B-Tým

Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

Juniorka Slavie podruhé v řadě nastoupila s mnoha posilami z áčka. Tentokrát to stačilo na těsnou výhru nad Českými Budějovicemi 2:1, o které rozhodl v posledních minutách zápasu Fotr.

Slavia - Č. Budějovice 2:1 (1:1)
Branky:
33. Barák, 83. Fotr - 4. Kadula

Slavia: Lisa - Mikula, Broukal, Král, Pelyak - Vavrouš (46. Holík), Piták - Vukadinovič, Barák (77. Kocourek), Zoubek - Fotr (85. Gilian)

Lavička: Möglich, Danko

Ač měla Slavia starší a zkušenější hráče v sestavě, vývoj prvního poločasu tomu nenapovídal. Už ve 4. minutě ze středového kruhu nakopnul balón směrem ke slávistické bráně Kadula a přehodil Lisu, který byl samozřejmě několik metrů před bránou - 0:1. Držení míče bylo poměrně vyrovnané, ale zatímco Slavia měla jen pár standardek, ze kterých nic nevytěžila, Budějovice byly co do počtu šancí nebezpečnější. V 10. minutě Lisa neudržel míč po standardní situaci, ale naštěstí se nikdo z hostů nedostal k dorážce. O pět minut později tělem odrazil Kadulovu razantní střelu mířící mezi tři tyče Král. Ve 23. minutě krásně poslal balón na vzdálenější tyč Vaněk, ale Vít na něj jen těsně nedosáhnul. Další loženku spálil o tři minuty později Řezáč, když jeho střela z velkého vápna mířila nad bránu. Ve 33. minutě po přímém kopu Zoubka před bránou hlavičkoval Barák k tyči a srovnal tak na 1:1. V závěru první půle se slávisté přestěhovali před bránu Českých Budějovic a rozehrávali několik rohů za sebou. Na jejich počátku byl Vukadinovičův průnik po pravé straně, seběhnul si k brankové čáře a našel před bránou Baráka, hosté ale jeho pokus odvrátili na první ze série rohů. 

Do druhého poločasu už na hřiště nevyběhnul Vavrouš, kterého střídal Holík. Mikula se tak posunul na stopera místo Krále a ten na post defenzivního záložníka. Slavii přestávka velmi prospěla, hráči předvedli přesnější kombinaci, soupeře přehrávali a vytvořili si i mnohem více šancí. Ve 48. minutě Zoubek nahrál do středu Královi, jeho střelu sice Coufal neudržel, ale Fotr u něj byl pozdě na dorážku. V 57. minutě z úhlu mířil Vukadinovič jen do boční sítě. Pěknou přihrávku vyslal v 67. minutě Piták před sebe na Fotra, ten jí ale trestuhodně nevyužil. Perfektně rozehrál standardní situaci Barák, brankář Coufal však vyrazil u tyče na roh. Okolo 75. minuty se začali do hry opět dostávat hosté, částečně to bylo způsobené i zraněním kotníku Baráka, kdy Slavia hrála pár minut v deseti. V 83. minutě Kocourek poslal dopředu kolmici na Fotra a ten lobem podél vyběhnuvšího Coufala strhnul vedení na stranu Slavie - 2:1. Dvě minuty před koncem hrací doby ještě Lisa chytil polocentr polostřelu Křiváčka a to bylo z dnešního utkání vše.

"Zápas jsme nezačali dobře, v 5. minutě po střele z dobrých třiceti metrů jsme dostali gól, což nás na začátku zbrzdilo, kluci byli nervózní, chyběla kombinace, nepodrželi jsme míč. Chytli jsme se standardkou, kterou zahrával Zoubek a Tonda Barák prodlužoval na zadní tyč. Bohužel ani v druhém poločase jsme neměli klid na kopačkách, rozhodující gól jsme dali pět minut před koncem, kdy Ondra Kocourek vysunul do uličky Oskara Fotra a ten svou druhou nebo třetí šanci konečně proměnil," zhodnotil zápas asistent trenéra Matěj Laža. V 77. minutě musel kvůli zranění kotníku střídat Barák. "Při snaze vypíchnout si míč špatně došlápnul, nemyslím si, že by to bylo nějaké vážné zranění."

