Ženský fotbal

Slávistky porazily Hradec

Slávistky dokázaly vyhrát na horké půdě v Hradci 3:1. Zde se velmi těžko vyhrává a naše holky to zvládly velmi obstojně.

Slávistické hráčky nastoupily poprvé v nových dresech, ve kterých hraje i naše mužské áčko. A musím říct, že jim to fakt sekne. Zápas v Hradci nikdy není jednoduchý, vždy? zde Sparta prohrávala 0:1 a výhru 2:1 si zajistili až v posledních sekundách. Přesto slávistky dokázaly soupeře přehrát, nenechaly jim příliš možností ohrozit naší bránu a zaslouženě jsme vyhráli.

V zápase jsme si nedokázali vytvořit příliš šancí., hra však byla pod naší kontrolou. Poprvé zahrozila Budošová, po vysunutí od Pěničkové se snažila poslat míč podél brankářky, míč jí však pořádně nesedl, takže z toho byl šouráček, který se otřel o vnější tyč. I ve druhé velké šanci zápasu se vyskytla stejná hráčka, tentokrát pěkně centrovala Chlumecká, bohužel Budošová sama před brankářkou zaváhala.

Radost přišla až v závěrečných sekundách první půle. Kateřina Hejlová zahrála roh, dobře vyskočila Pěničková a hlavou skórovala. Před bránou ještě trochu tečovala domácí hráčka.

Druhý poločas vypadal ve stejném duchu. Moc šancí jsme si nevytvořili, přesto padlo více branek. V 62. minutě se k odraženému míči dostala Marková, její střela skončila na tyči, do prázdné dorážela nejlepší střelkyně Slavie Gabriela Chlumecká. Ve dvou velkých šancí se v průběhu druhého poločasu vyskytla i střídající Jeřábková, jednou z toho bylo i břevno.

Až v závěru třetí uklidňující branku přidala opět Pěničková, centr z levé strany se dostal do vápna, kde si obehrála obránkyni a sama před brankářkou dokázala v pohodě umístit míč k tyči a skórovat. Hradci se ale nakonec podařilo zkorigovat. Nová posila Bottová v pokutovém území podle rozhodčího faulovala, podle jejího vyjádření hráčka spadla sama, aniž by se jí dotkla, přepadla přes ní. Penaltu dlouho nikdo nechtěl jít kopat, nakonec si míč vzala Koutná, která nechytatelnou střelou pod břevno nedala Taušové šanci.

„Sehráli jsme kvalitní utkání, soupeře jsme nepustili do šancí. Domácí celek podržela výborná brankářka Scheyerová. V závěru jsme bohužel dostali gól ze smolné penalty,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hejhal.

„Od začátku jsme měly herní převahu, Hradec jsme prakticky k ničemu nepustily, zahrozily jen v závěru utkání. Gól se jim podařilo dát z penalty, která podle mě nebyla,“ zhodnotila utkání brankářka Petra Taušová.

Brankářka se do sestavy vrátila po téměř dvou měsících. „Jsem ráda, že jsem se vrátila do sestavy, moje absence ale byla zapříčiněna i zraněním. Návrat je o to příjemnější, že se podařilo vyhrát na hřišti soupeře, kde to je vždy těžší,“ prozradila.

Hradec je na domácím hřišti velmi nepříjemný, což prokázali v zápase se Spartou, kdy prohráli gólem v posledních sekundách zápasu. „Hraje se proti nim nepříjemně, protože se pouze soustřeďují na obranu, hra do plných není vůbec jednoduchá,“ uvedla. A proč nám se to podařilo? „Bojovaly jsme od začátku, snažily jsme se soupeře utahat, ve druhém poločase pak odešly,“ uzavřela. Nutno dodat, že teprve před rokem se nám zde podařilo po delší době vyhrát, ovšem bylo to o branku, tentokrát jsme vstřelili gólů více, což je určitě pozitivní.

Hradec Králové - Slavia 1:3 (0:1)

Sestava Hradce: Scheyerová - Koutná, Midlochová, Petrasová - Šubrtová, Urbancová (60. Kopičová, 78. Coufalová), Benešová, Ringelová, Hýlová - Rovenská (60. Nepokojová), Di Giustová (46. Mikešová)

Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková (81. Bottová), Šteffanová, Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová, Zubková (71. Šimanovská) - Přibyslavská (63. Jeřábková), Chlumecká (81. Kaplanová)

Branky: 88. Koutná z pen. - 45. a 82. Pěničková, 62. Chlumecká




Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)