Ženský fotbal

Po výhře nad Slováckem je titul blízko!

Slávistky zvládly zápas se Slováckem a po výhře 2:0 jsou blízko obhajobě mistrovského titulu. Branky vstřelily Kožárová a Necidová. Za týden všichni na Xaverov, v sobotu od 11:30 se hraje derby se Spartou a v případě bodového zisku budeme mít jistotu.

Slávistky do zápasu nastoupily s jasným cílem - získat tři body a přiblížit se titulu. V sestavě chyběla Bartovičová, ale již se vrátila Kožárová po karetním trestu. Slovácko bylo povzbuzené remízou z posledního zápasu se Spartou, takže chtěly i dnes zaskočit favorita. A úvod patřil domácím, nejdříve po zpětné přihrávce z hranice vápna střílela Janíková jen do náruče Votíkové. V další nadějné pozici se křižnou střelou prezentovala Marada, ale pokus skončil mimo branku.

Pak udeřila Slavia, po výkopu Bednaříkové odvracela zpět Cahynová přímo na rozběhnutou Divišovou, která zatáhla míč až k brankové čáře, kde přihrála osamocené Kožárové, pro níž nebyl problém skórovat. Slavia převzala otěže zápasu, vytvořila si místy velký tlak, po ztrátu míče ihned napadala, takže se hrálo převážně na polovině Slovácka. Z úhlu zkoušela brankářku překvapit Chlastáková. Ve 27. minutě jsme vedli již o dvě branky, po rohu se odražený míč dostal k Chlastákové za vápnem, její střelu brankářka vyrazila, dorážka Pěničkové ještě skončila na tyči, ale Necidová pohotově doklepla. Domácí zahrozili až po našich chybách, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Po dalším centru Chlastákové zakončovala těsně vedle Divišová, rozhodčí následně odpískala roh, ale naše hráčka se přiznala. Do dobré šance se ještě dostala Pěničková, ale její hlavičkový pokus zblokovala domácí obránkyně.

Druhý poločas jsme začali aktivně a střely se předvědly Chlastáková a Kožárová. A následně po centru Divišové hlavičkovala Svitková, ale brankářka vyrazila na roh. Z něho míč skončil na tyčce. V dalším průběhu jsme si vyložené šance nevytvořili, většinou jsme akce nedotáhli nebo střela mířila přímo na brankářku. Slovácko postupně vystrkovalo růžky, bojovalo, ale ohrozit branku se nedařilo. V 72. minutě jsme mohli rozhodnout, Matějková po zemi přihrála na Kožárovou, která z první uvolnila Divišovou, její chytrý lob však skončil těsně nad břevnem. Největší šanci zápasu mělo Slovácko v 80. minutě, když se ve vápně ocitla volná Marada, ale zakončila mimo branku. V 83. minutě po standardní situaci byl před slávistickou brankou velký závar, míč nakonec skončil v zázemí, ale domácí reklamovali hraní rukou, Budošovou však trefili do hrudi. Roh jsme ubránili. Slávistky jsou po výhře blízko titulu, dvě kola před koncem mají pětibodový náskok na druhou Spartu. Rozhodnout se může za týden v derby, v sobotu 14.5. od 11:30 se hraje na Xaverově. Všichni jste zváni!

Slovácko - Slavia 0:2 (0:2)
Slovácko: Bednaříková - Smetková (46. Sedlačíková), Sedláčková, Strnadelová, Lysáková - Marada, Chlumová, Janíková (77. Kubicová) - Lyun Skogerboe, Fabová (65. Strožová), Janků
Slavia: Votíková - Tomášková, Necidová, Budošová, Malinová (84. Juračková) - Divišová, Cahynová, Pěničková (69. Matějková), Svitková (73. Benýrová), Chlastáková (90. Skálová) - Kožárová
Branky: 8. Kožárová, 27. Necidová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po výhře nad Slováckem je titul blízko!

    ElvisPresley     před 8 lety 09.05.2016 09:30 |  
    0 0

    Holky super děláte nám již několik let obrovskou radost držím palce a titul je náš!