Fortuna liga

Jablonec - Slavia 1:1

Zápas v Jablonci se slávistům nepovedl. V kombinované sestavě s mnoha náhradníky nedokázali svého soupeře přehrát. Když dostali možnost zahrávat pokutový kop, Jurečka jej neproměnil a nedostal se k dorážce. Dvě vstřelené branky Slavii odvolal VAR pro ofsajdy. Jablonec skóroval po špatném výběhu Koláře a v druhé půli jen vyrovnal Holeš, když dorazil do brány střelu Bořila vyraženou Hanušem.

Trenér Trpišovský podle očekávání sestavu protočil, v rozestavení se třemi obránci hráli vzadu Holeš, Ogbu a Bořil, na křídlech Tomič s Provodem, ve středu zálohy Hromada s Wallemem a v útoku van Buren, Jurečka a hrdina posledních zápasů Muhamed Tijani. Domácí Jablonec v lize ještě nevyhrál a tentokrát nastoupil bez klasického útočníka v sestavě, nejvýše se měl podle grafiky domácích pohybovat exzlínský záložník Vakho. Nakonec byl na hrotu útoku ale Pleštil. V bráně domácích chytal odchovanec Slavie Jan Hanuš. V úvodu zápasu se hrál vyrovnaný zápas, slávisté měli problém držet delší dobu míč pod kontrolou a dostat se k bráně domácích. V první zajímavé situaci pro slávisty přihrával Jurečka Wallemovi, ten ale spíš zakopl o míč, než aby zakončil. Sudí poté navíc nepřesně odpískal ofsajd, který zřejmě nebyl. První střelu zápasu přinesla jedenáctá minuta, Jovovič z dvaceti metrů z kroku vysoko přestřelil. Na druhé straně měl velkou šanci Tijani, když utekl po pravé straně Tomič a poslal přízemní přihrávku na přední tyč, Tijani ale bránu minul. Jinak ale bylo ve hře Slavie mnoho nepřesností při přihrávkách směrem vpřed a držení míče se tak velmi rychle přelévalo z jedné strany na druhou. V 19. minutě slávisté ztratili jeden z mnoha míčů ve středu pole a Pleštil střílel z rychlé protiakce zpoza vápna jen velmi těsně mimo bránu. O minutu později Jurečka tvrdě tělem atakoval Součka a ten musel být na hřišti ošetřován, nakonec se ale do hry vrátil. Hned po svém návratu Souček rozehrál přímý kop z hloubi pole na nabíhajícího Jovoviče a ten těsně před Kolářem netrefil míč. Také zde se zřejmě nepřesně pískal ofsajd. Ve 27. minutě se do tutovky dostával Jurečka, dostal se před Tekijaškiho, který jej za ruku stáhl k zemi, intenzita zákroku ale nebyla dostatečná, aby sudí Černý nebo VAR odhalili nedovolenou hru. O chvíli později po odvráceném rohu střílel za vápnem Polidar z voleje mimo Kolářovu bránu. V 36. minutě fauloval Hurtado metr před vápnem Jurečku a slávisté měli možnost zahrávat přímý kop ze sedmnácti metrů. Jurečka ale trefil jen hráče před sebou a napodruhé míč otřel o Čanturišviliho. Situaci zkoumal VAR, protože záložník domácích hrál rukou. Na situaci se šel podívat nakonec sudí Černý k monitoru a usoudil, že se jednalo o přestupek proti pravidlům, slávisté tak kopali penaltu. Míč si vzal Jurečka, ale penaltu neproměnil, Hanuš míč vyrazil před sebe a Jurečka nebyl včas ani u dorážky, soupeř jej při ní poslal k zemi, druhou penaltu ale sudí Černý neodpískal a situaci nejspíš nepochopitelně neřešil ani VAR. Navíc na druhé straně Wallem pokazil protiakci, nastřelil jen Tijaniho a domácí šli do protiakce. Jovovič uvolnil Pleštila, ten přehodil vybíhajícího Koláře a poslal Jablonec do vedení 1:0. V nastaveném čase docílil branky Tijani po přihrávce Jurečky, jenže Jurečka byl předtím v ofsajdu a branka tak neplatila. V závěru nastaveného času střílel Tomič, míč byl sražen na roh. Po něm se slávisté neprosadili a šli tak do kabin za nepříznivého stavu.

V poločase střídal trenér Trpišovský hned třikrát, do středu zálohy poslal Ševčíka se Zafeirisem a van Burena nahradil Juráskem. Ve 48. minutě centroval do vápna z přímého kopu Ševčík, domácí odvrátili za vápno, kde se skvěle uvolnil a vypálil Bořil, Hanuš neméně dobře vyrazil, naštěstí jen k Holešovi, který zavěsil pod víko - 1:1! Slavia chtěla zápas otočit, po rohovém kopu Ševčíka hlavičkoval Ogbu, míč ale netrefil ideálně a branku tak netrefil. Tlak Slavie se pak rozplynul v mnoha přerušeních a ošetřováních domácích hráčů. Další šance Slavie tak přišla až v 67. minutě, po rohu ale Ogbu střílel slabě. Domácí se slávistům ale vyrovnali a také si vytvářeli nebezpečné situace v okolí Kolářovy branky. Jovovič téměř z nulového úhlu střílel do boční sítě. Jinak se ale prakticky nehrálo a čas ubíhal. Když už se hrálo, tak slávisté posílali směrem k bráně soupeře hrozivě nepřesné centry a více hrozili hráči Jablonce, kteří dostávali nespočet možností zahrávat standardní situace na polovině Slavie. V 83. minutě se po pravé straně protáhl Jurásek, na přední tyči střílel Chytil jen do boční sítě. Když dostali slávisté možnost zahrát přímý kop ze strany hřiště, Ševčík poslal tragický centr daleko za všechny hráče. Ogbu jej ještě u postranní čáry doběhl a akce vyústila ve střelu Bořila, tu zablokoval Hurtado. V 87. minutě dopravil po rohovém kopu míč do sítě Jurečka a domácí mohutně protestovali proti ofsajdovém postavení Bořila při zakončení Jurečky. Sudí u VARu Bořilovo postavení vyhodnotili jako odporující pravidlům a branka neplatila. V 90. minutě zahrál před vápnem Hübschmann rukou a slávisté dostali příležitost zahrávat standardní situaci těsně za vápnem. Zafeiris svým pokusem těsně minul. K ničemu dalšímu se slávisté už nedostali a poprvé v sezóně tak ztratili body.

6 - Neděle 27. 08. 2023 15:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 1
1 - 0
FK Jablonec
FK Jablonec

43. Pleštil

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

48. Tomáš Holeš

Komentáře (643)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé