Fortuna liga

Statistické okénko - 5. kolo

Domácí porážkou s Libercem slávisté trochu znehodnotili vítězství z předchozích dvou kol a v tabulce klesli o jednu pozici na čtvrté místo, o které se dělí s Jabloncem.

V druhém domácím utkání v sezóně měli slávisté potvrdit pohárové ambice, zvlášť když návrat na stadion ohlásila tribuna Sever. A také první minuty tomu nasvědčovaly, z první šance skóroval Kisel. Poté však padaly branky jen do Vaniakovy sítě a slávisté odešli poprvé v sezóně ze hřiště poraženi. Čtyři vstřelené branky jedním hráčem po pěti kolech - to není nic, co by Slavia neznala. V minulé sezóně se to nikomu nepovedlo (jen Šenkeřík měl 3 branky), ale v předminulé měli 4 vstřelené branky po pěti kolech hned dva hráči - Necid a Belaid. A v té předchozí se totéž povedlo Vlčkovi. Z těchto čtyř hráčů jsou Kisel s Necidem jediní, kteří se trefili ve čtyřech z pěti prvních zápasů, zbylí dva vždy profitovali z alespoň jednoho dvoubrankového utkání. Ve druhém kole v řadě slávisté nedostali žlutou kartu, i když tentokrát to možná bylo spíše na škodu - Liberec byl v zápase jednoznačně agresivnější a slávisté na jeho styl hry neuměli správně zareagovat. V každém případě však mají slávisté 7 žlutých karet po pěti zápasech. Přitom loni to za stejné období bylo 14 žlutých a v předchozích dvou sezónách po devíti ŽK. Jediným hráčem se dvěma ŽK na kontě je stoper Koubský. Na zápas přišlo 8 998 diváků, od domácího utkání proti Olomouci z podzimu loňské sezóny přišlo do Edenu více diváků jen jednou - na jarní derby proti Bohemians 1905.

Už v pátek si první body zvenku přivezla Sparta. Loňský remízový král tentokrát v pěti kolech v řadě neremizoval, nicméně stejně jako loni má po pěti kolech devět bodů - slávisté jsou na tom s osmi body po pěti kolech mimochodem rovněž stejně jako loni. Příbram po výborném vstupu do ligy uhrála z posledních tří utkání pouze bod, jak ovšem uvidíme níže, není v tom zdaleka sama.

Baník sice uhrál za stejné období o dva body více, ale po vypadnutí s Mogilevem a debaklu na Letné mu porážka od rivala z Olomouce jistě zrovna nepomohla. Klub, který se před sezónou netajil pohárovými ambicemi nyní couvá, trenér Koubek tvrdí, že na titul tým nemá a s pěti body se Baník drží jen o dva body před posledním Brnem. Baník je tak dalším z českých klubů, který se přesvědčuje o tom, že rozsáhlá změna kádru před sezónou většinou nepřináší nic dobrého. To Olomouc si může mnout ruce, kádr jí zůstal prakticky beze změn a také proto plynule navázala na dobré výsledky ze závěru jara a drží se těsně za čelem tabulky. Bude zajímavé sledovat, kdy začne být hráčům jako jsou Šultes, Hořava nebo Bajer česká liga malá.

Jablonec doma porazil Bohemians 1905 a dotáhl se bodově na Slavii, prosadili se konečně také další hráči mimo střelce Pekharta. Klíčový vyrovnávací gól dal z přímého volného kopu Marek Jarolím, poté se dvakrát trefil Vošahlík. Jablonec se tak po pomalejším rozjezdu dostal blíže k pohárovým příčkám, hrál však už třikrát doma a ze dvou venkovních utkání přivezl jen bod. Bohemians hráli venku třikrát a rovněž dokázali vytěžit jen bod, ve dvou domácích utkání však klokani neprohráli.

Plzeň drží výbornou formu a sérii vítězných utkání protáhla na čtyři. Údiv u většiny fanoušků jistě vzbuzuje pět branek Rezka, který vévodí tabulce střelců. Plzeň však v žádném utkání nedala méně branek než dvě. V příštím kole ji však čeká nejtěžší zkouška - utkání na Letné. Slovácko má bodů šest, které získalo za dvě domácí vítězství, venku naopak třikrát prohrálo.

Po loňské sezóně, kdy Budějovice uhrály jen deset remíz, se vše vrací do starých kolejí ze sezóny 08/09. Tehdy Budějovice dotáhly k dělbě bodů polovinu ze svých třiceti odehraných utkání. Nyní mají tedy dobře nakročeno k podobnému výsledku, z pěti zápasů remizovaly čtyřikrát. Protože však ten zbylý zápas vyhrály, může na jihu Čech panovat se sedmi body spokojenost. To v Hradci asi spokojenost nepanuje, podobně jako v Příbrami po výborném vstupu do ligy následoval propad, jediný bod z posledních třech zápasů a pět bodů celkem řadí nováčka v současnosti do skupiny týmů, které zřejmě budou bojovat o udržení. Zajímavostí je, že Budějovice i Hradec mají na kontě jediné vítězství, kterého dosáhly oba kluby proti Spartě.

V pondělní dohrávce Teplice porazily Ústí a mají opačnou tendenci jako výše zmíněné kluby - po dvou porážkách v úvodních dvou kolech už třetí zápas v řadě neprohrály a pomalu stoupají tabulkou výš, nicméně pět bodů v pěti kolech určitě nečiní trenéra Plíška spokojeným. Zvlášť, když tým opustili Vachoušek a Klein. Ústí můžeme zařadit do skupiny k Hradci a Příbrami. Také tento nováček z posledních tří kol vytěžil jediný bod a po nadějném začátku sezóny spadl tam, kde jej asi všichni očekávali, totiž na sestupovou příčku.

Poslední je stále Brno, to však konečně dokázalo bodovat a hned naplno, což odnesla Mladá Boleslav. Bude zajímavé sledovat oba týmy, jak si povedou dál. Boleslav bez Sylvestreho, Brno naopak s posilami Hudcem a Michálkem.
 
Po čtyřech kolech, kdy domácí celky nenechaly hostům příliš bodů, přišla tentokrát změna. Kolo skončilo bilancí 3-1-4, což se naposledy stalo v 11. kole loňské sezóny. Padlo 21 branek, jen o dvě méně než před týdnem. Brankový průměr ligy tak opět mírně stoupl, už na 2,45 branky na zápas.

Komentáře (234)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    dejva     před 14 lety 17.08.2010 13:45 |  
    0 0

    OT na níže vloženém odkazu je vidět, že nejen KJ, ale i fanoušci Liberce nedokázali rozpoznat obrovský talent, který dříme v Bořkovi Dočkalovi. Jsou to často velmi zajímavé komentáře a tomu kdo zde sledoval diskuze na téma odchodu jednoho z našich odchovanců stojí za to si je přečíst. Přeji hezký den.

    http://www.fcslovanliberec.cz/cz/aktualne/clanek.php?first=0&count=279&idart=2751

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      lassiter     před 14 lety 17.08.2010 14:03 |  
      0 0

      A tak já myslím, že jak KJ tak liberečtí fans talent, který v Bořkovi dříme, rozpoznali...ty komentáře spíš svědčí o tom, že fans rozpoznali i to, že s ním Bořek nenakládal tak, jak by se slušelo :-)

  2. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    jiras     před 14 lety 17.08.2010 22:12 |  
    0 0

    Koukáte se někdo na Žilinu? Abychom pomalu jako klub začali brojit proti ČS lize, protože to bychom se titulu nedočkali. Ceesay a Majtán by se sakra hodili. Naopak takový Kweuke ukazuje, že i "černý bijec do útoku" ©®™ se musí umět vybrat.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      hiker42     před 14 lety 17.08.2010 22:21 |  
      0 0

      KOUKÁM..;-)))

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      Nemo     před 14 lety 17.08.2010 22:23 |  
      0 0

      No, vypadá to zajímavě a vůbec mě prozatimní výsledek nepřekvapuje. Měly sme s Žilinou problémy i v lepších časech. A co se týká CS ligy nemusel by to bejt až takovej průšvih, úroveň by byla určitě vyší, než teď a osobně bych radši koukal na zápasy s ofenzivní Žilinou než betonuící spartou a 2/3 naší ligy.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        thc     před 14 lety 17.08.2010 22:27 |  
        0 0

        ŽILINA bomba sem nečekal ani v nejmenším pro spartu ostuda žilina co má tým na urovni boleslavi dobře jim tak aspon to nám zvedne náladu když ty naši hrají holomojznu

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          martyni (přítel SN)     před 14 lety 17.08.2010 22:40 |  
          0 0

          to neni v kvalite kadru, ale v mysleni a pristupu k fotbalu.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Khadgar     před 14 lety 17.08.2010 22:41 |  
            0 0

            Přesně tak. Rilke byl v české lize průměr, dneska si Sparťany vodil.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            DrFe1     před 14 lety 17.08.2010 23:22 |  
            0 0

            Je to tak. Ve srovnámí s námi je kvalita kádru +- podobná, snad kromě útočníků, kde má Žilina nad námi výrazně navrch. Ale hlavní rozdíl je ve vedení týmu, motivaci atd. A to je ať si to chceme nebo nechceme přiznat práce trenéra ......

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      PetCC     před 14 lety 17.08.2010 22:26 |  
      0 0

      Tak slováci souhlasí se společnou ligou a to takhle - do společné 16-ti členné soutěže půjde 12 klubů z 1.slovenské ligy, 2 kluby z 2.ligy a 2 z české - Olomouc a Plzeň. Protože na Slovensku o nějaké české betonáře nestojí! :-)

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Nemo     před 14 lety 17.08.2010 22:29 |  
        0 0

        :-)

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        martyni (přítel SN)     před 14 lety 17.08.2010 22:39 |  
        0 0

        Presne! Ceskej fotbal je totalne v haji, pomalej, bez odvahy.. zamrznul v 80. letech.. i slovaci uz dokazou hrat moderni fotbal v pohybu, narazecky, nabehy, presink.. u nas snad alespon Plzen a Olomouc.. dnes koncert:-)

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 17.08.2010 23:01 |  
          0 0

          MY to taky hráli, proto mě o to víc se...e, že Jarolím z tý cesty sestoupil a přived třicetiletý hráče, který za a) nezpeněžíme jako jsme zpeněžili Necida, Suchýho, Švece, Šventa... b) s Černým, Hubáčkem, L.Jarolímem se nedá hrát rychlej přímočarej fotbal v pohybu s přesnejma narážečkama a místo toho hrajeme pomalej kombinační fotbal plnej nepřesnejch přihrávek...

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          jiras     před 14 lety 17.08.2010 23:16 |  
          0 0

          To mě taky sere, oni to dělaj s ještě míň penězma než my a na ten fotbal bych se vydržel dívat každej tejden. U nás je to zataženo, občas vysvitne slunce. Hlavně by mě zajímalo, čím to je dáno? Oni mají systém a vydrží běhat celej zápas, přitom Hapal v ČR jako trenér nic moc. Stopeři předváděli celej zápas to, co u nás občas ukáže Trapp - deset kroků s míčem a poslat po zemi dopředu. No dalo by se to okecávat dlouho, ale radši to shrnu - co dnes předváděla Žilina bych očekával jako průměrný výkon od Slavie.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 00:43 |  
            0 0

            Hapal u nás jako trenér nic moc, Rilke, Oravec, Šourek, Jež - odložení hráči z ligy... vem si loni tam řádil Adauto... takže se dá říct "odloženej" trenér a "odložení" hráči, rozpočet třetinovej proti Spartě - a deset střel na bránu. V tom to je!

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              jiras     před 14 lety 18.08.2010 01:09 |  
              0 0

              Kéž by tohle byla ta poslední kapka, která by přetekla pohár a něco se začalo s českým fotbalem i Slavií dít. Teď je v přímém srovnání vidět, že to neděláme špatně, ale úplně na houno. KJ se doufám koukal a viděl, jak tragicky na tom jsme. Novináři by, hned po rejpání do Sparty, měli taky konečně začít pořádně zarýt do pozadí celýho fotbalu. Konečně kopnout do Haška, kterej udělal prd a to jeho "pojďme dělat fotbal jinak" znamená leda krytí Kříže. To je změna, Pelta nebo Kříž, jsme si polepšili. Vytvořit pořádný a neustálý tlak na lidi jako právě Pelta s Křížem, ale i na Pučka, Starku nebo další. Nemám naivní iluze, že vypadnou a bude to tu všechno hezké, ale ať to aspoň mají těžší.

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                slaviator     před 14 lety 18.08.2010 01:16 |  
                0 0

                to zase prr, změny nejdou dělat ze dne na den ani ve fotbale, ani v politice, nikde. Musí se postupně. Hašek řek, že přivede do fotbalu víc peněz než dřív, a to se mu povedlo - TV práva se místo 40 mil jako naposled prodala za 100, což asi nikdo nečekal. Byt je to takhle rozkouskované, tak prostě 60 mil rozdíl za to podle mě stojí. A budou se rušit žákovské ligy, místo nich budou turnaje... vytvoří se soutěž rezervních týmů... a to nejde ze dne na den. Akorát mě mrzí, že se veřejně nezveřejnil audit, co si nechal udělat u Holáska, protože takhle to každej (Jícha a Vejsada) mávaj v hotelu Pyramida šesti novinářům před očima, citujou z toho, kydaj špínu na Doležala, ale nikoho nenechaj do toho nahlídnout...

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  slaviator     před 14 lety 18.08.2010 01:22 |  
                  0 0

                  ...a byla to klasika, kdy teda Jícha a především Vejsada kydali špínu, vymejšleli fantasmagorie typu "všichni hráči byli na detektoru lži, to je prostě jasný" a když jsem oponoval, že detektor lži není brán jako důkaz, tak Jícha řek, že si nechali zaplatit detektor u zahraniční firmy, český firmě že by nevěřil... A já se jen divím, že dneska pořád někdo nerozdmýchává oheň kolem Drobisze, kolem Sigmy, kor když se jí daří. Přitom bych se tomu nedivil, když Vejsada tam citoval věci stažené z Kubíčkovo počítače (evidentně mail odeslaný Kubíčkem - a Kubíček to asi těžko vytisk a poslal to Vejsadovi "Míšo, posílám ti prezents")

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    jiras     před 14 lety 18.08.2010 11:24 |  
                    0 0

                    Turnaje jsou sice hezký, prachy potěší (jak dlouho je ale bude někdo platit při týhle "kvalitě"), ale k čemu to všechno je, když liga pořád hodně smrdí? Já nečekám od Haška zázraky, ale na to jeho čištění ligy nějak "zapomněl" a co je horší, nemám ani pocit, že by s tím aspoň začal. Krytím Kříže si mě taky nezískal. Každopádně z toho včerejšího mače se měli poučit hlavně Rosen a Jarolím.

                    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                      jiras     před 14 lety 18.08.2010 11:30 |  
                      0 0

                      A ještě angažování monsieur deBílka na post trenéra repre, to je taky super rozhodnutí.

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        slaviator     před 14 lety 18.08.2010 11:56 |  
                        0 0

                        Podle mě Bílek zase tak vyloženě špatnej trenér není, s podprůměrnejma a průměrnejma týmama (Blšany, Plzeň - Sparta :D ) měl úspěchy (hlavně vždycky odepisovaný Blšany záchrana xkrát za sebou, rozmetanej kádr, a zase záchrana... Sparta double), rozhodně je podle mě lepší než Rada, Straka apod. Něco jinýho to je s výběrem hráčů, ale zase byla příprava zatím jen, tak zkoušel, vč. obou Černejch no. Nenadával bych mu, ale taky si nemyslím, že bude spasitelem český repre. Ale kdo lepší za stejnou cenu by byl k dispozici..?

