Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 5. kolo

Výhra nad bojovným Baníkem nebyla kdovíjak pohledná, zazářila hlavně defenziva Slavie, která za celý zápas nepustila soupeře do jediné pořádné šance. Místo nepřítomného Alanora hodnotí hráče opět quelhar.

Zápas se hrál ve fantastické atmosféře, která svou kvalitou daleko přesáhla kvalitu samotného fotbalového zápasu. Ten přinesl především boj ve středu hřiště, při kterém byl poměr soubojů a šancí až příliš vychýlen ve prospěch soubojů. V první půlhodině zápasu se nestalo kromě Bořilovy střely z dálky vlastně vůbec nic. Pak měla Slavia solidní závěr poločasu s šancemi Tijaniho, Chytila a znovu Tijaniho, všechny však zůstaly neproměněny. Úvod druhé půle ovlivnila rychlá branka, kterou VAR po dlouhém zkoumání uznal. Sám jsem viděl záběry souboje mezi Tijanim a Frydrychem opravdu mnohokrát a stále nevím, jestli míč hrál Frydrych, Tijani nebo oba dva současně. Očekával bych, že komise rozhodčích uznání branky nevyhodnotí jako chybu, protože záběry prostě nejsou průkazné.

Na sudího Všetečku si slávisté vůbec nemohli stěžovat, v dalším důležitém momentu zápasu neudělil Vlčkovi po zákroku vysokou nohou na Almásiho ani žlutou kartu, přičemž by si zřejmě lehce zdůvodnil i kartu červenou. Na druhé straně hráči Baníku předvedli několik hodně nebezpečně vypadajících skluzů, kterým se slávisté dokázali naštěstí vždy vyhnout. Jediné, co se mi moc nelíbilo, byl fakt, že si Všetečka nechal od hráčů Baníku beztrestně celý zápas nadávat a díky tomu vypadá, že k němu hráči nechovají ani špetku respektu.

K zápasu je také nutno dodat, že se hrál opravdu ve vyčerpávajícím vedru, ve kterém i jen sezení ve stínu člověka zpotilo skrz naskrz. Na hráčích to však nebylo vůbec poznat, co zápas postrádal na kráse, to určitě nepostrádal na intenzitě hry, která se vyrovnala atmosféře na tribunách. Slavia je po pěti ligových kolech stále s plným počtem bodů, což není samozřejmost a je potřeba za to hráče i trenéry pochválit. V posledních zápasech navíc na hřišti kraluje defenziva Slavie, ať už v ní hraje kdokoli. Do pořádné šance se proti Slavii nedostal ani Baník ani o týden dřív Mladá Boleslav. A jak se vždy říká, tituly vyhrává právě precizní obrana.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Z pohledu chytání neměl na práci vlastně nic, v závěru prvního poločasu sebral míč, který se k němu odrazil od souboje, ve kterém byl Buchta. Z pohledu rozehrávky to bylo tentokrát slabší. Žlutou kartu bych ještě pochopit dokázal, několik jeho odkopů v závěru zápasu ale mířilo úplně mimo připravené slávisty a znamenaly jen odevzdání míče, proto tentokrát jen pětka a ne o stupeň lepší známka.

Tomáš Vlček - 6 - Při návratu k rozestavení se třemi stopery se do sestavy vrátil Tomáš Vlček. Obrana fungovala spolehlivě, ale Vlček mohl Slavii zavařit, když vysokou nohou odehrával míč, do kterého šel Almási hlavou. Nebylo to ani za kartu, ale Vlček by se asi nemohl příliš divit, kdyby byl za tento nebezpečný zákrok vyloučen. Chyběly centimetry a bylo z toho ošklivé zranění soupeře.

Igoh Ogbu - 7 - Ogbu v soubojích s Almásim kraloval. V druhé půli mezi nimi došlo ke srážce hlavami, kterou ale jednoznačně zavinil Almási, byla to z jeho strany nebezpečná hra v situaci, kdy míč zasáhnout nemohl. Jen jednou se zdálo, že Almási Ogbuovi uteče, ale byl s míčem tak pomalý, že jej Ogbu snadno dostihl a znemožnil mu zakončení.

Jan Bořil - 7 - Přiznejte se, kolik z vás věřilo, že kapitán Slavie zvládne těžký ligový zápas úplně bez problémů? Já tedy rozhodně ne. O to příjemnějším překvapením byl Bořilův výkon. Směrem dozadu neměl jediný problém, přestože na něj měli hrát kvalitní hráči jako Buchta nebo Šín. Dopředu předvedl parádní ránu, kterou Letáček vytáhl nad břevno, centr před druhou šancí Tijaniho nebo přihrávku Chytilovi, po které následovala branka. Váhal jsem, jestli neudělit dokonce osmičku, nakonec jsem se rozhodl takto, ale je to rozhodně velmi silná sedmička.

David Douděra - 5 - Jeho centr zprava prošel na zadní tyč a Chytil v gólovce míč poslal těsně mimo. Po rohovém kopu se dostal hned ke dvěma střelám, obě ale zastavila obrana, ani jedna nebyla příliš prudká. V závěru první půle hlavičkou připravil šanci Tijanimu. Směrem dozadu to bylo dlouho bez problémů, pak ale poslal příliš slabou malou domů a hostující Tanko se dostal asi do nejzajímavější šance Baníku v zápase, proto jeho známka spadla jen na lepší pětku.

Christos Zafeiris - 5 - Jako obvykle byl motorem zálohy Slavie, chtěl hrát, rozehrával míče do stran. Přihrávkou na Chytila rozjel akci, po které Tijani v první gólové šanci zápasu střílel mimo. Jinak toho ale moc nevytvořil. V nastaveném čase po nakrátko rozehraném rohu přišel o míč a Baník mohl jít do brejku. Podobně jako u Douděry ho tato chyba srazila na lepší pětku.

Jakub Hromada - 5 - Jeho nasazení do základní sestavy bylo překvapením, Hromada ale zápas zvládl bez problémů, přispěl k územní převaze Slavie. Nijak zvlášť nezaujal ani do ofenzivy ani do defenzivy.

Matěj Jurásek - 5 - Matěj se nemůže dostat do formy. Má záblesky, kdy vypadá skvěle, jako hráč, který ligu přerostl. Jenže je ukáže sotva jednou dvakrát za zápas a jinak kupí ztráty. V zápase s Baníkem zaujal hned v úvodu při první akci Slavie, skvěle potáhl míč, ale pokazil přihrávku. Výbornou techniku ukázal i v druhé půli, kdy proti dvěma protihráčům prošel podél postranní a následně brankové čáry až do vápna, ani v tomto případě ale nenašel spoluhráče. Pokud chce hrát pravidelněji, musí být takových momentů v zápase více.

Mojmír Chytil - 7 - Pro mě asi nejlepší ofenzivní hráč Slavie v zápase. Přináší na hřiště v týmu unikátní schopnost podržet míč s obráncem na zádech a následně jej rozehrát. Takto připravil velkou šanci Tijanimu v první půli a na stejného spoluhráče poslal míč i ve druhé půli, kdy akce skončila brankou.  Odolnost ukázal i v nastaveném čase, kdy připravil tutovku Jurečkovi. Sám mohl také skórovat, míč mu ale vyskočil na stehno a jen se od něj odrazil mimo bránu.

