Fanoušci Slavie

Valná hromada - fanklub míří do záhuby

Dnes se na novém stadionu v Edenu konala důležitá valná hromada fanklubu, která měla nasměrovat fanklub na nový modernější směr a v mnoha směrech vylepšit spolupráci s klubem a s fanoušky. Bohužel starší lidé z Fotbalového oddílu byli jiného názoru. Výsledek? Fanklub ztratil význam a zřejmě bude brzy zrušen.

Klíčovým bodem valné hromady bylo schválení nových stanov, na kterých se pracovalo dlouhodobě ve spolupráci s klubem. V přípravném výboru byli i lidé z Fotbalového oddílu. Vznikly tak stanovy, které měly zásadně změnit směr fanklubu a zajistit stejná práva pro všechny. Při té příležitosti se měla podepsat nová smlouva o spolupráci se Slavií. Prostě fanklub se měl konečně pořádně nastartovat a mělo se začít dělat více pro fanoušky.

Bohužel na valnou hromadu dorazila silná opozice. Bylo zřejmé, že jednání bude vášnivé. Již v minulých měsících kontrolní komise destruktivně narušovala jakákoliv jednání výboru a místo řešení důležitých otázek pro fanoušky se řešily banality. A kdo měl možnost si přečíst zprávu kontrolní komise, musel být překvapen. Po jejím přečtení a návrhu kontrolní komise, aby se nové stanovy neodsouhlasily, se strhla velká debata.

Přestože Petr Doležal či Jan Jakubec podporovali nové stanovy, kdy i fanklub měl mít na stadionu výhody, stejně tak od Slavie měl dostávat značnou dotaci, rozhodnutí staré generace se nezměnilo. Fandové z kotle, kteří dorazili, mohli jen nevěřícně kroutit očima.

Následovalo hlasování o stanovách, kdy podle vývoje skončil výsledek podle očekávání. Starší generace z Fotbalového oddílu přehlasovala neodsouhlasení nových stanov, čímž vlastně docílila konce fanklubu. Na podkladě nesmyslného stanoviska postupně z kandidátky odstoupili Kliment, Danda, Šubrt, Zlámal, Zoufalý, Dvorský, Vávra, Vlnas. Tedy lidé, kteří měli nasměrovat fanklub novým směrem, ale po výsledcích vlastně veškerá práce skončila. Díky tomu nemohla být podepsána nová smlouva o spolupráci a nic se tak nezměnilo.

Tedy změnilo, klub již nebude fanklub podporovat. Jelikož tedy v srpnu končí současné období, nemá význam prodlužovat současné členství, protože z fanklubu již nebudou plynout žádné výhody - skončí slevy u obchodních partnerů, nebudou slevy na nákup permanentních vstupenek či na nákup lístků na evropské poháry. Zřejmě tak končí i výjezdy, protože já je již nebudu organizovat a současný výbor tak zřejmě činit nebude. Již se nejedná o oficiální fanklub, který klub podporuje.


Nový výbor, složený z lidí z Fotbalového oddílu, zřejmě učiní veškeré kroky, které povedou ke zrušení fanklubu. Fanklub teď nemá význam, jelikož je to prakticky i Fotbalový oddíl.

Takže díky dámy a pánové z FO, docílili jste svého. Je to opravdu povzbuzující zpráva před sobotním dnem.

Ať žije Slavie!

P.S.: Na služební číslo již nemá smysl volat, to jsem odevzdal a nebudu na něm přítomen. Jakékoliv dotazy směřujte pouze na můj soukromý telefon.
P.S. 2: Článek vyjadřuje osobní pohled bývalého člena výboru R.Šubrta.

Komentáře (352)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé