Ženský fotbal

Slávistky převálcovaly Plzeň

I v dalším zápase si slávistky bez starostí poradily se svým soupeřem, tentokrát Plzni nasázely šest branek.

V dnešním utkání poprvé v této sezoně nastoupily slovenské reprezentantky Marcela Ižová a Andrea Budošová. Naopak nám chyběla Veronika Přibyslavská, která včera odehrála celý zápas za reprezentaci do devatenácti let, další odehraje v neděli. Absentovala i kapitánka Martina Marková.

Hned od začátku jsme si začali vytvářet převahu a velmi brzy jsme se mohli uklidnit. Již v páté minutě Ižová krásně vyslala Pěničkovou, z pravé strany poté poslala přesný centr na Chlumeckou, která hlavou přehodila dosti vyběhnutou brankářku. Netrvalo dlouho a poprvé v této sezoně se prosadila Marcela Ižová. Pěničková na pravou stranu vyslala Hejlovou, která zatáhla míč do vápna, kde na penaltě našla volnou Ižovou, která bez problémů prostřelila bránící hráčky.

Kolem pětadvacáté minuty bylo před plzeňskou brankou horko. Nejdříve Chlumecká po pěkné nahrávce trefila pouze tyč, k odraženému míči se dostala Ižová, ve vápně nahrála Pěničkové, která se snažila technicky míč uklidit k tyči, ale brankářka Odlasová skvěle vyrazila. O minutku později Chlumecká vyslala přesný pas na Ižovou, která svůj brejk bez větších problémů zakončila k tyči.

První poločas nebyl příliš bohatý na gólové šance, Plzeň dobře bránila. Přesto jsme měli velkou územní převahu a soupeře prakticky nepustili k našemu vápnu. Bohužel několikrát jsme se vyskytli zbytečně v ofsajdu či moc drželi míč a tím akce zpomalovali.

Do druhé půle jsme změnili rozestavení. V obraně zprava Šteffanová, Hreňová, Petranová, v záloze zprava Hejlová, Pěničková, Budošová, Zubková a v útoku Chlumecká, Jeřábková a Ižová. Posílili jsme tedy ofenzivu. Vytvořili jsme si mnohem více šancí, ale plno jich neproměnili. Hra byla lepší, ale někdy jsme až příliš útočili ve velkém počtu lidí. Někdy na hranici ofsajdu bylo až pět šest lidí a další před obranou. I kvůli tomu se občas stávalo, že se Plzeň snažila o brejky, jeden dokonce podnikli, ale Zbořilová dobře zasáhla. Jinak po většinu času bránili v sedmi, osmi lidech. A proti tomu se hraje nepříjemně.

Hodně jsme Plzni zavařili v 52. minutě. Nejdříve Budošová vyslala Ižovou, která se dostala do vápna, nahrávala na druhou stranu Chlumecké, ale v poslední chvíli obránkyně dokázala míč odkopnout. Hned poté po centru Chlumecká trefila břevno, Budošová se snažila dorážet, ale neprostřelila, o to samé se pokoušela i Ižová, ale i jí se to nepodařilo.

V 60. minutě jsme se radovali počtvrté. Pěničková vyslala Chlumeckou a sama před brankářkou nezaváhala. V 64. minutě ve vápně po presinku vybojovala míč Jeřábková a ihned vystřelila a míč skončil v síti. Před posledním gólem se dvakrát v šanci vyskytla střídající Holečková a také Pěničková. Nejkrásnější branku nakonec dala druhá nejmladší hráčka Slavie. Kaplanová zahrála roh, míč prošel až k hranici vápna, kde byla Pavla Benýrová, hned z první vystřelila, byla to velká rána, míč se pak odrazil od břevna pár centimetrů za brankovou čáru, zpět do břevna a pak ven do hřiště. Chvíli trvalo, než rozhodčí branku uznali.

„Hráli jsme s odevzdaným soupeřem, který se prakticky téměř nedostal na naší polovinu, a my si s nimi nedokázali poradit, přestože výsledek je dobrý, ale hra proti tomuto soupeři se nám nedařila. Mohli jsme dát více branek, vytvářeli jsme si šance, bohužel jsme je neproměnili, podceňovali jsme soupeře v osobních soubojích a většinou jsme míče ztráceli, šli jsme do kliček mezi dvě hráčky. Přišli jsme tak o kombinaci, každý se chtěl předvést sám,“ zhodnotil a i zkritizoval utkání trenér Pavel Hejhal.

„Předvedenou hrou jsem zklamán, podali jsme velice ustrašený výkon a navíc jsme zapomněli bojovat. Na soupeře jsme herně neměli, přesto by se naše hráčky měly zamyslet nad svým výkonem, ale hlavně nad přístupem k zápasům a tréninkům,“ hodnotil trenér Plzně Zdeněk Přibáň.

Přestože si Pavla Benýrová zahrála patnáct minut, tak hned po svém nástupu dokázala dát nejhezčí branku zápasu. Její prudká střela se od břevna dostala kousek za brankovou čáru a pak znova pomocí břevna ven do hřiště. „Hlavně jsem se snažila trefit bránu, protože jak se znám, tak bych to překopla,“ prozradila mladá hráčka. „Už jsem si myslela, že míč neprošel za brankovou čáru, moc jsem to neviděla,“ dodala. Již jednou podobnou branku dala. „Na jednom turnaji jsme kopala penaltu a taky se míč dostal od břevna těsně za brankovou čáru,“ řekla. Přestože prozatím odehrála pouze 81 minut, již dokázala dát dvě branky a na jednu nahrát, takže v kanadském bodování je na velmi slušném třetím místě. „Jsem hodně spokojená, protože se mi poslední dobou opravdu střelecky daří jak v áčku tak i béčku,“ uzavřela talentovaná fotbalistka.

„Jsem spokojena s výsledkem a se třemi body,“ začala hodnotit utkání Gabriela Chlumecká. „Oproti minulým zápasům jsem z výkonu nebyla příliš nadšena, ale bojovností a vůli jsme naštěstí vstřelily šest branek a vyhrály,“ dodala. Nescházelo mnoho a mohla přidat svůj třetí hattrick v sezoně. A proč to nevyšlo? „Protože jsem kopyto a střílím to místo do brány do tyčí a do břeven,“ zpytovala svědomí. A jaký má cíl do zápasu? „Do každého zápasu jdu s tím, abych dala nějaký gól, což se od útočníka očekává.“

Další utkání hrajeme kvůli reprezentační pauze až za čtrnáct dní na hřišti Hradce Králové, kde minulý týden Sparta vydřela tři body až v nastaveném čase. V tomto střetnutí se opět bude hodně spoléhat na naši útočnici. Podaří se jí tentokrát dát hattrick? „Když se to povede, budu ráda, ale že bych šla na hřiště s tím, že vždy dám tři branky, tak to ne. Snažím se, bojuji a dělám pro to maximum,“ zakončila.

Slavia - Plzeň 6:0 (3:0)

Sestava Slavie: Zbořilová - Hreňová - Zubková, Šteffanová, Petranová (75. Benýrová) - Hejlová (55. Kaplanová), Budošová, Pěničková, Šimanovská (46. Jeřábková) - Chlumecká, Ižová (64. Holečková)

Sestava Plzně: Odlasová - Valečková, černá, Khásová, Nováková - Přibáňová, Majíčková (64. Komancová), Malátová (88. Divišová), Baštová (46. Vaněčková) - Hanžlová, Lednárová

Branky: 5. a 60. Chlumecká, 13. a 25. Ižová, 64. Jeřábková, 77. Benýrová





Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)