Rozhovory

M. Vaniak: splnili jsme své cíle

Bujaré pozápasové veselí pohltilo všechny hráče. Mezi přebíráním medailí a poháru a boucháním šampaňského si však našli čas na novinářské otázky.

Nejstručnější byl gólman Martin Vaniak, který vše shrnul do pouhých dvou, zato však pravdivých vět. "Určitě je spokojenost s celou sezónou, vytyčili jsme si cíle, které jsme splnili. Myslím, že Slavia neměla lepší sezónu než tuto, dostala se do Champions league, otevřela nový stadión, vyhrála titul, nic víc už nešlo."

V zajetí novinářů se ocitnul slávistický odchovanec a lídr týmu Vladimír Šmicer. "Už jsme opravdu s titulem nepočítali, soustředili jsme se na druhé místo a nakonec jsme první. O to větší máme radost, ale všichni víme, že jsme měli hodně štěstí," přiznal Šmicer.

Se svými dojmy se svěřil i druhý slávistický odchovanec, který se dnes na hřišti objevil, Marek Suchý. "Je to krásný pocit, hrozně moc jsem toužil ho poznat a teď už vím, jak to chutná." Právě u odchovanců klubu jsou pocity z triumfu rozdílné než u ostatních hráčů. "Určitě jsou moje pocity jiné, jsem ve Slavii odmalička, poslední titul jsem v osmi letech ještě tak nevnímal. Od té doby se na něj čekalo a jsem hrozně rád, že u toho teď jsem." Marek zalovil v paměti a popsal, co si vybavuje z oslav předchozího titulu. "Z roku 1996 si pamatuji jen oslavy na traktoru, dnes jsme slavili na novém stadionu, před plným hledištěm, takže také rozhodně zážitek."

Paradoxně nad dalším působením Suchého se vloni v létě vznášely otazníky, nastaly komplikace s prodloužením smlouvy. "Nikdy jsem nechtěl dělat nějaké problémy a odcházet, bohužel ta situace vznikla. Nicméně se pak otočila a jsem hrozně rád. Chtěl bych poděkovat všem, že mi věřili a že jsem tady mohl zůstat, zahrát si Ligu mistrů a vyhrát titul."

Před dnešním utkáním byli slávisté nervózní, ačkoliv měli situaci ve svých rukách. "Před zápasem určitě nervozita byla, ale dobře to dopadlo a jsme mistři. V průběhu utkání jsem průběžný výsledek Sparty věděl, když jsem střídal, to už jsem hodně věřil, že to zvládneme."

I přes letošní dosažené úspěchy má Slavie na čem pracovat. "Musíme určitě zapracovat na domácím poháru, abychom pořád nekončili na divizních soupeřích." Možná by mohlo opět pomoci pověstné štěstí Vladimíra Šmicera? "Je to neuvěřitelný, ale asi to funguje, doufám, že tu ještě nějaký ten rok vydrží," řekl s úsměvem Marek Suchý.

A jaký je plán oslav? Dnešní noc bude asi hodně veselá a dlouhá, zítra je na programu společná večeře spolu s rodinnými příslušníky. "Uvidíme, jak oslavy s klukama vymyslíme, ale dva tři dny to možná i budou," dodal Suchý.

K úspěchu se samozřejmě vyjádřil i trenér Karel Jarolím. "Během jara nebylo jednoduché se vypořádat s tlakem, hráči jsou jenom lidi. Byli jsme na odpis a najednou se to otočilo. Věřím tomu, že s otevřením stadiónu začne nová éra, Eden je úžasný, doufám, že si lidé do něj cestu najdou a bude vyprodáno častěji." A co je další přání úspěšného kouče? "Přál bych si, abychom měli štěstí při losu předkola Ligy mistrů a podařilo se nám zopakovat loňský úspěch."