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          martynko     před 14 lety 19.08.2010 15:39 |  
                          0 0

                          Tak Bílek asi úplně špatnej neni, ale trenér repre by měl být když ne nejlepší, tak alespoň jeden z nejlepších trenérů v zemi...Škoda, že u toho nemoh zůstat Hašek, pod nim bylo vidět, že hráči zas měli chuť do fotbalu, jezdili o 50% víc, než za Rady, i když třeba na tom Slovensku nevyhráli. Rada, to byl prostě omyl (úmyslnej?), kterej ale byl a je odrazem momentální sitauce v našem fotbale.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 17.08.2010 22:57 |  
      0 0

      tak to byl hukot, ale Sparta si za to může sama... Řepka, Brabec - myslel jsem, že jsou natolik zkušení, aby si odpustili fauly za žlutou na půlce hřiště, když je jistí x hráčů...? V Źilině bez těchle dvou koumáků v obraně a bez Matějovského Sparta nemá šanci.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        jiras     před 14 lety 17.08.2010 23:04 |  
        0 0

        Řepkovi se to posčítalo za celej zápas.

  3. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    DrFe1     před 14 lety 17.08.2010 22:37 |  
    0 0

    Pome Žilina !!! Konečně trochu radosti

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      whip     před 14 lety 17.08.2010 22:44 |  
      0 0

      Taky mam hned lepsi vecer. A mohlo to skoncit klidne 1:5. Ale ten cernej vysokej utocnik Ziliny Ceesay byl opravdu vybornej, presne takovy tip nam velmi schazi a jak bylo videt, tak i vysokej utocnik muze obejit klidne 2-3 hrace.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        slaviator     před 14 lety 17.08.2010 23:02 |  
        0 0

        ...za kolik ho tak Žilina mohla koupit? za deset, patnáct milionu?

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          DrFe1     před 14 lety 17.08.2010 23:16 |  
          0 0

          Pořád nechápu, proč jsme my nepřivedli vůbec nikoho. Říká se, že kvůli platu, ale ten Madou asi taky nechtěl hrát zadarmo .... takže je mi to záhadou.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 00:50 |  
            0 0

            začínám věřit pomalu tomu, že to byla celý jen výmluva jak z toho vybruslit. Že jsme zjistili, že ho nezaplatíme (plat), tak se to přešlo tímhle... Další výmluva á la "nová koncepce". Kdyby to bylo jen kvůli neprojití zdr.prohlídkou, tak by přece přišel někdo jinej - Al Hassan, nebo ten Argentinec, ... Ale obávám se, že v tom byly jen a jen prachy.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          smely (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 12:07 |  
          0 0

          prisel zadarmo z Waterloo...!!!!!!

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 12:58 |  
            0 0

            tak nějakej ten bonus za podpis asi byl... ale stejně je to k pláči (pro nás, pro Žilinu ne)

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        vlchan     před 14 lety 19.08.2010 11:54 |  
        0 0

        Má cenu do Slavie někoho přivádět ? Jarolím ho stejně zlikviduje !

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      harry     před 14 lety 17.08.2010 23:06 |  
      0 0

      Sice hezké,ale na druhou stranu to jen ukazuje na celkový marast českého fotbalu.Ruku na srdce-náš peší fotbal,který teď předvádíme,by Žilina potrestala ještě většímpřídělem...

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        DrFe1     před 14 lety 17.08.2010 23:18 |  
        0 0

        To se dá těžko soudit, jak bysme dopadli. Ale je fakt, že Sparta hrála dnes velice podobně jako my .... :-o

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      taximan     před 14 lety 17.08.2010 23:06 |  
      0 0

      Radost slávisty samozřejmě obrovská. Ale přiznejme si, že sparta měla i dost smůly - 98 střel na bránu a ne to tam spadnout. Žilina vystřelí dvě haluze a dá góly. Rozhodčí si kromě toho dovolil pískat proti nim fauly a dávat karty - na něco takového nemohou být z ligy zvyklí. Jak říkám - fotbal je občas nespravedlivej.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        DrFe1     před 14 lety 17.08.2010 23:12 |  
        0 0

        Nepřeháněj. Génius Kladrubský byl tenkrát mnohem skromnější, myslím, že mluvil o 90 střelách a ne o 98 .....

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          kokac     před 14 lety 17.08.2010 23:22 |  
          0 0

          93 v Hradci a 92 minulej rok v Budějkách :D

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            DrFe1     před 14 lety 17.08.2010 23:24 |  
            0 0

            Proti Teplicím to bylo tuším 97 a navíc soupeř neustále simuloval, což taktně prohlásil chvíli potom, co Junovi málem ukopnul hlavu. Ten kluk je chytrej skoro jako Sivok :-)

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              slaviator     před 14 lety 18.08.2010 00:47 |  
              0 0

              jo, Jun tehdy simuloval a Brabec dneska dostal infarkt z tý rány, navíc z toho pádu na zem měl zapadlej jazyk a hnul si s páteří, tak nemohl hrát.. :)

  4. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    martynko     před 14 lety 17.08.2010 23:45 |  
    0 0

    Sic se můžeme pošklebovat rudýmu, ale pravdou je, že nemohli postavit to nejlepší (Kadlec, Sionko, Wilfried, Kušnír, Kladrubský). I když...nepřipomíná vám tohle něco?:
    Z diskuze na webu Sparty:
    "Tohle mě fakt vytočilo... Debilní Blažek a Řepka jenom řvou na spoluhráče... přitom jsou jediný dva v týmu, kteří stojej... naši útočníci bráněj... v záloze hrajou všichni předstopery... a dát Lačnýho na levý křídlo zálohy... to bych fakt Chovancovi nasral na hlavu... Opravdu lituju, že jsem si koupil tu posranou permanentku... Kdybysme prohráli nějak normálně... ale timto stylem... Ale nevim co mě překvapilo... při troše větší smůle jsme takhle úplně stejně mohli prohrát i s Poznaní... Dokud se Sparta nezačne prezentovat jinym stylem fotbalu nediletantskou hrou všichni bráníme a nakopáváme to na silovýho útočníka a ten ať si s tim dělá co chce... tak na ní prostě seru... Asi nejsem správnej Sparťan, ale na tohle nervy nemám...
    Chovanec ven!!!! Za to, že udusil talenta Zemana, cpe obránce do zálohy a dává útočníky na kraj zálohy... Chovanec Ven!"

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 00:45 |  
      0 0

      kolik zápasů bez pěti šesti hráčů základní sestavy jsme odehráli my, protože jsme museli..? Spartani si za Bonyho, ale hlavně Matějovského a Sionka navíc můžou sami. A dnes se jim vykartuje hodně zbytečně Řepka s Brabcem. No nejsou na palici..?? Jinak hrát systém 4-3-3: 4 obránci, 3 velmi defenzivní záložníci, 3 defenzivní záložníci... to bylo něco. A Chovanec ještě řekne, že to měla bejt remíza???

  5. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 00:19 |  
    0 0

    Sparta prohrála v Hradci, v Budějovicích s velmi slabým Dynamem, doma horko těžko porazila Slovácko a hodně těžko v Příbrami. Loňský titul byl nadstandardně ošetřený ze všech stran. Souboj Sparta a Žilina vůbec nic neříká o rozdílu mezi českou a slovenskou ligou. Zatím pořád každý, kdo umí trochu kopnout na Slovensku do mičudy, okamžitě balí kufry a míří do Čech, viz dnes Plzeň, pokud je o něj zájem. Možná by jen někteří mohli začít oceňovat, co Slavia v posledních letech dosáhla. Ono to není jako houska na krámě. Už neplatí, že dobrý fotbal hrají jen týmy na západě, ale i na východě. Slavia v posledních letech hrála v Evropě takovou roli, jako nikdy před tím. Bohužel máme takové fandy, jaké máme a lepší to asi nebude.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 00:31 |  
      0 0

      horko těžko horko těžko a přitom sou před náma :D a to hrajou ještě poháry, my sme s klikou od záchoda vyhráli doma s boleslaví a porazili brno jinak taky akorát tak prd. Fandy máme takový že i při těch hrůzách co se nedějou snad nikde jinde v evropě ( neznámej vlastní, stadion napůl , hráči s věkem 34 a víc, hrůza fotbal ,absence útočníků, nechtěnej trenér ) příde hodně slušná návštěva na český poměry aby viděla totální tragedii a hráče který odchoděj celej zápas a jedinej kdo se snaží to trochu rozhejbat je bejvalej spartan , opravdu se dá fanouškům ještě něco dalsího vyčítat ??, jak by sme měli ocenovat vejprask od lille, příšernou komedii s tiraspolem a další, ocenuju co sme hráli v UEFA pod beránkem , ocenuju hru s ajaxem ale ztoho se žít věčně nedá i když někdo ztoho věčně žije že pane Jarolím.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 01:18 |  
        0 0

        Souhlas, pěkně napsáno. Zlí fanoušci opravdu asi nebudou příčinou problémů ve Slávii. Spíš je s podivem, že po tolika domácích neúspěších v minulé sezoně (Tiraspol, Sparta, Lille, Olomouc atd. atd.) a nedobrém začátku této sezony ještě chodí na zápasy víc než 2-3 tisíce fanoušků .......

        To že KJ vyhrál 2 tituly a účast v LM všichni oceňujeme, ale to proboha přece není bianco šek na trénování na věčné časy !!! Když to dlouhodobě nejde, tak se musí hledat řešení. KJ dostal tolik šancí, že se o tom jinému trenérovi ani nesnilo, ale podle Huzgiho jsou fanoušci stále ještě málo vděční a měli by mu asi dát dalších pár let ... ach jo

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 18.08.2010 01:23 |  
          0 0

          "S Karlem na věčné časy a nikdy jinak" :)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 00:55 |  
      0 0

      "Slavia v posledních letech hrála v Evropě takovou roli, jako nikdy před tím". Tohle si mohli naši předci říkat ve 40.letech a měli by pravdu, ty máš tu pravdu jen částečnou. Ve 20., ale hlavně 30.letech přece Slavie hrála v Evropě prim, vítězství v tehdy ceněném Středoevropském poháru, pokud se nepletu, tak dost převážná část týmu na MS 1934 v Římě byla složená ze slávistů.. A tak se to, co jsme uhrávali v posledních letech, dá označit za úspěch novodobý, ale ne že NIKDY před tím nehrála takovou roli jako teď... (a to přece jen od semifinále UEFY nás dělí už patnáct let!)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 01:23 |  
      0 0

      Kromě toho co už jsem napsal v reakci na Vhoo, bych řekl, že to s tou rolí v Evropě není tak docela pravda. Koncem devadesátých let jsme byli v Evropě mnohem úspěšnější. (čtvrtfinále a semifinále poháru). V posledních letech jsme sice sehráli v pohárech mnoho zápasů, ale výsledky (zejména s trochu silnějšími soupeři) zrovna oslnivé nebyly. Když si projdeš statistiky, tak zjistíš, že jsme většinu zápasů bohužel prohráli. Tím nechci říct, že jsme nesehráli i kvalitní utkání, leč bylo to spíš výjimkou než pravidlem.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 10:51 |  
      0 0

      Huzgi, tva zahledenost do jarolima ti zatemnuje mozek! Jak jinak si vysvetlit tyhle vety, vim, ze jsi slavista a historii urcite znas, takze soudim, ze jedine osalene smysly jsou pricinou toho, co pises. Kdyz pominu davnou historii a uspechy slavie v evrope napr. za dob Bicana, semifinale a ctvtfinale poharu uefa jsou uspechy vetsi...nebo vetsi, samozrejme penize a slava z postupu do LM jsou tez velkym uspechem, nicmene slavie ve druhe polovine 90. let a na zacatku tohoto stoleti hrala v evrope vyraznejsi roli a byla konkurenceschopnejsi (ostatne i cely cesky fotbal).

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        slaviator     před 14 lety 18.08.2010 11:57 |  
        0 0

        přesně tak, tvrdit, že poslední tři čtyři roky byly nejúspěšnější v historii je krátkozraké

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      wooodie     před 14 lety 18.08.2010 14:38 |  
      0 0

      Ahoj Jarolíme, Rosene nebo Zlámale. Máš pravdu. Huzgi, ty dokážeš vlízt i do tý nejmenší prdele.

  6. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    FrancoisMerlin     před 14 lety 18.08.2010 06:11 |  
    0 0

    Řešení pro český fotbal:
    1) plošně snížit všem hráčům platy ve všech českých ligách (jelikož produktivita jejich práce je oproti zahraničí mnohonásobně nižší)
    2) změnit parametry všech ligových soutěží
    a) zvýšit počet sestupujících - proporcionálně nejnižší v evropě 1/8
    b) snížit počet týmu v ligách
    c) zvýšit počet zápasů - na úroveň západních lig
    d) spojit se slováky nebo jinou ligou
    3) agenti u nás
    4) NE zkvalitňování infrastruktury stadionů na úkor kvality kádrů, názoru fanoušků..... - zbytečně vyhozené prachy za světla, vytápění
    5) diskuze všech fanoušků o začátcích zápasů
    ....
    poďme sestavit seznam nutných kroků k zatraktivnění a zkvalitnění českého fotbalu, a pak to pošleme Haškovi.
    PS: Nechci se dočkat toho, že budeme prohrávat z týmy z Malty, Albánie a reprezentace bude ráda za 4. místa ve skupině

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      Jakubisko     před 14 lety 18.08.2010 10:15 |  
      0 0

      1) Chudáci v Ústí berou za 1. ligu nějakejch 20 tisíc a ty bys jim chtěl ještě ubírat? :o))
      2)
      a) Nevím k čemu to pomůže
      b) Žádná liga s nízkým počtem klubů není dobrá.
      c) Souhlas, ale bez snížení počtu klubů to nejde.
      d) Blbost, jak nám pomůže že místo do Zlína budem jezdit do Košic?
      3) Co?
      4) Nojo, na to už je ale asi docela pozdě.
      5) Na začátky bude určitá skupina lidí nadávat vždycky ať to bude kdykoliv.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        slaviator     před 14 lety 18.08.2010 10:53 |  
        0 0

        ad 3) těma agentama kolega myslí, že zblbnou hlavu 16ti, 18tiletýmu klukovi a ten pak podepíše v Chelsea apod a zahrabe se, místo toho aby pár let odkopal v lize. A i tak maj pro svý klienty nesmyslný požadavky na klubech apod. Ale co chceš, když Zíka dá osmnáctiletýmu klukovi co v lize odkopal jeden dva zápasy za podpis ojetinu BMW....

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 10:50 |  
      0 0

      ad 1) problém není v platech jako takových a v nutnosti je plošně snížit (co by pak měli mít hráči Ústí, pět tisíc hrubýho...??), ale v přeplácení "pseudohvězd". Ve Spartě deset nejdražších hráčů má plat jako má celá Olomouc rozpočet!!! Přitom Blažek i Zítka maj ve Spartě oba kolem 5 mil ročně (Zítka 5,5, Blažek 5), Sionko, Matějovský maj osmičku, Hohenener má nějaký 4 miliony a podobně... U nás je nejdražším hráčem Ragued, za ním Belaid a Kisel...

      ad 2 a) tak má sestupovat kolik týmů, 3? 4? To akorát zapříčiní, že do záchranářskejch bojů bude namočeno víc týmů a bude se víc betonovat. Spíše poslední tým sestoupit přímo a dva těsně nad ním (celkově 3. a 2. od konce) baráž s 2. a 3. týmem druhý ligy....

      ad 2 b) souhlas - ale zárověn dát limit x mladejch hráčů do x let v základu, jinak se obávám, že těch pár mladejch co hraje ted nebude hrát vubec...

      ad 4) osvětlení, vyhřívaný trávniky nejsou blbost. Zápasy s umělým osvětlením mají svoje kouzlo a půvab a je lepší než dohrávat za šera nebo začínat ve tři odpoledne, aby se za šera nedohrávalo. S vyhřívaným trávníkem vzpomen na Žižkov, jaký tam bývalo pravidelně oraniště... se správně (!) instalovaným a aspon den před zápasem puštěným vyhřiváním na takovejchle hřištích už nikdy orné pole nebude. Takže jsi vypích zrovna dvě věci, které blbost zrovna nejsou. Blbostí jsou všechna místa k sezení apod, ale tohleto zrovna ne...

      ad 5) to bylo před lety už tady na SN - zda je lepší pátek navečer, sobota odpoledne, neděle odpoledne? A nikdy se jasná většina na nic neshodla, vždycky to bylo třeba 30:30:40...

