Ženský fotbal

Slávistky pouze remizovaly

Fotbalistky Slavie nedokázaly vyhrát na hřišti Otrokovic a odvážejí si bod za remízu 1:1. Zopakovaly tak rok starý výsledek.

Zápas se až mnoho podobal zápasu, který jsme tu hráli před rokem na stejném hřišti. Vedli jsme, soupeř poté vyrovnal, byl bojovný, nám se nedařilo a hodně to jiskřilo. Tentokrát jsme však nastoupili v nových zlatých dresech, které jsou stejné jako u áčka chlapů.

Průběh utkání mohl být jiný, kdybychom již v šesté minutě proměnili brejk, Chlumecká pěkně vyslala Hejlovou, která šla sama na reprezentační brankářku Plachou, ale její střelu na přední tyči chytla. Po celý první poločas jsme měli herní převahu, ale do koncovky jsme se nemohli dostat. Když už jsme se vyskytli v dobré příležitosti, finální přihrávka nebyla přesná. Andrea Budošová zaznamenala i břevno ze standardní situace ze třiceti metrů.

V závěru poločasu jsme se přesto nakonec radovali. Alena Petranová zahrála standardní situaci, skvěle si naběhla Chlumecká a hlavou přehodila vyběhnutou brankářku.

Druhý poločas byl naprosto odlišný. Otrokovice na nás vletěly, byly dosti agresivní a začaly si vytvářet šance. Po naší hrubce se soupeř dostal do brejku, po několika nahrávkách se míč dostal až k Janě Plaché, která sama před Taušovou úspěšně zakončila. Gólmanka si ale na míč šáhla, bohužel už nedokázala vyrazit mimo tyče.

Hra se pak hodně přiostřila, místy hrozilo vyloučení na obou stranách, rozhodčí se utkání zvrtlo, chvílemi to bylo dost nebezpečné. Nám se nedařila kombinační hra, ztráceli jsme míče či si špatně hráčky nabíhaly. Nějaké příležitosti jsme si ještě vytvořili. Chlumeckou jednou po centru Pěničkové hlavičkovala těsně vedle, v závěru z dálky pod břevno pálila Budošová.

Skóre se nezměnilo a ztratili jsme tak další dva body. Sezóna se prozatím hodně podobá minulé, kdy jsme také prohráli doma se Spartou a venku remizovali v Otrokovicích. Snad i další průběh až do konce sezóny bude stejný.
 
„V prvním poločase to byl z naší strany pohledný fotbal, domácí nás zaskočili tvrdou a místy až zákeřnou hrou, což naším hráčkách nevyhovovalo. Přesto jsme se ujali vedení. Byl to gól do šatny a pak se zdálo, že budeme v tomto trendu nadále pokračovat ve druhé půli, bohužel soupeř začal enormně faulovat, přerušovat hru, rozhodčí si s tím nevěděla rady. Na obou stranách byly hráčky na vyloučení. Po hrubé chybě celé naší levé strany jsme obdrželi branku a už jsme se k dalšímu náporu nedostali a ani si nevytvořili stoprocentní šance,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hejhal.
 
„Zápas jsme měly dobře rozehraný, do šaten se šlo se slibným výsledkem 1:0. Gólu předcházely dvě slibné šance, kdyby se podařilo dát o branku více, šance na vítězství by byla větší, takhle to bylo nejisté. Nám se nepodařil začátek druhé půle, kdy jsme po individuálních chybách dostaly branku. Až za nerozhodného stavu jsme začaly zase hrát. Zápas nám herně nevyšel, nehrály jsme dobře, nedařila se kombinace, byl to spíše boj ve středu hřiště. Před zápasem jsme si řekly, že budeme hrát kombinačně po zemi na jeden dva doteky, to jsme ale nedodržely, což byla asi příčina naší bodové ztráty,“ zhodnotila utkání Blanka Pěničková.
 
Před rokem jsme zde předvedli totožný výsledek s dosti podobným průběhem, kde je příčina? „Otrokovice jsou tým, který je známý svou důraznou hrou, což nám asi nevyhovuje, necháme se tím zbytečně otrávit. Rozhodčí musí určit jasný tón a rozdávat karty spravedlivě na obě strany. V týmu máme několik horkých hlav, tak nás to pak zbytečně rozhodí a nedokážeme se soustředit na zápas. A když jsme za stavu 1:1 začaly hrát, tak nám to různými fauly soupeř přerušoval, hra tak byla dost kouskovaná, takže jsme se nedostaly do nějaké permanentního tlaku. Musím ale přiznat, že remíza je asi spravedlivá,“ prozradila Pěničková.
 
Po dlouhé době byla v základní sestavě mladá Šárka Holečková. Jednoduché to neměla proti Otrokovicím. „Jsem ráda, že jsem se mohla vrátit a že jsem hrála. Jsem za tu šanci být v áčku ráda a vážím si toho,“ uvedla. Gól bohužel nedala, ale její čas ještě určitě přijde. „Nevyšel nám zápas tak jak bychom chtěly, takže se to od toho vše asi odvíjelo. Snažila jsem se nabíhat do volného prostoru, ale míče tam moc nešly. Věřím, že příště to bude lepší a prosadím se více,“ dodala.
 
Otrokovice - Slavia 1:1 (0:1)
 
Sestava Otrokovic: Plachá P. - Hoferková, Chytilová, Polášková, Vlasatíková - Šilhárová, Skupinová (77. Zderčíková), Danielová, Marcoňová, Plachá J. - Strožová
 
Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková (85. Kaplanová), Šteffanová, Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová, Zubková (54. Bottová) - Holečková (63. Benýrová), Chlumecká
 
Branky: 60. Plachá Jana - 39. Chlumecká
 
ŽK: 13. Danielová, 81. Zderčíková - 57. Pěničková, 69. Chlumecká, 85. Budošová
 



Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky pouze remizovaly

    KADE     před 20 lety 10.10.2004 15:30 |  
    0 0

    Tedy musim rict, ze holkam fakt ty zlaty dresy slusi.