Muhamed Tijani - 6 - Je rozhodně výraznou postavou, na hřišti jej nepřehlédnete. Zápas nakonec rozhodl při své třetí šanci, první šanci poslal trestuhodně mimo bránu a ve druhé jeho mírně tečované zakončení z otočky neskutečně vytáhl Letáček. Při brance ukázal důraz, který se od něj očekává, Frydrycha převálcoval a VAR následně Tijaniho faul nenašel, protože z dostupných záběrů nelze rozklíčovat, který z hráčů vlastně původně hrál míč.

Ivan Schranz - 5 - Jeho pozice na hřišti byla hodně fluidní, pohyboval se často ve středu zálohy, postupem času se zařadil na post levého wingbacka místo Juráska, který hrál výše. K ohrožení branky soupeře se nedostal, v obraně však neměl problémy.

Petr Ševčík - 5 - Dostal se na hřiště místo Hromady a střed zálohy měl nadále zápas celkem pod kontrolou. Překvapivým řešením přímého kopu téměř od brankové čáry trefil tyč, pokud by odtud vstřelil branku, šlo by o jeden z gólů roku.

Lukáš Provod - 6 - Na poslední cca půlhodinu nahradil Schranze. Opět ukázal, že má formu, na hřišti působil výrazně, přestože se ani on do ničeho zásadního směrem dopředu nedostal.

Václav Jurečka, Lukáš Masopust a Mick van Buren nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce. Přesto alespoň slovně vypíchnu, že výkon Jurečky se mi příliš nelíbil, přišlo mi, že nechytil tempo zápasu a mezi přihrávajícími si soupeři vyklusával a příliš se nevracel vypomáhat v defenzivě. Navíc zazdil vyloženou šanci, kterou mu připravil Chytil. S výkonem Masopusta problém nemám, Mick van Buren týmu v krátkém čase nijak zvlášť nepomohl.

 

5 - Neděle 20. 08. 2023 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

47. Muhamed Tijani

FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

Komentáře (88)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    JohnyPine (přítel SN)     před 9 měsíci 21.08.2023 10:11 |  
    19 4

    S hodnocenim souhlasim, jen se mi zda 5 pro Christose malo. Ten kluk tam lital i v 90. Minute dopredu, dozadu. Jinak bych byl rad, kdyby se u nas zacalo hrat min soubojove a vic technicky, ale to je asi utopie.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      honza304     před 9 měsíci 21.08.2023 11:35 |  
      13 2

      Ano, lítal, nic neodevzdá zadarmo, S Baníkem ale měl hodně ztrát míčů a dost špatnou rozehrávku. Podle mne zahrál jeden z nejhorších zápasů za nás. Není to jen můj názor, shodli jsme se na tom s kámošema, když jsme jeli ze zápasu. Ale je to fantastickej kluk.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      Flame     před 9 měsíci 21.08.2023 13:38 |  
      4 1

      Tak dneska jsem byl ke všem hráčům trochu vlídnější než quelhar a určitě by dostali lepší hodnocení, pokud bychom vyhráli 2:0, 3:0.

      Nebyl to lehký zápas a vítězství je zasloužené.

      Pozitiva: Chytil s Tijanim spolu hrají výborně!

      Návrat Bořila by famózní! Všichni těžce zranění hráči (Hovorka, Kolář se nikdy do své původní formy nedostali a Provodovi to trvalo, že o něm mnozí pochybovali. Věřím a doufám, že se Bořil vrátí a přinese na hřiště svojí vítěznou energii. Jednou jsem s ním na nějakém rautu mluvil a tak pozitivního člověka jsem ještě neviděl.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    záplata     před 9 měsíci 21.08.2023 10:35 |  
    4 7

    Honza Bořil - kapitán a xindlobijec.
    Jenom se bojím, že už takový výkon nezopakuje, ty návraty jsou ošidný.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    Ados     před 9 měsíci 21.08.2023 10:41 |  
    9 2

    Nedávno jsem tu zkritizoval Tijaniho, ale za včerejšek ho musím pochválit. Když bude pokračovat v těchto výkonech, tak to bude dobrý. Technický nedostatky tam ovšem stále jsou dost velký, měl několikrát štěstí, že se k němu odrazil míč ze souboje.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      Marcelo10     před 9 měsíci 21.08.2023 15:53 |  
      5 1

      Technický nedostatky na co? Na ofenzivního hráče, který má tvořit(Zafeiris, Oscar) určitě ano. Na útočníka a kladivo do vápna? Určitě ne.

      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

        Ados     před 9 měsíci 21.08.2023 23:20 |  
        0 0

        Třeba na zpracování? Přebírání míče v rychlosti? Myslím, že bychom měli mít v týmu kladivo jak píšeš, který si s míčem rozumí. Ale jak jsem psal, včera se mi líbil. I pohybově se zlepšil, tak snad v tom bude pokračovat.

  4. Ondra Kolář

    asanin     před 9 měsíci 21.08.2023 10:42 |  
    32 12

    U Ondry se bohužel musím pozastavit.
    Nevím jak to přesně vyjádřit, ale já z něj prostě nemám dobrý pocit. Udrží nulu prakticky jen v zápasech, kdy na něj soupeř nevystřelí (vyjma Hradce, tam chytil loženku)... Jeho pohyb je strašně těžkopádný a projevuje se to u něj už i na hře nohama...Má velké problémy se střelama z dálky...
    Se Zlínem si kontroloval ten centr na tyč, včera se mu tam kutálí balon skrze malé vápno a on na to kouká, aniž by po tom balonu skočil... Prostě za mě máme brankáře u kterého se při zápase modlím, aby na něj nebylo vystřeleno, protože se bojím, že to pustí...
    Osobně bych do branky preferoval Mandouse... Nohama je nyní určitě na úrovni Koláře (možná i lepší) a brankařsky je na tom za mě lépe...

    • Re: Ondra Kolář

      lassiter     před 9 měsíci 21.08.2023 11:09 |  
      5 4

      Měl by tedy zapracovat na technice kopu, která je hrozná, není v podstatě schopen ten míč kopnout rovně nártem, kope do toho nějak divně přes vnitřek a často to není schopen kontrolovat ani při kopu z místa.

      • Re: Ondra Kolář

        mig52     před 9 měsíci 21.08.2023 12:26 |  
        4 3

        Na tom už ve svém věku nezapracuje.

    • Re: Ondra Kolář

      DědekSKS     před 9 měsíci 21.08.2023 12:29 |  
      2 3

      Souhlas!

    • Re: Ondra Kolář

      Lunaris     před 9 měsíci 21.08.2023 12:42 |  
      5 4

      Kolář je nejlepší brankář ve hře nohama v lize. Jsou na to data, takže to nejde zpochybnit. A bude lepší než kdejaký stoper. Mandous na takové úrovni není. Střely z dálky jsou naopak jeho velká slabina, na to jsou taky data.


      Komentář byl uživatelem upraven (21.08.2023 12:46) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Ondra Kolář

        Papol     před 9 měsíci 21.08.2023 15:55 |  
        2 0

        A jaké jsou data na střely z dálky u Koláře?

        • Re: Ondra Kolář

          Lunaris     před 9 měsíci 21.08.2023 16:04 |  
          3 3

          Kdybych ze třiceti metrů dokopnul do brány, tak mu dám góla i já.

          • Re: Ondra Kolář

            sicilianbrno     před 9 měsíci 22.08.2023 07:00 |  
            4 0

            Kdybys ze 30 metru tam dokopl a ješte k tomu to kopl tak skvěle jako ten ukrajinec ve čtvrtek, tak se o tebe přetahujeme s evropskyma mužstvama. Ale asi oba tušime, že tak horke to nebude :-)

            • Re: Ondra Kolář

              Lunaris     před 9 měsíci 22.08.2023 12:29 |  
              1 0

              Byla to nadsázka. Koli bohužel v chytání střel z dálky patří na chvost ligy. Podezřelých gólů z dálky dostal hodně i před zraněním.

      • Re: Ondra Kolář

        Myšák     před 9 měsíci 21.08.2023 17:03 |  
        0 0

        Jediné, co by mu teď pomohlo, by bylo pár superzákroků!

        • Re: Ondra Kolář

          sicilianbrno     před 9 měsíci 22.08.2023 07:05 |  
          1 0

          Pro určité uživatele by i tohle bylo moc málo a nazvali by to štestim.
          Mandous je dobry nohama, ale na urovni Koláře určitě neni. A co si pamatuju ( nejen zapas v Linzi), tak střely z dalky mu taky tolik nešly.
          Ale dal bych mu čuchnout v nějakym zapase, nejen v mol cupu.

  5. Celkem lze souhlasit,

    Slávista 51     před 9 měsíci 21.08.2023 10:59 |  
    2 0

    až na jednoho.
    A stane se, že i za 1 : 0, budeme hodnotit daleko výše.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    Matěj51     před 9 měsíci 21.08.2023 11:07 |  
    6 1

    Mě mile překvapil Tijani, prezentovali ho všichni jako hráče bez techniky a přehledu, já viděl něco jiného. Já bych mu hodnocení polepšil. Dále dávám do úvahy, jestli by sem nemohlo zavést hodnocení týmu jako celku. Včera tam běhalo deset hráčů, kteří vlastně byli jiným týmem než minule. Vyhráli jsme, obrana hrála skoro skvěle, útočníci jednotlivě byli výborní, ale dohromady byl podle mě dojem za celý tým, myslím sehranost, prachšpatný.

  7. Béřa

    Sherudan     před 9 měsíci 21.08.2023 11:09 |  
    2 2

    9, nebo aspoň 8,999999

  8. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    lassiter     před 9 měsíci 21.08.2023 11:12 |  
    25 0

    Christos hraje v podstatě každý zápas a přesto tam asi v 94. dal třicetimetrovej sprint při napadání, v tomhle vedru po tom co za celý zápas naběhal..., skvělej týmovej hráč, snad ho nějak neutavíme.

  9. Bořil, Hromada, Zafeiris

    coogee     před 9 měsíci 21.08.2023 11:13 |  
    8 2

    Bořilovi by slušela, nejen za návrat, spíš 8, Christos za mě 7 (kdo nic nedělá, nic nezkazí, jezdil jako vždy celý zápas, hlídal jednoho chachara) a Jakub sice není vidět, ale udělá vždy spoustu práce, takže 6!


    Komentář byl uživatelem upraven (21.08.2023 11:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Bořil, Hromada, Zafeiris

      donford     před 9 měsíci 21.08.2023 11:28 |  
      8 3

      Tak kdyby to byl původní "starý" Bořil, který hraje pořád bez přerušení a nikoliv po 1 a 1/2 leté zdravotní pauze, tak bych mu dal třeba jen šestku za solidní a stálý výkon. Ale toto byl vlastně pro nás nový Bořil, jako nový objev beka na levé straně a dokonce v tříobranném systému. A jako objev, či nové zjevení na tomto místě, bych mu navrhoval za nečekanou výbornou hru a překvapivý výkon třeba i stupeň 8 nebo 9.
      Zafeiris svým opakujícím se skvělým fotbalovým a fyzickým výkonem proto také nejméně za 7.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    cvočkař Danda     před 9 měsíci 21.08.2023 11:36 |  
    13 5

    Velmi přísné hodnocení.Boril za výkon i za návrat po těžkém zranění 9,Zafeiris 8 Douděra6
    Hromada6.Kdyby tam padla polovina našich tutovek,tak jsme vyhràli 4:0.Banik si nevypracoval ani jednu šanci,to taky vypovídá něco o hře zálohy a obrany.Ja jsem velmi spokojen s předvedenou hrou I frenetickou atmosférou.Proto chodím v 71 letech pravidelně do Edenu,i když musím přes celou Prahu až z Únětic.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      mig52     před 9 měsíci 21.08.2023 12:22 |  
      10 10

      Zafi 8?! Je to fotbalista, ale včera jednoznačně nejméně povedený zápas za Slavii, jak mnozí psali, možná jemu měli dát aspoň částečný oraz. No a zase jsi jeden z těch, co argumentuje KDYBY....., takže hodnota myšlenky je nulová.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      japoko     před 9 měsíci 22.08.2023 11:30 |  
      0 4

      Zafi 8? To snad ne, byl více než průměrný!

  11. quelhar hodnocení ?

    Marbulinek     před 9 měsíci 21.08.2023 12:01 |  
    11 12

    Pěkný den, jsem dnes trochu překvapený z tvého hodnocení, zejména stejnou známkou pro Koláře, Hromadu, Juráska a Zafeirise .
    Kolář (5) - jeho výkopy většinou do autu = odevzdání míče soupeři zdarma. I v rozehrávce nohou včera krajně nejistý. Podle mě 4 pro něho až, až.
    Hromada (5) - z 10-ti jeho přihrávek směřuje 9 - 10 dozadu, i když má občas možnost zvolit přihrávku vpřed. Stejně jako u Koláře známka 4 je pro něj maximum.
    Jurásek (5) - podle nejen mého názoru včera nejslabší náš hráč ( hlavně v 1. poločase ). Asi 3 až 4 pro Matěje dost dobré.
    Zafeiris (5) - pokud vedle něho JT postaví defenzivního Hromadu, nemá nikoho do kombinace. Vady na kráse u něho
    také byly, ale oznámkovat ho za včerejšek stejně, jako ostatní 3 borce, je trochu nespravedlivé.

    • Re: quelhar hodnocení ?

      Slávista 51     před 9 měsíci 21.08.2023 12:04 |  
      3 2

      Jenom pro Koláře.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 9 měsíci 21.08.2023 12:30 |  
    7 3

    Prakticky u všech mám o bod vyšší hodnocení, vzhledem k tomu vydřenemu vítězství navíc v tom vedru.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      mig52     před 9 měsíci 21.08.2023 14:16 |  
      6 5

      Nj., ale pár lidí tu psalo o tři v suchém triku. Dostal jsem tu čočku, když jsem napsal, abychom z toho neměli mokré trenky. Přesto bych za to vydření bod nepřidával. Vedro?! Ano, bylo, ale ostatní zápasy se hrály od 15.h, .....