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 15:56 |  
        0 0

        já myslim že liga dohromady se slovákama bude trochu řešení, prostě bude víc kvalitnějších týmů, to se nedá popřít, počet týmů bych snížil na 12 tz my 7 a slováci 5 , sestupoval by jeden a jeden by hrál baráž s týmama z druhý ligy, zajistit aby hráč musel mít za svůj tým odehráno aspon 20 zápasů než ho tým prodá a odchovanci by museli ve věku 16 let jako první profi smlouvu podepsat se svím klubem, odchod hráčů do zahraničí povolit až od 21 let, to už je ale i na Platinim.

  7. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Viking     před 14 lety 18.08.2010 07:26 |  
    0 0

    Včera se jasně ukázalo, jak se má dělat fotbal a že to není jenom o penězích. Hra Žiliny měla systém a řád a hráči přesně věděli, kam mají nabíhat a co od nich trenér chce. I když kádr má Sparta podle mě lepší, i přes ty zranění. Sparta oproti tomu hráli klasicky na náhodu, připosraného zanďoura stylem "třeba se nám zase povede standartka". Úplně stejným stylem jako Ostrava nebo Jablonec. Diametrální rozdíl byl také v disciplině, Sparta se evidentně nepoučila a zase na to doplatila. Když rozhodčí písknul něco sporného proti Žilině, hráč hostí stáhnul krovky a mazal nazpátek. Na druhé straně lítalo od Řepky, Blažka a toho Wunderzázraka Hohennevímco tolik čudáků, že jsem se divil, že vůbec dohráli. Být na místě Sparty Plzeň nebo Olmík, tak tu Žilinu udělají.

    Ono se toho ale dalo čekat že se jednou ucho utrhne, s Poznaní gól ze standartky, Poláci X šancí, v Polsku gól ze standartky a ten zápas nezvládli Poláci především psychicky.

    Včera po Ostravě a Olomouci se opět ukázal problém českého fotbalu - amatérismus, připosranost, neustálé výmluvy proč to či ono nejde, absence pozitivního přístupu k fotbalu. Dokud ale budou majitelé zaměstnávat takové trenéry kteří hrají beton i v lize (Chovanec) nebo v pohárech (Komňacký, Jarolím), tak se český fotbal nikam nedostane.

  8. Jarolíme a rosene!!!!!!!!

    Kunetice     před 14 lety 18.08.2010 08:38 |  
    0 0

    Doufám že jste se dívali na žilinu jak se hraje útočnej fotbal i na soupeřově hřišti a i za stavu kdy vedete o 1 gol.
    PS Dokud nekoupíte podobného útočníka jako cesay tak budete pořád v prdeli!!

  9. Re: VZTEK

    knaphi     před 14 lety 18.08.2010 10:03 |  
    0 0

    já to nechápu... Plzeň dala už 13 fíků, to znamená víc jak 2 goly na zápas a včera koupila dalšího talentovanýho útočníka ze Slovenska. Kolik za něj asi tak dali? je to reprezentant do 21 let, nemohl být přece skoro zadarmo, vždyt nehrajou poháry ani je nikdy nehráli, dluhů musejí mít taky tři prdele tak se ptám proč oni můžou kupovat a Slavie sakra NE :( je to bída ale do Teplic se těšim :)

    • Re: VZTEK

      Viking     před 14 lety 18.08.2010 10:15 |  
      0 0

      Protože Limberský a Petržela mají namířeno tu Turecka.

    • Re: VZTEK

      Khadgar     před 14 lety 18.08.2010 10:19 |  
      0 0

      Je to na hostování s opcí. Takhle jsme přivedli třeba Horu. Navíc ten útočník, já vím že je mladej, ale 100 zápasů a 8 gólů...

      • Re: VZTEK

        Wommi     před 14 lety 18.08.2010 10:46 |  
        0 0

        ..proc, protoze slavia proste nema hotovost a je rada ze zije!

      • Re: VZTEK

        slaviator     před 14 lety 18.08.2010 10:56 |  
        0 0

        jako mladej byl pravděpodobně nasazován v dost zápasech na posledních pár minut, to těžko nějakej gol dá... a kolik golu v posledních svejch 100 zápasech má třeba superzkušenej Vlček? O moc víc jak osm jich nebude....

        • Re: VZTEK

          quelhar (admin)     před 14 lety 18.08.2010 10:58 |  
          0 0

          To si pis, ze jich bude minimalne 20...

          • Re: VZTEK

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 11:59 |  
            0 0

            tak schválně :) a včetně ligovejch zápasů za Anderlecht... posledních sto ligovejch utkání... podle mě jich bude maximálně 15

            • Re: VZTEK

              slaviator     před 14 lety 18.08.2010 12:04 |  
              0 0

              no tak dobře, vylepšuje mu to statistika ze sezony 06/07 (30 zápasů - 11 branek) a tak má za posledních 73 utkání v GL 21 branek, dobře no :)

              • Re: VZTEK

                quelhar (admin)     před 14 lety 18.08.2010 12:06 |  
                0 0

                :o) Preci jen 100 zapasu jsou vic nez tri sezony a tak dlouho Standa impotentni jeste neni...

                • Re: VZTEK

                  slaviator     před 14 lety 18.08.2010 13:00 |  
                  0 0

                  no, on byl palič vždy, ale dřív se dostal do víc šancí asi holt, tak vždycky těch 10 či 11 za sezonu v lize dal... každopádně jak říká jiras, na co je že Vlčák dal za posledních 100 ligovejch zápasů třeba i 30 branek a ten mladej Slovák co jde do Plzně jen osm, jde o to, že Vlčák má střeleckej prach pěkně vystřílenej

              • Re: VZTEK

                jiras     před 14 lety 18.08.2010 12:43 |  
                0 0

                Má smysl na tohle koukat? Co řekne statistika posledních 100 zápasů? Že ten hráč byl tři roky zpátky bombarďák? Rozhodující přece je aktuální a nedávná forma. A bohužel ta Vlčkova po návratu je hodně špatná.

  10. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 11:02 |  
    0 0

    Dobrý den přeji Vám všem.
    Nejdříve chci poděkovat Quelharovi za dobrou práci.
    Vyjádření k nedělnímu zápasu jsem už napsal a nic se na mém názoru nemění. Vůbec jsem nepochopil, proč jsme začali hrát po úvodním vstřeleném gólu takovou holomajznu a přestal být pohyb a snaha hrát fotbal dopředu s tlakem na soupeře a snahou ho dodělat a dorazit. Místo toho spousta neplodné hry mezi stopery, až na M.Černého a Kisela to nikdo nevzal. Bohužel se domnívám, že při prvním gólu Martin trochu pomalu a divně vyběhnul. Stál jsem asi v místech , kde byl Barblog, tak jsem to viděl podobně. Prostě to byla mizerie za přihlížení KJ, který měl slovy "devět dní" na to, aby tým po Brnu na Liberec připravil. Velmi špatná a odfláknutá práce.
    Po získání některých informací se domnívám, že naše situace není nejlepší vzhledem k probíhajícímu sporu s Enicem, a tak se vymetají všechny kouty na částku, kterou Enic požaduje. Navíc tedy bohužel opravdu dlužíme některým hráčům peníze a tím potvrzuji slova pana Jiřího. Bylo to pro mne moc smutné zjištění. Je to doslova trapné....
    Sice si asi zase naběhnu, ale do podzimu se asi žádný bombový nákup útočníka neuskuteční , spíše to vypadá, že nám asi jeden záložník odejde. Podle toho, jak nám dnes hrajou záložníci kvalitně, tuším, kdo se bude asi prodávat. Ale to je prosím už jen má úvaha. Teplice jsou mužstvem, které samo neví, čí je. Proto by hráči měli ten zápas vzít jako nápravu nepodařeného utkání s Libercem před fanoušky, kterých přišlo dost. Karol Kisel byl alespoň upřímný a na nic se nevymlouval. Nicneříkající doslova koktání našeho KJ o jakémsi tlaku do plných po obdržených brankách, to bylo úsměvné. Pravda je podle mne v tom, že ten náš mušší útok s jedním útočníkem, vířící záloha o počtu 6 záložníků (kde dva víří a čtyři jsou z toho paf, takže chodí po hřišti) a obrana, kde občas Čelůstka jde dopředu, Hubáček posílá jakési bochánky někam do dáli a stopeři se nedokážou dohodnou, kdo vyveze míč a přihraje zase zpět, to je prosím špatný obraz. Jaká proměna mužstva oproti druhému poločasu v Brně.
    Včerejší zápas Sparty jen potvrdil, že na mezinárodním poli jsme nic. Sparťané šokovaní tím, že jim rozhodčí vůbec něco pískne a dokonce si dovolí dát Řepkovi žlutou, jasně předvedli, jak jsou na tom špatně i fyzicky. Ale v kaprlize si to s nimi sudí radši nerozhází a tak Chovanec radí co se má a nemá pískat, jako v Příbrami. Tady byl najednou úplně mimo, jako ten náš KJ. No milý MarHude, asi nejsi potěšen viď. Tak alespoň do nás tak nerejpej. Slyšel jsem, že už se připravuje Bohemka s přechodem na Spartu, prý tam budou mít asi nižší nájem (vzhledem k tomu, že jde o stavbu v moderním socialistickém duchu danou soudruhy sparťanům jako dárek k 25. výročí osvobození ČSSR "rudou armádou" - viz článek z 23. dubna 1970 Rudé právo), to víte zadarmo je zadarmo. Ale to jen aby byla legrace. Tak se zatím opatrujte vážení braši ve slávistických barvách. Já ten svůj nový dres s číslem 55 radši hned v neděli večer vypral.
    Sokrates55

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 13:03 |  
      0 0

      No, jestli to bude tak, že odejde Ragued za dvě miliony euro a místo něj přijde zadarmo na rok Tavares, tak to zase tak zlý nebude... Horší je, že ten spor s ENICem zapříčinili "majitelé" jako samostatné subjekty, nikoliv Slavie jako klub... přesto to zaplatí Slavie "uskromněním" provozu, tedy fakticky tím, že se "odloží" výplata platů apod, což zadělává jen na malér

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 13:03 |  
      0 0

      No, jestli to bude tak, že odejde Ragued za dvě miliony euro a místo něj přijde zadarmo na rok Tavares, tak to zase tak zlý nebude... Horší je, že ten spor s ENICem zapříčinili "majitelé" jako samostatné subjekty, nikoliv Slavie jako klub... přesto to zaplatí Slavie "uskromněním" provozu, tedy fakticky tím, že se "odloží" výplata platů apod, což zadělává jen na malér

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Khadgar     před 14 lety 18.08.2010 13:30 |  
        0 0

        Jestli Ragued odejde opravdu za 2M euro, tak můžem skákat do stropu radostí. 40mega čistej zisk za hráče během jednoho roku v naší situaci, to by byla bomba.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          quelhar (admin)     před 14 lety 18.08.2010 13:35 |  
          0 0

          Jj, taky si rikam, ze tohle by byl opravdu dobry obchod. Sice si nemyslim, ze by Tavares hral tak dobre jako pred odchodem, ale jeho prichod by mohl byt prinosem.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 14:04 |  
            0 0

            Jenze jestli ty penize budou pouzity k tomu, aby majitele zaplatili dluhy enicu, tak je to tunel.. to se pak nelze divit, ze se majitele skryvaji.

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              quelhar (admin)     před 14 lety 18.08.2010 14:09 |  
              0 0

              Tak je otazka, co to je za dluh. Jestli davny pozustatek z Leskovy ery, ktery proste dluzi klub a Enic se rozhodl (treba i v dusledku one sporne akce) ji vymahat tvrdeji. Nebo jestli to je opravdu jakesi vyrovnani prave za tu spornou akci.
              Ja si nepamatuju, ze by nekdo informovany nekde vysvetlil, co to je za penize, ktere se musi Enicu zaplatit. Jen se tvrdilo, ze se jedna o cca 100M, ktere Slavia ani nerozporuje, jen probihal soud o vytvoreni splatkoveho kalendare. Ale co je vlastne zac ta suma, to nikdo nikdy nerekl - pokud nepocitam lidi v diskuzi, kteri v tom maji hned jasno, ze to je tunel.

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 14:52 |  
                0 0

                Nevim, co kdo vsechno Enicu dluzi, zda jen majitele nebo i a.s. sama treba z nejakych pujcek, ale to, co tady probiha v diskusich ohledne pokusu majitelu snizit podil enicu, mam potvrzeno od dobreho zdroje, podle toho, co prosakuje ven o tom sporu v anglii, asi zrejme pujde prave o to.. samozrejme jsem jen clovek v diskusi, dobrych zdroju se tu kdekdo dovolava a ja tren svuj zverejnit nemuzu, takze kdo nechce verit, nemusi, nemam potrebu nekoho presvedcovat nebo ovlivnovat jeho nazor. Vlastne jsem ti to chtel napsat v soukr. zprave, ale nejak mi to furt pise, ze "modul neni aktivni". Samo je otazka, jestli majitele svoje vlastni dluhy vuci enicu splaceji z penez slavie a zda tedy skutecne tuneluji nebo ne, ale je to bohuzel jedna z docela pravdepodobnych moznosti..:-(.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            jiras     před 14 lety 19.08.2010 13:27 |  
            0 0

            O Tavaresův případný přínos bych se nebál, i když nebude v tom formě, pořád bude silně nadprůměrným ligovým hráčem. Já bych se spíš bál toho, jestli přijde na jeden rok, protože pak budeme opět v prdeli. Nebo že by snad Dembelé? Ten si ale pořád ještě nekopl do míče...

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              martynko     před 14 lety 19.08.2010 16:01 |  
              0 0

              Requeda by byla velká, velká škoda, je sice nadstandartně placený, ale domnívám se, že bez něj by obranná fáze hořela jak papír. Ale pokud se vedení smířilo s obětováním letošní sezony ve prospěch zmírnění finanční krize klubu, tak se to dá pochopit.
              Tavarese bych taky za normálních okolností nebral, i když samozřejmě na naší ligu bude mít i v případě možný horší formy, ale přece jenom ta situace by byla úplně odlišná, než když jako bezejmenný do Slavie přišel.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 18.08.2010 14:06 |  
          0 0

          Na druhou stranu otázka, co s těma prachama bude. Jestli se daj ENICu, je to podle mě svinstvo, protože by to měli zaplatit majitelé ze svýho... Jestli na umoření dluhů Slavie jako takové (třeba pohledávky hráčů), tak super.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Viking     před 14 lety 18.08.2010 14:43 |  
            0 0

            Podle mě je třeba odlišovat dvě věci:

            1) Dluh vůči Enicu ve výši cca 100 mega - ve výroční zprávě k 30.6.2008 eviduje SKS závazek k Enicu ve výši cca 115 mil. Kč. Aktuálně to třeba těch 100 mega může být ono, tudíž žádný tunel z toho nemusí teoreticky koukat.

            2) V tom samém účetním období se zředil podíl Enicu na základním kapitálu z 38% na 15% (již mnohokrát diskutované navýšení ZK majoritářem bez účasti ostatních akcionářů, hodně divná transakce) a Enic ztratil tzv. blokační minoritu. Nedivím se tudíž, že se nasral když byl takhle odrbán (i když teoreticky má teď menší procentní podíl na větším celku, tudíž finančně by to mělo vyjít nastejno) a pohledávku za SKS se rozhodl okamžitě vymáhat soudně.

            Aktuálnější finanční výkazy nejsou bohužel k dispozici, dva roky staré výkazy v rejstříku a navíc skoro nečitelné docela trefně zapadají do chování našich tajných majitelů. Nevím, ale okolo tohodle mi to celkem smrdí a důvěryhodné to moc není...

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 14:56 |  
              0 0

              Aha, no alespon, jestli to je dluh slavie, co enic zaluje, tak prosim.. to druhe samozrejme smrdi a enic mohl podat nejake zaloby i kvuli tomu.

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 15:02 |  
              0 0

              je videt, ze lepe nez spekulovat, je podivat se na dostupne informace..:-))

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                Viking     před 14 lety 18.08.2010 15:15 |  
                0 0

                Tohle bylo známé dlouho, jsem docela zvědavý na novou účetní závěrku. To že není na rejstříku ještě za rok 2009 je podle mě minimálně porušení obchodního zákoníku...

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  Wommi     před 14 lety 18.08.2010 16:41 |  
                  0 0

                  ..to preci nemusi byt,..zalezi jak ma taky treba spolecnost ucetni obdobi, a pak povinnost ukladat UZ do SL neni primo nejak casove stanovena, pouze ze se mna sejit ke schvaleni UZ do 6 mesicu od konce ocetniho obdobi,....a pak je samozrejme nezbytne ulozit UZ bez zbytecneho dokladu do SL.

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:14 |  
              0 0

              Tak, dva roky staré výkazy v resjtříku a navíc málo čitelné zapadají přesně do kontextu Slavie a jejích tajných majitelů. Jestli by bylo všechno košer, jestli by se vůči ENICu jednalo o starý dluh z Leškovo éry, asi by to vše "vypadalo" jinak než to vypadá. A taky to nezapadá do téhle (staré) informace:


              Důležitým krokem je navýšení základního jmění (22, 4 miliónů korun) o minimálně 400 miliónů. Zvýšení základního kapitálu proběhne úpisem nových akcií. Co to znamená pro klub? ENIC uhradí toto navýšení svými pohledávkami (v objemu 400 miliónů korun). Dojde tedy k zápočtu a Slavia bude vůči ENICu oddlužena. „Bylo velmi důležité, abychom klub stabilizovali. Je to významný krok,“ řekl Matthew Collecott. - 24.2.2005, http://www.slavia.cz/Valna-hromada-schvalila-kapitalizaci. To jsme pak ENICu nasekali další stamiliony dluhů, který jsme ještě z LM apod nesplatili, takže nám ještě zbejvá sto..? Nebo se celou dobu (!!!) co tu je Rosen splácí ENICu "odškodnění" za to převzetí Slavie... ??

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                Viking     před 14 lety 18.08.2010 15:26 |  
                0 0

                Pravděpodobně ano. Klub byl v roce 2005 "oddlužen" (nic jiného než přeměna závazků v základní kapitál) a do Rosenovy éry naskákaly další dluhy, nebo třeba kapitalizace nebyla provedena na celou dlužnou částku.

                To odškodnění by nemělo jít primárně za klubem ale za majoritními akcionáři, že si to potom vyberou třeba z klubu, je věc jiná...

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:32 |  
                  0 0

                  to, že to potom vyberou z klubu, není nic jinýho než tunel? :)

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    Wommi     před 14 lety 18.08.2010 15:55 |  
                    0 0

                    ..ale prdlajz,..kazdej akcionar ma pravo na to, aby si ze sveho majetku bral uzitky, ktery mu chodem spolecnosti vznikaj!

                    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                      Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 16:14 |  
                      0 0

                      na takovou věc mají i fanoušci manchasteru united jiný názor :)

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        Wommi     před 14 lety 18.08.2010 16:45 |  
                        0 0

                        ..heh..chapu,..bohuzel takova je realita, navic zrovna v pripade slavie a jejich dluhu se o uzitcich z podnikani moc mluvit neda, ale...kde neni zalobce neni soudce,....resp. kdovi jak by dopad dolezal, jakozto reditel spolecnosti, kdyby se mu nechtelo odejit:)..
                        Standardne by majitele spolecnosti tlacili na predstavenstvo, resditele, aby jimi vlozene prostredky byly jen a jen zhodnocovany, coz se evidentne v pripade slavky nedelo,..ale kdyz tim odpovednym neni najaty manazer, ktery je pak opravdu odpovedny, ale "jeden z nas", tak si na nem nic nevezmes a naopak, pouzivas spolecnost k mnooha ucelum!:)

  11. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 11:56 |  
    0 0

    Nezbývá než poblahopřát spartě, aby si podobné výkony odnesla i do naší ligy. Takhle mátožně se tam ploužit, to bylo skoro jako naše utkání s Libercem :-).
    Liga letos asi bude obzvláště vyrovnaná.
    Snad porazíme Teplice a poposkočíme v tabulce trochu výše. Nevěřím, že by si Plzeň i Olomouc podržely současnou formu po celou sezónu, i když plzeňský kádr je dost široký.

  12. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Barlblog     před 14 lety 18.08.2010 12:31 |  
    0 0

    No, celkově je to špatné. Je naprosto jisté, že náš koeficient půjde dolů. což je věc nepříjemná. Nemrzí ani tak selhání Sparty, jako spíš Baníku. Doufejme , že se zastavíme někde kolem 21. místa.

    Co se SKS týká, tak mě velmi mrzí potvrzení Socrata. Částka, kterou dlužíme ENICU, nejde ani tak na vrub Slavie, ale na vrub majitelů, kteří se rozhodli balancovat na hraně zákona. Pokud šla kauza k soudu, dal se očekávat tento verdikt, protože v anglii nemá právo díry, tak jako zde. Slušnost by měla majitelům velet, aby to zaplatily čistě ze svého a svou akciovou společnost do toho nezatahovaly. Pokud jsou to dva subjekty a oba z toho těžili, měli by si rozdělit odpovědnost dle procent v klubu. Čistá a fér dohoda. Ovšem já neočekávám, že tajemní majitelé převezmou odpovědnost, to se u nás moc nenosí. Rád bych se však mýlil.

    Co se posil v GL a u nás týká. Vachoušek zatím velmi marný, za což jsem osobně rád. :-) Plzeňská akvizice Pavlíka s Ďurišem je zajímavá s více uhlů pohledu.

    Já naprosto chápu, že Krbeček moc nepřesvědčil, ale! Je to mladý, perspektivní golman, měl výbornou sezonu v Příbramy, tak se logicky musí přijít na to, proč mu to v Plzni tolik nejde. Je to problém stylu hry? Problém trenéra golmanů? Většího tlaku na umístění? Vrby? Nebo problém psychiky? Osobně se mi zdá, že se řešení poklesu výkonnosti nehledá. Pochválit však Plzeň musím za to, že golman přichází jen na půlroční hostování. S Krbečkem by však pracovat měli a to trpělivě. Zaříznout ho jen kvůli pár zápasům by byl nesmysl pro budoucnost.

    Jestli si někdo vzpomene, tak Ďuriše už jsem tu kdysi zmiňoval. Nakonec se opravdu vydal do GL, uvidíme, jestli byla škoda, že ne k nám. Ďuriš není typický hrot. Většinou hrál za Uškovičem, popřípadě za Pichem, tuto sezonu. Je to podobný typ jako Naumov, možná lehce silnější. Vyhraje dost soubojů, je tvrdý a dokáže udržet balon. Nedal 8 golů. Pánové a dámy nesmíte věřit českým mediím. Ve 120 zápasech za Duklu dal něco přes 20 golů. Jen v lize jich dal 14 nebo 15. V posledních 2 sezonách vždy po 6 kouscích. Tuším, že to byl on, kdo se ve své 1. sezoně uvedl Hattrickem, ale nejsem si jist. Jeden gol dal teď v kvalifikaci o Evropskou ligu - Dukla byla jinak otřesná a Marko mě velmi zklamal. Zbytek dal ve slovenském poháru. Není to golostroj, jakým byl svého času v Corgon lize Lačný, nebo Lietava, ale jako podhrot k Rezkovi, nebo Bakošovi bude dobrý. Snad mě nezklame, očekávám od něj, pokud bude hrát, tak 5-7 golů a užitečnou práci pro tým. Prostě rozumná posila za málo peněz.

    Doufám, že nám neodejde Milan Černý. Hráče, kterého bych prodal, ale pouštěl, po jeho výkonnech s těžkým srdcem, je Jarda Ćerný. Postavil bych místo něj Koreše a trpělivě čekal na Hlouška. Samozřejmě ale záleží na nabídce a poptávce.

    Utočník, ať příjde nebo ne, je do budoucna nutnost. Vlček - 34 (Konec smlouvy v létě), Naumov - 30 (smlouva do léta s roční opcí), Pak tu máme 3 mladíky. Levé křídlo, pravé křídlo a hrot. Můžeme z nich postavit kvalitní utok, ale chce to čas a trpělivost. Hůrka se Zákostelským ještě nemají na 1. ligu a Hora je na hranici. Řešit to musíme, pokud chceme být na špičce.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slimak     před 14 lety 18.08.2010 12:44 |  
      0 0

      jenom k tomu krbečkovi..on zas tak mlady neni-je mu 25, tedy treba o 5 let více než Valešovi. Ty jeho chyby byly ale hlavně fakt strasidelne a opakujici se, navic v dulezitych zapasech. Ten brankar zatim asi nema na to, hrat pod tlakem..
      navic si osobne myslim, ze Pavlik prichazi jako dvojka..

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Barlblog     před 14 lety 18.08.2010 13:04 |  
        0 0

        Tak 25 je na golmana ještě nízký věk.Každopádně podle naší líhně to nemůžeš posuzovat. Golmana nebudeme muset kupovat minimálně 10 let, pokud neodejdou naši talenti pod vedením KJ do kopru. :-) (vtip)

        Jinak například ve Finsku má mraky hráčů smlouvu jen do 31.12.2010, nebo dokonce 31.10.2010. Mezi nimi je i Kokko. http://www.fchonka.fi/seura/aleksandr_kokko

        Tady je jeho video: http://www.youtube.com/watch?v=iYe6LjGlyko&feature=related

        V roce 2008 byl vyhlášen nejlepším utočníkem finské ligy a dostal korunu za krále střelců. Talent Finska 2009. Momentálně ve velké konkurenci v Honce střídá. Vládne tam teď Puustinen, svého času v mládeži Manchesteru United.

        Asi bychom za něj museli dát pár peněz, což je vzhledem ke smlouvě tak odhadem 100k Euro, ale troufám si říct, že by se to vyplatilo. Nebo ho kontaktovat a po vzoru Chelsea mu nabídnout hned teď smlouvu od 1. listopadu. :-) A modlit se, aby neměl opci.

        Jo a už jsem ho sem dával. Sakra, doufám, že to Cipro čte. :-)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 13:06 |  
      0 0

      Milana Černýho ještě nějakej pátek uvidíš, odejít má Ragued, co jsem slyšel, tak za dvě miliony euro. Což je v naší situaci super částka.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Wommi     před 14 lety 18.08.2010 15:00 |  
        0 0

        ..no ono i usetrit jeho mesicni vyplatu by pro slavku bylo docela zachrannej kruh

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:15 |  
          0 0

          kdyby místo něj přišel Tavares, tak by se moc neušetřilo :)

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Khadgar     před 14 lety 18.08.2010 15:55 |  
            0 0

            Že by přišel Tavares, tomu se mi nechce věřit. Máme Dembelého a na DZ může hrát i LJ. Šetřit se musí.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      japhy     před 14 lety 18.08.2010 13:53 |  
      0 0

      Ten avizovaný odchod hráče ze středu mě celkem vyděsil. Snad jedině toho Ragueda. Sice štít je pro mě tak trochu srdeční záležitost, navíc hraje fakt dobře, ale dá se cekem snadno nahradit. U JČ bych dost váhal, v posledních zápasech ukázal, že je to náš jedninej tvořivej záložník. Ale ten posl. mač, to bylo něco. A jestli chtěj prodat MČ, tak to ať jdou s prominutím do prdele.

  13. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    teich     před 14 lety 18.08.2010 12:45 |  
    0 0

    Soud dnes zahájil insolvenční řízení s akciovou společností Bohemians 1905, návrh podala bývalá zaměstnankyně, které společnost dluží 20 000 Kč

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 14:10 |  
        0 0

        moc se nesmejme, to se muze stat kdykoli i slavii.. dokud se neprihlasi velci veritele, tak se to da resit..

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          YsoEz     před 14 lety 18.08.2010 14:27 |  
          0 0

          prej jde Pribyl doprdele z Bohemky, 3 mesice nedostal vyplatu... prej se spoji se Strizkovem aby dostali od Schalke prachy za Moravka, a Kaprovi z toho neco daj. Pribyl je proti tomu takze i proto odejde

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:31 |  
            0 0

            Jestli Kapr 1905tce ustoupí a spojí se s nima, budu se divit

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:32 |  
              0 0

              Peníze .....

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:37 |  
                0 0

                No právě. Kapr si myslí, že má nárok na všechny, na celou částku, tak proč by se třeba o polovinu dělil s 1905? On to nebere že je lepší vrabec v hrsti než holub na střeše, on chce vše. A mimochodem, ohledně kauzy Sigmy a nenastoupení v Ďolíčku a následném potrestání chystá žalobu u civilního soudu na ČMFS že mu zmařil investici.

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  travel (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 17:45 |  
                  0 0

                  Mám takový dojem,že se tu zapomíná v kauze Bohemky na Vejsadu!

  14. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 15:07 |  
    0 0

    Dobrý den přeji,
    píšu jen ohledně uplatnění pohledávky ENICU.
    Tuším v r. 2008 dochází k navýšení základního jmění u práv. osoby Slavia Fotbal a.s. o cenu pojištění hráčů (v té době pod smlouvou ke Slávii), když došlo k této akci zřejmě bez řádného projednání a souhlasu minoritních akcionářů na valné hromadě. Protože ENIC je minoritním akcionářem a cítil se tak poškozen, protože nemohl uplatnit svá procesní práva a chránit svůj zájem při uzavírání pojistek hráčů a jejich výše, vyčíslil takové poškození vzhledem ke svým asi 34% podílu na částku cca 100 mil. Kč. Vzhledem k rozhodnutí londýnského soudu o oprávněnosti takového požadavku v souladu s mezinárodním právem o obchodních společnostech je nyní tento požadavek oprávněně ENICEM uplatněn. Slávia tento požadavek uznala a jednala o splátkách, na něž však ENIC nepřistoupil. Teď je tedy míč na naší straně. Vzhledem k tomu, že jsme zaplatili na začátku letošního roku nájem za užívání stadionu včetně všech služeb do r. 2059 asi ve výši 140 mil. Kč (což bylo nutné s ohledem na vývoj s Bohemkou), tak se v tom teď plácáme. Ještě však nejsou asi vyčerpány všechny možnosti zmíněné dohody o splátkovém kalendáři a pokus podaří zaplatit větší čast pohledávky do 31.12.2010, pak by mělo dojít k další dohodě o prodeji minoritního podílu ENICU české práv. osobě, která je blízká Synotu. Nedomnívám se, že by to byl nějaký úmyslněco tunelovat, protože Slávia svůj závazek vůči ENICU uznala. Podle mne tam byl i tlak na pojištění hráčů pod smlouvami, než jim skončí a celé to bylo připraveno asi ne dost dobře. Berte to jako můj pohled na věc po obdržení některých informací. Stejně nevím všechno a v OR se všechno nedočtete.
    Že je naše situace finanční dost napjatá to vím zcela určitě.
    God Save The Slavia.
    Sokrates55

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      Viking     před 14 lety 18.08.2010 15:12 |  
      0 0

      Není mi jasná věc s pojištěním - pojištění by přeci mělo chránit klub pro případ zranění hráčů a tudíž by tato pojištění měl "vlastnit". Jak je tedy možné, že o pojistnou částku navýšil ZK majoritní akcionář když plnění by mělo jít za klubem ne?

      A také mi není jasná souvislost se zaplacením 140 mega a Bohemkou, právě bych chápal Eside - dejte 140, Bohemku vám se nestrčíme...

