Fortuna liga

Se Zlínem generálka na Sevillu

Jarolímův lazaret čeká v pátek generálka na Ligu mistrů, přivítáme soupeře, který letos podává dobré výkony. Tescoma Zlín je zatím největším překvapením ligového ročníku, patří mu páté místo. Měření sil začne v 18:00, zápas si nevybrala žádná televize.

Po výkonu na Bohemians, který jde jen stěží nazvat ideálním, by Slavia potřebovala znovu naplno bodovat. V posledních dvou kolech se Slavii nedaří tak, jako na začátku sezony. Po bezbrankové remíze s Baníkem prohrála Slavia vršovické derby, body braly Bohemians 1905. I proto se Slavia dělí o první místo s Teplicemi. Tak trochu se zdá, že Slavia bude opět rozdávat body slabým tak, jak jsme zvyklí z minulých sezon. Slavia hlásí další posilu, z Jihlavy přestoupil reprezentant do 21 let Theodor Gebre Selassie.

Zlínská Tescoma udivuje ligu. Podceňovaný Hoftychův soubor funguje a šlape na paty klubu z Letné. Hoftych naučil Zlín vozit body zvenku. Protrhl tak "úctyhodnou" sérii z venku, dokázal totiž zvítězit v Liberci. Zlín si zatím připsal tři výhry, když porazil Budějovice, Liberec a Teplice. Remizoval v Brně, s Baníkem a v Plzni. Podlehl pouze Spartě.

K utkání je připravena také doprovodná akce, Václavové budou mít vstup na zápas zdarma.

Slávistická marodka se snad konečně vyprazdňuje. V pořádku by měli být Šmicer, Švec a Belaid. Herní trénink vynechal Tavares. Dřížďal a Brabec si od fotbalu ještě odpočinou. Ve čtvrtek čeká operace Dušana Šventa, po ní bude konečně opravdu sešívaný.

"Soupeř má ve svém středu brejkové typy hráčů, na které si musíme dát pozor. Zlín dokázal venku všude bodovat kromě Sparty, kde ale měl bodový zisk na dosah. V posledních dvou utkáních jsme ztratili body doma s Ostravou a venku s Bohemians 1905, každopádně je čas naplno zabodovat. Variant pro sestavu máme více i přes početnou marodku. Uvidíme, zda Vladimír Šmicer bude připraven hrát už od začátku utkání," uvedl trenér Karel Jarolím.

Jak vzpomíná na Zlín David Hubáček? "V jejich týmu je asi šest hráčů, kteří tam působili v době mého angažmá. Například brankář Vít Baránek, Vít Vrtělka, Zdeněk Kroča a další kluci. Na druhou stranu přišlo i hodně nových hráčů. V poslední době Zlín hraje dobře. Určitě se na tom podepsala práce trenéra Hoftycha, dal to tam dohromady."

Pravděpodobná sestava podle autora článku:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Šourek, Hubáček - Janda, Belaid, Kalivoda, Šmicer - Šenkeřík, Vlček

Slavia se výhrou může posunout do čela tabulky, před Ligou mistrů bude důležité zvítězit. Přijďte podpořit Slavii v pátek v 18:00.

Komentáře (30)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    (host)     před 17 lety 27.09.2007 00:37 |  
    0 0

    Svec uz trenuje ale bude fit na Zlin nebo spis az na Sevillu ? Jak se jevi Gabre na treninku ? muze nahradit Huba na beku uz ve Zline ?

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      Jachym     před 17 lety 27.09.2007 09:03 |  
      0 0

      Pořád se jenom ptáš a odpovědi, tý se nedočkáš...:-) Petr Janda (Olympic)

  2. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    (host)     před 17 lety 27.09.2007 01:39 |  
    0 0

    oprav si větu - Zlín si zatím připsal dvě výhry, když porazil Budějovice, Liberec a Teplice. Asi jsi to psal zase ve spěchu viď ?

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      Kronn     před 17 lety 27.09.2007 03:02 |  
      0 0

      Snaz se prosim psat sve prispevky zdvorile a s respektem k ostatnim. A pokud se domnivas, ze sam dokazes psat kvalitni clanky a vcas, rozsir rady redakce Slavistickych novin a sam neco napis.