Stejně jako v minulém utkání proti Bohemce, i dnes přišlo hrát několik posil z A týmu. Zajímalo mě, jak je to se signály při standardních situacích. "Hráči z áčka jsou dost zkušení na to, abychom jim před zápasem řekli, v jakém rozestavení bráníme. A co se týká ofenzívy, máme signály, které nejsou tak složité, abychom jim je nedokázali jednoduše vysvětlit. Standardky rozehrával jak Karel Piták, tak Tonda Barák, a věděli, do jakého prostoru je mají hrát." Právě Karel Piták byl minule i dnes nejstarším mužem na hřišti, ale Laža odmítá, že je zbytečné, aby za juniorku hrál. "Zkušenost Karla je hodně vidět. Kluci vedle něho rostou, vidí, jak se pracuje ve středu hřiště, přihrávky, takže je to určitě plus. Nemyslím si, že by to byla ztráta pro Karla nebo pro naše hráče."

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

    hamlo1 (přítel SN)     před 8 lety 17.04.2016 19:37 |  
    0 0

    Śtohanzl ani na lávce?

  2. Ščasný

    Mike     před 8 lety 17.04.2016 21:00 |  
    0 0

    Tak kolega belsir se včera rozplýval, jaký je Ščasný geniální trenér, a že pozvednul hru Sparty o 300%. Výsledkem je ligová bilance v posledních 3 utkáních se soupeři Slovácko, Příbram a Bohemka- 1-1-1- 4 body a skóre 4-5. A ztrátou 11 bodů na Plzeň s jedním utkáním k dobru.
    Tímto končím s naším úhlavním rivalem a budu se věnovat jenom slávistickým věcem.

    • Re: Ščasný

      malan (přítel SN)     před 8 lety 17.04.2016 21:12 |  
      0 0

      Smrt spartě na věčné časy a nikdy jinak!

    • Re: Ščasný

      Dresco     před 8 lety 17.04.2016 21:25 |  
      0 0

      Ale byl to jinak dost kvalitni zapas, hlavne teda diky Bohemce. Neceka nas tam nic lehkyho.

    • Re: Ščasný

      belmis (přítel SN)     před 8 lety 17.04.2016 21:29 |  
      0 0

      Neříkal jsem geniální, ale výborný. Na tom trvám.

      Napsal jsem přesně toho:
      "Ščasný udělal za rok práce ve spartě tak o 300 % víc pokroku než u nás Uhrin. Dnes je fotbalovější i Bohemka...."

      To, že nevyhrají na Bohemce, se může stát. Budeš se divit Miku, ale prohrát nebo remizovat se dá ve fotbale i po dobrém výkonu. Schválně, co budeme hrát na Bohemce my.

      A co jsi mi na to odpověděl??

      "fotbalovější Bohemka za námi zaostává o 17 bodů, a bude se do posledního kola strachovat o záchranu. Užasná dedukce. Ještě by si mohl zmínit jarní Ostravu."

      Když máš problém vypozorovat zlepšení nebo zhoršení týmů a řešíš +- jeden, dva, tři bodíky a s tím si vystačíš...je to jen tvůj problém.

      Pusť si ještě jednou jejich zápas s Villarealem a pochopíš i ty. Nebo si jen počkej do jejich vzájemného zápasu s Plzní.

