Ženský fotbal

Slávistky porazily Sofii

Slávistky zvládly i svoje druhé vystoupení v Lize mistrů. Tentokrát porazily Bulharský Super Sport Sofie 3:0. Ve druhém zápase vyhrál kazašský Alma 4:0 nad Žiarem.

Slavia Praha – Super Sport Sofie 3:0 (1:0)

Sestava: Zbořilová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová – Kaplanová (66. Benýrová), Pěničková, Budošová, Ižová – Jeřábková (55. Zubková), Chlumecká (75. Holečková)

Branky: 40. a 57. Chlumecká, 59. Pěničková

ŽK: 43. Petranová, 90. Marková

Ve druhém vystoupení nás čekala Sofie, která první zápas prohrála s Almou 1:5. Každý očekával, že to bude lehčí utkání než v prvním zápase, ale jak už to v pohárech bývá, není tomu tak. Opět bylo velké dusno, naštěstí se v průběhu utkání zatáhlo, takže teplota nebyla tak vysoká.

Úvod zápasu byl v naší režii. Vytvořili jsme si územní převahu. A po první desetiminutovce jsme se dostali do dvou velmi nadějných příležitostí, hlavičky Pěničkové a Chlumecké skončily těsně vedle tyčí. O chvíli později další velkou šancí měla opět Chlumecká, tentokrát míč skončil nad břevnem.

Od dvacáté do třicáté minuty nás soupeř začínal ve středu zálohy přehrávat, díky čemuž si vytvořil i nějaké příležitosti. Ale v brance Zbořilová byla spolehlivá.

Závěr byl opět v naší režii. Skórovat mohla Pěničková, ale na dvakrát míč do sítě nedostala. Radovali jsme se až ve 40. minutě. Kaplanová zahrála roh a nejvýše vyskočila Chlumecká a tentokrát se hlavou nemýlila. V závěru se mohlo měnit skóre na obou stranách. Na naší straně se neprosadila Jeřábková, u hostů Staneva.

Poločas nakonec skončil jen jedna nula pro nás. Šancí jsme si vytvořili dostatek, ale měli smůlu. Na druhou stranu, hra po zemi se nám vůbec nedařila, kazili jsme nahrávky na jeden dotek, dost i ztráceli míč uprostřed hřiště. Chvílemi nás Bulharky uprostřed hřiště přehrávaly.

Druhou půli se naše kombinace zlepšila, ale do dobrých gólovek se nedařilo dostat. Ukázal se i soupeř. V 53. minutě nám hodně před bránou zavařili, v poslední chvíli zakopla míč do bezpečí Šteffanová.

Jenže pak se konečně zadařilo. V 57. minutě pěkně Pěničková středem hřiště vyslala Chlumeckou, která sama před brankářkou nekompromisně umístila míč k tyči a dala již svoji čtvrtou branku na turnaji. Uplynuly dvě minuty a radovali jsme se znova. Kaplanová zahrála roh, dobře si naběhla Pěničková, která míč přesně usměrnila k tyči, ještě se před bránou pokoušela tečovat Zubková, ale nezadařilo se jí to.

V této chvíli bylo již prakticky rozhodnuto. Ale bylo potřeba přidat ještě nějaké branky, abychom do posledního souboje šli z první pozice. To se však nepodařilo. Velkou příležitost promarnila Ižová, v brejku se pokoušela zakončit dloubáčkem, ale míč skončil těsně levé šibenice.

I soupeř si ještě vypracoval nějaké příležitosti. Radojska střílela z deseti metrů vedle, v posledních sekundách zápasu skvělý zákrok předvedla Zbořilová, která vyrazila přímý kop na tyč.

V sobotu nás čeká poslední utkání proti Almě. Měli jsme na jejich dnešním utkání zvědy a podle všeho je soupeř dosti kvalitní. Mají v týmu několik velmi dobrých hráček, na které si budeme muset dát pozor. Pokud však hráčky předvedou disciplinovaný výkon, dá se s nimi hrát. Dá se tedy očekávat velká bitva.

„Začátek zápasu jsme měli pod kontrolou, vytvořili si spoustu šancí, ale nemohli jsme se trefit. Nakonec se nám podařilo dát gól po rohu, byl to gól prakticky do šatny. V první půli se nám nedařilo ve středu zálohy, ztráceli jsme plno balónů, kde nás soupeř přehrával. Druhou půli jsme měli již pod kontrolou, jelikož jsme dali brzy další dvě branky. Díky zlepšenému výkonu jsme to dohráli do konce. O všem se rozhodne v posledním utkání, vítězství rozhodne o postupujícím,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hejhal.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavie - Sofie 3:0

    Serf     před 20 lety 24.07.2004 10:54 |  
    0 0

    Doufam ze holky postoupej, pral bych jim to. Alespon neco by me potesilo...

    • Re: Slavie - Sofie 3:0

      Richi (admin)     před 20 lety 25.07.2004 19:52 |  
      0 0

      Jo, skoda ze se to nepodarilo. Kdo pred odjezdem cekal, co nas tam cekal. Alma ma mnohonasobne lepsi podminky nez my, presto jsme byli lepsi, bohuzel jsme meli smulu a oni neuveritelne stesti :-(.