Ženský fotbal

Slávistky úspěšné v Itálii

Fotbalistky Slavie mají za sebou úspěšné účinkování v Itálii, kde povedenými výkony skvěle reprezentovaly červenobílé barvy i Českou republiku. A tým porazil výběr severní Itálie, juniorky vyhrály silně obsazený turnaj a žákyně se umístily na druhém místě. Prohlédněte si 51 fotografií.

Víkendový program začal pátečním příjezdem do Coma, které se nachází u velkého jezera Lago di Como. Oficiální část akce začala v sobotu, dopoledne všechny hráčky přivítal u hlavního stadionu v Comu prezident olympijského výboru pro oblast Como Alberto Botta. V odpoledním programu následoval turnaj žákyň a juniorek.

Naše žákyně zahájily účinkování na turnaji, který se hrál systémem šest plus brankář a 2x15 minut, vítězstvím nad Interem Milán po penaltách, kdy byla třikrát úspěšná brankářka Eliška Šolcová. Ve finále však bohužel nestačily na Atalanta Bergamo, takže se umístily na druhém místě.

Juniorky v úvodním utkání po povedeném výkonu zaslouženě porazily Atalantu Bergamu, takže i v této věkové kategorii jsme měli finálové zastoupení. Tam nás čekala Fiammamonza, kterou jsme však rozdrtily vysokým rozdílem.

"První zápas jsme se vyrovnávali se systémem hry a s rozměry hřiště. V obou zápasech jsme se navíc trápili v koncovce a i přes velmi kvalitní výkony jsme neuspěli ve finálovém utkání," uvedl trenér žákyň Miloslav Svoboda.

"Uspěli jsme na kvalitně obsazeném turnaji, ve finále jsme zaslouženě porazili Fiammamonzu a celý turnaj byl pro nás přínosnou zkušeností," konstatoval trenér juniorek Martin Svoboda.

Turnaj žákyň:
Semifinále, Slavia - Inter Milán 0:0, 3:2 pen. (Plzáková, Palková, Komárková proměnily, Bělohlávková a Dvořáková neproměnily)
Finále, Slavia - Atalanta Bergamu 0:2

Turnaj juniorek:
Semifinále, Slavia - Atalanta Bergamo 2:1 (11. Čmakalová, 18. Bastlová - 17. soupeř)
Finále, Slavia - Fiammamonza 4:0 (5. Bastlová, 9. a 20. Čmakalová, 12. Burešová)

V neděli přišlo na řadu i áčko, po dopolední projížďce lodí jsme odpoledne navštívili utkání čtvrté ligy místního celku Como, které před pár lety hrálo dokonce první italskou ligu. Como vyhráli 1:0 nad Borgomanerem a kromě dvoutisícové návštěvy a povedeného supportu domácích fanoušků jsme mohli vidět emotivně chovající hráče. V závěru byly dokonce vykázáni na tribunu temperamentní trenéři obou celků.

A tým Slavie poté na místním stadionu sehrál utkání proti výběru severní Itálie, za který nastoupily hráčky např. z AC Milánu, Fiammamonzy, Bardolina či Atalanty Bergamo.

Samotné utkání, které se hrálo 2x40 minut, se nám velice vydařilo, po celou dobu jsme byli lepším celkem a po zásluze se dostali ve 34. minutě do vedení, když po kombinační akce s Janou Tomáškovou se nemýlila Petra Divišová. Ve druhém poločase se podařilo Italkám vyrovnat po přehození naší brankářky Zbořilové, ale po deseti minutách jsme rázně odpověděli, Holečková přenesla hru na Šeranovou, která z první přihrála k Voňkové, jenž zkušeně prostřelila brankářku z vápna. Definitivní pojistka přišla dvě minuty před koncem, kdy po krásné přihrávce Holečkové z úhlu do šibenice střílela Šeranová. Vítězství 3:1 bylo naprosto zasloužené.

"Nastoupili jsme proti silnému soupeři, takže jsme utkání pojali jako generálku na Spartu. V prvním poločase byla znát na hráčkách únava z cestování, přesto jsme si vytvořili dost šancí a jednu i zužitkovali. Ve druhém poločasu jsme zlepšili pohyb bez balonu a kombinaci a přidali dvě branky. Výkon ve druhé půli byl velmi slušný," zhodnotil utkání trenér Martin Šeran.

Slavia - výběr severní Itálie 3:1 (1:0)
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská, Králová, Pincová, Benýrová - Šeranová, Pěničková, Tesková, Holečková - Divišová, Voňková, střídaly Tomášková, Bottová, Kejhová, Týlová
Branky: 34. Divišová, 65. Voňková, 78. Šeranová - 55. soupeř


Víkendový program v Itálii se vydařil náramně, přestože program byl opravdu nabitý a náročný. Díky úspěchům jednotlivých družstev se podařilo reprezentovat české barvy a zviditelnit český ženský fotbal. Navíc při našich utkáních byla povedená atmosféra, kdy se holky navzájem povzbuzovaly.

Připravujeme krátké video!

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky úspěšné v Itálii

    (host)     před 17 lety 17.09.2007 21:16 |  
    0 0

    Tak a teď hurá na Sparta mladý holky hrajou super Voˇková v pátek zase alespoň 3

  2. Re: Slávistky úspěšné v Itálii

    (host)     před 17 lety 17.09.2007 21:41 |  
    0 0

    Paráda holky...paráda...chlapi dělaj radost ženský taky....teď ve středu porazit Steau a v pátek další rumuny z Letný.

  3. Re: Slávistky úspěšné v Itálii

    (host)     před 17 lety 19.09.2007 13:35 |  
    0 0

    SLÁVIE PRAHA oléééé :-)
    Rozdrtí Spartu oléééé :-)
    TB

    • Re: Slávistky úspěšné v Itálii

      (host)     před 17 lety 19.09.2007 16:33 |  
      0 0

      tjn.. oleee :-D

    • Re: Slávistky úspěšné v Itálii

      (host)     před 17 lety 19.09.2007 16:33 |  
      0 0

      tjn.. oleee :-D

      • Re: Slávistky úspěšné v Itálii

        (host)     před 17 lety 19.09.2007 18:29 |  
        0 0

        Tak to každopádně rozmetaj.....SKS 4EVER

  4. Re: Slávistky úspěšné v Itálii

    (host)     před 17 lety 20.09.2007 14:27 |  
    0 0

    I'm a supporter of Como team, Sunday I have seen your match, and I've gived you one scarf of Como....You''ll must come back in Como! You're welcome!
    Come on Slava! Come on Como!!!

    • Re: Slávistky úspěšné v Itálii

      (host)     před 17 lety 20.09.2007 15:37 |  
      0 0

      oops.. Slavia!

  5. Re: Slávistky úspěšné v Itálii

    (host)     před 17 lety 20.09.2007 15:01 |  
    0 0

    Ty naše holky to sou fakt borky.....

  6. Re: Slávistky úspěšné v Itálii

    (host)     před 17 lety 05.10.2007 18:06 |  
    0 0

    a na SPARTE to už nepíšete