Ženský fotbal

Slávistky mají za sebou volný den

Slávistky za sebou mají první těžký zápas. Dnes byl volný den, během kterého každý dělal co chtěl. V článku najdete i ohlasy hráček ke včerejšímu zápasu.

První utkání bylo velmi důležité, protože kdybychom ho nevyhráli, tak naděje na postup by byly velmi malé. Navíc před turnajem se zdálo, že právě Žiar by měl být nejtěžší soupeř. „O vítězství rozhodla asi větší motivace, byl to souboj čechů a Slováků. A navíc, přijely jsme se vyhrát a postoupit,“ řekla suverénně Kateřina Hejlová, jež v zápase měla několik velmi nadějných příležitostí ke skórování.

 

Velkým protivníkem bylo slunce. V současné době panuje na Slovensku tropické vedro, teploty přesahují třicet stupňů, navíc je šílené dusno. „Bylo to velmi nepříjemné, špatně se v tom dýchá a člověk je hned unavený. Zápas je pak těžký,“ uvažuje Hejlová.

 

Přes vysokou výhru zde však byly chvíle, kdy nás soupeř přehrával a jen díky shodou okolností jsme nedostali žádnou branku, nejvíce to hořelo v prvním poločase za stavu 1:0. „Výpadek byl asi i tím teplem, než se to překoná, tak se člověk unaví. A když jsme brzy vedly, tak jsme se asi domnívaly, že to bude lehké, ale soupeř nám ukázal, že to tak jednoduché nebude,“ domnívá čerstvá reprezentantka Hejlová.

 

Velmi dobrý výkon předvedla Marcela Ižová, která přišla v zimě do Slavie právě ze Žiaru nad Hronom. „Hrálo se mi proti nim dobře, před zápasem jsem mluvila s hráčkami. Chtěla jsem jim dokázat, že na to mám. Pocit mám z toho dobrý, výkon byl taky dobrý, takže jsem velmi spokojena.“ O motivaci měla postaráno. „Proti svému bývalému klubu se hraje vždy dobře, tak zde motivace rozhodně byla.“

 

Dnes dopoledne holky absolvovaly lehký trénink, po obědě část lidí odjela ke koupališti, zbytek zůstal na pokoji a každý odpočíval jiným způsobem. Někteří šli do bazénu, jiní zas hráli ping pong. Nikdo se dnes rozhodně nenudil.

 

Již zítra náš čeká další soupeř, Super Sport Sofie. V prvním zápase prohráli 1:5, přesto si na ně musíme dát pozor. Podle zpráv jsou na tom dobře fyzicky. „O Sofii nic nevím,“ řekla krutou pravdu Dagmar Hreňová. Shánění informací je opravdu složité. „Ale měly bychom proti nim hrát lépe než proti Žiaru v prvních třiceti minutách,“ připomněla náš herní výpadek v prvním zápase.

 

Hotelové ubytování máme na slušné úrovni, nic nám tu nechybí, o vše se postarají. „Hotel je hezkej, i prostředí je pěkné,“ uvedla Hreňová. Srovnávat podmínky se Švédskem nechce. „Nedá se to srovnat.“

 

P.S.: Veškeré fotografie zveřejním po návratu ze Slovenska v neděli. Je zde problém s přístupem na internet a jsem rád, že mohu nahodit alespoň článek.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)