Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Fortuna liga

Opava - Slavia 1:2

Slavia jela do Opavy silně oslabena, přesto bylo povinností na půdě beznadějně poslední Opavy zvítězit. To se podařilo...

sestava: R. černý - L. Došek, T. Šilhavý, D. Šuškavčevič, G. Sankovič - T. Kuchař, F. Stibůrek, R. Skácel (46. Š. Vachoušek), T. Hrdlička - T. Došek (61. J. Kozák), P. Švancara (71. D. Kalivoda)

góly: T. Došek, Šuškavčevič

Utkání jsem bohužel neviděl, takže se budeme všichni muset spolehnout na jiné zdroje...

Info ze Sportovních novin: Sestup fotbalistů Slezského FC Opava z první ligy nabyl defintivní platnosti. O zbytek teoretické naděje na záchranu v nejvyšší soutěži je dnes připravila pražská Slavia, která i s torzem základní sestavy na hřišti nejslabšího týmu ligy vyhrála 2:1.

Soupeř sice z obvyklé sestavy nechal před důležitým pohárovým duelem s Ostravou odpočívat Kuku, Vachouška i Pitáka a kvůli disciplinárním trestům chyběli Dostálek s Petroušem, ale i silně kombinovaný celek vzal Opavě utopickou šanci na udržení už po necelé půlhodině.

Pražané v poli sice nijak neexcelovali, ale odevzdaný protivník položil vlastními chybami sám hlavu na popravčí špalek. Hosty poslalo v 11. minutě do vedení nedorozumění opavského Šlachty s gólmanem Baránkem, kterého při malé domů předstihl Tomáš Došek. Po rychlé kličce stačilo útočníkovi červenobílých z úhlu trefit prázdnou branku.

I druhou příležitost proměnila Slavia v gól - ve 23. minutě umístil nekrytý Šuškavčevič do sítě Kuchářův roh. černou dvacetiminutovku Opavy mohl završit po odvážném slalomu Skácel, ale jeho střela našla jen náruč připraveného Baránka.

Opava se osmělila až v závěru poločasu. Signál dvojice Baránek - Šlachta odkryl ideální palebnou pozici pro Hampela, jenž však míč špatně trefil. V nastaveném čase už opavské tribuny po Suchánkově teči téměř jásaly, ale domácí útočník usměrnil Baránkův centr špičkou kopačky milimetry vedle pravé tyče.

Zdálo se, že druhá půle bude zcela v režii Pražanů. Slavia domácím do 60. minuty prakticky nepůjčila míč, její hráči snadno kombinovali a narážečkami lehce procházeli do nebezpečné blízkosti Baránkovy branky. Přesně po hodině hry ale Rozsypal z 25 metrů zakroutil míč z přímého kopu do levého horního rohu hostující branky a hosté znejistěli.

Opava vycítila šanci na bod a nutila se více do útoku, ale gólman černý přes její zoufalý nápor přežil závěr zápasu bez obtížného zákroku. V 89. minutě byl Slezský FC blízko bodu. Na rohový kop se do pokutového území Slavie vydal i gólman Baránek, ale roli hrdiny po skrumáži odmítl mladý Hlaváč, který odražený míč při svém prvoligovém debutu napálil vedle.

Miroslav Beránek: "Na kvalitě utkání se podepsala skutečnost, že oba týmy do něj nastoupily citelně oslabeny. My jsme se lacino dostali do vedení, které jsme vzápětí pojistili druhým gólem a do závěru první půle zápas kontrolovali. Potom už však naše hra nebyla dobrá. Ze hry jsme stáhli některé ne zcela zdravé hráče a domácí v závěru zápas zdramatizovali. Za pozitivní zjištění snad mohu považovat to, že jsme dokázali ubránit standardní situace."

Komentáře (0)

Funkce na sledování článků je dostupná pouze pro přihlášené uživatele.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)