Ženský fotbal

Slávistky rozstřílely Nové Město

Ve druhém ligovém kole jsme si bez problémů poradili s Novým Městem a nastříleli jim sedm branek. O tři se opět postarala Gábina Chlumecká.

První dvě tři minuty na nás soupeř vytvořil tlak, ale nic si nevypracoval. Pak jsme postupně začali přebírat iniciativu. Bohužel do vyložených příležitostí jsme se nedostávali. Jen jednou zahrozila hlavou Pěničková. V 15. minutě zahrozil i soupeř. Po rohu se k míči dostala Burešová a střílela z první, ale přímo do připravené Zbořilové.

Hned poté jsme se však radovali z gólu my. Veronika Přibyslavská na levé straně u vápna vybojoval míč, zbavila se protihráčky a po zemi poslala míč před bránu, ten se dostal až ke Gábině Chlumecké, která s přehledem sama před brankářkou proměnila.

Druhý gól a poměrně komický padl o chvíli později. Dáša Hreňová z poloviny hřiště centrovala před bránu na Danu Jeřábkovou, ta se však míče nedotkla, ten před brankářkou dopadl a nakonec jí i přeskočil, protože byla poměrně dost vyběhnutá. Do konce poločasu jsme si vytvořili už jen dvě slibné šance, skórovat mohla Chlumecká a Petranová.

Druhý poločas jsme na hřišti vládli. Soupeř postupně začal odcházet fyzicky, patrné to bylo v poslední čtvrthodině, kdy jsme Nové Město zavřeli na jejich polovině. Třetí branku jsme dali v 57. minutě, kdy se po centru Petranové prosadila Pěničková, která byla sama před brankářkou. O minutu později padl čtvrtý gól. Domácí obrana udělala fatální chybu, kterou v pohodě využila Chlumecká.

V 72. minutě z dálky vystřelila Pěničková a nastřelila břevno, dobíhající Přibyslavská se snažila hlavou ihned zakončit, ještě však míč tečovala Benýrová. Mohla se tak radovat ze své první ligové branky. V 75. minutě jsme udělali fatální chybu, konkrétně Šimanovská, která ztratila ve vápně míč a ještě navíc faulovala. Domácí Koktavá penaltu s přehledem proměnila.

Gól nás zdravě naštval a chtěli jsme přidat další. V 80. minutě Chlumecká přihrála na vápno volné Benýrové, která posunula míč na Holečkovou, jež s přehledem levou nohou skórovala k levé tyči. A poslední branka padla hned poté. Kaplanová zahrála roh a Chlumecká s přehledem hlavou zakončila, dala si tak hattrick, letos již druhý. Brankový příděl mohl být mnohem větší. V průběhu druhé půle ve dvou stoprocentních šancích byla Holečková, ale pokaždé zaváhala. Skórovat mohla i Pěničková či Hejlová.

Během celého zápasu jsme byli lepší a takto vysoké vítězství bylo naprosto zasloužené. Jen škoda obdržené branky. A nescházelo mnoho a mohli jsme se dočkat i desítky. Chtělo to mít jen trochu více štěstí v koncovce. Nejlepšími hráčkami byly Gábina Chlumecká a Blanka Pěničková, dobrý zápas odehrála poprvé od začátku za Slavii čerstvá reprezentantka do devatenácti let Veronika Přibyslavská.

„Hráli jsme pohledný fotbal, předvedli jsme několik akcí na jeden dotek a dobře jsme zakončovali. Výsledek mluví za vše,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hejhal.

„Dnes to byl zápas, který se musel všem líbit, sice to po poločase bylo pouze 2:0, ale opět jsme nedaly spoustu šancí. Celkově je škoda, že jsme dostaly ten jeden gól,“ zhodnotila utkání Evženie Zubková.

Na pravé straně obrany nahradila Zubková chybějící kapitánku Markovou. „Hrálo se mi zde lépe než na levé záloze, měla jsem zde mnohem více balónů než nalevo, víc si zde zahraji s tím, že jsem domluvena s pravou záložnicí, abychom se vzájemně zabezpečovaly, když třeba jdu dopředu, tak ona zůstane vzadu. A tím, že jsem pravák, my to tady vyhovuje více,“ prozradila.

Jediná branka do naší sítě padla po penaltě, která však byla velmi zbytečná, protože jsme měli míč pod kontrolou. „Křikla jsem si, balón bych nejspíš chytla, ale Andrea Šimanovská byla v blízkosti a zdálo se jí, že jsem od něho daleko, tak ho vyvezla,“ prozradila brankářka Marcela Zbořilová. I samotná penalta byla nejspíš krutá. „Neviděla jsem to, ale prý to bylo mimo vápna a ani to nebylo na penaltu,“ zakončila.

Nové Město – Slavia Praha 1:7 (0:2)

Sestava Nové Město: Brabcová (75. Jančíková) – Koktavá – Voborná, M. Žampová, Z. Žampová – Pečínková (46. P. Žampová), Burešová, Malinová, Ambrožová – Holcmannová, Cutáková

Sestava Slavie: Zbořilová – Hreňová – Zubková, Šteffanová, Petranová – Hejlová (71. Benýrová), Pěničková, Šimanovská (78. Holečková), Přibyslavská – Chlumecká, Jeřábková (66. Kaplanová)

Branky: 75. Koktavá z pen. – 16., 58. a 83. Chlumecká, 20. Hreňová, 57. Pěničková, 72. Benýrová, 80. Holečková

ŽK: 30. Voborná – 63. Hreňová



Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky rozstřílely Nové Město

    (host)     před 20 lety 21.08.2004 23:40 |  
    0 0

    Dotaz:už ve druhém zápase nenastoupila ani jedna ze slovenských hráček(Budošová,Ižová).Mají repre sraz nebo je tam jiný důvod?

    • Re: Slávistky rozstřílely Nové Město

      Richi (admin)     před 20 lety 21.08.2004 23:43 |  
      0 0

      Budošová v prvním zápase měla slíbené volno, ve druhém se zúčastnila reprezentačního utkání. A Marcela Ižová se v blízké době opět zapojí do tréninků a bude připravena nastupovat.

      • Re: Slávistky rozstřílely Nové Město

        (host)     před 20 lety 22.08.2004 12:43 |  
        0 0

        Dík:)