  13. ...

    Steevee     před 9 měsíci 21.08.2023 13:00 |  
    16 10

    Ač nerad, tak musím navázat na jeden z komentářů níže. Obrana vypadá zatím letos velmi dobře, má několik možných variací a vypadá to, že klidně mohly fungovat všechny. A to ke všem variantám ještě po víkendu přibyla ta s Bořilem. V záloze je to obdobné, taky spousta možností, fenomén Zafeiris, znovuzrozený Provod, má to taky víc plusů než mínusů a zrovna tak útok, kde máme přesně to, co potřebujeme, abychom speciálně venku urvali dřív remízové zápasy.

    No. A potom zůstává situace v bráně. Někdo může říct, že to je můj osobní problém, ale Kolář si bohužel sám vypěstoval auru, kdy člověk trne při jakékoliv střele, při jakémkoliv jeho kontaktu s balonem nohama. Jasně, letos neměl větší problém, ale obrovské procento jde za obranou, která toho na něho objektivně moc nepustila. Není to žádná hejtovačka, úplně klidně je možné, že až bude nutné, tak to potřebné "něco navíc" pochytá. Ale já to z něho prostě necítím a vizuálně to nevidím. Včera zase někdy nevím kolikátá, 90. minuta a jemu tam jezdí balon po malým vápně a Kolář je opticky hrozně v klidu. Jsou dvě varianty. To, že to má brankář totálně pod kontrolou, nebo je laxní/flegmatický 10/10. A já mám takovej svůj tajnej tip, co je to u našeho Ondry...

    V rámci takovýho fóru se v Česku říká "kdo se vrací, nevěří gólmanovi". Trošku to využiju a řeknu, že pokud by teda hypoteticky tohle pořekadlo mělo platit, tak já osobně bych se jako hráč Slavie vracel radši víc než míň.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.08.2023 13:23) . Zobrazit původní komentář

    • Re: ...

      pehacko     před 9 měsíci 21.08.2023 14:21 |  
      3 7

      Taky mi přijde, že kluci mu moc nevěří proto brány jako o život. Teď nevím jestli to bylo v Boleslavi a nebo doma v poháru, ale ondra chytal takovou nemoc prudkou střelu zdálky a vypadla mu a hned tam bylo od nás 3 frajeři před soupeře má a někdo to ukopnul. Myslím že ještě loni a předloni, by tam nikdo z našich nešel, že by věřil, že tohle ondra chytne

      • Re: ...

        JohnyBeGOOD     před 9 měsíci 21.08.2023 14:32 |  
        9 7

        Vidím to stejně. V našem případě je to spíš: "kdo nebrání, věří gólmanovi". Evidentně si to naše obrana vzala k srdci a nepouští soupeře do střel téměř vůbec.
        O to víc mě vždycky dostane, když po každé střele z 30ti metrů Ondra vyběhne z brány a všechny seřve. Ve stylu "co si to dovolují nechat střílet na brankáře".

    • Re: ...

      Papol     před 9 měsíci 21.08.2023 15:56 |  
      6 10

      Nu a není čas na změnu v bráně. Vidím to stejně jako Ty.

    • Re: ...

      Ivan     před 9 měsíci 21.08.2023 18:18 |  
      4 2

      Obrana sice zatím vypadá dobře, ale podotkl bych že zatím jsme (krom Bolky) hráli vesměs s fakt zoufalými týmy, takže doufejme že to vydrží i pro konfrontaci v těžkých zápasech.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    pehacko     před 9 měsíci 21.08.2023 14:24 |  
    5 12

    Já rád využívám celou škálu známek, protože to víc odliší jednotlivé výkony. Za mě ondra maximálně za 3, protože rozehrávka byla šílená, nechá si dát žlutou kartu. Matěji vrásek až na to solo druhém poločasu byl taky jen stínem toho hráče, kteří dvakrát rozhodnul proti Baníku. Takže ten za 5. Naopak desítku dostane Kapitán za svůj skvělý návrat. Tijani za 9, Rozhodující gól a hlavně to penzum práce co předvedl. Kolik těžkých balónu zpracoval a rozdal to jsem zíral. Pak samozřejmě za 9 Ogbu. Ostatním bych dal známku o číslo vyšší nebo nižší, ale to už je marginální

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      slaviator     před 9 měsíci 21.08.2023 15:41 |  
      6 11

      Za mě byl Kolář za 1!

  15. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    SLAVIESTA     před 9 měsíci 21.08.2023 14:32 |  
    12 8

    Nechtěl jsem už nic psát, i na můj vkus(tím více na vkus těch co mě nemusí a myslím, že jich je dost)jsem toho v poslední době řekl víc než jsem zamýšlel. Nechám svoje příspěvky tedy trochu prořídnout.
    Ale ještě ke Kolářovi, ke kterému toho bylo řečeno jeho zastánci i kritiky hodně. Vynikající brankář NIKDY nevyvolává takovéto sáhodlouhé diskuse o své kvalitě resp. nekvalitě!!!

  16. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    martyni (přítel SN)     před 9 měsíci 21.08.2023 16:58 |  
    7 3

    Souhlasím s komentářem Ragnaroka k hlavnímu článku, že to byl hlavně týmovej výkon. Jsem rád, jakým způsobem teď hrajeme dozadu, samozřejmě hodně pomáhá Igoh, ale celej tým dobře brání. Ale jeden hráč mě přeci jen překvapil, a to Bořil.. fakt jsem nečekal, že bude ještě schopnej takhle zahrát, byl fakt skvělej..

  17. Hodnocení slávistů - 5. kolo

    Myšák     před 9 měsíci 21.08.2023 17:29 |  
    7 1

    Co bychom ještě chtěli? Vím, vždy je co kritizovat, ale ne za každou cenu. Slavia jako celek zatím neskutečně válí, áčko i béčko, užívejme si to!

  18. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    Harvey     před 9 měsíci 21.08.2023 18:37 |  
    17 18

    Jak to tu čtu, asi brzo vstoupím do fáze "Kolář nemůže za vaše posraný životy" :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      hajnej     před 9 měsíci 21.08.2023 19:14 |  
      13 10

      Jo,jo, kolik že nám to vlastně ta naše "slabina v brance" pustila v letošní sezóně gólů? V lize dva, v předkole jednoho. Jaká to hrůza! :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

        Cygnus     před 9 měsíci 21.08.2023 19:45 |  
        19 11

        Přesně tak, Hajnej.

        Máme z oficiálních zápasů 19 bodů z 21, 6 výher, 1 remízu, skóre 13:3. Co byste ještě nechtěli?!

        A dle zdejších nářků máme v brance nejslabší článek mužstva, který vše kazí. Kdo z kritiků viděl naposledy výkony Aleše Mandousa na tréninku, abyste s čistým svědomím a férově mohli říct že je teď lepší než Ondra Kolář?!

        Vážně jste zapomněli na to, že JiT Koláře v minulosti bez jakýkoliv rozpaků posadil na lavičku ve prospěch Mandouse?
        A teď ruku na srdce : chytal Mandous perfektně? Nedopustil se chyb? Byl perfektní? Nebyl, ale nevadí.
        Fotbal se hraje s 11 muži na hřišti. Výhry jak prohry jsou vždy společné dílo.

        Kolik šancí zakroutili již v této sezóně krkem naší útočníci? Je nějak ticho po pěšině, zřejmě chybí otloukánek Standa. Tak teď se našla další oběť.

        Ondra Kolář je flegmatik, zdejší lynch mu určitě může být ukradený. Ale není to nic příjemného pro našeho předsedu, který zdejší diskuze jak se ví sleduje. Jestli Ondra bude hrubě chybovat, tak je logické že přijde o své místo. Zeť či nikoliv.

        A tak mne celkem umí vytočit kecy typu 'proč chytá Kolář? Protože JT'.

        Je to stejně hloupé jak když tento ogar se tady rozepsal při přestupu oného 15letého hráče do Itálie. ISport s radostí psal o jakou 'hvězdičku' jsme jen nepřišli. Když už nám nemůžou škodit Latkou který mlátí svoji (ex) manželku, tak alespoň tohle.

        A náš věčný kverulant měl ihned jasno a zapotřebí kárat vedení Slavie za to, že tento kluk šel do Itálie. Jsem si jistý že o tom hráči nikdy ani neslyšel, že nemůže tušit jestli jsme mu smlouvu nabídli (a hráči nejsou samozřejmě otroci klubu aby byli nucení navrhnutou smlouvu podepsat).

        Ale tento strýc měl zapotřebí (a teď cituji z paměti) psát že se jedná o 'varovný prst pro vedení aby se takové situace již neopakovaly'. Pehacko by určitě více důrazně než já poradil, co si kolega s tímto prstíkem může udělat.

        Je tu diskuzní fórum. Občas mi ale chybí u pár jednotlivců smysl pro fair play.

        • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

          Merlinus (přítel SN)     před 9 měsíci 21.08.2023 20:08 |  
          9 7

          Jednoznačný souhlas. Přesně shrnuto. Chtěl jsem napsat něco podobného, ale neměl jsem čas. Tak díky, že jsi to shrnul za mě. Kolář je náš nový obětní beránek. Jak píšeš, výkony a prozatimní produktivita některých našich útočníků mi tedy dělá větší vrásky, než Kolář.

        • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 21.08.2023 21:50 |  
          4 9

          Mandous chytal v době, kdy byl Kolář zraněný. Že by byl Kolař nahrazen Mandousem, když byl Kolář stoprocentně fit, tak to se ještě nestalo. Možná se to stane v zápase proti Jablonci.
          Vyjma LASKu, kdy za stavu 7:2 pro nás měl špatnou čtvrthodinu, že to skončilo nakonec v náš prospěch 7:5, což byla doba, kdy jsme nesmyslně začali rotovat v bráně, tak Mandous neměl zápas, který by se mu nějak nepovedl a my kvůli němu přišli o body.
          Za 4 týdny už to bude rok, co se Mandous nedostal mezi tři tyče, pokud nebudu počítat pouťák s Vyškovem a poslední kolo se Slováckem, kde o nic nešlo.

          • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

            kjandourek (admin)     před 9 měsíci 21.08.2023 23:02 |  
            6 4

            Jenom tak mimochodem, rozhodující gól Feyenordu v Tvém výčtu Alešových nedorazů chybí proč?

            • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

              Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 07:01 |  
              2 5

              Protože jsem si na tento zápas nevzpomněl. Uznávám, zde pochybil taky, což stále spadá do období, kdy se brankáři nesmyslně rotovali a projevilo se to na výkonech obou gólmanů. Negativně.

              • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                kjandourek (admin)     před 9 měsíci 22.08.2023 11:07 |  
                6 4

                Právě - zapomínání ... to je věc - člověk si po letech nevzpomene na spoustu špatných věcí....

                Aleš v sezóně 2021/22 opravdu naskočil do zápasů po té, co Kolářovi v Karviné zlomili žebro... chytal od 12.9 do 13.10., kdy jsme prohráli na Spartě... čtyři kola v lize, dvě v EKL... po Spartě šel do branky zpátky uzdravený Kolář a ten byl po remíze v Budějovicích opět nahrazen Madousem - to už je přesně v době, kdy byl Kolář zcela v pořádku a Aleš chytal všechno od 27.10. do 17.2. všechny zápasy, co jsme v tu dobu hráli - 10 v lize, 5 v EKL (tři ve skupině, dvojzápas s Fenerbahce) + 2 v domácím poháru (výhra 3:1 se Zlínem a porážka se Spartou) ....

                A když si jenom tak promítneme góly, co dostal od Baníku při remíze 3:3 (hlavička Almásiho, Kaločova střela z dálky), dovedu si představit, že kdyby je dostal Kolář, tak ho tu místí letka sežere i s botama...

                • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                  Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 16:51 |  
                  2 0

                  Stejně se zapomíná na kiksy ostatních hráčů. Takhle funguje náš mozek, že na špatné věci rád zapomíná.
                  Vyčítat Mandousovi, že Kaloč trefil přímo šibenici, to chce mít sakra koule něco takového napsat. Pochybuji, že někdo tady vyčítal Kolářovi jakoukoliv inkasovanou branku, která byla soupeřem trefena do šibenice. Hlavičku Almásiho beru. Taky bych připomenul, že ač jsme dohrávali v devíti, tak Mandous v nastavení chytil penaltu a připravil tak Almásiho o hattrick a my jsme brali aspoň bod.
                  Tento zápas je i památný v tom, že snad poprvé (a naposledy) Trpišovský veřejně kritizoval hráče. Oscara.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                    kjandourek (admin)     před 9 měsíci 22.08.2023 18:32 |  
                    3 0

                    Pokud nevyčítáme ránu do šibenice - ok... předpokládám, že nebudeme vyčítat ani vydařenou ránu do dolního koutu branky... Ale jistý si tím nejsem, není to tak dávno, co se tu dokonce vyčítalo Kolářovi, že inkasoval z penalty...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                      Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 20:08 |  
                      0 0

                      Kolář skáče u penalt strašně brzy. Každý trošku zkušený exekutor má ty penalty proti Kolářovi ''zadarmo''. Není náhoda, že od sezóny 2020/21 chytil v lize Kolář jen jednu penaltu z 8. (Mandous v lize za Slavii chytil 2 z 5)

                      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                        kjandourek (admin)     před 9 měsíci 22.08.2023 20:34 |  
                        0 0

                        Takže to opravdu dotáhneme do stavu, že budeme Kolářovi vyčítat i nechycené penalty... a proč počítáme penalty od sezóny 2020/21? Proti Kolářovi bylo v lize zahráváno 19 penalt a neproměněny byly čtyři... ano, chápu, Houska tyč, Mešanovič nad - takže vlastně nechytil...

