Rozhovory

Úspěšné jaro Tomáše Necida

S hostováním slávistického útočníka Tomáše Necida v Jablonci byly jistě spokojené všechny tři strany, tedy Slavia, Jablonec i samotný hráč. Necid na jaře vstřelil pět branek, ale své skóre už v posledním zápase navýšit nemůže. "Rád bych si v Edenu zahrál, ale v dresu Slavie," říká osmnáctiletý kanonýr.

Na jaře se ti v dresu Jablonce střelecky dařilo, budeš moct rozšířit svůj počet zásahů proti Slavii?

Nemůžu, dohoda je postavená tak, že nemůžu hrát.

Nemrzí tě to? První zápas v Edenu a ty nebudeš na hřišti...

Rád bych si zahrál na novém stadiónu, ale v dresu Slavie. Nakonec jsem i trochu rád, že nemůžu hrát, nerad bych Slavii připravil o titul. (smích)

Komu budeš z hlediště fandit?

Kdyby nebyl Jablonec zachráněný, tak jemu, ale takhle si budu přát, aby vyhrála Slavie.

Na jaře se ti dařilo, vstřelil jsi pět gólů, vládne u tebe spokojenost jak s touto bilancí, tak celým hostováním?

S jarem jsem spokojený, s Jabloncem jsme se zachránili v lize, to jsem rád samozřejmě. Pět gólů není špatné, ale škoda, že to ještě nebylo o branku či dvě víc. Hostování mi dalo hodně, každý zápas jsem nastoupil na hřiště, ať už na celé utkání nebo v jeho průběhu. Je pro mě důležité hrát pravidelně, sbírat zkušenosti a zlepšovat se.

Na přípravu se vracíš do Slavie?

Přípravu začínám ve Slavii a pak se uvidí, jak to dopadne.

Vrcholem sezóny však zřejmě bude mistrovství Evropy do devatenácti let, které se hraje v České republice v červenci...

Přesně tak, už se na něj moc těším!

Na podobné akce se vždy sjíždí spousta agentů - přemýšlel jsi, co bys dělal v případě nabídky ze zahraničí?

To je těžká otázka, nedokážu na ni v tuto chvíli odpovědět. Záleželo by na nabídce, asi bych o tom hodně dlouho přemýšlel.

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    (host)     před 16 lety 15.05.2008 14:20 |  
    0 0

    Necku chci vidět v slávistických barvách. Podle mě mu to hostování pomohlo. Ve slavii by stejně jen párkrát střídal. Podle mě má na to , bejt lepśí než Střihavka. Jen prostě neubrat a makat a makat. Mám pocit, že v jablonci zlepšil výbušnost a rychlost a to potŕeboval ,jak koza drbání. LordEdmund

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      (host)     před 16 lety 15.05.2008 14:41 |  
      0 0

      Tady je docela zajimabva vec, Necka se sice vraci do Slavie , ale zcela realne pocita s odchodem a jednim se zajemcu o jeho sluzbby a to natvrdo je jablonec, Komnansky mu kvuli jeho bohemskemu stylu zivota dlouho nemohl prijit na jmeno , ale ke konci dostal prikaz zeshora a musel ho v souvislosti se spatnymi vysledky znovu vratit do zakladni sestavy, osobne bych byl rad , kdyby po odchodu Strihavky a hlavne Blazka tento utocnik u nas zustal. Jiri

      • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

        (host)     před 16 lety 15.05.2008 15:02 |  
        0 0

        Já vydim pŕestup Tomáśe do Jablonce neralný, přeci jen Tomáś má určitě velice zajímavou cenu a Jablonec těźko vytasí nejméně 10Mega a i to považuji za podhodnocenou cenu, pouze v relacích Dočkalovsko, Váchovským údajným dohodnutým cenám s LBC v kterých se vzhledem k propletenosti stejně nikdo nevyzná:-)) Střihavku by mohl nahradit bez větších problémů.O Střihavku bych asi neusiloval, nebyl špatnej, ale díky zranění se moc nestačil ukázat. Blaźek je uplně jiný hráč, ten Neckovi přímo nekonkuruje.No jsem zvědavej, jak se ta spleť hostování SKS X LBC rozplete a kdo nám "zbyde" a to i z dalších hostovaček.Typuji, že nám zůstane Vácha, Pudil,Necka,Kubásek a rozloučíme se s Bláźou,Dočkym, Ivanou.Střihavkou.LE

        • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

          (host)     před 16 lety 15.05.2008 15:08 |  
          0 0

          sorry za pravopisné chyby. LE :-(

          • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

            (host)     před 16 lety 15.05.2008 18:52 |  
            0 0

            Jste asi upadli ne, prodavat Necida. Nenechte se vysmat, ten kluk je zlatej dul. Osobne bych se priklonik ke koupi Blazka.

            • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

              (host)     před 16 lety 15.05.2008 21:43 |  
              0 0

              Ja doufam v prodlouzeni Pudila,Blazka,Ivany. A pocitam s navratem Necky
              troubi

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      Eluin (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 12:51 |  
      0 0

      Osobně bych v kádru také viděl raději Necida než např. Střihavku (nic proti němu).
      Trochu mě ale zarazila ta jeho odpověď na otázku komu by fandil. To jako kdyby Jablonec zachráněn nebyl a Slavia hrála stejně jako teď o titul, tak by spíše fandil Jablonci? Tomu se mi nechce věřit...

  2. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    (host)     před 16 lety 15.05.2008 14:53 |  
    0 0

    tak už čtu za poslední týden 3.podobný rozhovor s Necidem....první zde : http://www.fkjablonec.cz/web/cz/aktuality/?aktualitaId=1692 a uznejte, že je to trochu rozdíl oproti tomuhle....asi říká to, co se mu právě hodí a to sem si myslel, že je srdcař! Tím neříkám, že by měl vyprávět, že bych chtěl nastoupit ja Jablonec a dát si 3 vlastní fíky ale víte jak...

  3. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    honzah (přítel SN)     před 16 lety 15.05.2008 14:54 |  
    0 0

    Hlavně nesmíme dopustit nějakou blbou kontumaci kvůli vběhnutí fanoušků na hřiště. Toho se docela bojím...

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      (host)     před 16 lety 15.05.2008 14:55 |  
      0 0

      ale prd , dont panic

  4. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    (host)     před 16 lety 15.05.2008 15:31 |  
    0 0

    Necid musí nazpátek. Osobně bych to po sezóně viděl takto: Necid nazpátek do Slavie a na Střihavku by se neuplatnila obce. Blažka bych poslal nazpátek do Liberce, protože žádný zázrak to není a levný asi taky nebude. Pudil se sice docela osvědčil, ale na jeho místo bude lepší Švento a v obraně nebo napravo je špatný, takže taky nazpátek do Liberce. Rád bych v týmu viděl Rajnocha, ale to by byl přetlak na defenzivních záložnících, takže by musel pryč Abraham nebo Tavares a raděj bych si nechal Tavarese. Dost citelně nám chybí kreativní záložník. Šmicer je pořád zraněný a Jarolím zatím nic moc (kromě Olomouce), takže by se hodil Berger, mohli by se Šmicrem alternovat, protože počítám, že jeho frekvence zranění bude podobná :-) Na postu gólmanů bych taky udělal velký řez. S Vorlem bych se rozloučil, podle mě nemá výkonnost na Slavii a je nepespektivní, ještě rok bych nechal jako jedničku Vaniaka a vedle něj začal zapracovávat nějakého mladého. Vzhledem k tomu, že máme odchovance Diviše, který teď chytá v Krči jako ďas, dal bych mu přednost před Kubáskem, kterého bych poslal nazpátek do Sokolova.

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      slaviator     před 16 lety 15.05.2008 19:09 |  
      0 0

      Na Pudila využít opci a pak ho po ME prodat... :) Nebo nechat a zkusit je postavit za sebe, Půďu s Duškou. Přece jen, je rozdíl, když má coby bek před sebou Černého - nebo právě Duga.

  5. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    Gino     před 16 lety 15.05.2008 15:33 |  
    0 0

    Pokud by mel Tomas hrat za Slavii v takovem stylu, ze by nastoupil v 10ti utkanich za sezonu, tak necht radeji zustane na hostovani, protoze to mu fotbalove pomuze mnohem vice.

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 15.05.2008 16:20 |  
      0 0

      Zrovna na jaře by si vzhledem k našim zlomeninám zahrál asi stejně často. . ale kdo to mohl tušit. Já bych šel do novýho ročníku s útokem Necid, Šenkeřík, Toleski, Ivana. . snad i Blažek, ale to už ne tak nutně.

