Ženský fotbal

Slávistky porazily nováčka

Slávistky ve svém prvním vystoupení v nové sezoně s přehledem porazily nováčka Krásnou Studánku 6:0, přestože šancí jsme měli mnohem více.

V prvním zápase nás čekal nováček, takže poměrně jednoduchý soupeř. Bohužel do utkání nenastoupily dvě opory, Andrea Budošová a Marcela Ižová. Přesto drtivá převaha byla na naší straně.

 

Od prvních minut jsme si začali vytvářet brankové příležitosti. Tu první, a ne poslední, měla Gábina Chlumecká již ve třetí minutě, jenže z blízka hlavou mířila nad. Hned poté zase Kateřina Hejlová ve slibné šanci z deseti metrů přestřelila.

 

První branku jsme vstřelili až ve 23. minutě a zodpovědnost na sebe vzala Blanka Pěničková. Gólu předcházela pěkná kombinace, nejdříve střelkyně přihrála Hejlové, která ihned prodloužila na Chlumeckou, ta chvíli míč podržela a přihrála zpět nabíhající Pěničkové, která si obešla protihráčku a sama před brankářkou nezaváhala.

 

O tři minuty později se ve své další velké šanci vyskytla Chlumecká, ale těsně minula pravou tyč. Ve 28. minutě se však konečně radovala. Kapitánka Marková obešla dvě hráčky, přesně přihrála Chlumecké, která už nezaváhala a prostřelila brankářku.

 

Dlouho jsme se pak trápili. Přestože jsme Krásnou Studánku uzavřeli na jejich polovině, nedařila se finální přihrávka, abychom mohli zaskočit pozornou obranu hostů. Přesto jsme si vytvořili velké množství šancí, až bylo hříšné, že se jich plno nepodařilo proměnit. Asi třikrát se mohla radovat Chlumecká, velkou příležitost měla i Jeřábková či Zubková. Gól přišel až v poslední minutě, rohový kop zahrávala Hejlová, přízemní centr se dostal až k Jeřábkové, která vypálila z deseti metrů z voleje a míč se hned třepetal v síti.

 

Ve druhém poločase jsme měli ještě výraznější převahu než v prvním. Ale opět byl stejný problém, buď jsme kazili finální přihrávky či nedokázali vstřelit branku i ve vyložených šancí. Takto třeba dvakrát mohla skórovat Chlumecká, Benýrová či Jeřábková.

 

čtvrtou branku jsem dali v 65. minutě. Střídající Šimanovská se dostala do vápna, nacentrovala před bránu a hlavou nekompromisně zakončila Chlumecká. O chvíli později padla pátá branku. A velmi pěkná. Zahrávali jsme standardní situaci ze sedmnácti metrů, k míči se postavila Pěničková a střelou k levé tyči nedala brankářce šanci. V tomto je naše hráčka prvotřídní.

 


Míč míří do brány po trestném kopu Blanky Pěničkové

 

Poslední a šestá branka padla v 85. minutě. V akci byla opět Šimanovská, středem vyslala Chlumeckou, u míče byla o chviličku dříve hostující brankářka, ale míč nezasáhla dobře, takže se k němu dostala naše útočnice a v pohodě mohla zakončit do prázdné brány, čímž završila svůj hattrick. Nutno dodat, že dnes mohla mít dvojnásobný, měla k tomu hodně příležitostí.

 

„Z naší strany byl zápas pohledný, předvedli jsme kombinace na jeden dotek, vypracovali jsme si velké množství šancí, bohužel jsme je neproměnili. Výsledek neodpovídá naší absolutní převaze, protože soupeř se prakticky nedostal do našeho pokutového území, jen měli jeden roh, navíc po naší chybě,“ začal s hodnocením trenér Slavie Pavel Hejhal.

 

„Útočnice Chlumecká se dostala do velkého množství šancí, ale je škoda, že je neproměnila, protože se mohla stát suverénní střelkyní tohoto utkání. Dobře zahrála i Dáša Hreňová, která neudělal prakticky chybu. A Blanka Pěničková dala zas důležité branky. A ani mladé holky mě nezklamaly,“ řekl kouč k naším hráčkám.

 

„Hráli jsme bez tří hráček základního kádru. Slavia měla jasnou převahu a od větší porážky nás zachránila brankářka Klečalová,“ zhodnotil utkání trenér hostů Vladimír Housa.

 

Slavia – Krásná Studánka 6:0 (3:0)

 

Sestava Slavia: Zbořilová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová – Hejlová, Pěničková, Jeřábková (61. Šimanovská), Zubková (69. Přibyslavská) – Chlumecká, Holečková (46. Benýrová)

 

Sestava Krásná Studánka: Klečalová – Šnajdrová, Hušková, Prokopová Zdena I., Prokopová Martina – Kotková, Petráčková (81. Vítková), Prokopová Zdena II., Suchánková (50. Selingerová) – Stýblová, Nováková (73. Jírová)

 

Branky: 23. Pěničková, 28. Chlumecká, 44. Jeřábková, 65. Chlumecká, 72. Pěničková, 85. Chlumecká



Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)