                        • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                          Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 21:14 |  
                          0 0

                          Chtěl jsem to původně od příchodu Mandouse do Slavie (2021/22), aby oba měli stejnou startovací čáru, ale když jsem viděl bilanci Koláře (0 chyceno, 4 obdržené penalty), tak jsem to prodloužil o rok.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                            kjandourek (admin)     před 9 měsíci 22.08.2023 21:17 |  
                            1 0

                            A proč?

                            proč proboha má někdo potřebu hodnotit gólmany podle penalt? Zvláště v situaci, kdy Kolář chytil tu nejdůležitější penaltu (v Kluži)...

                            • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                              Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 22:01 |  
                              0 0

                              Když už ty penalty se nakously, tak jsem to podložil čísly a porovnal oba brankáře, jak si na tom ve slavistickém dresu stojí. To je celé.

                              • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                                kjandourek (admin)     před 9 měsíci 22.08.2023 22:39 |  
                                1 1

                                No dobře.... taky bychom mohli porovnat, jak jsou na tom v samostatných nájezdech, nebo v dorážkách do prázdné branky....

                                Podle mého názoru nemá smysl tohle řešit... ani jeden z našich gólmanů není tak špatný, abychom tady řešili hlášky typu "nejhorší gólman v lize " ...

                                • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                                  Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 23.08.2023 07:51 |  
                                  0 0

                                  Pokud máš data… sem s nimi!
                                  Poukazovat na přednosti či nedostatky je za mne zcela v pořádku. Před nějakou dobou jsem zde dával data ze střel zpoza vápna za minulou sezónu, kde Kolář opravdu nejhorším brankářem ligy byl. To je prostě fakt, ale přece to neznamená, že je snad nejhorší brankář v lize, jelikož v jiných ukazatelích zase patří na špičku.

                                  • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                                    kjandourek (admin)     před 9 měsíci 23.08.2023 09:50 |  
                                    2 0

                                    A byly v té statistice nějak rozlišeny bomby k tyči a šmudly doprostřed? Protože pokud ne, tak to stejně nemohla být vypovídající statistika....

                                    Co si vezmeme z toho, že na jednoho gólmana letěla jedna rána zpoza vápna a byla zcela nechytatelná... a na druhého střelci vyslali deset střel, ale všechny šly plus mínus na hrudní koš a gólman je chytal do čepice? Ve statistikách budeme mít, že jeden dostal jeden gól z jedné střely a u druhého 0/10.... ale těžko z toho lze udělat závěr, že ten druhý gólman je jasně lepší...

                                    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                                      Karel13     před 9 měsíci 23.08.2023 12:25 |  
                                      1 1

                                      Je to všechno strašně hezké, ale už si tu svoji polemiku řešte na SZ a neplevelte to tady ...

                                      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                                        kjandourek (admin)     před 9 měsíci 23.08.2023 14:12 |  
                                        2 0

                                        Pravdu máš ...

                                    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                                      Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 23.08.2023 12:29 |  
                                      0 0

                                      Vždy jsem měl dojem, že rád pracuješ se statistikami, když se o ně opíráš. Teď to shazuješ. Proč?
                                      Když je vzorek dostatečně velký (tady to je jedna sezóna 1 sezóna, pokud se bavíme o střelách zpoza vápna), tak těch dat je poměrně dost. Máš tam extrémní hodnoty na obě strany (bomby k tyči, šmudly), díky velkému vzorku se s tím dá pracovat a mít nějaký výstup, ač se ti nemusí líbit, než kdyby někdo vytáhl data z prvních 5 kol a dělal jakékoliv závěry.
                                      My hrajeme proti papírově slabším týmům, takže paradoxně naši brankáři čelí slabším soupeřům, než brankáři soupeřů. Můžou mít den jako Kaloč a trefit šibenici, ale tu spíše trefí Zafeiris než Kaloč.

                • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

                  knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 18:04 |  
                  0 2

                  Karle, prosím, nepoužívej výraz "místní letka." Kdysi s tímhle termínem přišel Mádl na twitteru, když se o nás otřel a pak se divil, jakou to vzbudilo reakci a ublíženě začal s "místní slavistickou letkou." Tenhle výraz nemáš Ty snad zapotřebí užívat.


                  Komentář byl uživatelem upraven (22.08.2023 22:02) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

              mig52     před 9 měsíci 22.08.2023 15:44 |  
              1 5

              Janďourku, jsi slušný statistik. Hoď tu seznam Kolářových minel. A aby to bylo by ferovku, do druhého sloupce dej Koliho mimořádne zákroky. Tak dva roky zpátky. Uvidíme, zda je to hodno brankáře Slavie. Hru nohama nech spát, dnes už ji ovládá skoro každý průměrný gólman.

        • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

          mig52     před 9 měsíci 22.08.2023 15:38 |  
          1 4

          Napsals dlouhý koment s tím, že několika jednotlivcům chybí smysl pro fair play. Mohl bys mi vysvětlit, v čem spočívá, když vyslovím názor, že Slavia by si v současnosti zasloužila lepšího gólmana? Jistě, nemusíš s ním souhlasit, ale to kádrování a moralizování dej k ledu.

          • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

            Cygnus     před 9 měsíci 22.08.2023 17:53 |  
            5 1

            Ale tak Migu, samozřejmě můžeš mít názor že Slavie si zaslouží jiného, tedy v tvých očích lepšího brankáře. A určitě se najde lepší brankář než Ondra - ale to není podle mne momentálně naše priorita.

            Ale snad každý až na tebe pochopil, že můj povzdech že v mých očích na SN často chybí smysl pro fair play, se netýká tohoto tvého přání po změně brankáře.

            Netuším a nejsem určitě sám abych pochopil co se s tebou odhadem posledních cca 2, 3 let děje. I Sokrates, který je tady myslím vzor slušného jednání a ne jen tak reaguje, ti již několik krát psal že se v porovnání z minulosti chováš jak utržený z řetězu.

            Od okamžiku kdy se Slavie zachránila před zánikem a zažívá své nejlepší období v historií klubu (a fakt že jsme dvě sezóny po sobě byli 'jen' vice-mistrem na tom nic nezmění; protože je hlupák si může myslet že od teď budeme vždy vše vyhrávat - a to ty snad nejsi), ses pustil do nemilosrdné kritiky našeho vedení, trenérů, hráčů.

            Kde, co, proč, jak, kdy, ať se stane cokoliv, na vše máš lepší řešení. Tedy řešení vlastně žádné, jen kritika, pomluvy, varovné prstíky, urážky. Migu, jsi svým způsobem fanoušek úspěchu - tím že když Slavie 'šlape', tak stejně máš přesvědčení že ty bysto ale přece dělal jinak. Chápu, je to v lidské povaze, snažit se na sebe upozornit.

            Máš evidentně zapotřebí každému naznačit že ty bys vše, ale doopravdy vše dělal lépe než JT, Jiří Bílek, Tomáš Syrovátka, JiT, a ostatní.

            Kjandourek v tvých očích nerozumí fotbalu (tedy na rozdíl od Fačína, podle tebe). Klidně můžeš si to myslet, ale uniká mi tvá snaha opakovaně stejnými názory tady útočit na Karla. Připadá mi to šíleně dětinské.

