Ženský fotbal

Přehled zápasů B týmu žen

Přehled všech zápasů B týmu žen včetně komentářů trenéra a sestav naleznete v tomto článku. Platí pro ročník 2004/2005.

2. LIGA ŽEN - skupina Východ, finálová skupina

1. Slavia Praha B

6

3

2

1

14:6

44

2. Sobědruhy

6

2

2

2

13:7

44

3. ředice

6

1

1

4

6:13

33

4. Hradec Králové B

6

3

1

2

10:17

31


Tabulka střelkyň Slavie:
11 branek - Hana čmakalová
6 branek - Šárka Holečková, Pavla Benýrová
5 branek - Gábina Pilařová, Veronika Přibyslavská
4 branky - Martina Králová, Věra Hýblová, Markéta Šeranová, Lucie Šamonilová
2 branky - Kristýna Roubíková, Alena Roubíková
1 branka - Dana Jeřábková, Lucka Králíčková, Kristýna Feixová

6. KOLO (5.6.) - finálová skupina

Hradec Králové B - Slavia B 2:1 (1:0)
Sestava Slavie B:
Gablovská – Tománková, Šamonilová, Pincová, Feixová (46. A.Roubíková) – Králíčková (75. M. Králová), Šeranová, Pilařová, K.Roubíková - čmakalová, Hýblová
Branka Slavie: 74. čmakalová

Pocit, že vítězství nám zajistí titul nejlepšího celku druhé ligy, nám spíše svazoval svaly. Po vyrovnané čtvrthodině jsme se dostali do první vážné šance, ale hlavička K. Roubíkové skončila jen na břevně. To soupeř ve 20. minutě mířil přesněji a ujal se vedení. Hradecké hráčky dokázaly orazítkovat rovněž břevno, a tak po herně vyrovnaném prvním poločase vedli domácí 1:0.
 
Ve druhém poločase jsme začali tlakem a byli jsme rozhodně lepším celkem. Bohužel po dalším břevně, které trefila H. čmakalová po samostatné šanci, jsme z ojedinělého závaru před naší brankou inkasovali druhý gól. čtvrt hodiny před koncem jsme po akci M.Šeranové a následné dorážce H. čmakalové snížili na 2:1. Bohužel jsme dále již nedokázali proměnit žádnou z dobrých šancí, a tak jsme podruhé v sezóně prohráli. Po závěrečné hvizdu se zdálo, že sezónu skončíme na celkovém druhém místě, ale v odpoledním zápase Sobědruhy – ředice se zrodila nečekaná výhra ředic, která nás udržela na místě prvním. Takže nám nezbývá než poděkovat týmu kolem Jardy Falty za to, že můžeme oslavit titul ve druhé lize.
5. KOLO (29.5.) - finálová skupina

Slavia B - Sobědruhy 3:0 (1:0)
Sestava Slavie B:
Gablovská – Tománková, Šamonilová, Pincová, Feixová – Králíčková, Šeranová, Hýblová, Benýrová - čmakalová, Holečková
Branky: 43. Holečková, 58. a 72. Benýrová

Nepřetržitá řada sedmi remíz ve společných zápasech konečně skončila a to naší zaslouženou výhrou.
Soupeř toho opravdu mnoho nepředvedl a jeho největší šancí byla trefená tyč po nevydařeném centru. Ve velkém vedru zatlačila naše děvčata soupeřky na jejich vlastní polovinu a výsledkem bylo několik dobrých střeleckých šancí (čmakalová, Králíčková, Benýrová). Gólově jsme se ale prosadili až těsně před přestávkou, kdy Holečková stihla špičkou kopačky kolem brankářky zasunout míč do brány.
 
Ve druhém poločasu byla naše převaha ještě větší a šancí ještě přibylo. Po fyzické stránce odpadající soupeřky dorazila dvěma brankami Benýrová.
 
„Tímto výsledkem jsme se dostali na první místo a pokusíme se ho v posledním kole v Hradci udržet,“ uvedl trenér Martin Šeran
 4. KOLO (22.5.) - finálová skupina

ředice - Slavia B 1:4 (0:2)
Sestava Slavie B: Gablovská – Pincová - Tománková, Šamonilová, Roubíková K. - Benýrová (76. Bastlová), Pilařová, Šeranová, Přibyslavská (66. Králíčková) - Holečková (59. A. Roubíková), čmakalová
Branky: 85. soupeř - 38. a 49. Benýrová, 45. Přibyslavská, 63. čmakalová

Naše holky si od začátku vytvořily převahu. Do výrazné šance jsme se dostali poprvé po dvaceti minutách, ale ve finální části jsme špatně zakončili. Domácí ředice hrozily pouze ze standardních situací. Ty jsme i díky štěstí přestáli. Nejlepší střelkyně dnešního zápasu Benýrová poprvé zahrozila ve 26. minutě, ale střela byla slabá. O chvíli později jsme před domácí brankou pořádně zavařili, ke střelám se dostala Šeranová, Holečková a nakonec i Přibyslavská, jejíž střelu k levé tyči brankářka chytla. Nakonec jsme se mohli radovat ve 38. minutě, Markéta Šeranová nádherným pasem našla ve vápně Benýrová, jež hlavou přesně zakončila. A před odchodem do šaten se konečně trefila i Přibyslavská, když se dostala k odraženému míči a z hranice vápna propálila vše před sebou.

