O Slavii

Vyjádří se ENIC?

Slavia teď vydala zajímavou zprávu, že "představenstvo vyzvalo Enic k tomu, aby zaujalo jasné stanovisko k další budoucnosti klubu," prohlásil generální ředitel klubu Vladimír Leška.

„Kdo byl na zápase, viděl, že na hřišti hrálo jediné mužstvo – a to Dinamo. Naši fotbalisté předvedli výkon hluboko pod svými možnostmi. I když máme zraněné a dovedli bychom si představit posily do kádru, neobstojí žádná výmluva hráčů ani trenérů. Změny v realizačním týmu však nepředpokládám,“ uvedl Leška.

Je jasné, že situace je velmi vážná, protože tento pohárový výsledek je nejhorší za posledních deset let. Nepamatuji si přesně, kdy jsme vypadli již v předkole poháru. Ano, kdybychom se dostali dál a vypadli třeba v první kole, tak by to i tak byla finanční ztráta, ale v Poháru UEFA je důležité vydržet dlouho kvůli sponzorům, kvůli zviditelnění klubu a našich hráčů. Po tomto výsledku hodnota klíčových hráčů opět klesla. A když vezmeme v potaz, že Slavia se před sezonou pyšnila tím, že uzavřela novou lukrativní smlouvu s českou televizí, která přinese zajímavé peníze do pokladny, tak je to o to více smutnější. Příjmy jsou malé a ztráta se bude muset nějak doplnit. Jak? Snad odpoví náš majitel.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vyjádří se ENIC?

    vizzir     před 20 lety 27.08.2004 13:04 |  
    0 0

    to uz fakt zavani necim vetsim nez jen lhostejnosti..odkdy management musi vyzivat majitele ke stanovisku..docela bych byl pro,aby nas pan generalni take zverejnil sve prijmy..vcetne proviz od agentu za prestupy atd..protoze v kazde firme to chodi tak,ze management si rozdeluje penize az jen z toho co zbyde..a v situaci kdy slavie dluzi kam se podiva,nase hrace v to nepocitaje,tak by me docela zajimalo kde Leska vzal na ten svuj hrad v Cernosicich..

  2. Re: Vyjádří se ENIC?

    chrobak     před 20 lety 27.08.2004 20:12 |  
    0 0

    Pozoruhodné, můžeme si vybrat z několika možností , jedna lepší než druhá:

    1. Představenstvo nemá a nemělo tušení, co vlastně vlastník s klubem zamýšlí. Doufejme, že zná alespoň nějaký kontakt na vlastníka, aby se ho mohlo zeptat.

    2. Je také otázka, zda nějaká představa ENICu existuje. Ale možná jsem zbytečně pesimistický a někdo v ENICu dokonce ví, kde ta Praha leží a že je tu levnějí pivo než v Londýně.

    3. Vypadnutí z poháru znamená dorážku klubové kasy a jsme před bankrotem.

    4. Leška si tím jako již několikrát získá vyjádření podpory a důvěry od ENICU a jedeme dál (radši nekonkretizuji kam ... )

    5. Oni nás vyřadili.. bé.. já to řeknu tatínkovi ...

    Trochu z jiné strany. Leška má dost pravdy v tom, že kádr sice není ideální, ale má určitě na lepší výsledky. Mimochodem měli jsme pod Czaplárem nějaký opravdu dobrý zápas? Nevzpomínám si. Když nás loni vyškolil kandidát sestupu (Opava), pochvaloval si kvalitu zápasu. Letos v přípravě jsme prohrávali jak na běžícím pásu se soupeři tak od třetí ligy výš. A dále, kdo je tedy podle něho ten, kdo do Slávie nepatří. Když řekne A a není srab (sraby přece nemá rád) tak by měl říct i B. Logiku některých jeho kroků nechápu, jeho sestavy často také ne.

    • Re: Vyjádří se ENIC?

      (host)     před 20 lety 27.08.2004 20:22 |  
      0 0

      ad dobry zapas, zase neprehanej, zapas s Ostravou, dal se mi nechce vzpominat :-/

      • Re: Vyjádří se ENIC?

        chrobak     před 20 lety 27.08.2004 21:41 |  
        0 0

        To asi jo, bohužel jsem byl v tento vzácný týden (Ostrava, Příbram), kdy jsem si mohl užít radost fanouška Slavie zrovna někde na alpských sjezdovkách, tak jsem si na to nevzpoměl, ale jinak fakt nevím.

  3. Další budoucnost Slávie má představenstvo ve vlastních rukou

    gary     před 20 lety 27.08.2004 23:10 |  
    0 0

    Tentokrát musím uznat ,že vše co pan Csaplár řekl v rozčílení po zápase naprosto sedí. Rozhodně musí dojít k radikálnímu řezu. Toto je totiž opravdu vyvrcholením nekoncepční práce.
    Bohužel nekoncepční kroky se nejvíce projevily před touto sezonou. Tudíž se pod ně podepsala dvojice Csaplár, Jinoch. Koncepčnost svých kroků předvedl pan Csaplár již v Dukle Příbram a jen včasné odvolání tohoto trenéra zachránilo Příbram od sestupu do druhé ligy. Stejně razantní krok musí udělat i ing. Leška. Pokud bude s tímto krokem otálet, dopadne stejně jako pan Beránek ,který příliš dlouho váhal s vyhozením Kuky. Místo kabiny se rozhádá celá Slávie.
    Prvním krokem k blbé náladě ,jsou myšlenkové pochody trenéra. Od začátku sezony posloucháme jak mužstvo rádo a dobře trénuje,jak se mění atmosféra v mužstvu k lepšímu a že tragické ligové představení se odehrává jen v myslích diváků. Jenže chyba.Po prvním velkém propadáku se ukazuje všechno v jiném světle. Najednou slyšíme křik o tom ,že hráči opakovaně selhávají.
    Ve Slávii by měl honem rychle nastat konec vzletných slov . Naopak bychom měli zatnout zuby a začít makat. Tohle mužstvo je špatně trénované a nad zařazením tvořivého záložníka Kuky musí radostí nadskočit každý protivník. O tom v jaké beznaději se nachází Slávia pod trenérem Csaplárem svědčí fakt ,že o postup v poháru Uefa v posledních minutách bojovala trojice útočníků Chleboun, Latka, Kalivoda. No a Lukeš hlídal na lavičce náhradníků tepláky.

