Ženský fotbal

Slávistky v derby prohrály

Slávistky prohrály domácí zápas se Spartou. Přestože bylo utkání vyrovnané, naše obrana se dopustila velkých chyb, po kterých jsme inkasovali.

Poprvé v sezoně jsme prohráli, ale úplně zbytečně. Minimálně remízu bychom si rozhodně zasloužili. Bohužel vlastními chybami jsme dali soupeři náskok tří branek, což se těžce dotahovalo.

V úvodu jsme byli lepší, měli jsme více ze hry, ale do koncovky jsme se nedostali. Pak si vytvořila nadějnou příležitost hostující Lucie Martínková, ihned poté ve své první velké šanci byla Ižová po nahrávce Budošové, ale její střela skončila těsně vedle tyče. A potvrdilo se pravidlo – nedáš, dostaneš. Z následujícího protiútoku vznikl v našem vápně velký závar, naše obrana nebylo schopna odkopnout míč, přestože měla několik možností. Spar?anky ale byly agresivnější, první střelu bravurně ještě Zbořilová chytla, ale na dorážku od bývalé slávistky Mocové už neměla nárok.

Byla to pro nás rána, která nás srazila. Najednou vznikl na hřišti zmatek, holky nevěděly, co hrát. Toho soupeřky využily. Ve 21. minutě nakoply ze své poloviny dlouhý míč, mezi našimi dvěmi obránkyněmi běžela Došková, hráčky se nedohodly s brankářkou Zbořilovou a toho využila právě spar?anská útočnice a nekompromisně zakončila. Byl to další gól po naší fatální chybě.

Hned poté byla v další šanci Mouchová, ale střílela nad. My si také vytvořili slibné příležitosti, ve všech se vždy vyskytla Marcela Ižová, bohužel dnes neměla svůj den. V závěru poločasu zahrávala Sparta roh, míč se odrazil na vápno, kde byla Zubková a Hejlová, nedokázaly se dohodnout, takže neodkoply míč, čehož využila kapitánka Šmeralová a nekompromisní střelou k tyči nedala naší brankářce šanci.

Do druhého poločasu Sparta vystřídala brankářku Pincovou a útočnici Mocovou. My jsme se poučili z chyb a hráli mnohem lépe. Spar?anky si za celý druhý poločas už nevytvořily žádnou nebezpečnou příležitost. My ano. V 51. minutě se ocitla sama před brankářkou kdo jiný než Ižová, ale opět zaváhala. V 67. minutě ta samá hráčka, tentokrát lob skončil mimo bránu.

Štěstí se obrátilo až čtvrt hodiny před koncem. Kristína Bottová zahrála standardní situaci, po závaru se ve vápně dostala k míči Chlumecká a střelou k tyči zaznamenala alespoň čestný úspěch slávistek. Do konce poločasu jsme si ještě pár příležitostí vytvořili, ale stejně jako předtím je nevyužili.

Zápas jsme si prohráli sami, Sparta určitě nebyla lepším celkem. Jenže byla více důslednější a stoprocentně dokázala využít našich fatálních chyb v obraně. To co jsme chvílemi předváděli, to se už velmi dlouho nestalo. Porážku ale nesmíme brát vážně. Jelikož se hraje na jaře play-off, tak až tam budou výsledky důležitější. A věřme, že Spartě ve finále vše oplatíme i s úroky.
 
„Začali jsme dobře, ale po hrubých chybách v obraně, kdy se hráčky nedohodly, nedokázaly odkopnout míč, přenechaly míč soupeři, který prakticky zakončoval do prázdné brány. Na druhé brance se také podílela naše brankářka. Ve druhém poločase jsme Spartu jasně přehrávali. Marcela Ižová měla tři čtyři vyložený šance, z toho ve druhé půli šla dokonce dvakrát sama na bránu, ale bohužel se jí nedařilo. Pak už jsme to dohrávali za křeče a už jsme se snažili pouze snížit. Zasloužili jsme si rozhodně dát více branek, snaha byla, ale neměli jsme svůj den,“ zhodnotil utkání trenér Slavie Pavel Hejhal.
 
„Za první poločas jsme si asi zasloužili vyhrát. V týmu máme zdravotní problémy a ve druhém poločase to bylo znát. Kvůli viróze jsme proto o poločase museli střídat Mocovou a Pincovou. Snažili jsme se hrát zezadu na rychlé brejky a ze čtyř šancí jsme dali tři góly, takže produktivita byla dobrá. Druhou půli jsme změnili taktiku, chtěli jsme zpomalit tempo hry, třeba i zdržovat, síly ubývaly a tím Slavii pustili do tlaku. Kdyby Slavia v první poločase využila dvě velké šance, tak to celé mohlo být dramatičtější. Nakonec dali gól dosti pozdě a už s tím nešlo nic udělat. Doufám, že se tu nikdo nezranil, i když chvílemi to tu bylo na ostří nože, přestože za týden hrajeme proti Němkám. Pro nás je to vítězství vůle, navíc výhra 3:1 na hřišti mistra ligy se cení,“ zhodnotil utkání trenér Sparty Dušan Žovinec.
 
„Zápas to byl dobrý, bohužel jsem v prvním poločase dostaly tři zbytečné branky po vlastních chybách. A kdybychom využily vlastních šancí, tak by zápas určitě dopadl jinak,“ zhodnotila utkání slovenská reprezentantka Marcela Ižová.
 
Naše útočnice se vyskytla v hodně slibných situací na skórování, bohužel ani jednu neproměnila. Sama neví, proč jí to nešlo. „Těžce se na to odpovídá. Jednoduše to nešlo a kdybych asi odehrála celý zápas, tak tu branku bych i tak nedala,“ sypala si popel na hlavu.
 
Naše obrana dnes předvedla slabý výkon, hlavně v prvním poločase, kdy jsme dostali zbytečné branky. „Nedokázaly jsme si pořádně nahrát, působila na nás asi taky nervozita. Dnes nám to prostě nešlo. Nevím, co více říci,“ pronesla Dagmar Hreňová. To, co dnes holky předvedly, si vůbec za dobu svého působení nepamatuji. „Takové množství chyb jsme hodně dlouho nevyprodukovaly. To se prostě nesmí stávat a musíme se z toho poučit,“ dodala.
 
Slavia - Sparta 1:3 (0:3)
 
Sestava Slavie: Zbořilová - Hreňová - Marková, Šteffanová, Petranová (86. Přibyslavská) - Hejlová, Budošová, Pěničková, Zubková (60. Bottová) - Chlumecká, Ižová (75. Jeřábková)
Sestava Sparty: Pincová (46. Cvrčková) - Matysová, Bertholdová, Heroldová, I. Martínková - L. Martínková, Mouchová, Šmeralová, Stojkovičová (88. Kladrubská) - Došková, Mocová (46. Ciglbauerová)
 
Branky: 76. Chlumecká - 15. Mocová, 21. Došková, 39. Šmeralová
 
ŽK: 20. Budošová, 26. Marková - 55. L. Martínková, 78. I. Martínková
 
>



Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)