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:15 |  
        0 0

        Ta Bohemka by mě taky zajímala, nedává to smysl.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:14 |  
      0 0

      Díky za vysvětlení. Můžete mi prosím ještě blíže objasnit následující, cituji:

      "Vzhledem k tomu, že jsme zaplatili na začátku letošního roku nájem za užívání stadionu včetně všech služeb do r. 2059 asi ve výši 140 mil. Kč (což bylo nutné s ohledem na vývoj s Bohemkou)"

      Nerozumím tomu proč bylo s ohledem na Bohemku potřeba platit nájem na 50 let dopředu a už vůbec nechápu proč to bylo uděláno v situaci kdy Slávia dluží Enicu.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:27 |  
        0 0

        Sokrat to napsal pekne, obcas neskodi si to takhle dat vsechno dohromady.. Chtelo by to pristi rok LM :)

        Situace s Bohemkou je asi myslena tak, ze sme si tema 140M zajistili vysadni postaveni a muzem klokany vetovat, kdyby to tak nebylo tak nam tam muzou udelat zeleny sedacky, sin slavy pro bohemians a dalsi zhovadilosti, ktere by zpusobily ze by tam Slavii s Bohemians mely stejne a rovnocene postaveni

        Jinak Slavia nemuze priznat ze nema prachy, protoze by to zhorislo jejich pozici u veritelu, tohle zadnej rozumnej podnik nedela :)

        Jeste me docela zajima jak to bude s penezma za Suchace, jestli o tom nekdo neco nevi?

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:29 |  
          0 0

          Jenže Síň slávy si tam klokani stejně můžou v normálním komerčním prostoru udělat, ne?

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:30 |  
            0 0

            jj, ale prece ju tam nebudou delat, kdyz maji smlouvu jen na pet let, kterou jim Eside na veto Slavie nemusi prodlouzit

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:35 |  
              0 0

              ehm, proč by ji nemohli na pět let udělat? Pronajmout komerční prostor, nafrkat tam ty tři poháry co maj a fotku Panenky, Bičovskýho a Pospíchala a hotovo, šmitec. Nehledě na to, že to asi nebude pět let, ale pět let plus pětiletá opce... a teprve potom to bude moc Slavie vetovat. Nebo bude moc vetovat už jejich opci? A kam asi tak půjdou ale, když v tý době Ďolíček bude zbořenej. Nevěřím tomu, že Bohemku z Edenu dostanem, pokud nekrachne.

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:39 |  
                0 0

                tak s tou opci to nevim, ale stejne do vou let zkrachujou a bude klid :)
                kdyz by tam delali rovnocene zazemi pro bohemku jako ma slavie, tak by se jim to slusne prodrazilo, takova investice by neco stala, kazda investice musi neco vydelavat a mit nejakou navratnost, 5 let je kratka doba...

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  slaviator     před 14 lety 18.08.2010 16:08 |  
                  0 0

                  zkrachujou a vznikne Bohemians Praha 1905 pod záštitou Sdružení přátel pravé Bohemky... :)

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    jiras     před 14 lety 18.08.2010 18:17 |  
                    0 0

                    Taky mám pocit, že se akorát vymění Bohemians 1905 za Bohemians Vršovice, za pět let je nahradí Bohemians Eden a KJ bude zase mlít, když už se na to slávisti vyserou úplně.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:30 |  
          0 0

          Pakliže bysme skutečně meěli výsadní postavení, tak nechápu, proč se o tom naše vedení vůbec nezmínilo a naopak svým mlčením k Přibylovým šílenostem a prohlášeními typu "přece Bohemka nepůjde na Strahov" jenom slávisty rozeštvalo.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:35 |  
            0 0

            ale my ho mame, akorat propojenim tech strukur majitelu Slavky a Eside doslo k tomu, ze vypadly prijmy za pohary kvuli minulemu roku, je krize, takze sponzori necvakaji, daleko mene penez za boxy, proste rentabilita edenu poklesla a navratnost investice se zvysila, takze se to zaplaclo Bohemkou, v podstate na tom mely zajem oba subjekty, protoze kdyz Eside nebude schopna splacet zavazky, tak to taky bude pekne v prdeli....

            ja nerikam, ze to tak stopro je, ale prijde me to docela logicke

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:39 |  
              0 0

              Čím víc se takhle dohadujeme, tím víc mně štve ta neprůhlednost vlastnické struktury a hospodaření. Kéž bysme se stali standardním evrpopským klubem s neanonymními majiteli a normálním hospodařením ......

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:42 |  
                0 0

                ja ty majitele mozna radsi ani vedet nechci, kdovi co to je za zmetky, byvale komance, tunelare atd., tim nemyslim Rosena...

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:46 |  
                  0 0

                  Taky mě napadlo, když jsem to psal, že nevědomost je někdy milosrdnější ......

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      Wommi     před 14 lety 18.08.2010 15:17 |  
      0 0

      ..no to je pekne osvetleni situace, sokrate, nejsi ty nahodou jeden z tech akcionaru?.)...ten rozumnejsi?

      Kazdopadne je jasne, ze i kdyby na tom slavka nebyla uplne spatne, tak jen ta platba za najem ji proste musela slusne vycerpat, vzdyt 140mio to je skoro rocni naklad.

      Ale budeme verit, ze se penize podari sehnat a dat do kupy, aby byla trochu jistota a Slavia sla dal. O to by bylo ted vic zahodno, aby se ty kluci fotbalisticky dali do kupy a hrali dobre, snazili se, aby lidi na stadion chodili, protoze nejaky 2 mio za kazdej zapas za divaky, se nyni urcite hodi

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:21 |  
      0 0

      Důležitým krokem je navýšení základního jmění (22, 4 miliónů korun) o minimálně 400 miliónů. Zvýšení základního kapitálu proběhne úpisem nových akcií. Co to znamená pro klub? ENIC uhradí toto navýšení svými pohledávkami (v objemu 400 miliónů korun). Dojde tedy k zápočtu a Slavia bude vůči ENICu oddlužena. „Bylo velmi důležité, abychom klub stabilizovali. Je to významný krok,“ řekl Matthew Collecott. - tak jakej "dluh" vůči ENICu Slavie poslední roky splácí, pokud jsme mezi lety 2005 a 2008, kdy došlo k té osudové VH, se u ENICu nezadlužili znovu o pár desítek či stovek milionů...?

      A jestli se ta částka ENICu za to převzetí Rosenem a spol bude splácet (či jednorázově zaplatí) z rozpočtu Slavie, tak to moc košér není. Měli by to zaplatit ty osoby, které ENIC takhle oškubaly...

      A na co je nám pronájem Edenu do roku 2059, když stadion měl být po cca patnácti letech užívání splacen a přejít z E Side na Slavii? Je jasný, že je krize, takže se nesplatí za patnáct, ale třeba pětadvacet let... ale proč si předplácet něco, co bude za padesát let, přičemž nevíme, zda to vůbec bude a jestli bude, mělo by to být podle vedení naše?

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Viking     před 14 lety 18.08.2010 15:28 |  
        0 0

        Polož dotazy na tiskového mluvčího když teď máme tu avizovanou změnu v komunikaci směrem k fanouškům:)))

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:35 |  
          0 0

          Obávám se, že bysme se dozvěděli něco jako, že jsou to informace, které by mohly poškodit Slávii .....

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:35 |  
          0 0

          Obávám se, že bysme se dozvěděli něco jako, že jsou to informace, které by mohly poškodit Slávii .....

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Viking     před 14 lety 18.08.2010 15:37 |  
            0 0

            :)))

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:39 |  
            0 0

            Obávám se, že daleko více je poškozující ta neprůhledná mlha okolo...

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Wommi     před 14 lety 18.08.2010 15:40 |  
        0 0

        ..no asi jsme se nejspis zadluzili,..se podivej do starejch zapisu v OR...

        ..tady si precti nejaky knihy o vztazich mezi podnikateli ve skupine, spratelenymi podnikateli apod., podivej se do sparty,....kdyz je v prdeli, tak kreta prilije do ohne a dobry, a kdyz potrebuje, tak si zase muze vzit, pujcit, prohnat nejaky penize sponzoringem, apod.
        Ver tomu, ze tidle co enic oskubali, urcite i jindy zase pujckou pomohli slavii a naopak.

        ..a co se tyka pronajmu, no tak tam je to jasny,..protoze slavia mela a e-side nemel, tak slavia zaplatila dopredu "najem", aby mel treba e-side na povinny platby,...

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:46 |  
          0 0

          jenze oni tam ty prachy taky necpou Sparte pro srandu kralikum, casto obchoduji v Rusku, kde potrebuji jmeno, to Sparta v Ruska celkem ma(mozna teda spis mela :) ), takze to delaji kvuli obchodum za miliardy

          v Rusku se neda moc delat poradny byznys s magantama, kdyz nemate prachy ve sportu

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:48 |  
          0 0

          ... a až příště E Side nebude mít, tak zaplatíme dalších 140 milionů do roku 2100?

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Wommi     před 14 lety 18.08.2010 15:50 |  
            0 0

            ..ano, treba jako pujcku!:)

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              slaviator     před 14 lety 18.08.2010 16:09 |  
              0 0

              no to ne, E Side pak krachne a kdo nám to jako vrátí? :) Chceš-li se něčeho zbavit, půjč to. A půjčit 140 milionů je vo hubu :))

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                Wommi     před 14 lety 18.08.2010 16:48 |  
                0 0

                e-side nekrachne!..a kdo nam to vrati,..no preci majitel,..pujci to sam sobe a pak to zase narve do slavie.)

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            staroslavista     před 14 lety 18.08.2010 21:17 |  
            0 0

            Ona to taková zahada asi nebude, dá se přeci koupit podíl na stadionu.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        slaviator     před 14 lety 18.08.2010 15:47 |  
        0 0

        květen 2010
        Přiznal, že ani finanční situace klubu není nejlepší. "Nejvíce nás tíží dluh vůči ENICu (bývalému majiteli) 3,6 milionu liber (asi 100 milionů korun), proto do příštího roku budeme muset vstoupit velmi střízlivě, protože nebudou ani příjmy z Evropské ligy," poukázal na finanční ztrátu.

        Slavia dluží i hráčům část peněz za titul a za zápasy v Evropské lize, zároveň ná hodně pohledávek u zahraničních klubů. "Dluh vznikl za působení ENICu, my jej za čtyři roky snížili o 90 miliónů. Já si myslím, že to zvládneme, i když partner neakceptoval námi nabízený splátkový kalendář," řekl Doležal.


        tak my dokonce za ty čtyři vysoce ziskové roky (LM, Necid, EL, Švento, Tavares, Suchý, Švec) splatili 90 milionů! Jsem zvědavej, jak splatíme těch sto....

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          Khadgar     před 14 lety 18.08.2010 15:50 |  
          0 0

          Už se to tu rozpočítávalo. Jasně, že nějaký prachy asi šly ven, ale když si spočítáš kolik bylo na odměnách, kolik se dalo na nákupy (to především) a k tomu si přičteš ještě veškerý starý arbitráže a dluhy hráčům, tak to sranda není. Prostě když se to všechno posčítá, tak je to maso.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            whitesnake01     před 14 lety 18.08.2010 15:54 |  
            0 0

            a tech 140 mega Eside si asi taky nidko nevycucal z prstu

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 16:06 |  
            0 0

            No jo, ale to si pak řekneš, zda není chyba, že (obecně) se (většinou) polovina z příjmu za LM nebo EL rozdělí mezi hráče na bonusy. Zdá se mi to moc, vždyt 180 mil jen za postup do LM plus nějakej uhranej bod hodí 200 mil - polovina rozdělena mezi 20 hráčů je pro opory kolem 7 milionu, normální jejich roční plat... Já to těm hráčům nezávidím, ale neměl by klub spíše to investovat smysluplněji? Polovinu na provoz vč. umoření dluhů, čtvrtku na odměny hráčům a zbývající čtvrtku vrazit do mládeže a skautingu?

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 16:28 |  
              0 0

              smutnější mi na tom příde že i za ty prachy hráči nejsou schopný hrát naplno a proserou to s tiraspolem :D

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                slaviator     před 14 lety 18.08.2010 17:25 |  
                0 0

                tam to přece byla smůla! :D

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              jiras     před 14 lety 18.08.2010 18:22 |  
              0 0

              Za postup do LM mělo jít hráčům prý 30 mega na celou kabinu. Něco pak dostali za zápasy, ale že by to mohla být polovina z těch peněz se mi nezdá.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      whip     před 14 lety 18.08.2010 20:59 |  
      0 0

      Doufam, ze alespon cast toho najmu jde do splaceni stadionu a ne nekomu do kapsy, vzdyt je to 1/7 ceny celyho stadionu. No a jestli jsme mely takovyhle velky vydaj, tak se ani nedivim, ze nemame zadnyho kloudnyho utocnika a timto v nej i prestavam verit.

  15. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Viking     před 14 lety 18.08.2010 15:47 |  
    0 0

    Hádáme se tady o nějaké majetkové struktuře, dluzích, Enicu atd. Fungovat jako normální společnost s veřejně známou majetkovou strukturou a hospodařením, klidně by majitel mohl upsat nové akcie a věřím tomu, že my blázni bychom do toho nastrkali tolik, že by to mohlo umořit hodně dluhů.

    Jinak se mi líbí příklady ze zahraničí kde fanoušci vlastní určitý podíl na základním kapitálu (Barcelona, Schalke, Manchester, Arsenal). Bohužel u nás to není možné protože to si radši bude majoritář pytlíkovat všechno pod prstama, hlavně aby mu do toho někdo neviděl. Holt stále Banánistán...

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 15:54 |  
      0 0

      Tak, tak. To by pak taky byli fanoušci ochotnější do klubu více investovat, kupovat víceleté permice apod. a chodili by ve větším počtu na zápasy s pocitem, že je to tak trochu jejich.

      Takhle všechny ty naše dohady o tom kdo za kolik kam přestupuje apod. jsou celkem o ničem, když stejně nevíme kde ty peníze končí, kolik vlastně dlužíme, kdo nás vlastní .... prostě víme h....o

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Viking     před 14 lety 18.08.2010 16:04 |  
        0 0

        Na západě se tomu říká identita klubu s fanouškem a u nás je to sprosté slovo.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 16:12 |  
      0 0

      No, otázkou je, kolik lidí by bylo ochotno třeba za pět/deset tisíc koupit akcii. Kolik by se jich prodalo, tak sto? Dvěstě? Vzhledem k tomu, že dluh jen ENICu je 105 milionů,...

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 16:31 |  
        0 0

        taky myslim že by na tom klub získal tak maximálně 30 mega, nicméně by to i tak bylo fajn a konečně cesta západním směrem po které se volá už 20 let.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          slaviator     před 14 lety 18.08.2010 18:05 |  
          0 0

          to by ale tajemní majitelé nedopustili.. :)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      slaviator     před 14 lety 18.08.2010 17:27 |  
      0 0

      Bonyho... spíše si vychovat druhýho Necida :)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      PetCC     před 14 lety 18.08.2010 17:45 |  
      0 0

      To, že už rok potřebujeme trochu slušného útočníka, to ví snad i sousedovic babička :-)
      Takže to dokonce pochopili i ve Sportu!

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 18:30 |  
        0 0

        No tak to už je na pováženou, když to pochopili dřív i ve Sportu, než samotnej KJ ;-)

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          Wommi     před 14 lety 18.08.2010 19:07 |  
          0 0

          copa o to, on to asi i samotnej KJ chape, ale problem je, ze slavka nema prachy a tudiz on si nemuze pustit zilou(-

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            slaviator     před 14 lety 18.08.2010 19:11 |  
            0 0

            nebýt abrahama (10 plus plat), trubily (pět plus plat), dense (pět plus plat), besty (pět plus plat)... tak jsme mohli mít jednoho supergolového utočníka!

