Ženský fotbal

Pavla Benýrová míří do Německa

Velká slávistka a srdcařka Pavla Benýrová odchází ze Slavie a míří do Německa. Pro zábavu zde bude hrát třetí ligu za Norimberk. Ve Slavii působila od roku 2004.

Pavla Benýrová přišla do Slavie ve svých čtrnácti let a od začátku byla v A týmu. Postupně se propracovávala do základní sestavy, vyčnívala svou bojovností, kdy nevypustila jediný souboj. Je to navíc velká srdcařka a sešívané barvy si zamilovala. Během svého působení klub na chvíli opustila, když šla studovat do Ameriky, ale vrátila se v době největších klubových úspěchů.

Odchod ze Slavie však není kvůli fotbalu. "Do Norimberku jsem se přestěhovala před dvěma měsíci za přítelem, který zde pracuje. Do Prahy jsem pak v dubnu a květnu dojížděla pouze na víkendy na páteční tréninky a na zápasy. Po dokončení vysoké školy jsem se rozhodla uchopit životní příležitost a zkusit život v Německu. Bohužel fotbal musel jít stranou a ve Slavii už nebudu od příští sezóny figurovat. Jelikož by mi fotbal hodně chyběl, rozhodla jsem se pokračovat v 1.FC Nürnberg. Věřím, že působení v novém týmu mi pomůže se zde lépe začlenit a procvičit němčinu," prozradila sympatická šestadvacetileté obránkyně.

Kdo sleduje ženskou Slavii pozorně, ví o tom, že se stala kráskou sportu měsíčníku Hattrick v únoru 2009. Pro připomenutí se můžete podívat na dřívější článek včetně fotografie.

Na závěrečné klubové rozlučce dostala od holek dres se svým jménem a památeční fotografie. Slzy nechyběly.

"Na Slavii budu vzpomínat jenom v tom nejlepším. Po devíti dlouhých letech, kdy jsme s holkami slýchávaly popěvek "věčně druhý", jsou úspěchy z posledních tří letech jako z říše snů. Jsem ráda, že jsem mohla být u toho. Působení ve Slavii však nikdy nebylo pouze o umístění v tabulce. Za těch 12 let jsem získala jak mnoho přátel na celý život, tak nespočet skvělých zážitků. Ve Slavii jsem se toho i hodně naučila. Nejen fotbalové dovednosti, ale i mnoho věcí užitečných do života. Určitě bych všem hráčkám, ať malým nebo velkým, sešívaný dres doporučila. Ve Slavii vždy byla dobrá parta a panovala rodinná atmosféra. Nejraději však asi vzpomínám na zahraniční "výlety" do Itálie, Slovenska, Francie, Polska či Španělska, kde jsme zažily mnoho legrace, a které nás vždy stmelily v jeden tým," uzavřela Pavla.

Držíme hodně palců v dalším životě a děkujeme za práci ve Slavii!

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Pavla Benýrová míří do Německa

    Eluin (přítel SN)     před 8 lety 08.06.2016 20:36 |  
    0 0

    Tak hodně štěstí v Norimberku.

    • Re: Pavla Benýrová míří do Německa

      Pepino44     před 8 lety 08.06.2016 22:23 |  
      0 0

      Také se připojuji k přání, ať Ti to klapne jak ve sportovním, tak osobním životě. Hodně štěstí a poděkování za to, co jsi pro naší Slávii udělala.

  2. Re: Pavla Benýrová míří do Německa

    jiri     před 8 lety 08.06.2016 22:25 |  
    0 0

    taky přeji hodně štěstí, třeba se k nám ještě vrátí!!!

  3. Re: Pavla Benýrová míří do Německa

    Nosorozec     před 8 lety 09.06.2016 02:17 |  
    0 0

    Hodně štěstí v Norimberku, Pavlo! :)

  4. Re: Pavla Benýrová míří do Německa

    travel (přítel SN)     před 8 lety 09.06.2016 07:29 |  
    0 0

    Velké poděkování za vše, co jsi pro Slavii udělala a ať ti vše v Norimberku vyjde dle tvých přání a představ.

  5. Re: Pavla Benýrová míří do Německa

    Astrocytoma (přítel SN)     před 8 lety 09.06.2016 14:22 |  
    0 0

    Hodne stesti!

    Jinak kde jste vsichni? JE nejake ticho pred bouri?