  6. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    Huzgi (přítel SN)     před 16 lety 15.05.2008 16:01 |  
    0 0

    Necida bych určitě nepouštěl a obzvlášť už ne do Jablonce. Tam by se zakopal. Druhá otázka je, zda už má na A tým. Ve chvíli, kdy by se nedařilo, zamíří okamžitě na lavičku a on teď potřebuje hrát a hrát. Ale to musí rozhodnout KJ, ten ho uvidí v přípravě. Jinak bych s tím pouštěním a přetlaky byl opatrný. V posledních letech máme takový počet zraněných, že nám širší kádr jen a jen prospěje. Teď to budeme mít s postupem do LM hodně těžké, chtělo by to udělat body do koeficientu a vyhrát ligu příští rok (zatím si neodvažuji psát "i příští rok") :-)

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      (host)     před 16 lety 15.05.2008 21:06 |  
      0 0

      Určitě na áčko nemá. Dal jen pět gólů na jaře, zatímco Blažek dvanáct, Toleski čtrnáct a Šenkeřík dvacet.

  7. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    (host)     před 16 lety 15.05.2008 22:03 |  
    0 0

    Je třeba pogratulovat Tomášovi k úspěšnému jaru. 5 gólů a tři asistence jsou dobrá vizitka.

    Nevím, kde Jiří vzal informaci o tom, že Necid vede bohémský život. Ptal jsem se na to v Jablonci, a je to nesmysl. Necka dřel na tréninku, přidával si, a výsledek se dostavil. Co je důležité, je skutečnost, že kromě sebevědomí zlepšil mezihru. Zapracoval i na pohybu a rychlosti, dynamice. Už to není jen hráč do vápna.

    Čeká ho nejdůležitější akce v sezóně-ME do 19 let. Ročník 89 doplněný o Lecjakse a Marečka z ročníku 90 je jeden z nejsilnějších ročníků v historii českého fotbalu. Většina hráčů už v 17 letech hrála ligu, jsou na tom dobře silově, technicky, rychlostně. Očekávám útok na titul. Škoda zranění Váchy, moc se na turnaj těšil. Slávia bude mít silné zastoupení-kromě Necida, prošli Slávií Pekhart a Vošahlík, Vácha je zraněný. Mě osobně zajímá tento turnaj více než EURO ve Švýcarsku. Tam to bude hodně o taktice, kdežto na ME do 19 let padá hodně gólů. Velkými konkurenty budou Němci a Španělé. Nšmci mají ve svém středu velké talenty Marina, Krooseho a Fishera. Španělé jsou v mládežnických kategoriích nejlepší, ale ročník 89 není tak silný jako výjimečný ročník 87.

    Právě z ročníku 89 by měla vyrůst nová silná seniorská reprezentace. Záloha ve složení Morávek, Mareček, Zeman, Vácha , útok Necid, Pekhart, Kozák, obrana ve složení Řezník, Polák, Mazuch, Heidenreich doplněná o hráče z ročníku 86-88 jako Kalouda, Švec, Janda, Střeštík, Fillo, Suchý by měli vytvořit nový silný tým. Pořád věřím, že se vrátí Milan Černý a prokáže svůj velký talent. Snad už si vše nejhorší vybral. Je tam obrovská perspektiva. Tento tým může navázat na úspěchy generace Poborského, Nedvěda, Šmicera, Jankulovského a dalších. Proto mě zaráží často skeptické příspěvky médií a fanoušků, že s odchodem těchto výjimečných hráčů přijde velká krize českého fotbalu. Chce to trpělivost, až tato generace doroste.

    Pokud jde o návrat Tomáše Necida v létě, záleží, jestli budeme hrát na dva útočníky a na tom, jestli uspějeme v pohárech, ať už v předkole LM nebo postoupíme do skupin v poháru Uefa. Pak budeme potřebovat široký kádr, kvalitu a při zraněních našich hráčů by byl Necid dost vytížený. On potřebuje pravidelně hrát. proto pokud by tato možnost nebyla, tak je pro něj lepší hostování v jiném klubu. Nebo dostane zajímavou nabídku po ME do 19 let. V Itálii už ho skauti dlouho sledují, zaujal je na ME do 17 let, kde byl nejlepším střelcem a tuto roli potvrzoval v dalších zápasech. Skvělé představení ukázal loni v přátelském zápasu v Itálii, kde vynikal nad ostatními. Zvláště jeho sólo přes pět hráčů zakončené gólem nemělo chybu.