Druhý poločas jsme měli nadále převahu a hned po dvou minutách se dostala do velké šance Přibyslavská, ale míč jí na nerovném terénu odskočil. Pak se ještě snažila zakončovat čmakalová, ale byla z velkého úhlu. Přesto ve 49. minutě po brejku čmakalová vyslala Benýrovou a ta chladnokrevně umístila střelu k tyči. Před čtvrtou brankou se v další příležitosti ocitla opět Přibyslavská, ale opět ke vší smůle jí odskočil míč v nejméně vhodný okamžik. V 63. minutě předvedla čmakalová podobnou akci jako o den dříve v áčku při druhém gólu, prošla přes dvě hráčky a z blízka nekompromisně skórovala. Do konce zápasu se do šancí dostala ještě znova čmakalová, Benýrová i Králíčková. ředice nakonec daly čestnou branku, opět ze standardní situace. Z hranice vápna vyslali přesnou střelu na naší bránu a i když si Gablovská na míč šáhla, gólu nezabránila.

"Jsem nadmíru spokojen, opět jsme podali parádní výkon, zvláš? mě to těší po tragickém představení minulý týden proti Hradci. Holkám děkuji," řekl stručně trenér Martin Šeran.

  
  
  
  
  


 3. KOLO (15.5.) - finálová skupina

Slavia B - Hradec Králové B 3:3 (3:3)
Sestava Slavie B: Gablovská – Pincová - Tománková, Šamonilová, Roubíková K. - Holečková (74. Králíčková), Pilařová, Šeranová, Hýblová - čmakalová, Roubíková A. (46. Benýrová)
Branky: 34. Šamonilová, 36. čmakalová, 40. Holečková - 3. Hlaváčková, 24. Nepokojová, 25. Ringelová

Hodně zvláštní zápas. Holky jakoby stále myslely na semifinálovou bitvu čechů proti Švedům na mistrovství světa v hokeji. První půl hodinu byly bez pohybu, ztrácely míče, nekoncentrovaly se. Proto zaslouženě branky dávaly hosté. Hned ve třetí minutě podnikl Hradec rychlý brejk a Hlaváčková zakončovala do prázdné brány. V deváté minutě si hosté vytvořili další velkou šanci. První střelu mezi tyče zaznamenala ve 22. minutě čmakalová, která v den zápasu měla narozeniny. Pak přišel dvojitý zásah soupeře, ve 24. minutě po brejku prostřelili naši brankářku a o minutu později po hrubé chybě Gablovské, kdy jí vypadl míč z rukou, doklepla do prázdné Ringelová. Po tomto šoku jakoby hráčky se konečně probudily a začaly hrát. Vyrovnání přišlo do konce poločasu. Ve 33. minutě čmakalová přehodila brankářku, ale hosté stihli vykopnout z brankové čáry, o minutu později po standardní situaci Pilařové po skrumáži ve vápně dorážela Šamonilová. Za další dvě minuty se po přímém kopu Kristýny Roubíkové dostala ke střele čmakalová a nemýlila se. Vyrovnat se podařilo ve 40. minutě, kdy po rohu se odražený míč dostal k Holečkové a nádhernou střelou rozvlnila sí?.
 
Druhý poločas změnu skóre nepřinesl a hra postupně upadávala. Ve velkých šancí se dvakrát ocitla Holečková, ale nepodařilo se jí přesně zakončit. Hradec už pouze převážně bránil a ani jednou nevystřelil na naší bránu.

  
  

2. KOLO (7.5.) - finálová skupina

Sobědruhy - Slavie B 0:0
Sestava Slavie B: Gablovská – Pincová – Tománková, Šamonilová, Feixová (64. Králíčková) – Hýblová, Šeranová, Pilařová, Roubíková K. – Roubíková A. (88. Bastlová), čmakalová

Bez možnosti posilnit se o mladé hráčky z A týmu se naše rezerva postavila proti dosud neporaženému celku Sobědruh. Dosavadní zápasy skončily vždy remízou. První poločas jsme byli lepším týmem. Měli jsme více míč na kopačkách a vytvořili si územní převahu. Největší příležitost ke skórování měla Šeranová, kdy se jí nepodařilo proměnit nájezd na brankářku, trefila jí pouze do nohou.

Druhý poločas se síly postupně vyrovnaly. Když se nějaký celek dostal do šance, tak vlastní celek vždy podržela brankářka. V závěru si nakonec vytvořil převahu domácí celek, ale naštěstí se jim nepodařilo dostat míč za záda bezchybné Gablovské. Dobrý výkon ale nepředvedl rozhodčí.

