B-Tým

Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

V posledním domácím podzimním zápase porazila juniorka Znojmo 4:0.

Slavia - Znojmo 4:0 (1:0)

Branky: 12. Zámečník, 55. Piták, 76. Diop, 81. Mysliveček

Sestava Slavie: Hrubeš - Möglich (46. Kuchta), Souček, Fialka, Bejbl - Salašovič (46. Mysliveček), Hrubý - Zámečník (86. Pelikán), Piták, Peterka (78. Brož) - Diop

Lavička: Soukup

Celý dnešní zápas se odehrál pod taktovkou Slavie, tým Znojma přijel s výrazně mladší sestavou a nejzkušenějším hráčem tak byl dvaatřicetiletý gólman Illizi - kdyby se vyhlašoval nejlepší hráče zápasu, byl by i přes čtyři inkasované branky horkým kandidátem na zisk této ceny, protože v prvním poločase likvidoval jednu slávistickou šanci za druhou.

Na začátku utkání se slávisté několikrát dostali do vápna soupeře po pasech za obranu, ale první gól vstřelil až ve 12. minutě Zámečník - po přihrávce Pitáka prostřelil Illiziho. Hned o minutu později mohl zvýšit Peterka, jeho střela z dvaceti metrů ale mířila do tyče a při dorážce nebyl úspěšný ani Zámečník. Hrálo se v podstatě jen na jedné polovině, Slavia měla jednu šanci za druhou, ale s úspěšným zakončením to bylo horší. Illizi vyrazil ránu Fialky i pokus Peterky ve 30. minutě. Ve 41. minutě po standardce hlavičkoval Souček, ale Illizi byl opět připravený.

Ve druhém poločase se výrazně změnilo rozestavení, po vystřídání Möglicha se hra stáhla na tři obránce, na pravé straně zálohy operoval Zámečník. Obraz hry se však nezměnil, i když se hosté přeci jen občas dostali k míči a za půlící čáru. Slavii se po mnoha promarněných šancích z první půle podařilo zvýšit v 55. minutě, Kuchtova přihrávka našla v malém vápně Pitáka a ten nedal Illizimu šanci. Další šance vznikla o pět minut později, po rohu ale Hrubého hlavičku měl opět Illizi. Skóre se měnilo v 76. minutě, Diop byl ve správnou chvíli na správném místě a do brány usměrnil vyražený míč po Pitákově střele. Poslední branka padla v 80. minutě, Hrubý od brankové čáry našel v malém vápně Myslivečka.

"Za první půli se hráčům nedá nic vytknout kromě zakončení. Proti jakémukoliv soupeři by se v takovém množství mělo velké procento šancí proměňovat. První poločas tak skončil jen 1:0, po přestávce už to bylo efektivnější a přidali jsme branky," řekl k utkání trenér Pavel Řehák. Náš kouč si pochvaloval hru posil z A týmu. "Kluci z A-týmu si řekli, že by si chtěli jít zahrát, jsem rád, je to ukázka správného charakteru. Že chtějí mít zápasové vytížení, takže jsme byli o něco silnější. Hráči juniorky viděli na posilách z áčka tu kvalitu a mají motivaci se dále zlepšovat v tréninku a pak to přenášet do zápasu. Pro kluky je to škola a já to mám rád, když je mezi nimi někdo zkušený a mají se to od koho přiučit. Protože když budou hrát jen spolu, tak se to nemají od koho naučit," pochvaloval si kouč přístup hráčů A-týmu.