    Závěrem jedna zpráva. Brno dnes otevřelo tréninkové centrum za 140 miliónů a už má připravenu projektovou dokumentaci na jeho rozšíření za dalších 100 mega. Tato informace je určena zejména pro kolegu, který tak rád útočí na Prose. Je vidět, jak došla na jeho slova o tom, že si Pros mastí kapsu z prodeje hráčů Kaloudy a spol. Tady má jasný důkaz. My jsme prodaly Švece, Vlčka a vše se vrazilo do spotřeby, nákupu většinou zbytečných hráčů. Projekt tréninkového centra je v nedohlednu. Ano, postavily jsme nový stadión, ale ten byl financován z jiných zdrojů a vše má na starosti jiná společnost. Brno získává velkou výhodu před ostatními, už v dubnu zahájilo jednání o příchodu posil, Pros vyčlenil 40 mega na doplnění týmu a stanovil jasný cíl pro příští sezónu-boj o titul a LM. Brno se stává velkým konkurentem. Není to fráze, je to realita. Musíme s ním vážně počítat. Doufám, že příjmy z prodeje Jandy, Šventa, Suchého půjdou do vybudování tréninkového centra a do doplnění mládežnických týmu. Je to nutnost.

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      quelhar (admin)     před 16 lety 15.05.2008 22:55 |  
      0 0

      Tentokrat nebudu polemizovat o Necidovi, ale jen tri fakticke poznamky
      1) Tebou zminovani hraci (rocnik 89) budou mit vrchol tak za 8 let, zatimco Poborsky a spol. uz z velke vetsiny s repre sekli nebo po Euru seknou. Takze to je osm let potencialni velke krize, o ktere se ted mluvi. A fakt je, ze kvalita seniorske repre jde dolu.
      2) O vyjimecne generaci se mluvilo prave i v souvislosti s Jandou, Suchym a spol. Predpoklady jsou, ale jestli se naplni, k tomu je hooodne dlouha cesta.
      3) K tomu Brnu - odkud vzal Pros tech 40M na posily? Asi z prodeje Kaloudy, ne? Tedy ze stejneho zdroje, ze ktereho jsme my koupili v zime hrace.
      Uvidime, koho za ty penize koupi, jestli privede nejake posily, ktera mu bude schopna o ten titul bojovat. Preci jen, v porovnani se Spartou nebo Slavii toho Brno nema moc co nabidnout. Sparta nabizi kazdorocni boj o titul a evropske pohary, Slavia ted muze nabidnout totez + novy stadion. Brno v soucasnosti muze nabidnout boj o pohary a stadion, ktery je v brnenskych podminkach srovnatelny se Strahovem v Praze - tedy klub tam neni doma a fanousci tam nechodi. Ergo - pokud si bude hrac vybirat mezi Spartou, Slavii nebo Brnem, tak Brno nema moc co nabidnout.

      • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

        (host)     před 16 lety 16.05.2008 08:22 |  
        0 0

        8 let je dlouhá doba, to si přestřelil. Ti kluci budou už za tři roky stabilně hrát v zahraničí. Morávek je podobný případ jako Rosický, většina z nich hraje ligu od 17 let, to se nepovedlo žádné generaci. Hrají o poháry, jsou zvyklí na velký tlak. Jsou psychicky odolní. Mají velkou kvalitu. Poborský, Nedvěd přestoupili do zahraničí po Euru 96, když jim bylo 24 let. Když jim bylo 17, tak nebyli tak dominantní jako Řezník, Necid, Morávek, Mareček, Pekhart.... To, že se prosadí mnohem dříve v zahraničí, pomůže i reprezentaci.

        Pokud jde o generaci Jandy , Suchého, ona nebyla tak výjimečná. Pouze někteří jednotlivci jako Fenin, Janda, Černý dominovali. Nekvalifikovali se na závěrečný turnaj ME do 17 let. Pomohlo jí, že si mohla vytáhnout některé hráče z ročníku 89 a doplnit tím tým. Většina z hráčů této generace nehraje ligu od 17 let, Šimůnek se prosadil později, Střeštík to samé, Kalouda to samé. Jen Suchý, Fenin a Černý hrají ligu od 17 let. V tom je velký rozdíl proti ročníku 89, tam každý hráč základní sestavy je velká individualita. Já jim věřim.