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 19:44 |  
    0 0

    Děkuji

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 18.05.2008 17:24 |  
        0 0

        fotky www.bene2.unas.cz

  2. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 19:48 |  
    0 0

    Liga Mistrů v novém Edenu je můj sen, tak díky, že jste ho přiblížili.

    tomahu

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 19.05.2008 20:30 |  
      0 0

      hlavně at zaplatite najem,za ten vaš stadion

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 19.05.2008 20:31 |  
      0 0

      hlavně at zaplatite najem,za ten vaš stadion

  3. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 20:04 |  
    0 0

    Zdravím z Kuby. Na rozdíl od většiny Vás jsem byl závislý na zprávách SMS, které mi chodily střídavě z ČR i Holandska. U nás se slavilo u oběda, všem doma přeju co nejméně bolavou hlavu.

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 20:21 |  
      0 0

      A já zdravím ze švédska. Byl jsem přilepenej na obrazovce a sledoval jsem to v televizy. Jsem hrdý slávista!!!

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 17.05.2008 20:22 |  
        0 0

        Samozřejmě v televizi :-)))

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 17.05.2008 22:22 |  
        0 0

        A ja jsem hosi ve Spanelsku a sledoval jsem to pres net. Je to super, ted kalim co to da!!! Jen lituji ze jsem u toho nebyl:-(

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      lucky-pilda     před 16 lety 18.05.2008 15:05 |  
      0 0

      My sme to zas sledovali ve Francii v televizi. Este ted me boli hlava ... ((-;

  4. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 20:39 |  
    0 0

    Titul je úžasný, stadion také, ale hra byla opět otřesná jako po celé jaro v domácích zápasech. Opět stovky zbytečných přihrávek vzadu a spousty nepřesností. Doufám, že příští podzimi jaro bude provázet stejný závěr, ale lepší hra. A doufám, že u toho bude Pudil.

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 21:06 |  
      0 0

      musim souhlasit hra byla dost tragicka na to, ze je hnalo 20k lidi na takovym stadionu - ted uz se aspon nemuzou vymlouvat na komorni atmosferu jako na Strahove. Ale podle me zas to bylo o tom ze se hralo na 1 utocnika a tak pak vzdycky hrajem hovno, zase se Jarolim bal hrat na 2 a bylo jasny ze to bude bida, nicmene na to se historie ptat nebude dulezity je ze sme mistri :) ale pristi sezonu takhle ne teda !

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 17.05.2008 21:14 |  
        0 0

        kluci byly nervozni jak svine , tak to beru az bude normalni zapas tak to pude

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 21:12 |  
      0 0

      To tě fakt dneska tak zajímala hra? Není to jedno! To nejdůležitější je splněno!
      Nechápu ty lidi, co pět minut před koncem začali pískat! Slavii chyběla chvilinka k prvnímu místu. Všechno ji hrálo do karet a někdo začne pískat? Z toho mi bylo špatně:-(
      vita

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 17.05.2008 21:27 |  
        0 0

        me zas je spatne z toho ze si behem zapasu asi 10x Brabec s Latkou prihravaj 15x mezi sebou, takhle se hraje doma pred vyprodanym kotlem o titul s 13. tymem ligy ? LOL

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 17.05.2008 22:12 |  
        0 0

        Souhlas, s par tema piskajicima idiotama jsem se taky pekne pohadal

        • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

          (host)     před 16 lety 17.05.2008 22:41 |  
          0 0

          jen co se začalo pískat, tak hráči přestali hrát údržbu, na kterou se nedalo koukat (myslím z fotbalového hlediska, jako slávista jsem si to samozřejmě užíval i přes tu holomajznu) a během minuty dali gól, takže pokud bude publikum v Edenu mít na hráče takový vliv, tak je to jedině dobře..

          • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

            (host)     před 16 lety 17.05.2008 23:47 |  
            0 0

            ..presne tak..ja proste musim rict ze meli proste jezdit..libilo se mi ze makali..a vic nez jindy byli obetavejsi..ale..ty alibisticky a bojaqcny prihravky pred plnym edenem..rto je proste skoda!!!!..skoda fotbalu. myslim ze slavie ma na to aby hrala klido v CR i na 3 utocniky..ale bohuzel KJ se todle boji..skoda..
            atmosfera ale nadherna..to musim rict ze to byl sen...takhle kdyby to bylo porad..verim ze by opravdu divaci byli 12,13,14,...:) hracem..
            M.

            • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

              Andre     před 16 lety 18.05.2008 12:29 |  
              0 0

              Já jsem na hráče nepískal, protože to neumím :-) ale poté co si Brabec s Latkou přihráli 5x mezi sebou a pak jeden přihrál Tavaresovi, který jak je jeho zvykem jim míč opět vrátil a takto se to opakovalo ještě několikrát, tak jsem si taky pěkně zanadával. Pak se spustil pískot, ale poté se na jihu, hned za zády naší obrany začalo skandovat: "Hoši bojovat". Černou kaňkou z utkání je naše hra ve 2. půli a inkasované branky. Je velká škoda, že se nevyhrálo, ale oslavy titulu přebijí vše!

              Mistři, mistři, mistři!


              Do nové sezóny se musíme pořádně sehrát, protože takto by to dál nešlo.

              • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

                (host)     před 16 lety 18.05.2008 13:30 |  
                0 0

                ..no ja sice piskat umim:)..ale vcera se hvizdal jen pri nasich golech.

                ..piskot se mi u vlastnich hracu nelibi..ale pritelkyne si vyslechla nadavky a "lamani" rukama....mne na tom stve nejvic to, ze kdyby treba aspon si prihravali a bylo by to jisty ok..ale oni klasicky x prihravek meti sebou a pak to jeden z nich posere a vetsinou je z toho akce soupere (a toho se vzdycky desim - bohuzel jsem to videl x-krat na strahove a vzdy mi to dovadelo k silenstvi - idealne pri 1:0 a bylo 10 min pred koncem:))))))...a pak nakonec kdyby si meli takhle prihravat tedy alidi by skandovali tak zase nechaj hratž jablonec kterej da gola:))))
                Martin

  5. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 22:13 |  
    0 0

    Jane jen jeden maly detail, Valda Smicer neni odchovanec

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 22:20 |  
      0 0

      Hraje tady od 14 takže je.

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 18.05.2008 08:57 |  
        0 0

        Tuto logiku nejak nechapu? Prosim o vysvetleni, treba nevim, kdo je to obecne odchovanec.

        • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

          (host)     před 16 lety 18.05.2008 12:05 |  
          0 0

          Rekneme ze clovek, ktery prosel v klubu dorostem, ale definuje se to dost spatne no. jane

          • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

            (host)     před 16 lety 18.05.2008 13:27 |  
            0 0

            Tak ja si nedam pokoj a jeste to rozvinu to:

            termin odchovanec je proste definovanej, neni to o tom, jak se ti to mila Jane novinarko zrovna hodi ;)

            Odchovanec je nekdo, kdo byl poprve registrovan v nasem klubu: tedy Marek Suchy

            Potom ze soucasnych ligistu Michal Smid (Budejky), Ivo Táborský (Boleslav), Vácha a Gecov (ani Dočkal není odchovanec), Lukáš Brhlík (Bohemka), Martin Svoboda a Jirka Studík(Most)

            Myslim, ze tech jmen zase neni tolik, aby si je clovek nemoh zapamatovat.

            ps: o tech Dockalech, Necidech, Smicrech se da rikat, ze byli ve Salvii odmalicka, ale pro fotbal je holt objevili jinde, my jsme si je z moci velkoklubu pretahli

            • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

              slaviator     před 16 lety 18.05.2008 14:09 |  
              0 0

              Odchovanec je kdo v tom týmu je od dorostu... Že hrál v žáčkách někde v Horních Měcholupech nebo jinde, to už není tak podstatné... Anonyme.

              • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

                (host)     před 16 lety 18.05.2008 14:36 |  
                0 0

                A z ceho vychazis Slaviatore?

                ps: a abys nemyslel, ze jsem anonym, tak tady mas podpis: Slavista

                • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

                  slaviator     před 16 lety 18.05.2008 14:45 |  
                  0 0

                  Proč se třebas o Švecovi říká, že je dorostenec? O Dočkalovi? O dalších... Proč to Sparta tvrdí o Zemanovi, o dalších..? Atd atd... M.Jarolím je odchovanec Sparty, Volešák, ... Atd atd...Jako odchovanec se může brát ten, kdo v tom klubu mohl už podepsat smlouvu, ne? Tzn od 15 let. Nebo podle trochu přísnějších kritéria, kdy byl v dorostu. A pokud Šmicer přišel ve 14tiletech, kde poznal dorostenej fotbal..? Proto je odchovancem, ne.?

            • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

              jane (admin)     před 16 lety 19.05.2008 19:05 |  
              0 0

              Ano, ono jich opravdu neni tolik, dale napriklad jeste Radim Necas (je hrac prvoligove Mlade Bolselavi, to, ze hral ted druhou ligu, nehraje roli), potom sem jeste nasla na soupisce Bohemky z leta Jana Siroveho.

              Jako odmitam tvrzeni, ze kdyz je hrac od sesti do sedmi let v nejakych kotehulkach a pak prijde do Slavie, kde projde zakama, dorostem a dostane se do becka a acka, tak neni odchovanec. To se na me fakt nezlob.

  6. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    bojler     před 16 lety 17.05.2008 23:07 |  
    0 0

    Ted vyhodit Abrahama, Strihavku a Blazka a bude to dobry..ale voni se nastesti ani kdyby zustali doufam nedostanou moc na hriste

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      (host)     před 16 lety 18.05.2008 01:07 |  
      0 0

      stfu ... :(

      • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

        (host)     před 16 lety 18.05.2008 11:32 |  
        0 0

        jj doufam ze Tijany a Půda zustanou a Ivana by taky nebyl spatnej

        • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

          Andre     před 16 lety 18.05.2008 12:31 |  
          0 0

          Já doufám, že zůstane i Blažek. Je to skvělej hráč, jen potřebuje trochu víc času a i tak za těch pár zápasů, ve kterých nastoupil se předvedl v dobrém světle.

  7. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 18.05.2008 11:50 |  
    0 0

    slavistajiri - prosím nevíte co bylo s abrahámem? Byl v normálním oblěčení a lítal kolem stadiónu ačkoliv všichni hráči slavili!!!! Kurva já jsem byl ale na šrot :)

    • Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

      slaviator     před 16 lety 18.05.2008 14:10 |  
      0 0

      Je to magor.. :-)) Na letadýlko si už jednou letos hrál.. :-))

  8. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    bongor     před 16 lety 18.05.2008 18:03 |  
    0 0

    Vláďo,ono to s tím štěstím taky nebylo tak divoké.Zrovna tak jsme měli i pořádný kus smůly,když jsme rudé nechali smazat náš pětibodový náskok,to byl de facto to samé jako jejich selhání v posledních zápasech.A tak nakonec všechno převážil náš Štístko a my jsme měli toho štěstí o chlup víc.Nebuď tak skromnej je to hodně Tvoje zásluha a taky zásluha prozíravosti KJ,že vzal do mužstva čaroděje.Co proti tomu mohla dělat třeba chudák veverka?

  9. Re: M. Vaniak: splnili jsme své cíle

    (host)     před 16 lety 19.05.2008 11:01 |  
    0 0

    Mám dotaz, resp. prosbu - nemáte někdo zápas nahranej na DVD? Rád bych ho měl v archivu, ale technika selhala. Díky

    Karlik003@email.cz