Ženský fotbal

Blíží se derby žen!

V sobotu se koná prestižní derby Slavia – Sparta v podání žen. Bude to další z vyrovnaných soubojů, který by si zasloužil velikou diváckou podporu. Tímto vás vyzývám, abyste přišli. Můžete to spojit s večerním zápasem s Drnovicemi.

Derby pražským „S“ je vždy vyhecované, a? se jedná o hokej, fotbal či ženský fotbal. Rivalita je znát, nikdo nechce prohrát. Sparta navíc poslední dva roky nezískala titul, takže má důvod dokazovat, že ona je ta nejlepší. Co tedy můžeme od utkání očekávat? „Velký boj. Přestože je to první derby v sezoně, které moc neřeší, tak ani jeden soupeř nebude chtít prohrát,“ myslí si Blanka Pěničková, jedna z nejlepších hráček Slavie v podzimní sezoně.

Vzhledem k tomu, že Sparta dvakrát za sebou nezískala titul, se hodně posílala. Přišlo několik kvalitních hráček na hostování, na přestup i naše bývalá útočnice Iva Mocová, která za Spartu dala sedm branek. Za Slavii však září nejlepší útočnice ligy Gábina Chlumecká. „Bude to těžký i vzhledem k tomu, že se posílila o naší útočnici. Pro Spartu to bude důležitější zápas než pro nás, protože budou chtít dokázat, že tento rok bude titul jejich. My jim to však neusnadníme, nechceme prohrávat, určitě nebudeme odevzdaní, navíc každé vítězství proti Spartě se počítá, kůži neprodáme lacino,“ řekla autorka pěti branek Slavie.

Soupeř je silný, což prokázali výhrou 8:0 na Otrokovicemi, čtvrtým celkem loňské sezony. K dobrému výsledku bude potřeba velmi dobrý výkon. „Každá hráčka musí hrát zodpovědně, nemůže se stát, aby někdo nehrál na sto procent, ty rozdíly tam jsou malé. Na každém postu, kde by nás Sparta převyšovala, by to mohlo být rozhodující. Bude rozhodovat velké nasazení a také srdíčko. Co se týče techniky a individualit jsou týmy vyrovnané,“ domnívá se reprezentantka.

Divák se může těšit na atraktivní zápas. „Bude to vyrovnané utkání, kde se nebude hrát jen na jednu bránu, asi nepadne příliš branek, přesto věřím, že to bude kvalitní zápas, protože se představí dva nejlepší ligové celky,“ zauvažovala Pěničková.

A jaký vzkaz má pro vás naše hráčka? „Rády bychom, kdyby přišli fanoušci v takovém počtu, jako na první finálový zápas, hodně nám pomohli, hlavně v závěru, kdy nám hodně fandili a i díky tomu jsme se dokázaly přenést přes únavu a nakonec dát Spartě dvě branky,“ řekla na závěr.

I já vás zvu na toto utkání. Bylo by fajn, kdybyste přišli v co největším počtu a fandili holkám. Zápas se hraje v sobotu 18. září od 14:00 na hřišti Actherm Vršovice, které leží vedle zimního stadionu v Edenu. čas je naprosto ideální, protože po zápase máte dostatek času se přemístit na Strahov na zápas Slavia – Drnovice. Můžete si tak udělat fotbalovou sobotu.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)