            Nejen Standa Tecl a Ondra Kolář nemají podle tebe dlouhodobě ve Slavii co dělat. Tecl hraje protože dává část své výplaty JiT, jak jsi tady opakovaně naznačoval, Kolář chytá jen 'protože JT'. A když chytá, tak vzteky se raději občas ani nedíváš na zápas.

            Chápu že tě dráždí že jména Tvrdík, Trpišovský, Tecl, Kolář a jiné budu navždy součástí historie Slavie a zapsané v zlaté kronice klubu. Na rozdíl od nicka Mig52.

            Migu, psal si jak závidíš tvé dceře že byla onehdy v Praze a že se prošla kolem Edenu. Proč si nekoupíš jízdenku a nejedeš 'Zluťáskem' ze Zlína do Prahy? Předpokládám že jsi ročník 52, čas si snad najdeš. V týdnu, anebo ještě lépe v sobotu / neděli, když Slavie hraje? Paní máma ti může připravit řízky na cestu, můžeš se v autobuse podívat na 'Totální sezónu', něco si přečíst o Slavii. A po příjezdu zamířit na Slavie.

            Navštívit muzeum, zajít do fan-shopu. A sledovat zápas a zažít atmosféru na stadionu.

            Možná že po této návštěvě v muzeu budeš vnímat úspěchy posledních pár let jinými očima. Že si více budeš vážit toho, co Slavie za posledních 8 let dokázala. A pochopíš že úspěchy nejsou samozřejmé, že za tím stojí tvrdá každodenní práce jak vedení, tak trenérů, hráčů, a všech kteří se svým způsobem Slavii věnují.

            Samozřejmě že vždy se dá něco dělat lépe. Máš nějaký konkrétní návrh? Našel jsi na webu něco co jiný klub dělá a co by se podle tebe hodilo Slavii? Vypracuj to, sepiš, pošli mailem do Slavie.

            Máš co ztratit? Nemyslím si.

      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

        Slavistat     před 9 měsíci 22.08.2023 00:01 |  
        2 7

        No jo, ale z posledních domácích zápasů byly 3 zápasy, kdy nešla jediná střela na bránu a předtím taky hodně málo. Tak kolik by jich asi tak mohl dostat? Tohle zase není moc argument.

      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

        Myšák     před 9 měsíci 22.08.2023 10:37 |  
        2 7

        Když si uvědomíš, kolik šlo na něj střel, tak to hrůza je.

        • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

          lukas6novak     před 9 měsíci 22.08.2023 13:03 |  
          7 0

          1) Letos to je tak malý vzorek zatím že tu statistiku nejde moc brát vážně. Protože jestliže na bránu šli asi 4 střely (v lize) a z toho ten jeden gól byla tečovaná střela tak je to vyloženě o štěstí jak se trefí soupeř. Protože při takhle malým vzorku ty 4 střely můžou letět doprostřed a máš krásných 100% a nebo dostaneš 2x šibenici a máš 50% ale ve výsledku si v obou případech byl stejně kvalitní

          2) je zajímavý že třeba podle % úspěšnosti zákroků byl minulou sezónu Kolář lepší než Kovář. Přitom většina lidí tvrdí jak Spartě titul vychytal brankař zatímco nám to prohrál. Nechci toto porovnávat ale jen tím narážím to že i jednoduchá statistika je potřeba zasadit do kontextu a není to jen o jednom čísle co se hodí.

          3) Jestliže chceme hodnotit nějak přínos brankaře jestli je spíš přínos nebo slabina tak je potřeba brát mnohem víc dat než jen jednu/dvě vybraný statistiky a ještě ty nejobecnější.
          třeba PSxG (jak máme xG tak toto je podobná metrika pro brankaře kde to bere kvalitu zakončení) je mnohem zajímavější věc než % zákroků které může být dosti zavádějicí. Tohle je věc co třeba statisticky asi nejde moc měřit ale další věc je kolik toho dokáže brankař pokrýt třeba časným vyběhnutím nebo sebráním těžkého centru/rohu. A v momentálním fotbale je i čím dál důležitější rozehrávka. Nemám problém s kritikou jakýhokoliv hráče ale ať to má aspoň hlavu a patu nebo nějaký pádný argument protože to že dostane 2 góly ze 4 střel je absolutně zavádějicí když tam není kontext toho jaký střely to byly atd.

          • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

            Myšák     před 9 měsíci 22.08.2023 15:57 |  
            0 5

            Díky za vyčerpávající komentář a statisku. Já ti rozumím a souhlasím s tebou, ale žádná statistika neříká, jestli ten zákrok byl chycená desítka, nebo lehký míč ze 30 metrů.. U Koláře postrádám rozdílové zákroky, které ovlivní výsledek a ne laciné goly.

            • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

              kjandourek (admin)     před 9 měsíci 22.08.2023 19:45 |  
              6 1

              Opravdu ti likvidace Krejčího tutovky ze zápasu proti Hradci za stavu 1:0 nepřijde jako rozdílový zákrok, který ve finále ovlivnil výsledek? Podle mého názoru přesně tenhle zákrok naplňuje definici, kterou od gólmana požadujeme...

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      Slávista 51     před 9 měsíci 21.08.2023 19:21 |  
      13 10

      Trochu sebereflexe, by Kolářovi rozhodně neškodilo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

        Harvey     před 9 měsíci 21.08.2023 20:22 |  
        9 15

        Že to píše člověk, jenž začíná věty svých komentářů v předmětu, plevelí to tu neustále caps lockem a jeho sloh je horší než u desetiletého děcka. O absenci obsahu nemluvě. Trochu sebereflexe by ti rozhodně neuškodilo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

          hiker42     před 9 měsíci 23.08.2023 17:16 |  
          1 1

          Ty máš děti na 1. stupni ZŠ? Nebo jsi učitel češtiny na 1. stupni ZŠ?

  19. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    damade     před 9 měsíci 21.08.2023 20:05 |  
    8 1

    Chytilův herní styl a přednosti jsou něco, co nám dlouhodobě děsně chybělo a já si to nikdy neuvědomil. Až teď vidim, jak je jeho kvalita v mezihře a schopost udržet míče důležitá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      lukas6novak     před 9 měsíci 21.08.2023 21:33 |  
      4 0

      Hlavně může být zajímavý útočný duo Tijani + Chytil až se sehrajou spolu a hlavně s týmem. Dva soubojový útočníci co dokážou být i do kombinace a relativně napadat. A celkově těch variant co se dá vymyslet směrem dopředu je super

  20. Desítky

    Jikom33     před 9 měsíci 21.08.2023 20:49 |  
    8 2

    Moje hodnocení je víceméně podobné tomu autora článku.
    Běžně to nedělám, ale tentokrát jsem udělil dvě desítky. A to Ogbuovi, o kterém jsem se po zápase dozvěděl tu smutnou zprávu o jeho otci. Vzhledem k tomu je jeho výkon mimořádný a obdivuhodný.
    A druhou Bořilovi. Patřil jsem mezi ty, kteří už moc nevěřili, že se vrátí nebo že dokonce bude ještě platný. Samozřejmě jedna vlaštovka jaro nedělá, ale když vezmu do úvahy jak dlouho nehrál a s jakou grácií se vrátil, tak smekám klobouk. Nevěřil jsem, že vydrží celý zápas, překvapil mě a mám z něj radost