Nedávno médii probleskla zpráva, podle které by mělo dojít ke zrušení juniorské ligy v současné podobě. "Něco se ke mně dostalo, ale abych řekl pravdu, nijak to neřeším, jak to bude nebo nebude, je to na vedení klubu a na vedení FAČRu, jak to celé dopadne," okomentoval situaci Řehák.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

    klimi     před 9 lety 24.11.2014 16:23 |  
    0 0

    Kdo dnes přišel, tak si po včerejšku alespoň malinko zlepšil chuť. Jednoznačná záležitost z naší strany první půlku jsme měli vyhrát tak 5:0, druhá půlka byla také pouze na jednu bránu. Dneska nebudu chválit ani kritizovat někoho z pole, naopak velkou pochvalu zaslouží trenér Řehák, který se nebál proti naprosto zoufalému soupeři nastoupit do druhé půlky v rozestavení 3-4-3 (nebo podobný systém). Na hřišti tak chyběl klasický DZ, na místě středových hráčů hráli Hrubý s Myslivečkem.

    Stojí ale za zmínku, že juniorka Znojma byla tvořena především hráči ročníků 95, 96 a také dva hráči byli ročník 97. Proto se asi nelze divit, že byl rozdíl v kvalitě tak velký.

    • Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

      Tomski     před 9 lety 24.11.2014 16:40 |  
      0 0

      jak hrál Piták ?

  2. Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

    Borris     před 9 lety 24.11.2014 16:44 |  
    0 0

    Pochvala našim mládežníkům, třeba se ještě povede obhájit loňské prvenství. Ale samozřejmě mnohem radši bych byl kdyby se v zimě či v létě objevilo několik kandidátů, kteří by si nahlas řekli o místo v prvním týmu.

    Jinak trochu mimo mísu. Je super jak se v Sokolově daří Danovi Šmejkalovi. Mají naději na postup. Kdo ví, třeba nám v Danovi roste budoucí trenér naší Slávky. Tím samozřejmě neříkám že by měl pan Beránek končit, spíš to myslím v budoucnu.

    • Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

      Pepino44     před 9 lety 24.11.2014 19:51 |  
      0 0

      Tak trochu k tomu druhému odstavci jsem dost pravidelným návštěvníkem naší juniorky a přestože nemám nic proti Řehákovi,ale na Dana vzpomínám jenom v dobrém. Sedávám pravidelně nad slávistickou střídačkou a vzpomínám na to,jak na střídačce hlasitě rozebíral každou situaci a vysvětloval hráčům na střídačce,jak se ta která situace měla řešit. To byl velmi dobrý přístup a myslím si,že to těm mladým klukům dost pomáhalo. Taky věřím,že se do Slávie ještě vrátí.

      • Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

        ortevor     před 9 lety 24.11.2014 21:07 |  
        0 0

        @ Pepino - s tim co pises, nelze nez do puntiku souhlasit...ze Smejkala by jednou mohl bejt dobrej trener treba jako je ted Lubos Kozel..taky se mi u juniorky hrozne libil, a i ten jeho pristup k hracum a vysvetlovani tech situaci a trpelivost...snad se jednou vrati :)

        • Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

          edenian     před 9 lety 25.11.2014 08:22 |  
          0 0

          A co bychom ted dali za takovyho zaloznika. / prosim bez reakci na night life /. Kdyz nastoupil jako trener tak jsem si to pochvaloval, ale hned tady vyjeli machri s predstavami jak bude ucit kluky parit.

          • Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

            Ravik     před 9 lety 25.11.2014 10:44 |  
            0 0

            já myslím, že by se moc se svým stylem nyní nechytal. Přijde mi, že on je takový typický příklad, že drahý přestup z Plzně nebyl nejlepší investice. Nezářil v lize ani v pohárech, nedostal se dlouhodobě do reprezentace a neodešel draho do zahraničí. Upřímně kdo se takto Slavii, ale povedl že...

            • Re: Juniorka: Slavia - Znojmo 4:0

              jarodo57     před 9 lety 25.11.2014 14:59 |  
              0 0

              Je otázka taky kdo by se s těch dnešních hráčů co mají obrovské potíže se zpracováním ,přesnou přihrávkou a vůbec fotbalovým myšlením ,v bývalé Slávii uplatnil. Ti hráči co o nich říkáš ,že by se dnes nechytali a bylo jim třeba 35 let ,tak jsem přesvědčený,že by ty dnešní umělce přehráli bez větších problémů a hlavně tou svojí fotbalovostí .