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      TKutnik (přítel SN)     před 17 lety 27.09.2007 13:34 |  
      0 0

      Ne, ve spěchu ne...Jen jsem přehlédl že Zlín porazil Teplice, takže jsem pěknou chvíli počítal jaktože má 12 bodů...;-)

  3. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    jarmik     před 17 lety 27.09.2007 07:14 |  
    0 0

    Já bych tam teda Šmícu rozhodně poslal raději až tak v 60. minutě. Zaprvé by KJ neměl riskovat, že si to zase obnoví a zadruhé, v 60. už bude přecejen obrana Zlína trochu utahaná a čerstvej Šmíca to může pořádně rozproudit. Od začátku bych ho postavil až bude 100% fit.

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      (host)     před 17 lety 27.09.2007 10:17 |  
      0 0

      Snad uz by jste pratele meli napsat zpusob prodeje fanouskm Slavie na derby, je to pomalu vyprodane a vy mlcite , bude k dispozici nejake mnozstvi vstupenek do kotle, kdy se budou prodavat , kdo to bude zajistovast, pro koho budozu urceny, vyhnete se pak dohadum i zbytecnym vyjadrenim protistrany o nezajmu Slavie to prodavat, Jiri

      • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

        Jachym     před 17 lety 27.09.2007 10:40 |  
        0 0

        Tato informace se tady určitě včas objeví. Ale neplašil bych s tím, že bude brzy vyprodáno. Kdo chce, tak si lístky může již teď kupovat na sparťanské pokladně nebo na jejich webu. Myslím, že kromě kotle zaplníme jako na jaře i přilehlé "běžné" sektory.

  4. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    (host)     před 17 lety 27.09.2007 10:24 |  
    0 0

    Přeji Vám všem hezký den. Dnes bude operován náš Dušan Švento a tak mu chci nejen za sebe, ale určitě za nás všechny slávisty popřát, aby to všechno dobře dopadlo a Dušan se co nejdříve objevil na trávníku. Moc na něho myslím, protože každá taková operace rozhoduje o budoucnosti člověka i jako takového. Protože Dušan mě při možnosti s ním hovořit přesvědčil o opravdovém charakteru, skromnosti a pokory jeho samého, o to víc by si to zasloužil. Já věřím, že to Dušane dopadne dobře a brzy zase budeš hrát ten fotbal, jaký si nám ukázal (tedy s radostí a s chutí).
    Všem Václavům zítra - když půjdete zadarmo tak o to víc ať jste slyšet. Zlín nebude lehkým soupeřem a k zápasu je třeba přistoupit úplně jinak než na Bohemce. Bez pořádného makání se body prostě neurodí, to si snad uvědomí někteří hráči, kteří působili na hřišti na Bohemce jako panenky z pouti. Nezapojil jsem se do diskuze o fandění ultras, bylo toho řečeno dost a tak jen dodám, že na choreo opět přispěji. Kritizovat umí každý, ale jako jeden z těch co chodí na Slávii už mnoho a mnoho let dokážu porovnat a taky si přiznat, že na fandění se teď nejak více těším a i když se svými šedinami možná působím i trochu srandovně, vůbec mi to nevadí. Aspoň vím, co mám volat a jak mám fandit, aby to mělo souznění mnoha hrdel. Tak zítra co nejvíce, je st. svátek a mohou přijet i Ti , co nejsou sice z Prahy, ale o to více slávisty. Praha Vás přivítá s úsměvem a doufám, že i s úsměvem a radostí z vítězství pojedete domů. Zdarec všem co máme Slávii ve svém srdci - jak to krásně zní !!!! Sokrates

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      (host)     před 17 lety 27.09.2007 10:34 |  
      0 0

      Ja jen nechapu proc jde na operaci v Bratislave a ne v Praglu. Doufam ze jde aspon k nekomu opravdu kvalitnimu

      • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

        (host)     před 17 lety 27.09.2007 10:48 |  
        0 0

        Jachymovi, bohuzel z pohledu fanouska Slavie uz neni co kupovat, dle internetu je cely zani sektor pro hosty a vsechny prilehle sektory vyprodany a zbyva par vstupenek do sektoru Spartanu , nebo do mist odkud neni videt. Jiri

        • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

          (host)     před 17 lety 27.09.2007 11:07 |  
          0 0

          Hezky jste to Sokrate napsal, ano vidina startu v lize mistru a tim moznost vylepsit svou financni bilanci dela nekterym hracum problem hrat v lize naplno, navic nestastna zraneni tahounu tymu i spatne leceni v pripade Latky to vse zitra muze hrat svou roli, vedeni klubu by melo skutecne zvazit setrvani treba Cerneho v klubu a misto nej privest na hodtovani nejakou posilu do tolik zkousene obrany na misto stopera, protoze Brabec i Latka nemaji zraneni na jeden tyden, zaroven je nutne skutecne vyresit slozeni zalohy , ktere neni standartni jiz delsi dobu a pak vhodne doplnovat ci zaradit nove hrace, hodne si myslim , ze je potreba vylepsit i bilanci nasich zen , obcas nam pocit, ze ji neprospeli letni vymeny treneru i vedouciho muzstva a uz vubec neprospiva , to ze se k zenam nemuzeme svobodne vyjadrovat na techto strankach, je opravdu pod uroven uzavirat diskuze kvuli opravnene kritickym pripominkam, kdy zensky usek a hlavne jeho vedeni obcas o nekterych vecech nemaji ani potuchy, A vysledek v derby je opravdu ostudny. jiri

          • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

            (host)     před 17 lety 27.09.2007 11:22 |  
            0 0

            Tentokrát jsou Vaše připomínky na místě pane Jiří. U Latky je to opravdu problém, ale lidské tělo je tak složité, že bych nebyl až tak přísný u výrazu špatná léčba. Někdy i lékaři hledají jak na to a nelze je vinit, MUDr. Barna je velmi zkušený lékař a i jeho zranění Latky trápí. U E. Brabce to není tak vážné a myslím si, že to bude dobré. Spíše u V.Šmicera si nejsem tak jist, jak na tom vlastně je. Ale nebudu spekulovat, protože nemám takové informace, abych se mohl vyjádřit. Ženy ostudně prohrály a musí se s tím teď vyrovnat včetně kritiky. K.Jarolímovi věřím v tom, že se nenechá ukolébat a bude náročný pořád, no a kdo nebude chtít makat v každém zápasu za Slávii, tak ho K.J. buď umravní a nebo bude mimo hru. Přeji hezký den. Sokrates

            • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

              (host)     před 17 lety 27.09.2007 11:28 |  
              0 0

              Sokrate, díky za hezký příspěvek, taky na Dušana myslím a moc!
              amila

              • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

                (host)     před 17 lety 27.09.2007 11:33 |  
                0 0

                ano , ja s Vami Sokrate souhlasim Jiri

        • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

          (host)     před 17 lety 27.09.2007 15:21 |  
          0 0

          Informace pro pana jiřího-C dorost suveréně vede,B a D dorost už jsou v horní polovině tabulky po vítězství nad Teplicemi,patří jim6 místo a A dorost se z té krize dostane a na konci bude do pátého místa,není to s mládeží tak špatné,jak tu píšete,jen bych na místo trenéra A dorostu angažoval pana Bokšu,byla by to dobrá volba nebo Luboše Kozla,který brzy skončí v Jablonci,zdraví optimista Josef pesimistu Jiřího.

          • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

            (host)     před 17 lety 29.09.2007 13:20 |  
            0 0

            Informace pro Josefa , juniorka je na krasnem 14 miste , A dorost to same, sektor Slavie je 960 vstupenek, to je pro nas zalostne malo, zbytek uz neni, listky navic bude prodavat Sparta. jiri

        • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

          (host)     před 17 lety 27.09.2007 23:16 |  
          0 0

          Jiri, nesir poplasne zpravy, prodej vstupenek do naseho sektoru jeste vubec nezacal. Internetem se nerid, listky pro nas bude distribuovat Slavia a spartansky on-line system s tim vubec nesouvisi, pres nej se listky do sektoru hosti koupit nedaji.

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      (host)     před 17 lety 27.09.2007 20:38 |  
      0 0

      Já se zcela ztotožňuji se Sokratem.Duško,myslíme na Tebe a věříme,že budeš brzy v pořádku,pro sebe,svou rodinu,naši Slavii a fotbal,který potřebuje právě takové borce,jako jsi Ty.Možná jsi Sokrate mohl přímo
      napsat jména těch,kdo na Bohemce působili"jako panenky z pouti".Já jsem bohužel na tomhle zápase nebyl a docela rád bych věděl,komu se
      nechtělo makat.Protože když se něco nepovede ačkoliv se člověk snaží sebe víc tak se to dá pochopit,ale když se něco odbude tak ne.Vůbec nepochybuji o tom,že těm dotyčným už dal Karel sodu,ale byla by škoda takhle krásně rozjetou sezonu pokazit.Jedna kaňka už tam je,právě ta s Bohemkou,to není soupeř,který by měl být pro nás neporazitelný.Co se týká ultras,tak svůj názor můžu jen zopakovat.
      Až někdo bude mít nějaké lepší nápady a větší zapálení pro naši Slavii než oni ať se ozve.Rádi si poslechneme i jeho chorály.Ale nekritizujte
      někoho,kde pro červenobílé barvy dělá všechno,co dokáže.Bongor

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      (host)     před 17 lety 27.09.2007 23:01 |  
      0 0

      malenfant ole!

  5. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    (host)     před 17 lety 27.09.2007 11:34 |  
    0 0

    kuťasi, jsi mě pobavil s "Ve čtvrtek čeká operace Dušana Šventa, po ní bude konečně opravdu sešívaný.":o) Jinak já osobně nemusím moc Hubáčka, tomu já prostě asi nikdy nepřijdu na chutˇ. Jinak záloha, útok vypadá OK, místo Kaliče, pokud mu to o5 nepůjde, zkusil Jablonskýho, vypadal slušně i na těch pár minut proti baníku. amon
    PS: a jinak doufejmě, že se nám Dušan v pořádku a brzo vrátí (letec jedna:o)

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      (host)     před 17 lety 27.09.2007 11:41 |  
      0 0

      Hub ma vykyvy jak snine , ale v soucasny dobe je nepostradatelny. Jiri

      • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

        (host)     před 17 lety 27.09.2007 14:20 |  
        0 0

        V zápase tuším že s Brnem (nevím jistě) to byla hrůza, myslím že ho KJ střídal o poločase, v Mostě to bylo zřejmě podobný. Ale teď se Steauou mě velmi příjemně překvapil

        Dr. fe1

      • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

        (host)     před 17 lety 27.09.2007 20:43 |  
        0 0

        Souhlas s Jiřím,Hub je prostě takový typ,který nedokáže nadchnout,ale
        svou práci dělá dobře.Jak zastoupil zraněné kluky ve středu obrany,to
        chce velký respekt,zvláště při jeho figuře.Hube,já Ti fandím!Bongor

        • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

          (host)     před 17 lety 28.09.2007 15:35 |  
          0 0

          No nastesti KJ to vidi tak jak to je, HUb je dobrej obranar proto mu sedl i ten stoper , ale smerem dopredu to proste nejde, dalsi duvod proc mu sedl ten stoper, skoda ze je tak malej.

  6. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    Urbie     před 17 lety 27.09.2007 12:01 |  
    0 0

    na to našem kádru je dobrý, že nikdo neví kdo kde nastoupí, jestli Kalivoda uprostřed nalevo, či napravo, stejně tak Šmicer, Janda může hrát taky na obou krajích, francouzi Tavares a Belaid mohou hrát defenzivního záložníka stejně jako ofenzivného, je to prostě hodně taková universwální záloha

  7. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    satanika     před 17 lety 27.09.2007 13:26 |  
    0 0

    Karel Jarolím to seskládá. O to se nebojím. Hlavně už žádná další zranění. Před zápasem LM by to nebylo moc dobré.

  8. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    (host)     před 17 lety 27.09.2007 20:35 |  
    0 0

    já jen k těm lupenům na derby. Jak jsem tady dočetl, tak se lístky pro náš sektor mají prodávat na Lenté, ale podle tohoto http://www.sparta.cz/cs/zapasy/vstupenky/37.shtml to není pravda
    mudrc

  9. Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

    Mukin     před 17 lety 28.09.2007 10:23 |  
    0 0

    Strašně si přeju ,aby kluci dnes uhrály dobrý výsledek,který by je nakopnul po všech stránkách nahoru. Po té Bohémce je to nutné.

    • Re: Se Zlínem generálka na Sevillu

      martyni (přítel SN)     před 17 lety 28.09.2007 13:46 |  
      0 0

      Přesně tak, liga se vyhrává tím, že se tým nedostane do žádný delší krize, prohrát se může, ale další zápas musí vypadat už jinak. snad to dušanovi dobře dopadlo