      • Re: Ščasný

        Mike     před 8 lety 17.04.2016 21:46 |  
        0 0

        Ahoj, jak jsem psal včera, kdyby Ščasný zvednul hru Sparty o 300%, tak musí suverénně vést ligu, a ne zaostávat za Plzní o 11 bodů.
        Mimochodem- na začátku ligy měli oproti Plzni o 5 bodů více.Takže za posledních 20 kol promrhali proti Plzni 16 bodů.
        Spartu jsem viděl téměř v každém zápasu. Na Letné suverénní, venku leckdy trapná. Pokud se podíváš na tabulku venkovních zápasů, tak tam máme se Spartou naprosto totožnou bilanci- oni mají o 3 góly lepší skóre. Z 12 zápasů vyhráli venku 5x- venku podali řadu špatných až děsných výkonů- namátkou derby, Plzeň proti 10, v Jihlavě, na Slovácku, v Ostravě, v Liberci.
        To už není o 1,2, nebo 3 bodech. Body poztráceli zcela zaslouženě.
        Kádr mají asi 3x kvalitnější a širší než my. Jediný hráč od nás, který by hrál v základu, by byl Deli. U nás skoro každý by byl za hvězdu.
        To musíš uznat taky.
        Takže žádné zvednutí oproti Uhrinovi o 300%, pánové si můžou co se týká ligy podat ruce.

        • Re: Ščasný

          Fallen (přítel SN)     před 8 lety 17.04.2016 21:54 |  
          0 0

          "o 300 % víc pokroku než u nás Uhrin" tzn, ne že by Sparta hrála o 300% líp, ale pokud uhrin pozvedl hru Slavie o 1%, tak Ščasný pozvedl hru Sralty o 3%. Je nutné porozumnět psanému slovu...

          • Re: Ščasný

            Lovver     před 8 lety 17.04.2016 22:16 |  
            0 0

            ... když chceš slovíčkařit, tak o 300% víc pokroku, než je 1% pokroku, je 301% pokroku.

            • Re: Ščasný

              Lovver     před 8 lety 17.04.2016 22:19 |  
              0 0

              Pardon, už jsem se našel... 300% z celku 1%
              Moje chyba.

              • Re: Ščasný

                Robinator     před 8 lety 17.04.2016 22:32 |  
                0 0

                Mike - musíš taky zohlednit náročný hraci program,ktery měla Sparta.na to tady bohužel hráči nejsou zvyklí. Než se dostaneme na jejich úroveň,bude toar let trvat

                • Re: Ščasný

                  Gino     před 8 lety 18.04.2016 07:17 |  
                  0 0

                  Ale houby. Narocnejsi program aspon drzi hrace v tempu. Vzdyt hraci tezsich lig hraji az 80 zapasu v sezone, tak tu prestante ty lemry omlouvat.

                  • Re: Ščasný

                    podol (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 07:28 |  
                    0 0

                    souhlas, vraťme se na SN k Slavii, témat máme také dost.

    • Re: Ščasný

      koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 13:10 |  
      0 0

      Podívej se, kolik a jaké zápasy letos odehrála sparta a kolik Plzeň. Buďme soudní!

  3. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

    Heretic (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 08:53 |  
    0 0

    Ten Držmíšek za 0 peněz postavil docela pěkný tým, že?

    • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

      Euforak (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 09:06 |  
      0 0

      Jasný, 5 bodů od sestupu :) Nicméně alespoň bojujou a chvílemi i povedená akce..

      • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

        Heretic (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 12:16 |  
        0 0

        Kvalitní názor!

  4. Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

    honzah (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 10:08 |  
    0 0

    Bakošovi končí v Liberci smlouva a dosud neprodloužil. Jako okamžitou letní náhradu za Škodu bych ho určitě bral.

    • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 10:45 |  
      0 0

      Tady se pořád předpokládá, že Škoda v létě odejde. Může mi někdo říct, kdo a proč by ho měl po dosavadním průběhu jara, kdy byl buďto těžce mimo nebo zraněný, kupovat? Dtto Zmrhal.

      Podle mě zimní neprodej obou jmenovaných byl gigantickou chybou, ale po bitvě je každý generál.

      • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

        malan (přítel SN)     před 8 lety 18.04.2016 12:03 |  
        0 0

        Tak u Jardy bochánka 100% souhlas. Milan bude ještě platný, pokud tedy nevezme kramle směr PRC.

        • Re: Juniorka: Slavia - Č. Budějovice 2:1

          gurman99     před 8 lety 18.04.2016 22:14 |  
          0 0

          tak jsem si podle nadpisu naivně myslel.že tady rozebíráte juniorku.
          tak pardon