Ženský fotbal

V přípravě uspěly slávistky

Včera v podvečer se konal první a poslední přípravný zápas slávistek před ligou, která začíná již tuto sobotu.

Proti nám se postavily anglické amatérky, které hrají regionální ligu v okolí Bristolu. Dá se to také přeložit tak, že hrají asi třetí anglickou ligu.

Hned od začátku jsme měli velkou převahu. V páté minutě se poprvé rozezvučelo břevno, Hejlová zahrála roh a Chlumecká si dobře naběhla. Chybělo jen málo ke gólovému úspěchu. Radovali jsme se v sedmé minutě, Marcela Ižová z levé strany chtěla nacentrovat, jenže míč se tak šikovně stočil, že zapadl za vyběhnutou brankářku do sítě.

Na dalších třicet minut jsme se nedokázali gólově prosadit. Měli jsme často i smůlu, třeba Budošová trefila břevno, Pěničková ze tří metrů přestřelila prázdnou bránu. Radost přišla až ve 36. minutě. Kaplanová zahrála z pravé strany standardní situaci, míč zamířil přímo na hlavu Pěničkové, která v těchto momentech ví, co dělat.

Do konce poločasu se v šanci ještě vyskytla Budošová a znova Pěničková. Třetí gól do poločasu přidala znova Ižová, která se ve vápně prokličkovala přes několik protihráček a na podruhé umístila míč do brány. V první půli měl soupeř jednu velmi nadějnou příležitost, jinak vůbec neohrozil naší bránu.

Druhý poločas jsme se zlepšili, začalo dokonce padat více branek. V 54. minutě Pěničková vyslala Zubkovou, která se dostala až do vápna, kde nahrála na druhé straně úplně volné Chlumecké, která zakončila do prázdné brány. O tři minuty později znova Pěničková v akci, tentokrát vyslala Hejlovou, která si v brejku poradila a z blízka prostřelila brankářku.

V šanci se pak objevila Chlumecká, ale nedala. Ke slovu tedy znova přišla Pěničková. Narazila si míč s Chlumeckou a sama před anglickou gólmankou si poradila.

Poslední dvě branky přidalo naše mládí. V 71. minutě se ke střele dostala Zubková, brankářka pouze vyrazila, ale pohotově zakončila Benýrová. Poslední branku přidala Holečková. Sebrala obránkyni míč, zbavila se další protihráčky a v sólu si poradila i s brankářkou a v pohodě zakončila. V závěru jsme měli ještě jednu šanci na skórování, Holečková opět vybojovala míč, nahrála ve vápně Šimanovské, která z první prudce vystřelila, ale gólmanka skvěle vyrazila.

Dnes s anglickým celkem sehraje přátelský zápas taky naše béčko, které se skvěle předvedlo na turnaji v Lázních Bělohrad. Již v sobotu čeká áčko první domácí zápas proti Krásné Studánce. Nic než výhru nebereme, zvláště když hrajeme proti nováčkovi.

Slavia – Keynsham 8:0 (3:0)

Sestava, 1. poločas: Taušová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová – Hejlová (15. Přibyslavská), Pěničková, Budošová, Zubková (19. Kaplanová) – Chlumecká (31. Holečková), Ižová
2. poločas: Zbořilová – Hreňová – Zubková, Šteffanová, Petranová (74. Marková) – Hejlová, Pěničková (70. Přibyslavská), Šimanovská, Skůpová (74. Kaplanová) – Chlumecká, Benýrová (74. Holečková)

Branky: 7. a 44. Ižová, 36. a 66. Pěničková, 54. Chlumecká, 57. Hejlová, 71. Benýrová, 79. Holečková

V dnešním zápase si naše béčko se stejným soupeřem poradilo 5:1. Branku dala Pavla Benýrová, Šárka Holečková, Veronika Přibyslavská, Martina Králová a vlastní.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)