O Slavii

Slavia zítra letí do Turecka

Zítra kolem sedmé hodiny odlétají slávisté na soustředění do Turecka, kde setrvají až do pátka 6. února. V nominaci je devatenáct hráčů, mimo jiné i Švec.

Slávisti odcestují do jihoturecké Antalye. Útočiště najdou v nedalekém hotelu Arcadia Golf Resort. V průběhu soustředění se zúčastní mezinárodního turnaje Arcadia Belek Cup. V základní skupině se utkají s rumunským Rapidem Bukureš? a korejským Bucheonem. V zápasech o umístění mohou narazit na polský Groclin Grodzisk, rakouský Sturm Graz či srbský OFK Bělehrad.

Mezi nominovanými hráči nejsou Adauto (naštípnutý kotník), Patrik Gedeon, který se po zranění kolene zotavuje v teplických lázních, a čerstvě Martin Latka. Toho sužují svalové problémy.

„Od soustředění si slibuji, že prohloubíme činnosti, na kterých pracujeme, zlepšíme výkonnost a budeme pokračovat v cestě, kterou jsme načali. A samozřejmě čekám lepší terény a klimatické podmínky, než jsou v česku,“ podotkl trenér Josef Csaplár.

Když se podíváme na nominaci, není tam velké překvapení. Snad jen chybí jméno Lukáš Nachtman, který se do užšího kádru neprobojoval. Mezi obránce je zapsán Radek Bejbl, takže to znamená, že se s ním počítá na tomto postu. Proto obranná dvojice by měla být Bejbl-Zachariáš, případně Müller. Napravo bude operovat Lukáš Došek, nalevo buď Kratochvíl, Hrdlička, či Müller.

V záloze vyčnívá jméno Michala Švece, který dokázal přesvědčit a udržel se v užším kádru. Uprostřed bude operovat Václav Koloušek, nová posila. Vedle něho by měl nejspíše hrát Švec či David Kalivoda. Na krajích je několik variant, mohou tam hrát všichni, tedy Krajčík, Lukeš, Piták. Jen Jefferson bude obstarávat levou stranu.

V útoku máme na výběr ze tří hráčů, ale kdo dostane příležitost, není jisté. Nejspíš to bude Pavel Kuka doplňován buď Tomášem Doškem, či Pavlem Fořtem.

Sestava může mít nakonec plno zajímavých variant, uvidíme, jak budeme nastupovat na turnaji.

Jelikož trenér Csaplár prohlašoval, že chce mít v kádru jen osmnáct hráčů, bude zajímavé, koho ještě vyškrtne. Nebude to rozhodně jednoduché rozhodování.

Nominace:
Brankáři
černý Radek
Kozáčik Matúš
Skácel Jindřich

Obránci
Bejbl Radek
Došek Lukáš
Hrdlička Tomáš
Kratochvíl Karel
Müller Martin
Zachariáš Milan

Záložníci
Jefferson Luis
Kalivoda David
Koloušek Václav
Krajčík Matěj
Lukeš Martin
Piták Karel
Švec Michal

Útočníci
Došek Tomáš
Fořt Pavel
Kuka Pavel

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Kdo bude vyskrtnut ?

    Chaluha (host)     před 20 lety 28.01.2004 23:20 |  
    0 0

    Ja si myslim, ze vyskrnuti prebytecneho hrace nebude zas az tak prekvapive, tri brankari jsou snad v Acku zbytecni, nebo ne? Ja jsem to pochopil tak, ze si trener jeste neni jisty, ktery z teto trojice by mel zahajit jaro v becku a tak je chce vsechny proverit na turnaji. Ale mozna se mylim, cert vi. Kazdopadne to ukaze nominace na jednotlive zapasy.

  2. Re: Slavia zítra letí do Turecka

    vizzir     před 20 lety 29.01.2004 09:07 |  
    0 0

    teda ja uz jsem myslel ze se fakt picnu..na iDNES jsem prave cetl,ze Slavia predlozila Kolouskovi jinou smlouvu,nez na jake se s nim dohodla..pry hrozila blamaz,ze to Kolousek nepodepise,ale nakonec se tak bohudik nestalo..to uz bych asi fakt neprezil....

  3. Re: Slavia zítra letí do Turecka

    (host)     před 20 lety 29.01.2004 09:52 |  
    0 0

    Když se Nachtman nedostal do užšího kádru, tak proč ho nedali zavčasu na hostování do Blšan!!! Tam ho ještě nedávno chtěli, ovšem, kvůli nejistotě s ním přestali počítat (myslím že tam šel na hostování Gross z Teplic). Přitom Nachtmanovi by to hodně prospělo (i když v přípravě školácky chyboval, ale na to si už snad dá pozor - ale z toho bylo dopředu dost jasné, že se ještě do kádru neprosadí). A kdyby bylo potřeba (zranění, karty a hlavně jestli nebude Holeňák - což považuji za špatnou práci vedení), tak na vysokého stopera může být časem zdráv z B týmu na nutný "záskok"Šilhavý.
    Jo tak dopadá systematická práce vedení Slávie - na Holeňáka se rozhoupou pozdě (až když je předejde Sparta) a přitom dlouho před tím ví, že Petrouš odejde!!! Takhle mohli dát šanci růst Nachtmanovi, možná i Václavíka v rámci kompenzace vyměnit do Libe. Teď jsem zvědav jak si s tím vším poradí!?! A další záležitost ? Maďar, kterého aspoň otestovali je záhadou jestli vůbec přijde, podle mně už ne, zato Brazilce, kterého nikdo neviděl maj na hostování na 1,5 roku. Snad jim ten risk vyjde, ale taky je to způsob práce - neznám - je tu, vyzkoušel jsem a obstál - není?!? No uvidíme, ještě mají skoro 3 dny.

    • Re: Slavia zítra letí do Turecka

      AlesJa     před 20 lety 29.01.2004 10:45 |  
      0 0

      Vždyt je čas a do Blšan jít může. Jinak toho Grosse zkouší Plzen