1. KOLO (1.5.) - finálová skupina

Slavia B - ředice 3:0 (0:0)
Sestava Slavie B:
Gablovská – Pincová - Tománková, Šamonilová, Roubíková K. - Holečková, Šeranová, Přibyslavská, Hýblová - Roubíková A. (73. Králíčková), čmakalová
Branky: 52. čmakalová, 79. Holečková, 86. Šeranová

První poločas byl na šance vyrovnaný, více ze hry jsme však měli my. Poprvé jsme se mohli radovat v osmé minutě, po přihrávce Šeranové se před brankářkou ocitla čmakalová, ale trefila pouze její nohy. Pak se ozvaly ředice. Ve 23. minutě z brankové čáry vyhlavičkovala Šamonilová, o chvíli později hosté nastřelili břevno. V závěru jsme přeci jen mohli strhnout vedení na svou stranu, po úniku Holečkové a její nahrávce se do šance dostala čmakalová, bohužel minula bránu.

Ve druhé půli jsme se konečně prosadili, v 52. minutě Kristýna Roubíková našla ve vápně Holečkovou, která u brankové čáry před vybíhající brankářku přihrála volné čmakalové, pro níž nebyl problém zakončit do prázdné brány. O minutu později střelkyně znova střílela, brankářka jen vyrazila. Hned poté ta samá hráčka minula po rohu prázdnou bránu. V 62. minutě mohly ředice vyrovnat, po centru hlavičkovala hostující hráčka, Gablovská vyrazila na břevno, míč dopadl kousek za čáru a hned se ho zmocnila. O chvíli později střílely hostující hráčky těsně vedle brány v nadějných příležitostech. V 79. minutě předvedla individuální akci Holečková, obešla dvě hráčky a zakončila přesně k tyči. V závěru přidala třetí branku Šeranová, když se ve vápně uvolnila a z velkého úhlu prostřelila brankářku.


„V prvním poločase jsme sice měli více míč na svých kopačkách, ale soupeř se  po našich chybách dostával sice sporadicky, ale o to více nebezpečněji do šancí, které mohly skončit gólem v naší síti. Ve druhém poločasu jsme s již dokázali střelecky prosadit a výsledek je zcela zasloužený. Přesto nutno podotknout, že jsme po chybách opět darovali soupeři několik možností ke skórování. Minulý týden, kdy jsme v ředicích prohráli, přestože by remíza byla spravedlivější, bylo vedení soupeře velice spokojené a radost z nich tryskala jak z fontány na Výstavišti. Dnes bylo naše vítězství naprosto zasloužené, ale soupeř měl po utkání pocit, že prohrál neprávem a výsledkem této rozladěnosti bylo, že nám v Hostivaři nechal i svoje legitimace,“
řekl trenér Michal Pospiš.

 

14. KOLO (23.4.)

ředice - Slavia B 1:0 (0:0)
Sestava Slavie B:
Gablovská – Tománková, Hanzlová, Šamonilová, Roubíková K. - Králíčková, Pilařová, Hýblová, Pincová - Roubíková A., čmakalová

V utkání, které bylo více houževnatým bojem než pohlednou hrou, jsme poprvé v sezóně prohráli. Kombinační hru vyloučil hrbolatý terén hřiště a neskutečně slabý rozhodčí. „Strejda s pís?alkou“ by rozhodně udělal lépe, kdyby oželel přivýdělek k důchodu za nedůstojný výkon, který spolu s asistenty podal. V kritice rozhodčích jsme se vcelku pravidelně střídali se soupeřem a diváky.
 
V prvním poločase byl  k vidění vyrovnaný průběh. Největší šancí byla střela přes klubko hráček, kterou naše brankářka stačila nohou vyrazit. I my jsme se dostali do dvou šancí (Roubíková A., čmakalová), ale chyběl nám krok k přesnému zakončení. Ve 32. minutě zahrála Králíčková ve vlastní šestnáctce rukou, ale penalta se nepískala. Na žluté karty jsme ale vyhráli 2:0 (Hýblová, Pilařová).
 
Ve druhém poločase byl o něco lepší soupeř, který si vypracoval více standardních situací. V 85. minutě po rohovém kopu hlavou vstřelila soupeřova útočnice rozhodující branku. To už jsme hráli asi sedm minut v deseti po vyloučení Věry Hýblové. Po této obdržené brance jsme vyvinuli velké úsilí k vyrovnání a v 90. minutě šla Hanka čmakalová sama na brankářku, bohužel její zakončení skončilo v ochranné síti nad brankou.
 
„Pořekadlo „Nechval dne před večerem“ se naplnilo měrou vrchovatou. To, že jsem minulý týden chválil Věru Hýblovou za to, že se konečně více věnovala hře, dnes obrátila o 180 stupňů. Přesto, že jsem ji a Gábinu Pilařovou upozorňoval o poločasové přestávce, že si musejí dát pozor na druhou žlutou kartu, Věra zcela zbytečně odkopla po odpískání míč a dostala zaslouženě červenou. Při odchodu ze hřiště ještě stihla rozhodčímu sdělit co si o něm myslí a po skončení zápasu mu to pro jistotu zopakovala, aby to náhodou nezapomněl. Je jasné, že nás vyloučení oslabilo a soupeř v přesilovce vstřelil rozhodující branku. Škodou je, že na důležitý zápas s třetím týmem tabulky jelo jen jedenáct děvčat. Střídáním by se dalo eliminovat nebezpečí vyloučení po druhé žluté. Soupeři to můžeme vrátit již v neděli prvního května, kdy se s ním utkáme na domácím hříšti,“ řekl trenér Michal Pospiš.

