podle mne je Tomáš momentálně pro mužstvo přínosnějši než Pavel. Vím, že jsem asi jeden z mála. Ale kromě toho, že Kuka už namá tu svojí rychlost tak mám pocit, že v těch chvílích, kdy se nedařilo, svým chováním a gesty akorát ostatní otravoval. Došek se včera jenom během prvních minut rychlostí dostal do dvou zakončení a připravil Dostálkův gól.
        Sice to vidim jenom jako divák, nemám možnost vidět co se děje na trénincích nebo zda skutečně existuje nějakej spor s trenétem. Mě ale vadí, jak se Kuka do nekonečna glorifikuje (při vší úctě k němu). Podle mne je nmohem platnější v závěru, kdy nastoupí do unavených bekú a může je překvapit odlišným stylem hry.

        • Re: Já to vidím trochu jinak

          (host)     před 21 lety 17.10.2003 21:03 |  
          0 0

          souhlasím s tebou Mihajlovic. samozřejmě mě moc mrzí, že Kuka nehraje - jenže on potřebuje pro své útočně rejdy od někoho nahrát. a po odchodu Skácela a Vachouška, při současné formě Dostálka, zbývá už jen jeden - K. Piták. a to je málo...

          ale - Kuka svou technikou na hřiště patří. v ní nemá ve Slavii moc konkurentů. zpracování a krytí míče mě u něj vždy fascinuje, zatímco u mnohých jiných spíš děsí (nebudu jmenovat, ale snad to vidíte podobně). nabízí se tu už několikrát vyslovená, ale vždy odsouvaná možnost - Kuka na špílmachra do zálohy!

          už slyším ty řeči ohledně jeho fyzičky a pod. ale - oběhá toho Dostálek či Lukeš víc? Je snad Latka se středečním výkonem a strachem z balónu mužstvu platnější? a nechci tu řešit, kdo má úkoly pro defenzívu a kdo pro defenzívu. (nebo je nutno hrát na 4 obránce a ještě dva defenzívní záložníky? to snad ne!)

          proto za předpokladu, že Pavel Kuka utlumí své přílišné chtění (některé v kabině zřejmě iritující), na hřišti toho má pořád hodně co říct. a kolik mu je let, na to pořád ještě nemusíme brát ohledy.

          Slavii zdar. slaviaman

  2. Re: Slavia - Sartid Smederevo 2:1

    (host)     před 21 lety 16.10.2003 09:03 |  
    0 0

    Popravde receno obrana spolu hrala vlastne poprve, obranna dvojice Nachtman, Kratochvil toho v lize spolu moc nenahrala, presto jsem spokojen, mladi ma zelenou. Blek

    • Re: Slavia - Sartid Smederevo 2:1

      (host)     před 21 lety 16.10.2003 11:35 |  
      0 0

      No dobře, ale nedalo se na to koukat, i když beru, že tady se počítá postup a vítězství.