    • Re: Další budoucnost Slávie má představenstvo ve vlastních rukou

      vizzir     před 20 lety 28.08.2004 08:51 |  
      0 0

      Gary a jakeho jineho trenera by jsi ve Slavii rad videl??garantuju Ti,ze Beranek uz znovu neprijde,jak sam prohlasil,ceka na zahranicni angazma,navic potom vsem co jak mu tady Jinoch podrazil nohy,se urcite vracet nebude..a opravdu trener kdy by to tu mel spasit me nenapada..snad jen Scasny,ale ten take ceka na neco lukrativnejsiho..Csaplar by se hlavne mel pokouset jednat s majiteli stejne jako to delal Beranek..jedno je ale jiste..jakmile Leska prohlasi,ze vedeni trenerovi duveruje,tak je jasny,ze to nebude dlouho trvat a poleti..stejne jako v pripade Beranka..

      • Re: Další budoucnost Slávie má představenstvo ve vlastních rukou

        gary     před 20 lety 28.08.2004 10:10 |  
        0 0

        Máš pravdu. Najít trenéra v současné situaci nebude lehké. Pan Leška jich už dost prostřídal a mnoho lidí mu již na špek neskočí. Také musím přiznat ,že jsem byl nadšený z příchodu Csaplára. Velebil jsem pana Lešku, že ho přivedl do Slávie. Včas jsem však rozpoznal ,že to není vhodný trenér pro současné období Slávie. Zde je třeba trenér ,který dokáže pracovat stím co v týmu má. Také souhlasím ,že mužstvo je třeba posílit o dva kvalitní hráče. Ale rozhodně nemůžeme rozbít celé mužstvo. Proto tvrdím ,že je třeba sehnat člověka ,který dokáže navázat na koncepční práci pana Beránka. Když se podívám na výsledky které dosahoval pan Ščasný s hráči ve Viktorce ,říkám si ,jestli to není ten pravý. Otázka ovšem je jestli si i pan Ščasný myslí o Slávii ,že je to to pravé. Prostě musíme doufat ,že Slávia je pořád ještě dobrá adresa. Hlavně však nesmíme sedět se založenýma rukama v klíně. Slávia má sice tradici ,ale její prestiž je silně pošramocena.

    • Re: Další budoucnost Slávie má představenstvo ve vlastních rukou

      (host)     před 20 lety 28.08.2004 18:34 |  
      0 0

      Tohle muzstvo neni spatne trenovane, je proste spatne, protoze v nem hraji spatni fotbalisti (u nekterych snad nesedi ani to oznaceni fotbalista). Pany Kratochvila, Forta nebo Chlebouna muzes trenovat jak chces, ale stejne ti o vikendu predvedou na hristi totalni nezajem (to je pripad Forta s Lukesem) nebo naprostou tragedii, protoze na ligovej fotbal proste nemaj (to je pripad Kratochvila s Chlebounem).

      Zarazeni Kuky do zalohy je zoufalost, ale na tenhle post v soucasny situaci ve Slavii proste nikdo neni... Hlavne zas nevytahuj Lukese, ktery dostal pod nekolika trenery x sanci (v posledni Berankove sezone mu daval Beranek sanci vic nez bylo zdravo)... ten hrac NEMA ZAJEM hrat fotbal, otazkou je jestli ho to nebavi jen ve Slavii a v Baniku by hral naplno nebo jestli ho to nebavi vubec. Kazdpopadne chyba je jen v nem a je to skoda, protoze v soucasnym kadru je to mozna nejlepsi fotbalista a mohlo by to na nem stat, jen kdyby chtel...

  4. Odpovědnost bych kladl na vedení

    honzah (přítel SN)     před 20 lety 29.08.2004 20:52 |  
    0 0

    Situaci vidím následovně:
    1) Klub se dostane do schodku nebo nedostatku financí na posily.
    2) ENIC pošle (půjčí) peníze. A zdvihne prst: -Chlapi, koukejte už trochu lépe hospodařit, nerozhazujte na platech podprůměrných hráčů.
    3) Pražské vedení peníze rádo přijme. Posílí z nich mužstvo, ale oprávněné výtky z Londýna ignoruje nebo si je vyloží podle svého.
    4) Tím vzniká rozpor. Nakonec dojde trpělivost Angličanům a dávají rozkazy, často zbrklé (Ale kdo se na ně v takové situaci může zlobit?): -Vyhoďte Beránka! -Rozprodávejte kádr!
    5) Protože Leška a kámoši jsou staří mlžiči, tvrdí do posledního dne svoje: -Beránek se těší plné důvěře! -Kádr bude posílen!
    6) Pod londýnským tlakem však musí ustoupit a otočit o 180°. Netransparentní vyjadřování, které logicky poškozuje zájem potenciálních sponzorů, je na světě.

    Stín tedy padá hlavně na pražské vedení!!!