13. KOLO (17.4.)

Slavia B - česká Lípa 7:0 (4:0)
Sestava Slavie B:
Gablovská - Pincová - Tománková, Šamonilová, Feixová - Králová M. (29. Králíčková), Pilařová (46. Bastlová), Hýblová, Roubíková K. - čmakalová, Roubíková A.
Branky: 7. Pilařová, 15. Králová M., 31. Hýblová, 45. Roubíková A., 46. Feixová, 74. Králíčková, 90. Hýblová

Od úvodních minut zápasu bylo jasné, které mužstvo se ujalo dirigentské taktovky zápasu. V 7.minutě si Pilařová pohrála se statickou obranou a s přehledem poslala Slavii do vedení. V 15. minutě našla přesnou přihrávkou Feixová Královou a bylo to 2:0. Škoda, že si Martina Králová obnovila ve 28. minutě zranění kolena. Ve 31. minutě dnes v pohodě hrající Hýblová zvýšila na 3:0. Těsně před přestávkou našla čmakolová Roubíkovou A. a ta se ze 2 metrů nemýlila.
 
Druhý poločas začal tak, jak skončil první – gólem. Po samostatné akci se krásně trefila Feixová. Po tomto gólu upadla hra do průměru. česká Lípa bránila a naše děvčata se předháněla v zahazování šancí a v nepřesnostech při kombinacích. V 75. minutě chytrým lobem přehodila špatně stojící brankářku Králičková a v poslední minutě upravila na konečných 7:0 svým druhým gólem Hýblová.
 
„?eská Lípa předvedla u nás podobný výkon jako Trutnov. Naše děvčata je fotbalově převyšovala, a tak byla jen otázka, jaké bude konečné skóre. Nerad hodnotím výkon jednotlivců, ale dnes udělám výjimku. Věře Hýblové přesunutí z útoku do středu zálohy evidentně prospělo. Místo rozhazování rukama, diskusí s rozhodčím a vlastní sebekritikou, hýřila pohybem a celkově dobrý výkon ozdobila dvěma brankami. Výkon celého mužstva byl dobrý a doufám, že nám výdrží i v dalších těžších zápasech,“ zhodnotil utkání trenér Michal Pospiš.

12. KOLO (9.4.)

Hradec Králové B - Slavia B 1:2 (1:1)
Sestava Slavie B:
Gablovská - Pincová - Zubková, Šamonilová, Feixová (65. Roubíková A.) - Benýrová, Pilařová, Šeranová, Roubíková K. - Hýblová (46. Holečková), čmakalová
Branky: 1. gól Hradec - 13. čmakalová, 90. Šamonilová

První poločas byla hra poměrně vyrovnaná, hradecké fotbalistky překvapily dobrou hrou. A po pár vteřinách nás i zaskočily, když se k odraženému míči dostala domácí hráčka a tvrdou střelou k tyči z hranice vápna nedala naší brankářce šanci. Chvíli jsme byli zaskočeni, ale brzy se podařilo vyrovnat. Ve 13. minutě po lajně nádherně Benýrová vyslala čmakalovou, která přesprintovala protihráčku a pod padající brankářkou skórovala. Týmy si pak příliš šancí nevytvořily, ale čmakalová přesto předvedla parádní kousek, ve vápně zpracovala těžký míč a bez váhání z otočky levačkou vystřelila, bohužel míč skončil vedle tyčky. Tato mladá hráčka neustále prokazuje své kvality, bude příslibem pro první tým. Hradec hrozil pouze ze standardních situací.
 
Druhý poločas patřil jednoznačně našemu týmu. Na těžkém povrchu hradecké hráčky postupně fyzicky odešly a Slavia tak bojovala sama proti sobě, jelikož přes velkou řadu šancí jsme stále nemohli dát rozhodující branku. Ohromnou příležitost měla Holečková, která se na hřiště dostala ve druhém poločase a hrála poprvé od zranění v derby, kdy po pěkném centru Benýrové nejdříve trefila tyč, míč se k ní vrátil, ale při dorážce z úhlu bohužel trefila pouze brankářku. Postupně jsme Hradec uzavřeli na jejich polovině a holky zahazovaly jednu šanci za druhou, nedaly třeba sestry Roubíkovy, Pilařová, čmakalová. Domácí zahrozili pouze po střele z přímého kopu, ale nádherně vyrazila brankářka Gablovská. Další ošemetné situace s přehledem vyřešila. Chvíli před koncem se cesta za třemi body ztížila, kdy po druhé žluté kartě byla vyloučená Zubková. Přesto v nastaveném čase mohla radost propuknout. Benýrová nacentrovala z pravé strany, míč se odrazil za malé vápno, kam si naběhla Šamonilová a vše před sebou prostřelila. Následně byla povalena spoluhráčkami. Výhra přišla v hodině dvanácté, ale byla naprosto zasloužená.

"Zasloužené vydřené vítězství na těžkém terénu. Po vyrovnaném prvním poločase, kdy nás hradecké fotbalistky předčily v osobních soubojích, jsme po přestávce ovládli dění na hřišti a většina hry se odehrála na soupeřově polovině. Po množství neproměněných šancí nás rozhodčí poslal do deseti, ale i v početní nevýhodě se nám těsně před koncem podařilo zaslouženě vstřelit vítězný gól. Za nasazení a bojovnost patří děvčatům dík," zhodnotil utkání trenér Michal Pospiš.

11. KOLO (3.4.)

Slavia B - Trutnov 6:1 (3:1)
Sestava Slavie B:
Gablovská - Pincová - Tománková, Šamonilová, Feixová (64. Roubíková A.)- Králíčková (46. Králová), Pilařová (58. Šeranová), Přibyslavská, Roubíková K. - čmakalová, Hýblová
Branky: 8., 30. a 58. čmakalová, 22. Přibyslavská, 50. Pilařová, 70. Šamonilová - 15. gól soupeř

Zápas proti poslednímu byl jasnou záležitostí, i když v úvodu jsme si to trochu zavařili. Do vedení se však dostal náš celek, v 8. minutě Přibyslavská pěkně vyslala do brejku čmakalovou, která chladnokrevně střílela podél brankářky. Jediná hrozba na naší polovině v první půli skončila gólem, soupeř nakopl míč, který skončil na břevně a dobíhající trutnovská hráčka v pohodě dorazila. Za pár minut jsme dali vítěznou branku. Kristýna Roubíková zahrála rohový kop a nejvýše vyskočila Přibyslavská a hlavou zamířila do brány. Do poločasu jsme přidali ještě jednu branku. Pilařová vyslala do dalšího brejku opět čmakalovou, která se opět nemýlila.

Druhý poločas byl bez větších problémů. Soupeř si vypracoval pouze jednu nebezpečnou šanci po naší chybě, ale Kristýna Roubíková dokázala zabránit jistému gólu. Většinu času ale úřadovaly slávistky. V 50. minutě střídající Králová přihrála Pilařové, která se dostala až do vápna a přehodila vybíhající brankářku. V 58. minutě se čmakalová dostala do dalšího brejku po přihrávce Šeranové a i potřetí bez problémů proměnila a završila tak svůj hattrick. Poslední branku jsme dali v 70. minutě, kdy zahrávala roh Kristýna Roubíková a hlavou se prosadila Šamonilová. V závěru se ještě dvakrát mohla prosadit Pincová, ale asi ze zvyku zabraňovat gólům ve vyložených šancích vždy přestřelila prázdnou bránu.

"První mistrovský zápas s Trutnovem zvládla naše děvčata dobře a výsledkem toho byl i vcelku jasný výsledek. Soupeř byl slabší a tak se hrálo převážně na jeho polovině. K vidění byly hezké fotbalové akce zakončené góly, ale rovněž i několik nepřesností, které se nám v zápasech se silnějšími soupeři mohou vymstít. Jsem rád, že holky fungují jako tým a tak není na místě vyzdvihovat výkony jednotlivců," zhodnotil utkání trenér Michal Pospiš.

10. KOLO (7.11.)

Svitavy - Slavia B 2:2 (0:1)
Sestava Slavie B:
Zbořilová - Pincová - Tománková, Šamonilová, Feixová - Benýrová (86. Králíčková), Šeranová, Přibyslavská, K. Roubíková (65. čmakalová) - A. Roubíková (46. Hýblová), Holečková (80. Suchá)
Branky Slavie: 40. K. Roubíková, 78. Hýblová
 
Dobře rozjetý zápas jsme si hodně pokazili. Ve 40. minutě po narážce Holečkové s Benýrovou uvolnily Přibyslavskou, která míč poslala před bránu, kde Kristýna Roubíková v pohodě zakončila. V prvním poločase jsme mohli ještě aspoň dvakrát skórovat, v šanci byla Alena Roubíková, ale než se dostala do zakončení, tak jí míč odkopli. Poté Pavla Benýrová ze strany střílela pouze do boční sítě. Soupeř si prakticky nevypracoval žádnou šanci.
 
Druhý poločas byl jak ze špatného snu, takový výkon jsme hodně dlouho nepředvedli. Asi po pětadvaceti minutách jsme rázem prohrávali 1:2. Nakonec jsme alespoň ještě vyrovnali, Šárka Holečková obešla dvě protihráčky, ve vápně zpětnou přihrávkou našla svoji spoluhráčku, která ihned našla Věru Hýblovou, která z otočky nedala gólmance šanci.
 
"Předvedli jsme asi nejhorší výkon na podzim, obrana zklamala, ale i ostatní nehráli vůbec dobře," řekl stručně k zápasu trenér Martin Šeran.
 
9. KOLO (31.10.)
 
Slavia B - Sobědruhy 0:0
Sestava Slavie B: Zbořilová - Pincová - I. Králová (46. Tománková), Šamonilová, Feixová - Benýrová, Pilařová, Šeranová, K. Roubíková - Holečková, A. Roubíková (60. čmakalová)
 
Sobědruhy jsou pro nás asi zakleté, v prvním zápase jsme byli lepší, ale nedali branku. Stejně tak tomu bylo i tentokrát. V prvním poločase jsme si vytvořili řadu gólových příležitostí, největší měla Markéta Šeranová, kdy z penalty levačkou střílela těsně vedle. Jednou nastřelila i břevno. Skórovat mohla dvakrát i Kristýna Roubíková, dvakrát šla ze strany sama na brankářku, jednou ji však pouze nastřelila, podruhé mířila mimo. Přesto jsme ale málem dostali branku, po špatném břebrání hráček se ve vápně po kličce naší hráčce dostala ke střele hráčka Sobědruh, naštěstí brankářka Zbořilová konečky prstů míč vytlačila na tyč.
 
Ve druhém poločase už Sobědruhy bránily výsledek, zahustily vápno, takže jsme měli problém se prosadit. Přesto po úniku Benýrové a její následné zpětné nahrávce do vápna střílela svojí slabčí pravačkou Kristýna Roubíková, ale neuspěla. Měla i čtvrtou gólovou šanci, po nahrávce střídající čmakalové střílela levačkou pouze do brankářky.
 
"Sobědruhy přijely pro bod a to se jim podařilo. My jsme bohužel nedokázali proměnit plno příležitostí. Zápas byl po celou dobu v naší režii. Nejlepší hráčkou byla jednoznačně Pavla Benýrová," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
8. KOLO (23.10.)
 
Stará Lysá - Slavia B 1:3 (0:2)
Sestava Slavie B: Tománková - Pincová - I. Králová, Šamonilová, Feixová - M. Králová, Pilařová, Šeranová, Hýblová (87. Bastlová) - čmakalová (80. Králíčková), A. Roubíková (66. K. Roubíková)
Branky: 3. A. Roubíková, 24. M. Králová, 79. čmakalová - 90. gól soupeř
 
V zápase proti Staré Lysé se béčko muselo obejít bez několika hráček, protože ve stejnou dobu hrálo áčko. Chyběla tedy Benýrová a Holečková, v bráně nemohla být ani Taušová či Zbořilová. Další brankářka Gablovská je zraněná, takže se do brány postavila hráčka z pole, Lenka Tománková. Úvod nám vyšel skvěle, hned ve třetí minutě jsme dali první branku. Markéta Šeranová vystřelila z dvaadvaceti metrů, domácí brankářka pouze vyrazila k volné Aleně Roubíkové, která v pohodě zakončila k tyči. Na další branku jsme nemuseli také dlouho čekat. Ve 24. minutě soupeř špatně odkopl, k míči se dostala Martina Králová a dalekonosnou střelou pod břevno úspěšně zatřepetala sítí.
 
Druhý poločas už nebyl tak pohledný jako první, protože hra byla neustále kouskována. čistého času se mohlo odehrát tak pětadvacet minut. Soupeř přitvrdil, takže naše holky byly dost okopané. Přesto jsme přidali ještě jednu branku. V 79. minutě Stará Lysá zahrála špatně ofsajd systém, sama na bránu šla Hanka čmakalová a střelou o tyč přidala třetí gól. Až v úplném závěru inkasovala i naše hráčka v brance. V 91. minutě Lence Tománkové vypadl míč z ruky a skončil v síti, naštěstí hned poté byl odpískán konec. Po celý zápas však byla jistá a klidně by mohla chytat pravidelně. Moc dalších šancí na vstřelení branky jsme si již nevypracovali, přesto jsme se dvakrát mohli radovat, ale vyložené šance to nebyly. Možná měla být odpískána penalta po faulu na Ivanu Královou.
 
„První poločas jsme hráli solidní fotbal, takže jsem spokojen. Ve druhém už hra nebyla plynulá, holky se tedy nedostaly do tempa. Ale hlavně že se vyhrálo. Lenka Tománková si v bráně vedla zdatně,“ zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
7. KOLO (17.10.)
 
Slavia B - ředice 3:0 (2:0)
Sestava Slavie B: Taušová - Pincová - I. Králová, Šamonilová, Feixová - Benýrová, Pilařová, Šeranová (75. Králíčková), M. Králová - Holečková (60. Hýblová), čmakalová
Branky: 12. Šeranová, 15. Benýrová, 59. Pilařová
 
První branku jsme dali velmi rychle. Již ve 12. minutě se prosadila po individuální akci Markéta Šeranová, kdy na polovině hřiště vzala míč a dostala se až k zakončení. O tři minuty později jsme zahrávali standardní situaci, kterou zahrávala Ivana Králová. Ve vápně Holečková tečovala k Pavle Benýrové, která ve vápně vystřelila k tyči a přestože to nebyla prudká rána, brankářce prošel míč pod rukama. Úvod utkání byl tedy velmi dobrý, navíc to mohlo být ještě lepší, kdybychom nenastřelili dvě břevna, jednou tak učinila Martina Králová a podruhé Kristýna Feixová. První poločas se vydařil, ředice, které sestoupily z první ligy, toho moc nepředvedly.
 
Druhý poločas jsme hráli lépe pouze úvodní čtvrthodinu, kterou jsme zakončili další brankou do sítě hostů. V 59. minutě zahrávala Benýrová roh a hlavou se prosadila Gábina Pilařová. Pak jako bychom polevili a už jsme nebyli tak nebezpeční. V této chvíli se ozvaly i ředice, ale branku se jim už nepodařilo dát. Nakonec jsme tedy porazili exligový tým zcela zaslouženě.
 
"S prvními šedesáti minutami jsem spokojen, ale podruhé se nám stalo, že v posledních třicete minutách jsme nehráli tak jak bychom měli. Asi to bylo špatný po taktické stránce. Snažily se to pořád kopat dopředu místo toho, aby míč raději podržely. Přesto jsme ve druhé půli zazdili dvě gólovky," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
6. KOLO (10.10.)
 
česká Lípa - Slavia B 0:2 (0:0)
Sestava Slavie B: Zbořilová - Pincová - Tománková (50. I. Králová), Šamonilová, Feixová - Benýrová (75. Králíčková), Pilařová, Šeranová, M. Králová - Holečková (65. čmakalová), Hýblová (60. Suchá)
Branky: 48. Holečková, 53. Benýrová
 
Tentokrát se nám příliš nedařilo jako v předchozích zápasech. Šancí mnoho nebylo, přesto jsme v prvním poločase mohli dvakrát skórovat. Jednou ze sedmi metrů netrefila prázdnou bránu Martina Králová, později pak z malého vápna nedokázala protlačit míč do sítě Pavla Benýrová. Na začátku druhého poločasu se dokázala prosadit Šárka Holečková, když po závaru ve vápně dostala míč do brány. O chvíli později padla další branka, po křižné nahrávce se do brejku dostala Pavla Benýrová a sama před brankářkou chladnokrevně zakončila. Do konce zápasu jsme si výraznější šanci již nevytvořili. česká Lípa naší bránu prakticky neohrozila.
 
"Nepodali jsme tak dobrý výkon jako v předchozích zápasech, soupeř jen bránil a nákopával balony. V první půli jsme tedy pořád hráli do plných, ve druhém nám hodně pomohly dvě rychlé branky. Soupeř pak úplně odpadl. Dnes to bylo vítězství vůle," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
5. KOLO (3.10.)
 
Slavia B - Hradec Králové B 5:1 (5:1)
Sestava Slavie B: Zbořilová - Hanzlová - Tománková, Šamonilová, Feixová - Benýrová (63. Suchá), Šeranová (67. Králíčková), Pilařová, M. Králová (72. čmakalová) - Holečková, Přibyslavská (56. Hýblová)
Branky: 7. Pilařová, 14. a 40. M. Králová, 33. a 42. Holečková - 30. vlastní Feixová
 
Od úvodních minut předváděly holky pohledný fotbal, kterým drtily Hradecké béčko posilněné o tři hráčky áčka. V 7. minutě dala Gábina Pilařová z 25 metrů levou nohou gól do šibenice. O dalších několik minut jsme se prosadili podruhé, Martina Králová zasprintovala po levé straně, dostala se do vápna, kde i úspěšně zakončila. Vytvářeli jsme si i další šance, ale náhle se ozval překvapivě soupeř. V brejku poslala jedna hráčka centr do vápna, kde smolně míč srazila do vlastní sítě Kristýna Feixová. Hradec najednou cítil šanci, ta jim hned ale skončila. Za tři minuty po závaru ve vápně přihrála Pavla Benýrová šikovně útočnici Šárce Holečkové, která sama před brankářkou v pohodě uklidila míč k tyči.
 
Přicházely i další šance, slávistky předváděly pohledný fotbal, hradecké holky nevěděly kde jim hlavy stojí. Ve 40. minutě šikovně Veronika Přibyslavská z pravé strany vyslala prudký centr těsně před bránu a u levé tyče byla připravena Martina Králové, zakončení z blízka už pro ní nebyl problém. Ihned poté opět Verča vymyslela další pěknou přihrávku, do brejku vyslala Holečkovou, která obešla vyběhnutou brankářku a v pohodě zakončila do prázdné brány.
 
Ve druhém poločase jsme předvedli dobrý fotbal prvních patnáct minut. Párkrát pěkně po pravé straně utekla Pavla Benýrová a několikrát servírovala míče k zakončení, ale Přibyslavská z dvou metrů přestřelila a Hýblové míč směřoval na paty. Pěknou střelu předvedla Pilařová, z 35 metrů trefila břevno. Po vystřídání už se nám tolik nedařilo. Přesto výsledek je vynikající, naprosto zasloužený.
 
"Po první půli jsme získali velký náskok. Holky byly v pohybu, hrály důrazně, předváděly pohledné akce a stoprocentně jsme proměňovali šance. Ve druhé půli po vystřídání už to bylo znát. Hra byla neurovnaná, přesto jsme si vypracovali pár slibných šancí, které jsme ale nevyužili. Nejlepšími hráčky byla Šárka Holečková, Gábina Pilařová a Martina Králová," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
4. KOLO (26.9.)
 
Trutnov - Slavia B 0:4 (0:1)
Sestava Slavie B: Zbořilová - Pincová - Tománková, Šamonilová, Feixová - Benýrová (60. Suchá), Pilařová, Šeranová, K. Roubíková (46. Hýblová) - Přibyslavská (70. A. Roubíková), Holečková (75. čmakalová)
Branky: 35. a 51. Přibyslavská, 55. Šamonilová, 70. Hýblová
 
První branku jsme dali až v závěru prvního poločasu po rohu, který zahrávala Lenka Tománková a hlavou se prosadilo Veronika Přibyslavská. I druhou přidala tatáž hráčka. Po standardní situaci, kterou zahrála Kristýna Feixová, se opět prosadila hlavou. Hned o chvíli později přidala pěknou branku Lucie Šamonilová, z hranice vápna po narážečce s Holečkovou vystřelila přesně k tyči, brankářka neměla šanci. Poslední gól přidala Věra Hýblová, které krásně přistrčila balon Šárka Holečková, poté šla již sama na bránu a k tyči přesně zakončila. Holky předváděly pohledný fotbal a výsledek je naprosto zasloužený. Veronika Přibyslavská se díky dvěma brankám dostala na první příčku střelecké tabulky, navíc tři branky dala jen ve třech zápasech.
 
"V prvním poločase se nám ještě tolik nedařilo, ale ve druhé holky naprosto ovládly hřiště, přidaly tři branky, uklidnily se a předváděly pěkné akce. Takže jsem spokojen," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran
 
3. KOLO (19.9.)
 
Slavia B - Svitavy 5:0 (2:0)
Sestava Slavie B:
Zbořilová - Pincová - Tománková, Šamonilová, Feixová - Benýrová (60. Suchá), Pilařová (55. čmakalová), Šeranová, Králová - Jeřábková (65. Holečková), Přibyslavská (60. A. Roubíková)
Branky: 18. a 70. z pen. Šeranová, 25. Jeřábková, 58. a 80. čmakalová
 
Zápas jsme měli pod svoji kontrolou hned od úvodních minut. První branku dala po nahrávce Benýrové a individuální akci Markéta Šeranová. Na druhou branku přihrávala opět mladá Benýrová, tentokrát se prosadila hráčka áčka Dana Jeřábková, střelou k tyči nedala brankářce šanci. V 55. minutě nastoupila poprvé za Slavii mladá čmakalová a uvedla se náramně. Šeranová vyslala pas na levou stranu do volného prostoru, kam si naběhla Králové, jež následně přesně našla ve vápně čmakalovou, která zde udělala kličku a levou v pohodě zakončila. čtvrtá branka padla z penalty po faulu na Alenu Roubíkovou. V závěru Šárka Holečková prudce vystřelila, míč se odrazil na levou stranu, kde čmakalová z voleje přehodila gólmanku.
 
"Holky hrály výborně, pro Svitavy je to ještě hodně milosrdný výsledek, mohli jsme přidat mnohem více branek. Chtěl bych vyzdvihnout Lucku Šamonilovou, která předvedla velmi dobrý výkon," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
2. KOLO (12. 9.)
 
Sobědruhy - Slavia B 0:0
Sestava Slavie B: Taušová - Hanzlová - Tománková, Šamonilová, Feixová - Benýrová (87. Suchá), Pilařová, Hýblová (77. K. Roubíková), Šeranová, M. Králová - Holečková (63. A. Roubíková)
 
Od začátku utkání posilněni brankářkou Petrou Taušovou z áčka jsme byli lepším celkem, ale nedařilo se vypracovat pořádné šance. Sobědruhy jsme prakticky do ničeho nepustili. V závěru jsme si vynutili tlak. Během druhého poločasu jsme domácí celek zatlačili před jejich pokutové území. Měli jsme i plno šancí, bohužel koncovka byla špatná. V závěru byl proti nám i rozhodčí, neodpískal pro nás penaltu, naopak na druhé straně v 85. minutě tak učinil, naštěstí domácí hráčka kopla míč mimo bránu. Zápas skončil remízou, ale výhra by asi byla spravedlivější pro náš tým.
 
"Od 25. minuty jsme jednoznačně ovládli hru, vytvořili jsme si řadu šancí, které ale pochytala brankářka nebo jsme nepřesně či nedůrazně zakončili. S výkonem jsem i přes remízu spokojen," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.
 
1. KOLO (5. 9.)
 
Slavia B - Stará Lysá 2:1 (1:1)
Sestava Slavie B: Gablovská - Pincová - Tománková (60. I. Králová), Šamonilová, Feixová (75. K. Roubíková) - Suchá (46. A. Roubíková), Šeranová, Pilařová, M. Králová - Holečková, Přibyslavská
Branky Slavie: 18. Pilařová, 90. Přibyslavská
 
První branka padla po rohu, který zahrála Lenka Tománková, dobře si naběhla Gábina Pilařová a hlavou dotlačila míč do sítě. Soupeř přibližně ve třicáté minutě dokázal vyrovnat, zahrávali standardní situaci, míč se od břevna dostal k hostujícím hráčkám, které v pohodě dorazily do prázdné branky. Druhý poločas jsme byli jednoznačně lepší, ale nedokázali se gólově prosadit. Vítězná branka padla v poslední minutě. Střídající Alena Roubíková získala míč, nacentrovala do vápna na volnou Veroniku Přibyslavskou, která přehodila špatně vyběhnutou brankářku.
 
"Hráli jsme dobře ve hře dopředu, v osobních soubojích jsme však nebyli příliš důrazní. Hodně nás bolely zahozené šance, mohli jsme dát v pohodě pět branek," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)