  21. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    PetCC     před 9 měsíci 21.08.2023 21:29 |  
    4 4

    Těch několi Kolářových odkopů, Almásiho "pomalost" při úniku Ogbuovi i pár dalších situací bylo způsobeno dost drhnoucím novým trávníkem.
    Ono to vypadalo, že zrovna Kolářovi to starý brambořiště při nákopech sedělo skvěle.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    obiwan     před 9 měsíci 21.08.2023 21:56 |  
    15 0

    Osobnost zápasu za mě Bořil, neskutečnej návrat, myslím, že jako Prodvod spoustě lidí vytřel zrak. A to, jak dokáže udržet Chytil míče s protihráči na zádech, to je fakt nepochopitelný...a ještě bych zmínil Zafeirise, kterému zápas nevyšel, ale dřel a lítal nahoru a dolů...

    • Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

      Leksel     před 9 měsíci 21.08.2023 23:57 |  
      10 0

      A hlavně máme zase po 2 letech kapitána, kterej se dokáže důrazně ozvat a ohradit, když je třeba. Na Zafeirise se těším, až bude zase někdy kopat trestňák, tu Nicovu utaženou banánovitou trajektorii v noze má. :-)

  23. .

    japhy     před 9 měsíci 22.08.2023 11:01 |  
    16 0

    Je to hořkosladké konstatování, ale Béřa o kus lepší, než na stejným postu Holeš.
    Nevím, proč se tolik lidí opírá do Tijaniho techniky. Se svým tělem nikdy nebude mít pohyb jako Luka Modrič, míče mu trapně neuskakujou, za mě to je úplně v pohodě. Navíc nečekaně vydržel celej náročnej zápas a nemělo by zapadnout, že poslední dva ligový zápasy nám rozhodl svoji silou, kvůli čemuž jsme ho pořizovali. Taky jsme mohli mít dvě remízy a vzpomínat na loňskou sezonu.
    Jo, a Chytil boží.

    • Re: .

      lukas6novak     před 9 měsíci 22.08.2023 12:38 |  
      9 0

      K Tijanimu a jeho technice. Tak on asi nikdy nebude hráč co bude pravidelně chodit do driblinku a motat soupeře (ale to asi po něm nikdo nemůže chtít) ale když porovnám zápas proti Baníku a ostatní zápasy tak to bylo jako den a noc. V prvních zápasech měl momenty kdy se to od něj odráželo od zdi a zároveň tam měl několik vyloženě strašných přihrávek a to lidi dost vystrašilo. Jestli to bude technicky zvládat tak jako proti Baníku tak to bude v pohodě

      • Re: .

        Wulfstan (přítel SN)     před 9 měsíci 22.08.2023 13:18 |  
        1 1

        Přesně tak. Až jsem si skoro chvílema myslel, jestli se nevrátil Olayinka. :-)

  24. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    pcitron     před 9 měsíci 22.08.2023 12:51 |  
    4 1

    Myslím, že od Kuby Hromady "nijak zvlášť nezaujal ani do ofenzivy ani do defenzivy" přesně takový výkon naše trenérské vedení očekává. Jeho největší doménou je spolehlivost: pokud se trefí (jako např. proti bídě), je to velké plus; naopak když si nesplní úkol v obraně (např. nefauloval kdysi v Teplicích a bylo z toho vyrovníní ma 3:3), je to bráno jako selhání.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    kupik     před 9 měsíci 22.08.2023 18:41 |  
    5 2

    Dobrý podvečer přátelé,
    takže známky rozdány a můžeme hodnotit i slovně.
    Tudíž na prvním místě bych ocenil výkon Igoha Ogbu,kterej určitě neměl myšlenky jenom na fotbal,ale i přesto,že mu v tejdnu zemřel tatínek,nastoupil a bojoval za Slavii.Klobouk dolů,profík jak se patří.Díky.
    Druhý pozitivum a pochvala patří Bóřovi.Skoro dva roky se dával do kupy a zahrál výtečně.Pro mančaft je mentálně určitě vzpruhou.Také dík za houževnatost a vytrvalost.
    Třetí potěšení M.Tijani.Pár hodně těžkejch balónů zpracovával těsně u lajny a to velmi dobře,rval se dopředu a dělal prostor ostatním spoluhráčům.
    Malinko mi chyběl lepší výkon Zafeirise,patrně absencí Oscara.Zafi si toho na sebe bral moc,předržoval míč více než třeba a docházelo ke zbytečnejm ztrátám.
    Chytil dřel,je dravej,obránce do poslední chvíle neví co udělá.
    Ostatně,zápas odpracovali všichni.
    Možná budeme trochu nespokojení s počtem gólů v síti Baníku,ale nezapomeňte,že Hapal hrál o židli,s jasnou představou ukopat plichtu stůj co stůj.
    A dovětek na závěr.Sice pěkná nula vzadu,ale gólman u takovýho mančaftu jako je Slavia by měl opravdu vypadat trochu jinak.Toť můj názor.
    Hezkej a trochu chladnější večer přeju...

  26. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    IJS     před 9 měsíci 22.08.2023 22:14 |  
    2 3

    s Hodnocením více méně souhlasím. Jen bych asi dal 7 i Vlčkovi. Mě přišlo, že hrál výtečně! Trochu mě straší klesající výkonnost Zafiho. Je ho sice plné hřiště - fakt není líný na krok, ale to hlavní co má dát Slavii - překvapivou a průnikovou přihrávku a střelbu ze střední vzdálenosti, to se nějak nedostává... Jestli není přetěžován?! Jsem zklamán podzimní výkonností Matěje Juráska. Jestli na něho nebylo té chvály příliš! Dokonce ocenění jako nejlepší hráč do 20-ti let v ČR! Pak sledujeme zápas, který by mu měl sedět a on v podstatě nepředvede vůbec nic! Když už se uvolní, tak špatně přihraje a hodně vsází na svoje zakončení levou nohou na zadní tyč. Když už to začne na střelbu navádět, vím, že už spoluhráče nevidí. Bohužel si myslím, že se i spoluhráčům s tím nehraje dobře, protože u něho míče končí a zase se musí bránit! Nechci ho nějak hanět, ale měl by se vrátit "na zem" a opravdu zamakat na svoji pozici v mužstvu. Výkon Honzy Bořila mě hodně překvapil! Dokonce bych řekl, že tam hrál lépe než Tomáš Holeš! Nevím, zda je schopen to zopakovat a hrát i v zápasech, kdy budeme pod tlakem, ale toto bylo super!

  27. Re: Hodnocení slávistů - 5. kolo

    Lunaris     před 9 měsíci 22.08.2023 23:42 |  
    4 0

    Nejlepší na hřišti Tijani, v obraně kraloval Ogbu - tihle dva nejvyšší známka, pak zahráli výborně i Chytil, Bořil a Zafeiris. Klesající výkony Christose osobně nevidím.