        Pokud jde o Brno, už neplatí, že hráči nemají zájem chodit hrát do Brna jako podřadného klubu. Vedle tréninkového centra se začíná s přípravou nového stadiónu, který postaví klub za peníze magistrátu. Pros už v rozhovoru pro média potvrdil, že oslovení hráči mají zájem jít do Brna. Doba se změnila. Český trh je z velké části vybrakován, přesto se dá najít pár hráčů, kteří by mohli obstát v mezinárodní konkurenci. Uvidíme, kdo nakonec do Brna přijde. Sparta a Slávia mají větší jméno a tradici, ale pokud Brno uspěje v lize, získá titul, stane se ještě větší konkurencí než dnes. Pokládám ho za velkého konkurenta. Je třeba si uvědomit, že Brno na rozdíl od Sparty nemá dluhy, nemá rozpočet postavený na příjmech z LM, díky prodejům talentovaných hráčů se o její hráče i mládež zajímají zahraniční skauti, má kvalitní skautink, do kterého investovalo další peníze a Pros zavedl do klubu styl řízení, kdy požaduje výsledky, hráči i trenéři mají stanovené cíle, rozdává velké pokuty a už to není jako za dob Jarůška a dalších, kdy se jen mluvilo a Brno bylo všem pro smích. Brno pokládám za velkého konkurenta, zvláště při novém modelu LM. Vůbec bych ho nepodceňoval.

        • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

          quelhar (admin)     před 16 lety 16.05.2008 10:21 |  
          0 0

          Za tri roky tem klukum bude kolik? 22... Jasne, nekteri z nich uz budou na vrcholu sil, ale kostru reprezentace budou stejne tvorit hraci starsi. Za tri roky jeste porad Plasil s Rosickym nebo Matejovskym, Polak starsi atd. Pokud ne a tihle kluci uz tou dobou budou mit takovou kvalitu, ze je trener narodaku, at to bude kdokoli, bude povolavat, budu jen rad. Ale moc tomu neverim.

          • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

            (host)     před 16 lety 16.05.2008 13:06 |  
            0 0

            Moje reakce bude jen kratka, to info slo primo od toho nejvyssiho v Jablonci, jinak si myslim, ze na tema mladsich hracu, vychova i prace Brna ci Ostravy uz bylo napsano tolik , ze je jasne , ze nas predbehli o nekolik let. Jiri

          • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

            (host)     před 16 lety 16.05.2008 13:18 |  
            0 0

            myslim ze si vedl velice dobre.. 5 golu jke velmi slusny.
            doufam ze dostane poradnou sanci v acku... to stejny doufam i u vukovice... myslim ze mame nadejne utocniky

          • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

            (host)     před 16 lety 16.05.2008 14:25 |  
            0 0

            Víš, já psal o tréninkovém centru dříve, než se něco objevilo v médiích. Stejně tak o posilách pro příští sezónu. Nic si nepotřebuji upravovat, mám své zdroje. Naopak by se měli nad sebou zamyslet Ti, co se tu kritizovali Prose, jak si mastí kapsu.

        • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

          Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 13:51 |  
          0 0

          Tak musíč počítat, že v dobách Šmicerů a Kuků nebyla liga vybrakovaná. Hráči odcházeli už ne po třiceti, ale přes dvacet let měli rozhodně a z mladejch si čuchnul do 18 k lize málokdo. . Ale tim vůbec nezpochybňuju kvalitu tohohle ročníku, jenom říkám, že nelze bejtr tak jednostranej. Ostatně budoucnost se předpovídala zlaté partě okolo P. Čecha, klukům z letošní MS 20, ale nic se nedá zaručit. Zlatá generace Portugalců kolem Figa tak svět nezbořila, nicméně aspoň máme světlou budoucnost . . bohužel pro nároďák, ale méně pro ligu. . i když uvidíme, jestli s tim zahejbe plánovaná legislativa omezující počet cizinců v klubu. Každopádně teď je v nároďáku doba přeměny veleúspěšný generace. Bruckner jí pozdržel, takže uvidíme jak to bude vypadat od léta. No a v hokeji je o podobné. Růžo, do toho! :-)

          • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

            (host)     před 16 lety 16.05.2008 14:39 |  
            0 0

            Samozřejmě Bulldocku, že máš zčásti pravdu. Na druhou stranu v roce 89 bylo Nedvědovi a Poborskému 17, otevřely se hranice, část hráčů odešla do zahraničí. Přesto Nedvěd ve Spartě nebyl tak výraznou osobností jako Rosický nebo teď třeba Morávek. Já ročníku 89 věřím, jsou tam velké individuality.

            Pokud jde o generační výměnu u nároďáku, tak tady se zaspalo. Bruckner to chce dohrát se starým souborem, nové hráče nezapracovával a to je velká chyba. Doufám, že se trenérem stane Lavička, který by dokázal tuto mezeru zacelit. Místo Lavičky bych u U21 rád viděl dvojici Hřebík, Dovalil. Pro Hřebíka by to byl ideální post.