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 19:20 |  
              0 0

              nikdo neceka ze pride nejakej golmaster , ale nejakej silnejsi kluk za dve mega by snad dorazit mohl , hlavne ze sme v lete testovali tři nebo čtyři.

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 20:43 |  
                0 0

                Dobrý večer přeji.
                Moc se omlouvám, ale byl jsem teď chvíli mimo a tak jsem nemohl odpovědět hlavně na dotaz DrF1.
                Protože stadion a všechno co s ním souvisí zajišťuje Eside, který je propojen s konsorciem developerů, kteří stadion zafinancovali, tak bylo nutné do toho vstoupit takto zaplaceným nájmem s tím, že pak bude možné lépe vstoupit do majetnické struktury stadionu v Edenu. I s použitím části těchto cca 140 mil. A to bylo dohodnuto už při navyšování majetku. S tím ENICEM se nepočítalo zřejmě v tom smyslu, že on to vyhrotí až na soud. A protože bohužel začínal sílit i tlak Bohemians a Prahy 10 s úvahami o spoluúčasti na stadionu, proto to Rosen zaplatil. Proto já nemám rád Bohemku a nemám jí rád celý život, protože oni se k nám zachovali vždycky podrazácky. Za límečků, za rudých i za modrých. A strkalo se jim i za komoušů a mazali dost. Stačí si přečíst knihu pana Šálka.
                Mě trápí spíš to, že se v tom tak nějak divně plácáme. Ten výkon proti Liberci byl doslova "masakr slávistické duše" a vlastně se nic neděje. To je moc špatně a moc mne to mrzí. Takhle se za Slávii nebojuje a když jsem šel ze stadionu v neděli, tak jsem byl dost naštvaný.
                Co mi budeme muset všechno vydržet. Vždycky si vzpomenu na svého dědu i tátu. Děda vždycky do půlky "tejdne" trucoval a říkal: "už mě tam neuvidí". A ve čtvrtek se ptal táty, jaká bude sestava. :-))
                No a se mnou to asi bude podobně.
                Sokrates55

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 20:59 |  
                  0 0

                  Díky za odpověď.

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  Khadgar     před 14 lety 18.08.2010 21:00 |  
                  0 0

                  Ani ne tak plácání jako letargie...

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 21:13 |  
                    0 0

                    Také mne to Khadgare napadlo, ale až tak bych to snad neviděl.
                    Vadilo mi to, jak i ten KJ tam na té lávce byl pasivní. Přitom musel vidět, že LJ to vůbec nejde, Hubáček je špatný, Vlček ještě horší. Jandu bych tam poslal daleko dřív, naopak bych možná nechal místo LJ Jardu Černého, ale z druhé strany. Ale to je jen kdyby.
                    I můj soused byl tak nasra..., že si namočil klobásu místo do hořčice do piva a to dal zrovna Štajner na 1:2, a pak už to letělo všechno..... Do toho zazněl chorál, že se Slávií my všude jezdíme a já to nevydržel a normálně jsme tam smáli jak dva blbci. Ten můj soused (mladý kluk), byl slušný a klobásu i s táckem a chlebem sebral a uklidil, je to sympaťák.
                    Sokrates55

                    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                      Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 18.08.2010 21:23 |  
                      0 0

                      je to tak , pozvolna sme rezignovali na to že se nic měnit prostě nebude a nikdo ani neočekává nějaký výsledky, psal sem to tu už jednou , K.Jarolím může bejt jen rád že trénuje u nás a ne ve spartě , ted to nemyslím ve zlém ale myslim že na sparte už by měl zapálenej barák , rozmlácený auto a každej zápas by se křičelo Jarolím ven , u nás se tomu jen zasmějeme a zfouknem to jen tím že hold sme si tu slavii jednou vybrali tak si ten kříz musíme nést až do konce :))

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 21:28 |  
                        0 0

                        Jsme holt až příliš zvyklí na ty horší časy, což není dobře. Uvítal bych větší aktivitu od fanoušků směrem k trenérovi. Tím nemyslím zapalovábní baráku :-o ale nějáký rozumný protest, protože tohle už opravdu přesahuje únosné meze.

                    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                      DrFe1     před 14 lety 18.08.2010 21:25 |  
                      0 0

                      To "plácání" které popisujete mi vadilo už celou minulou sezonu. Z nepovedených výkonů jakoby se nevyvozovaly žádné závěry, nedělá se žádná analýza neúspěchu nebo alespoň nic nenasvědčuje tomu, že by se dělala. Jarolím to vždycky v pozápasovém rozhovoru tak "zakecá" jakoby byl na jiném zápase ...... Nevím jestli Slávia, ale já už do letargie pomalu upadám. Těch špatných zápasů je za poslední rok opravdu přespříliš a poučení z nich žádné. Nejhorší na tom je, že nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit k lepšímu.

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  lassiter     před 14 lety 18.08.2010 21:32 |  
                  0 0

                  To je docela zajímavé, co říkáte. Jestli to ale dobře chápu, tak ENICu nakonec nedlužíme 100m ale 200m. Jedno sto jako pozůstatek půjček, kterými financovali Slavii, a které kapitalizovali jen zčásti a zbytek jsme podle poslední dostupné výroční zprávy dosud nesplatili, a druhých "nových" sto milonů tedy jako "odškodnění" za zvýšení kapitálu a zmenšení podílu ENICu.

                  Já těhle druhých 100m nechápu, respektive nemyslím, že to je vůči Slavii ze strany akcionářů, kteří navyšovali kapitál, fér. Ve výsledku to v podstatě bude znamenat, že získali od ENICu část jejich podílu za peníze Slavie. Což by bylo v pořádku, kdyby oni sem ty peníze při navýšení vložili, ale to oni neudělali. Vložili sem jakýsi pochybný nárok na pojistné plnění. Zaplatili pojistné na období jednoho roku ve výši 5 mil. Kč a na to konto navýšili kapitál o milionů šest set... Jinými slovy, Slavia by měla mít v majetku navíc 600 milionů. Má je? Já myslím že ne, a pokud to je tak, jak to chápu, tak mi to jako tunel přijde.

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    hiker42     před 14 lety 18.08.2010 23:35 |  
                    0 0

                    mě to tak přijde taky a vidím to takhle - hráči mají smlouvy na dobu určitou s SK Slavia Praha a.s. Pro naprosto extrémní případ (pokud by např. spadlo letadlo s hráči na palubě) by měla být Slavia pojištěna (aby za vyplacené pojistné plnění "nakoupila" nový kádr obdobné kvality). Tato hypotetická pohledávka na výplatu pojistného plnění od pojišťovny by měla být pohledávkou Slavie, protože i hráči jsou pod smlouvami se Slavií a ne panem X.

                    ale při zvýšení základního kapitálu SK Slavia Praha po účasti v LM v lednu 2008 někdo (pan X) vložil do kapitálu Slavie právě tuto hypotetickou pohledávku (ve skutečnosti nic). ta taky znamená, že představenstvo Slavie dopustilo, že kádr Slavie byl pojištěn minimálně při zvyšování kapitálu v r. 2008 nikoli ve prospěch Slavie, ale ve prospěch pana X a ten pak tuto "pohledávku" "vložil" do základního kapitálu Slavie, čímž byl následně rozmělněn podíl ENICu.

                    to mi přijde neuvěřitelný.

                    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                      martyni (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 00:46 |  
                      0 0

                      mam take pocit, ze ted jste panove uhodili na to podstatne. jak mohl majitel vlozit do zakladniho kapitalu pohledavku jednak v zasade neexistujici a pokud by existovala, tak by nebyla jeho, ale slavie. Tj. nemohl to byt jeho vklad. Neni divu, ze se enic ozval, pokud kvuli tomu enic zaluje o 100 mega, ktery odejdou ze slavie, co je to jinyho nez tunel?

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        Viking     před 14 lety 19.08.2010 07:25 |  
                        0 0

                        Přesně tak, psal jsem to úplně stejně níže. Pokud nějaká hypotetická pohledávka z možného pojistného plnění existuje, byla zřejmě uzavřena ve prospěch majoritních akcionářů a nikoliv SKS Slavia Praha a.s. Proto je potom možné, že to někdo vložil do základního kapitálu.

                        To účetnictví Slavie a vazby na spřízněné osoby musí být hrozný chlejv.

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        dArtagnan     před 14 lety 19.08.2010 07:47 |  
                        0 0

                        A jestli se Slavii podaří projet ve zdraví tímhle tunelem, čeká ji další, desetkrát delší. Budeme od pánů Rosena, Lešky, Doležala a dalších kupovat SynotTip Arenu...
                        Ještě někdo tady nadává na časy pod Enicem?

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        lassiter     před 14 lety 19.08.2010 09:01 |  
                        0 0

                        pripadne pojistne plneni bylo vinkulovano ve prospech Slavie, to zas jako jo. ja nerozumim tomu, jak nekdo z 5m dokaze vykouzlit milionu 600. to oceneni tehle hypoteticke pohledavky je prece smesne, slavia ma nyni podle me v aktivech 600m, ktery nemaji zadnou hodnotu a zda se novy zavazek vuci enicu, ktery ma hodnotu -100 :-(

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          Viking     před 14 lety 19.08.2010 09:40 |  
                          0 0

                          Najdi si ten posudek, je to fakt peklo. Za tohle by se dotyčnému znalci mělo sebrat razítko.

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          eomer (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 10:53 |  
                          0 0

                          Já tomu rozumím trochu jinak. Spouta klubů má mizernou rozvahu právě proto, že tam nemají zahrnuté "zboží" v podobě hráčů/lidí. Aby se toto zboží dalo ocenit musí se pojistit a tím vzniká jakási hodnota " této pojistky" což se projeví jako ocenitelné aktivum/právo, protože nikdo nemůže vlastnit lidi- nejsme otrokářská společnost. Na straně pasiv pak najednou vznikně ohromný rozíl proti aktivům - a protože proti této hodnotě není závazek " nezbývá" než navýšit ZK :-))

                          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                            Viking     před 14 lety 19.08.2010 11:23 |  
                            0 0

                            Myslíš že jsme v roce 2008 měl náš kádr hodnotu 600 mega?:)

                          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                            lassiter     před 14 lety 19.08.2010 11:25 |  
                            0 0

                            Nemyslim ze uzavrenim jakekoli pojistne smlouvy vznika aktivum, ktere splnuje pozadavky na to, aby se mohlo vykazat v rozvaze. Prava na hrace samozrejme hodnotu maji a neni nutne je kvuli tomu pojistovat. Problem je, ze ucetni pravidla diky zasade opatrnosti v podstate nedovoluji jejich vykazani v rozvaze a pojisteni hracu na tom nic nezmeni. To je ale pouze muj nazor a mozna spatny, protoze treba auditor Slavie ma evidentne jiny :-)

                          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                            fiki     před 14 lety 19.08.2010 11:55 |  
                            0 0

                            Dobrý den. Z uzavřené pojistné smlouvy žádné reálné aktivum nevzniká, pouze virtuální, tj. vznikne až v případě pojistného plnění - kdy přijdou klubu na účet peníze. A to je hlavní problém tohoto nepeněžitého vkladu do základního kapitálu, znalec ve svém posudku ( je na justice.cz ) uvádí , že se jedná o majetková práva vázaná k pojistným smlouvám - tj. cituji "pojistné je hrazené akcionářem klubu a případné pojistné plnění bude vinkulováno ve prospěch klubu." A tím akcionářem byl jeden z tajných českých akcionářů schovaných pod hlavičkou Key Investmens. Ten si tak navýšil svůj procentuální podíl ve Slavii, protože tím že jak uvádí znalec - uhradil pojistku - tak proti tomu získal akcie v hodnotě stanovené znalcem jako ocenění pojistného plnění tj. 618 milionů Kč ( což je několikanásobně víc než kolik skutečně za pojistku zaplatil ). A tak za relativně málo peněz získal hodně akcií, a zmenšil procentuální podíl ostatních akcionářů a tedy i ENICu. Který proti tomu bojuje u soudu, a také tím že chce hned zaplatit svůj dluh 100 milionů, na který byl původně splátkový kalendář.

                            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                              DrFe1     před 14 lety 19.08.2010 11:59 |  
                              0 0

                              Ach jo, to je bordel. Kéž bysme měli jednoho slušného neanonymního vlastníka a ne tuhle tajnou partu, kde jeden podráží druhýho.

                              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                                Khadgar     před 14 lety 19.08.2010 13:03 |  
                                0 0

                                Tak tam šlo asi hlavně o to, aby ENIC ztratil blokační podíl...

                          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                            fiki     před 14 lety 19.08.2010 12:18 |  
                            0 0

                            Ještě na doplnění. V zápisu z valné hromady SK Slavia - Praha fotbal, a.s. ze dne 18.5. 2009 jsou uvedeny protesty ENICu. Cituji: " Zástupce ENIC vznesl námitku proti vlatnictví akcií, hlasovacím právům pro společnost Key Investments, neboť společnost ENIC dle jeho tvrzení nikdy hromadnou akcii rubopisem na společnost Key Investments nepřevedla. Společnost ENIC již dříve pořádala představenstvo SK Slavia o vyjádření, jak společnost Key Investments předložila hromadnou akcii aby mohla být zapsána do seznamu vedeném společností. Zástupce ENIC dále vyjádřil námitku proti vlastnictví 618 ks akcií ve vlastnictví společnosti Key Investments v souvislosti se zvýšením základního kapitálu v roce 2008 ( tj. z pojistných smluv). " Jenom pro doplnění, protesty z mého pohledu ukazují na dva hlavní problémy tajných akcionářů. První pravděpodobně získal svůj podíl podivným způsobem, když majitele akcií tvrdí že mu žádné nepřevedl. A druhý má problém s nepeněžitým vkladem. A to že ENIC , který dříve "odpustil" Slavii dluh 400 milionů který vyměnil - kapitalizoval - za akcie ( aby se jeho podíl následně opět zmenšil), a nyní patrně o část akcií podivně přišel, chce hned svůj dluh ihned zpět, je celkem logické. To je to nejhorší, vypadá to že za současné finanční problémy mohou ( když pominu nulové příjmy z pohárů) hlavně špatné vztahy mezi hlavními akcionáři. Jednoho známe(ENIC), druhého tušíme (Rosen), třetí chce zůstat raději neznámý.

                            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                              hiker42     před 14 lety 19.08.2010 13:22 |  
                              0 0

                              a je zřejmé, co je příčinou a co je důsledkem špatných vztahů mezi akcionáři...

                            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                              vavicek     před 14 lety 19.08.2010 16:02 |  
                              0 0

                              Jeden muj znamý mi kdysi(předtím než se začalo spekulovat o majiteli) tvrdil, že ENIC převedl část akcii na firmu spřizněnou s Rosenem, aby ztratil majoritu a Slavia mohla hrát evropské pohary společně s Tottenhamem. Rosen potom dle něho uměle zvýšil zakladní jmění, aby vyšachoval ENIC ze hry. Tehdy jsem tomu moc něvěřil, ale vypadá to, že mluvil pravdu. Aspon to co jsi napsal to potvrzuje.

                              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                                Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 16:29 |  
                                0 0

                                no jisté je to že po téhlé zkušenosti se sem žádný všrohodný člověk či firma ze západu investovat nerozhodne, díky našemu hrůza fotbalu to je stejně jasné ale tohle už je jen pro otrlé, co si o tom myslí asi v Enicu , zase se tváříme jako africkej stát kde se okrádá úplně normální a ještě se divíme že to někomu vadí, je mi smutno z naší slavie , aby sme taky brzo nedopadly jako klokan , zatim tomu všechno nasvědčuje.

  16. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    tt     před 14 lety 19.08.2010 12:38 |  
    0 0

    Ondra Zlámal Sokratovy zaručené informace dementoval jako nesmysl. OZ je možná všelijaký, ale není to lhář :)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      DrFe1     před 14 lety 19.08.2010 12:56 |  
      0 0

      Kde to Zlámal řekl (napsal) ?

