Ženský fotbal

Slávistky mají posilu

Fotbalistky Slavie mají novou posilu. Do dnešního zápasu s Hradcem Králové bude připravena dvacetiletá reprezentantka Kristína Bottová, který přichází ze zaniklého Slovanu Bratislava.

V pátek tato mladá hráčka byla zaregistrovaná na svazu, takže již může nastoupit v Hradci. Ve Slavii je několik dní a připravovala se s námi. Naposledy působila ve ŠK Slovan Bratislava, ten ale letos zanikl a vznikl nový klub PVFA Bratislava. S fotbalem začala ve dvanácti letech v FC Delta.

„Věřím, že se zde ještě fotbalové zlepším a určitě tu budou lepší podmínky než ve Slovanu,“ svěřila se Bottová. Dvacetiletá fotbalistka má již zkušenosti i s reprezentací, jak juniorkou, tak s áčkem. „V áčku jsem od letošního roku, za juniorku jsem hrála dva roky předtím,“ prozradila. S juniorkou absolvovala kvalifikační miniturnaje a několik přípravných zápasů. Za áčko sice ještě tolik nehraje, ale již si párkrát zahrála, zvláště v přípravě.

Její oblíbeným postem je obrana. „V juniorce a ve Slovanu se hrálo v lajně a já nastupovala uprostřed obrany, v áčku nyní hrajeme na stopera, takže zde případně nastupuji na postu předstoperky,“ uvedla.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)