            Pokud jde o generační výměnu u hokejistů, tam nepomůže ani Růžička. Ten problém je dlouhodobý, a v práci s mládeží nám ujel vlak. Budeme si muset zvyknout na horší časy, a především se věnovat mládeži. Bylo by to na delší diskusi. Od toho, že hokej je drahý sport, takže ne vždy ho hrají nejtalentovanější děti, klesá počet dětí, které přijdou k náboru, zúžila se kvalita, přes způsob tréninku, výběru kvalitních trenérů k mládeži až po odchod mladých hráčů do zámoří. Hokej je na tom daleko hůře než fotbal.

            • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

              Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 15:56 |  
              0 0

              Je pravda, že třeba Augusta na tohle upozorňoval. . výsledky v juniorských kategoriích ztrácíme, nicméně třeba zrovna Růža a Slavia sází na mladý hodně a dokáže je zapracovat. Je ale pravda, že s výchovou se zaspalo a bude třeba to zlepšit. Na druhou stranu zase ELH má proti GL za sebou spoustu práce co se týče kultury a úrovně zázemí, péči o diváky, skoro všechny kluby už maj moderní haly a hlavně liga má úroveň, dobří hráči se snáz udrží a starí pardálové se rádi vracejí na konec kariéry. . S plánovynym modelem ligy mistrů to bude taky zajímavější a divácky i finančně atraktivní. . Co se týče nároďáku, tak tam to neni tak jednoduchý, protože to hodně ovlivňuje dostupnost hráčů z NHL.

              • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

                (host)     před 16 lety 16.05.2008 16:14 |  
                0 0

                Bohužel čísla mluví jasnou řečí. Stačí se podívat na počet našich rháčů, kteří projdou draftem. Loni to snad bylo šest hráčů. Nebýt sestupu 18, tak se nikdo mládeží nezabýval. Konečně někoho napadlo dát k mladým trenéra na plný úvazek, a to kvalitního zkušeného trenéra jakým je Marek Sýkora. Stejně tak by prospělo zařazení reprezentace do 20 let do GL nebo druhé ligy. Nemuseli by nesmyslně předčasně odcházet do Kanady a adaptovali by se na mužský hokej. Švédsko mělo podobný problém, udělalo koncepční změny a hned je to vidět na výsledcích. Žili jsme v opojení z titulů, z Nagana a zapomněli jsme na mládež. Teď se nám to vrátilo jako bumerang. Proto tolik apeluji na práci s mládeží, odchovanci, investic do tréninkového centra a další změny u Slávie. Titul, ani LM nás nesmí vést k závěru, že vše je v pořádku.

  8. Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

    Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 14:31 |  
    0 0

    Tady něco k tomu, co dlouhodobě řešíme. . zranění našich hráčů. . úryvek z rozhovoru s Robertem Žákem. . čímž neříkám, že by se ve Slávii něco zanedbávalo, ale na každym šprochu. .
    Co se podcenilo v Mostě?
    Příklad: někoho bolí noha, ale jde dělat kopce. A pak z toho máte velikánský zranění. Kluci mají problémy s achillovkami. Zjišťovali jsme z čeho. Z kopaček, mají takové gumové šlupky. Jsou to maličkosti, které vám rozhodí týdenní práci.

    • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 14:44 |  
      0 0

      Četl jsem to. Má pravdu Žák. Uvedu Ti další příklad. Milan Černý si na podzim stěžoval na bolesti, přesto ho nikdo neposlal na důkladnou prohlídku. To samé se opakovalo v přípravě na Kladně a pak po návratu do juniorky. Teprve potom se podrobil artroskopii. To samé bylo u Jandy. Myslím, že po skončení podzimu i jara by měli hráči od A týmu až po D dorost chodit na důkladnou lékařskou prohlídku, aby se předešlo pozdějším zraněním, které se pak mohou táhnout třeba rok i déle. Prevence je hodně důležitá.

      • Re: Úspěšné jaro Tomáše Necida

        Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 16:45 |  
        0 0

        Přesně. Ale to bych považoval u fotbalovýho klubu na téhle úrovni za samozřejmost. A trenér Pulpit dokonce všude zaváděl zubní prohlídky. . prý maj problémyové zuby vliv na stav šlach a vazů. . něco na tom třeba taky něco bude.