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      tantalos     před 14 lety 19.08.2010 13:16 |  
      0 0

      Pokud mám informace, Sokratovy informace jsou přesné, určitě v té části, která se týká vlastnických poměrů ve Slavii. Jak je na tom prodej Ragueda, nevím, ale o jeho prodeji se vážně uvažovalo už v červnu.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        tt     před 14 lety 19.08.2010 13:45 |  
        0 0

        Rozhodně prodáme kohokoliv za koho přijde alespoň trochu odpovídající nabídka. A takovej potenciál má v našem kádru jenom Ragued, MČ a možná Čelůstka. Ale moc si neumím představit, že by za Ragueda dal někdo 50 mega. Přecejenom v pohárový Evropě se loni moc nepředved.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          tantalos     před 14 lety 19.08.2010 15:33 |  
          0 0

          Představa, že by někdo dal za Ragueda 50 M, je skutečně nereálná. O defenzivní hráče jeho věku není moc velký zájem, spíš nabídka převyšuje poptávku.
          Proto byla podle mého názora chyba prodávat Hoška, který si přece jen jakéstakés jméno v Egyptě udělal, ale evidentně ve Slavii není prostor pro ctižádostivé mladé kluky, kteří chtějí hrát a ukazovat se.
          Nedivím se jich, že chtějí odejít a že mnozí z nich vidí mnohem větší perpektivu v Sudetech. Někteří jsou ale zklamaní, když dostanou slušnou nabídku, jako třeba dostal Dočkal, Karl je nepustí s tím, že dřív se musí prodat Frejlach. Anebo Vukovič zjistí, že se na jeho místo kupují noví kluci a i když si třeba párkrát kopnul a ukázal se slušně, najednou dostávají přednost hráči dražší.
          Jinak se obávám, že hodnota Čelůstky dost výrazně klesá, a bohužel MČ má za sebou tolik zranění, že každý kupec bude váhat.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Khadgar     před 14 lety 19.08.2010 15:42 |  
            0 0

            Takže vlastně odejdou pryč protože je to u nás špatný a pak zjistí, že jinde je to skoro to samý. Nebo jsi tím chtěl říct něco jiného? :)
            Hoškova odchodu nelituju, asi jako většina. Vzhledem k nárokům na místo stopera u nás dostal šancí dost a nikdy zrovna nepřesvědčil. Já vím, že je mladej apod., ale ty šance prostě byly.

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              PetCC     před 14 lety 19.08.2010 16:21 |  
              0 0

              Já bych k Hoškovi doplnil, že kdyby u něj byl při každém dalším ligovém zápase nějaký postup kupředu, tak bychom se ho nezbavili. Bohužel bylo vidět, že jeho postup kupředu byl jen velmi pozvolný a ve chvíli, kdy máme dlouhodobý problém se stopery, není moc šancí, aby se u nás uplatnil.

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 16:39 |  
              0 0

              Dobrý den přeji Vám všem.
              Pro pana tt - pokud si přečtete pozorně můj článek o několik vláken výše, napsal jsem, že získáním některých informací se domnívám, že jeden záložník ještě odejde a dále jsem uvedl, že je to má úvaha. Zaručené info nikde nikdy nenapíšu, protože zaručené informace nedostanu od nikoho. Ale věřte mi, že ke lži bych se nikdy nesnížil jen proto, abych byl na těchto stránkách zajímavým. To by bylo hodně krátkozraké a hlavně, někteří i na těchto stránkách už mne znají i osobně a nevím, jak bych se Vám všem podíval byť virtuálně do očí. Jen jednou jsem ujel s Bořkem Dočkalem a jeho opcí a mrzí mě to dodnes, že jsem se nechal tak ukecat. A Tantalos mi hned správně umyl hlavu. Vzpomeňte si na oficiální stránky, kde o Grajciarovi ani slůvko a ze dne na den byl pryč, a taky jsme byli ubezpečováni že nikdo ze základu nepůjde pryč. A jak Grajciar chyběl proti Liberci, ani jedna pořádná střela krom Kisela. A OZ bude mluvit jen dle offiko not. Já nemusím.
              Vedení vědělo užod minulého úterý, že bojkot nebude, že přijde spousta lidí a budou fandit. A jak se na to připravil náš tým......... hrůza a děs. Včetně všech profesionálů okolo.
              Ale to jen na svou obhajobu.
              Na Teplice jsme měli nebo máme opět 7 dní volna. Já nevím, jestli tolik volna bez zápasu je dobře. A hráč potřebuje mít zápasový rytmus a herní praxi. Tohle moc dobré není a je to špatná cesta. Jak by řekl jeden velký fotbalista s hvězdou v srdci, to je na fotbalovou policii.
              Tak zatím Sokrates55

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                tt     před 14 lety 19.08.2010 18:52 |  
                0 0

                V tomhle se samozřejmě nepřu. Jeden záložník opravdu nejspíš odejde :)

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 19:20 |  
                  0 0

                  Dobrý den pan tt,
                  však já tou odpovědí nemyslel, že jsme spolu ve při.
                  Sám víte, že jsem o žádné sumě ve svém příspěvku ani nemluvil. Jen to prostě k odchodu jednoho záložníka směřuje. Jestli se to stane, to se dozvíme. Zatím nemáme pomalu ani na zaplacení přáteláku s odpovídajícím soupeřem. Nebo se dnes nějaký přátelák hrál, abych nebyl za blbce? Ne nehrál. Abych nebyl zlý, odpoledne se na tréninkovém hřišti proháněli malí kluci, kteří mají problém s diabetes. Vím, co to je, protože má manželka touto nemocí trpí také. Adam Hloušek i Ondra Čelůstka s klukama pracovali dobře.
                  Co se týká finanční situace Slávie, své jsem si řekl a stojím si zatím a to zdaleka nevím všechno. A vysvětlil jsem to doufám dostatečně a ty informace jsou relevantní a dosažitelné. Já nebudu zkoumat, kolik Slávia dluží svým hráčům, jaké jsou pohledávky za klubem po lhůtě splatnosti, co bude dál se splacením pohledávek např. ENICU atd..., ano je to předmětem nějakých obch. jednání a dohod, které jsou hájeny jako obch. tajemství. Tak to beru a už se k tomu asi nemá cenu dál vyjadřovat a patlat se v tom. Já nejsem ten, který nechce říci něco o současné majetkové struktuře, která vlastní Slávii, jsem ten, kdo by se to také rád dozvěděl, ale to jsme tu asi všichni. Jen respektuji to, že je to obch. tajemstvím a tak netlačím na "pilu".
                  Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              tt     před 14 lety 19.08.2010 18:57 |  
              0 0

              Souhlas, Hoška taky nelituju. Lituju spíš třeba Gulajeva, viděl sem ho v několika zápasech a narozdíl třeba od Zákostelskýho nebo Hory umí vyhrát hlavičku a to tak, že docela spolehlivě...škoda.

  17. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Jiri1     před 14 lety 19.08.2010 16:22 |  
    0 0

    Zdravim, vzdycky se daji s hodnotou klubu delat cary , ale pak prijde spor a ven lezou uplne jina data. Dluh Slavie vuci Enicu rozhodne neni 100 mil., ale je vyrazne vyssii bez soudu, majetkova struktura klubu je jeste clenitejsi nez se zda a vyjmenovani majitele nejsou nutne jedini, to, ze na prodej v Edenu temer kazdy je jasne a pokud to proste bude fungovat tak, ze treba tretina vydelku nejmenovaneho hrace muze skoncit v rukou jeho neoficialniho manazera , zamestnance klubu , je to jeste horsi. Dockal neni jedinym talentem, nejde skutecne ani o Hoska , ale proc vlastne platime uz nekolik let Gulajeva a treba i Honku , kdyz u nas odehrali par zapasu v becku a velky Karel je do acka nepustil. Horsi je to s pripadnym konnkurzem ci odluzenim, v Edenu by v podstate nebylo co prodavat a hrozil by zank profesionalniho fotbalu ve Slavii. Jiz v iplynulem tydnu jsem upozornoval na to , ze kdyz hrace nezaplati klub , zaplati je nekdo jini ci si jinak vydelaji na vyplatu, to obecne plati vsude. Je to jako kdyz zamestnancum Slavie pridate na platu 8 procent, ale stanovite pokutu za kazdou blbost, takze prachy jsou pro ne nedosazitelne. Pan Zlamal je kapiltola sama pro sebe , vsichni hlavne musi vedet , ze haji hlavne zajmy klubu. Hodne bude zalezet hlavne na hracich, jestli budou ochotni hrat treba jen za zakladni platy , ktere mejsou male , ale v lize patri spise jen k prumeru a jestli nas zenami obletovany a opakovane rodinou zavrzeny trener dokaze vse ukocirovat.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      Khadgar     před 14 lety 19.08.2010 16:43 |  
      0 0

      A čí zájmy by OZ měl asi hájit? Je to zaměstnanec klubu a tím to končí.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Jiri1     před 14 lety 19.08.2010 17:12 |  
        0 0

        Pan Zlamal by hlavne nemel vykladat lidem nesmysly treba ohledne stadionu ci dementovat pravdive informace o dluzich Slavie , podivej se treba na silenou uroven oficialek, podivej se treba na info o A tymu to bymela byt parketa p. Zlamala .

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          Khadgar     před 14 lety 19.08.2010 17:34 |  
          0 0

          Pan Zlámal lidem vykládá to, co mu přikazuje jeho práce. Tiskovej mluvčí vlády ČR ti taky nevystoupí před kamerama a neřekne že pan ministr John momentálně absolutně neví která bije. Prober se.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 17:58 |  
            0 0

            Asi tak jsem to Khadgare myslel.
            Proto jsem to taky tak napsal.
            A ještě bych podotknul, že když se tedy řekna A, mělo by se říci i B.
            Podle OZ a to mi např. Viking doufám potvrdí, by byly nesmyslem i zprávy z valných hromad uvedené u obch. listin Slavia Fotbal a.s. vzaté z OR, ze kterých jsme zřejmě i bez domluvy oba s Vikingem také čerpali, když jsme tu popsali alespoń trochu (doufám) srozumitelně ten guláš. Rozumím tomu, že se nepříjemné věci nikdy nehodí do krámu.
            Dobrá, už se k tomu nebudu vyjadřovat a počkám si sám, jak se dál situace bude vyvíjet. Abych nebyl špatně pochopen, já sám si přeju strašně moc, abychom byli solidním klubem a hráli dobrý a moderní fotbal a to i na mezinárodní úrovni. Nikdy jsem nikoho neosočoval a možná až naivně jsem obhajoval i to, co se pak nakonec ukázalo jako dost blbý.
            Já jsem se prostě na posledním fotbale docela dost nakrknul a vidím, že cesta, kterou jsem začali nabírat dobrá není. Prostě není a vede k průměrnosti. Každý kult, pokud není včas oponován, vede k totalitě a průšvihu. A nemusím nikoho přesvědčovat, aby mě věřil. To je přeci svaté právo každého z Vás mít svůj vlastní názor. Tím chci říci, že Ti, kdož se mnou nesouhlasí a řeknou mi to slušně včetně svého nesouhlasného názoru, tak těch si budu vážit a jejich názor budu ctít.
            Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              hiker42     před 14 lety 19.08.2010 20:57 |  
              0 0

              Sokrate, vážím si Vás velmi mj. pro Vaši noblesu a rozvážnost. myslím si, že cesta, kterou jsme začali nabírat dobrá není už od toho zvýšení-nezvýšení základního kapitálu v lednu 2008, a to je bohužel 2,5 roku. možná jste to tak myslel taky,nevím. mě sere (že to tak musím napsat), že to pověstné světlo na konci tunelu momentálně nevidím.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          bongor     před 14 lety 19.08.2010 18:34 |  
          0 0

          Jistě by se nám měly dávat relevantní informace.Určitě není povinností jakékoli a.s. zveřejnit svou perzonální strukturu a finanční stav.Ale na druhou stranu není povinností slávistů třeba chodit do Edenu.Zní to dost tvrdě,ale je to tak,vždycky něco za něco.
          Pokud by mělo dojít na nejhorší Slavia by stejně nekončila,jen by si
          její jméno koupil nebo vzal jiný subjekt.Je to hodně dobrá a drahá značka.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 19:53 |  
            0 0

            Já vím Bongore, že mi rozumíš a víš, proč jsem to napsal.
            A to co jsi řekl na závěr, to je přesně to, co si myslím také.
            Značka Slavia není jen nějaké lízátko na lízání. To je sakra dobrá značka.
            Sokrates55

            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

              bongor     před 14 lety 19.08.2010 20:52 |  
              0 0

              Ahoj Sokrate,ne nadarmo jsou jedny z největších a nejdražších soudních sporů právě spory o názvy a značky.Jsou to miliardové záležitosti a to v dolarech.U nás vidíme dlouhodobý spor o značku Bohemians,to je ale pouhý odvar ceny našeho názvu.V nesrovnatelně dražším provedení je to třeba soudní spor o Budweisser.Značka,to je právě to,co prodává zboží.A tak nám nezbývá,než doufat,že naši značku,značku kvality,tradice a slušnosti koupí někdo,kdo nalije do naší Slavie základní věc-kapitál a v tom případě se věci hnou správným směrem.Do té doby nám nezbývá než somrovat,prodávat
              pod cenou a hlavně doufat.

              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 21:13 |  
                0 0

                já bych i somroval , i bych se díval jak bojujem o pátej flek , jen kdyby to všechno dávalo nějaký smysl , kdybych si mohl říct, nedá se nic dělat ted musíme prostě hrát na co máme ale budujem si tým kterej to za dva roky může někam dotáhnout , my ale ted somrujem a hrajem hůř a hůř

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 21:14 |  
                  0 0

                  kdyby ty kluci ten zápas odjezdili tak jako nějaký dorostenci ( to znamená za SLAVII ) tak můžou dostat i pět golu ale když někdo vidí liberec tak prostě jen kroutí hlavou.

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 21:30 |  
                    0 0

                    Dobrý večer pan Vhoo,
                    a teď si vezměte tu šílenost, že mi odehrajeme jeden zápas v pátek (Brno) za devět dní druhý zápas (Liberec) a za dalších sedm dní třetí zápas (Teplice). Nejsme schopný sehrát ani přátelák s Dolní Horní. Herní praxe a herní machanismy a návyky, souhry dvojic a jednotlivých "lajn", to všechno jde do "kopru". Vždyť to s tím Libercem bylo úplně vidět, jak ta herní praxe chybí. Jaká je tam nejistota a nesehranost. A bohužel u mnoha hráčů chyběla i ta chuť a vůle bojovat. To se prostě neodpouští. Vždyť oni věděli, že nás tam bude dost a byli jsme slyšet, posledních ddeset minut zápasu už to byla křeč podtržená Keričovým golem.
                    Sokrates55

                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                  YsoEz     před 14 lety 19.08.2010 21:33 |  
                  0 0

                  presne tak to citim taky, nevime kdo nas vlastni, nevime komu patri stadion (respektive Eside), nevime kolik dluzime, hrace prodavame pod cenou, nevime jestli hraci vubec dostavaji vyplatu, vime proste hovno, jak uz tu nekdo psal... vsude kolem jen mlha, zadna koncepce a snaha se zlepsovat, Slavia se zhorsuje za posledni roky

                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                    Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 21:53 |  
                    0 0

                    je to proste smutne období , opravdu me to mrzí , opravdu nevíme nic, nevíme ani jaký vlastne chceme bejt , jestli trener ponese nejaky nasledky kdyz nesplni ocekavani o kterych pro jistotu nevime jake jsou , jen se placlo neco o poharech, vime jen to ze za rok to bude jeste hrosi protoze hraci jako L.Jarolim, J.Cerny, Kisel, Vaniak, Vlcek budou o dalsi rok starsi a ktomu jeste nekdo odejde, ani se vlastne hracum nemuzem divit ze zapas odchodi jestli je pravda ze nedostavaj nejaky svoje penize, to by se vam taky panove dvakrat dřít v praci nechtělo , tedy aspon mě ne, navíc kdybych videl ze muj nadrizeny stejne nema zadnou odpovednost.

                    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                      Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 22:13 |  
                      0 0

                      Chtělo by se mi říci něco v tom duchu, že brod je ještě daleko a tak nastahujme kalhoty.......... Jen mám dneska pocit, že by to bylo až moc ode mne křečovité a hloupé. Martyni by mi asi řekl, že se snažím být optimistou za každou cenu a Eluin by mi to nevěřil už vůbec. Já počkám na Tepláky a pak uvidíme, co se z toho vyvrbí :-)). Škoda, že ne Vrba.
                      Dneska jsem pročetl po dlouhé době SPART a po vyjádření Chovance jsem se musel už zasmát. Takže ona jim chybělo nakonec dokonce 7 hráčů základu proti Žilině. Ne chybělo jich dokonce 11. Protože rozhodčí jim nepískal to, co by chtěli a co mají v kaprlize pod palcem. A to si počkejte na sobotu, až bude hrát "rudej" s Plzní. To teprve bude piškulinda. Ono to vůbec bude docela mazec, v sobotu "rudej", v pondělí Tepláky a pak v úterý Žilina.
                      Edgar Alan Poe by takový horory nevymyslel.
                      Sokrates55

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 19.08.2010 22:26 |  
                        0 0

                        kalhoty nestahujem ale nevím co by se muselo stát aby jsem skončili první , dostali se nejakym zazrakem do LM a pak by nas to mozna trochu zachranilo , takle udme asi pres pohar doufat ze se dostanem do UEFA a aspon se trochu zahojime, vic moc chtit nikdo stejne nemuze.

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        DrFe1     před 14 lety 19.08.2010 23:51 |  
                        0 0

                        Jen upřesním, že ta Žilina bude až ve středu a doufám, že to bude horror pro rudé. Po hříchu mi teď namísto Slávie dělá největší fotbalovou radost, když vidím jak MŠK přehrává naše největší "kamarády".

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 06:32 |  
                          0 0

                          Děkuji moc za opravu. Asi jsem si to úterý uložil nějak s tím prvním zápasem. Tak to vidíte DrF1, i s Vámi se na něčem shodnu :-)).
                          Sokrates55

                          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                            DrFe1     před 14 lety 20.08.2010 10:05 |  
                            0 0

                            Nemáte vůbec za co. Jinak si myslím, že bysme se shodli i na více věcech. Podle toho co jste napsal po zápase s Libercem soudím, že vy už teď asi taky vidíte, že se pravděpodobnost toho, že by tým pod Jarolímem kvalitně fungoval snižuje na minimum. Pokud nedojde k nějákým zásadnějším změnám, minimálně v přístupu trenéra (já si myslím, že v úplné výměně). Já jsem to pouze říkal dřív zatímco vy jste ve svých hodnoceních dával loajálně trenérovi mnohem delší čas na nápravu.

                            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                              Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 11:11 |  
                              0 0

                              To bude asi tím mým věkem :-)).
                              Zrovna minulý týden jsem se byl ostříhat a když jsem viděl ty šediny.........

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          Ferguss     před 14 lety 20.08.2010 08:44 |  
                          0 0

                          Bookmakeři v sobotu docela výrazně věří Spartě, na výhru Plzně je kurs přes 4. Osobně to vidím jako solidní sázkovou příležitost, protože kádr Sparty se mi jeví jako docela rozložený. Podle mého směřují do psychického stavu, ve kterém jsme byli my po vyřazení Tiraspolem. A je na Slavii aby toho dokázala využít. Ještě jednu věc bych dodal, ať je Jarolím jaký je, tak se jen výjimečně uchyluje k tomu co provádí Chovanec po každém zápase, tedy ke kritice hráčů přes média.

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          bongor     před 14 lety 20.08.2010 09:16 |  
                          0 0

                          Přemýšlím,jestli se do Žiliny nepodívám,abych viděl ty tři góly bolševika.To bysme si neměli nechat ujít.

                      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                        bongor     před 14 lety 20.08.2010 09:14 |  
                        0 0

                        Ten Spart jsem taky čet,nejlepší byl sloupek o tom,napsal to myslím Hartmann,že největší problém byl,že rozhodčí neodpískal hromadu nafilmovaných pádů,co se pískají jenom v Gambrinus lize.Ještě zapomněl napsat,že se sice pískají v G.lize,ale jenom sraltě.
                        A právě v tom vidím základ neúspěchu bolševika.Jsou zvyklí,že upadnou,nejraději tak 30-40 metrů od branky,kopou dvacet trestňáků za zápas ,ve vápně čaká hrdinný Bonny,ten podrží míč,potom sklepne ostatním nekopům a když pánbů dá,tak dají jeden gól a vyhrajou.Když pánbů nedá,mají bod.Jenže ten pitomej anglán to ne a ne pochopit,co má vlastně dělat.

                        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                          Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 09:36 |  
                          0 0

                          Dobré ráno Bongore,
                          jako přes kopírák. Nemám co dodat. To bylo vidět na zápase bolševika v Příbrami. Chovanec vždycly zvedl ruku a rozhodčí už pískal. A když vylučoval Kladrubského, tak se Brabcovi pomalu omlouval jako ve smyslu: " Hele to už musím, je to v televizi, bylo by to blbý". A proti Žilině to píská chlap alespoň trochu narovinu, a hned je problém. Brabce třeba sice ten míč trefil, ale bylo vidět jak pošilhává po rozhodčím, který jasně dával najevo aby vstal a hrál.
                          No nic. K tomu zápasu Sparty s Plzní, to bude normální piškus a na výhru Plzně bych nevsadil ani zlámanou grešli. A "knírkatej" (myšleno Pavlín Jirků), ten už to jistí. Po takový vatě potřebuje Sparta výsledek jako s Ostravou. Ostrava se posra.. sama, ale Plzeň je jiný kafe a Vrba není žádný vometadlo. Tak asi tak nějak.
                          Jinak mám z těch Teplic docela obavy, protože a to už jsem psal výše, jsme nesehráli žádný přípravný zápas, abychom našli svůj nějaký styl. Záblesk něčeho slušného byl druhý poločas v Brně, ale na ten jsme s Libercem rozhodně nenavázali díky devítidenní pause. Ale třeba tomu vůbec nerozumím a píšu jen samé nesmysly. Sokrates55

                          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                            Viking     před 14 lety 20.08.2010 09:54 |  
                            0 0

                            Já od Plzně vůbec nic nečekám. Dluží Spartě desítky mega, ta se potřebuje chytnout..

                            • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                              DrFe1     před 14 lety 20.08.2010 10:07 |  
                              0 0

                              Myslíte, že je ten náš fotbal až tak prohnilej ? ! Já nevím, do zákulisí nevidím, poměry neznám. Ale že by Plzeň úmyslně Spartě něco nechávala, to už je docela silná káva.

                              • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                                Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 11:16 |  
                                0 0

                                Kávu mám rád.
                                Vite DrF1, to jsou ty naše možné i nemožné úvahy, kdy sami podléháme tomu, že si přejeme, aby to bylo úplně jinak, než to nakonec je. Konfucius napsal, že abychom se dobrali pravdy, musíme začít lží. Je to děsný, ale logicky naprosto přesný.
                                A uvidíme, jaký bude výsledek. Třeba to bude tak, že budu za blbce, ale pokud by Plzeň nakonec vyhrála, tak budu za blbce docela rád :-)).
                                Sokrates55

                                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                                  DrFe1     před 14 lety 20.08.2010 11:31 |  
                                  0 0

                                  Ono to není o tom, být nebo nebýt za blbce. Ono když je "důvodné podezření", tak není nic špatného o tom napsat i když se to potom třeba nevyplní. Myslím, že si někdy moc berete, když nevyjde něco co napíšete. To by musel být člověk jasnozřivý a předvídat i budoucí vývoj, aby se vždycky všechny neoficiální zprávy vyplnily.
                                  Kromě toho jsem si teď vzpomněl na zápas Sparta-Plzeň z před několika let, kdy Plzeň na Spartě v poslední kole zázračně vyhrála a vyhnula se díky tomu sestupu. To byla skutečně nechutná fraška, takže už se nedivím jakékoliv spekulaci o tomto zápase .......

                                • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                                  bongor     před 14 lety 20.08.2010 11:38 |  
                                  0 0

                                  já to samý Sokrate,rád budu za blbce,ale co bych neudělal pro naěe rumunské spoluobčany.Skutečně to má logiku,Plzeň dluží bolšánovi a někde se to splatit musí,i když nám se to hnusí.Skutečně doktore to je
                                  i podle mě s naším fotbalem tak špatné.Vždyť tam jde o tolik peněz a když dva týpkové zabili dvaaosmdesátiletého dědu kvůli pár korunám,tak jiný týpkové by se měli žinýrovat kvůli pár desítkám milionů?nemusí se zrovna hned zabíjet,i když kampak asi zmizel pan Kříž? PS.Toho dědu zabili sto metrů od mého pracoviště.

                                  • Re: Statistické okénko - 5. kolo

                                    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 12:34 |  
                                    0 0

                                    Je to hrozný bongore, víš, já pořád tak naivně věřím ve většinovou čistotu (byť trochu ušmudlanou) našeho fotbalu, leč tato má představa dostává poslední dobou povážlivé trhliny. Až mě to ani někdy netěší se na hru dívat.
                                    Osobně bych si tipnul na zápas SPA - PLZ remízu...
                                    Ale jinak favorizuji sportovně Plzeň, otázkou je, zda roli nebudou mít i jiné faktory. Fakt nevím co si o tom myslet.

  18. Re: Statistické okénko - 5. kolo

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 12:30 |  
    0 0

    Přátelé v sešívaném, jak to tady tak pročítám, tak se mi zdá, že s naší Slavii to vypadá velmi špatně, hlavně po finanční stránce. Do této záležitosti bohužel nevidím, tak mi nezbývá než podle různých indicií s tím asi souhlasit. Problémy máme, to je zjevné.
    Jediné co nám teď může pomoci jsou dobré sportovní výkony, jež by nám případně mohly vykopat nějaké evropské poháry, takže to chce zatnout zuby, nerozčilovat se tím, co nemáme možnost ovlivnit a vydržet. Vždyť i o tom je fandovství ve sportu. Přát úspěch když vše je ideální dokáže každý a já se přiznám, že mě by ani nebavilo fandit klubu, který by neměl žádné starosti. Je to jako v životě, jednou jsi dole a....
    Takže, jak říkával Jan Masaryk (mimochodem, také prý chodíval na zápasy Slavie), "hlavu vzhůru a jde se!".
    Hezký den.

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      DrFe1     před 14 lety 20.08.2010 13:01 |  
      0 0

      Díky za pozitivní příspěvek. Akorát jsme se mohli nahoře ohřát ještě o chvilku dýl :-( Ale už se budu snažit nefňukat :-)

    • Re: Statistické okénko - 5. kolo

      bongor     před 14 lety 20.08.2010 13:03 |  
      0 0

      Ano,co já vím,tak Honza Masaryk byl slávista.Být slávistou není ale žádná zásluha,většinou tuhle náklonnost dědíme,i když jsou i vyjímky.
      Ale je to závazek,fandíme klubu,který má férovost v krvi.Bohužel i tohle se poslední dobou nějak ztrácí.Naše diskuse na tomto webu
      jsou kolikrát dost vyhrocené,ale pořád musí být pro nás prvořadé,že
      máme jeden důležitý zájem společný,totiž naši Slavii.Když tedy třeba někdo z nás napíše něco,co jinému zrovna nesedí,neznamená to,že ho budu mít za nepřítele nebo za blbce,ale za kamaráda slávistu,který to myslí určitě taky dobře,jen má třeba jiné informace.Může se ukázat,že pravdu měl on.
      Příteli Eluine,myslím,že to s námi momentálně nevypadá moc skvěle,to vidíme všichni.Problém je,že až na krátkou přestávku je tomu tak už přes půl století.Ale pořád je v Čechách nejmíň milion slávistů,a když by bylo nejhůř,složíme se na naši Slávku,třeba jako se kdysi složil národ na Národní divadlo.
      Aha to už jsem trošku přehnal.

      • Re: Statistické okénko - 5. kolo

        Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 13:36 |  
        0 0

        Moc se mi líbí hlavně Eluinova myšlenka, že přát klubu, který by neměl problémy, by snad ani nebylo ono. Myslím si, že my slávisté jsme dost otřískaní. Když pomyslím, jakým způsobem získávala Sparta tituly v 90. letech (aspoň co 100% vím), tak bych úspěchy pro Slávii za tu samou cenu nechtěl. A souhlasím i s Bongorem. Někdo se snaží pomoci Slavii kritikou, jiný nekritickou přízní v každé situaci, ale všem nám jde o úspěch Slavie při dodržení těch ideálů, za jakých v roce 1892 vznikala. Sparťani se hned v zárodku historie klubů fotbal kopaný cvičících ukázali anonymním nahlášením našich studujících a podobné praktiky jim holt zůstávají dodnes.

        • Re: Statistické okénko - 5. kolo

          martyni (přítel SN)     před 14 lety 20.08.2010 22:31 |  
          0 0

          Souhlas. Tedy ono by to nebylo spatny, kdyby slavie mela tech problemu trochu min..:-). Resp. kdyby nemela tyto nestandardni problemy.. bohuzel je videt, ze nas sen o nove silne slavii se odklada, resp. momentalne stoji na dost vratkych nohou.. treba zahadni majitele meli dobre umysly, ovsem nekoupili klub standardni cestou, ale ovladli je zrejme nefer zpusobem a ted za to slavie plati. Blby je, ze z toho sotva muze byt cesty ven, protoze i po zaplaceni dluhu enicu asi neni jasne, zda enic uz nebude mit dalsi pozadavky.. neni ani jasne, zda zahadni majitele jsou skutecne majitele a zda o tom muzou presvedcit treba pripadny zajemce o koupi slavie. Obavam se, ze to co udelali majitele, muze slavii pekne srazit vaz.. takze muj postoj stale stejny, zachovat prizen slavii, ale to neznamena obhajovat za kazdou cenu vsechny, kdo ve slavii pracuji nebo ji vlastni.. ma prizen bude patrit tomu, kdo slavii pomuze, ne tomu, kdo ji poskodi.

          • Re: Statistické okénko - 5. kolo

            bongor     před 14 lety 21.08.2010 08:01 |  
            0 0

            Ještě něco ke kaprlize.Včerejší rozbor na teletextu TV PRIMA mi znovu potvrdil,že "gambrinus liga" se poprávu může dál nazývat kaprligou.
            Tam si nějaký redaktor dovolil tu drzost napsat,že regulernost této soutěže je daleko za hranicemi regulérnosti.Uvádí ,že sralta má svoje "dvorní rozhodčí" a nikdo jiný je nepíská.Jedná se o čtyři "věrné",kteří
            snaživě plní všechna zadání a příkazy věrchušky.Mezi nimi vyniká soudruh Hrubeš,který dnes píská Plzeň a proslavil se zejména "chybami" v utkání stejných soupeřů v loňském ročníku,přesto to soudruhům z komise rozhodčích nebrání v tom,aby ho znovu nasadili
            i letos.V tom zápase mimo jiné taky neuznal regulerní branku Střihavky a letná potom vyhrála 1-0.Píská každé čtvrté utkání sparty na Ltné/4 z 15/.Stejně tak pan Franěk,co se proslavil neodpískáním penalty proti komu jinému než rudým vloni v Edenu.Dostal 5 stopek,ale účelu bylo dosaženo.Bez jeho bodů by byl mistrem JablonecTakže jak je vidět,není to žádná naše schizofrenie,ale holý fakt.Kaprliga dál úspěšně funguje,systém dvorních rozhodčích je životaschopný,tak v tom klidně pokračujte,ať je víc takových ostud jako Žilina a Kodaň.