Ženský fotbal

Slávistické ženy vítají nové posily

Ženy Slavie získaly do svých řad několik posil, které vám nyní představujeme včetně jejich ohlasů. Zároveň přidáváme krátké vyjádření vedení ženského družstva jako reakci na útočné články v minulých dnech.

Slavia do svého středu získala sedm hráček z české ligy, šest ze Sparty (dvě z nich byly na hostování v jiných klubech), jedna z Bohemians. Další hráčka Sparty jde do dorostenek. V posledních dnech jste si mohli přečíst vyjádření Sparty, nyní bez emocí vyjádření vedení ženského družstva Slavie.

Vyjádření vedení ženského družstva:
"Chtěli bychom reagovat na uveřejněné články v novinách, týkající se přestupu hráček ze Sparty do Slavie. Z naší strany se nejedná o krádež, jak je to prezentováno, ale využili jsme změny přestupního řádu. Rozhodli jsme se oslovit hráčky, o které jsme měli dlouhodobě zájem a s jejich souhlasem se přestupy uskutečnily. Abychom uvedli na pravou míru výroky některých médii, je potřeba říci, ze za hráčky uhradíme jak odstupné podle tabulek, tak tréninkovou kompenzaci všem klubům, které se podílely na výchově hráček. Přestupy mezi pražskými S nejsou ničím neobvyklým, jak jsme mohli zaznamenat v minulých letech. Po našem účinkování v loňskem ročníku Ligy mistryň je o naše hráčky zájem v zahraničních klubech, a proto musíme byt připraveni i na případné odchody. Podrobnější informace jak k přesunům, tak na novou sezónu se budete moc dočíst v rozhovoru s manažerkou týmu Jaroslavou Rinnerovou."

Rozhovor je plánován v následujících dnech, ještě před zahájením přípravy, která začne 13.7., kde se sejde kompletní tým včetně nového trenéra. A nyní se pojďme podívat na jednotlivé hráčky, které do Slavie přichází.

Aneta Dědinová (9.3.1994)
S fotbalem začala mezi kluky v Dolních Hbitech, v patnácti přešla mezi holky do Příbrami a odtud poté do dorostenek Slavie. Díky tomu se dostala do reprezentace, kde v A týmu odehrála 13 zápasů. Poslední dva a půl roku hrála za Spartu, na jaře však hostovala na Bohemians, kde odehrála osm zápasů. "Vracím se po třech letech do známého prostředí. Po změně trenéra to bude impulz pro nás všechny a doufám, že navážeme na dosavadní úspěchy na klubové i mezinárodní úrovni."

Denisa Veselá (8.1.1998)
Perspektivní osmnáctiletá útočnice začala s fotbalem v Kostomlatech nad Labem, následoval přestup do Sparty, kde působila sedm let, převážně v mládeži. Dostala se do reprezentace U17, kde ve 28 zápasech vstřelila 12 branek. Poslední sezonu začala v dorostenkách, ale od jara působila v A týmu, kdy se dvakrát objevila v základu a čtyřikrát jako střídající a dvakrát skórovala. "Mám trochu smíšené pocity, jelikož jsem udělala ve svém fotbalovém životě velkou změnu. Ale na spolupráci s týmem a novým trenérem se těším. Vím, že mě čeká spousta dřiny, ale působit v týmu, který dosáhl velkých výsledků, je velmi lákavé."

Tereza Szewieczková (4.5.1998)
Osmnáctiletá útočnice začala s fotbalem již ve svých šesti v Havířově. Pak se dostala do Prostějova a od svých 13 let hraje také za Sparta. Jelikož však dojížděla, hrála zároveň za kluky do svých patnácti. Jelikož se jednalo o velmi talentovanou hráčku, dostala se rychle do A týmu. Na podzim hrála v základu, v zimě se však zranila a na jaře naskočila jen na dvacet minut do zápasu dorostenek. Nyní se tedy vrací po zranění. V reprezentaci zatím hrála za U19 a U17, celkem vstřelila 12 branek v 25 zápasech. "Je to pro mě nová výzva, většinu holek znám, tak mě snad mezi sebe vezmou. Na novou sezonu se těším. Přejít do klubu rivala není jednoduchá volba, ale ve fotbale se to děje, proto to byla pro mě motivace pracovat dál a zlepšovat se. Přijde nový trenér a každá máme možnost se poprat o místo sama za sebe. Věřím, že pokud budeme pracovat jako tým, můžeme dokázat velké věci."

Eva Bartoňová (17.10.1993)
Dvaadvacetiletá záložnice začala s fotbalem ve Studenci, odkud se dostala k holkám v Hradci Králové. Zde také okusila první ligu. V 16 letech přestoupila do Sparty. Stala se důležitou hráčkou sestavy, letos prakticky všechny zápasy odehrála v základní sestavě a vstřelila celkem deset branek. V reprezentaci se také dostala do základu a již stihla přes svůj mladý věk odehrát 31 zápasů, ve kterých vstřelila dvě branky. Tu poslední v červnu do sítě Severního Irska. "Slavia je pro mě novou výzvou a impulsem. Těším se na své nové spoluhráčky a věřím, že my nově příchozí pomůžeme vytvořit ještě silnější tým, který i přes očekávanou konkurenci potáhne za jeden provaz a bude předvádět dobrý fotbal. Pro nového trenéra to nebude snadné, doteď dělal jen mužský fotbal a ženský se v mnoha směrech liší. Přesto věřím, že společně s celým realizačním týmem najdeme správnou cestu a dokážeme využít potenciál týmu, který je dle mého názoru opravdu velký."

Tereza Krejčiříková (21.6.1996)
Velká slávistka, která konečně míří k červenobílým. Mnozí jí znají z každoročního turnaje odboček Slavie, kde ukazuje své fotbalové umění. S fotbalem začala v osmi letech ve Start Luby, po roce se přesměrovala do Plzně. Po třech letech dostala nabídku ze Sparty, kterou využila. Slavia v té době mládež bohužel teprve rozjížděla, jinak mi zamířila do červenobílých barev. Letos na podzim hrála většinou v základní sestavě a dokonce vstřelila branku Slavii. Pak se zranila a nyní jí čeká restart. Je stálou hráčkou reprezentace, za U19 a U17 odehrála 31 zápasů. V seniorské reprezentaci se představila 8x a vstřelila dvě branky. "Přestupy mezi pražskými "S" nejsou jednoduché, ale věřím že zapadnu, holky znám z reprezentace, takže by neměl být problém. Jsem plna očekávání - nové působiště, nový trenér. Nebude to lehké, ale těším se. Hlavně se chci po zranění dostat do pohody a být platná pro tým."

Lucie Hloupá (27.2.1996)
S fotbalem začala dvacetiletá fotbalistka v Jablonci již v šesti letech. Ve svých třinácti se přesunula do Sparty, kde následoval její vzestup. Zářila v reprezentaci U17 a U19, ve kterých odehrála 33 zápasů a vstřelila 14 branek. Poslední dobou se na ní lepilo zranění, proto v této sezoně prakticky nic neodehrála, pouze jedno utkání za Mapabu. "Pocity jsou kladné a pozitivní a jsem ráda, že můžu hrát ve Slavii. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony, abychom hrály pravidelně Ligu mistryň. Jsem spokojená a věřím, že se mnou bude spokojen i nový trenér."

Klára Zelená (11.5.2000)
Šestnáctiletá brankářka přichází do dorostenek. S fotbale začala v deseti letech v Šenově a po dvou letech přešla do mládeže Sparty. Zde se probojovala do reprezentace, zatím si zachytala v sedmi zápasech. Teď se hlavně připravuje na mistrovství Evropy U17 v ČR, kam se bude chtít probojovat. Ve Spartě letos chytala za dorostenky, na podzim většinou z pozice jedničky, na jaře dostávala více prostoru Zuchová. "Když jsem dostala nabídku do Slavie, rozhodla jsem se přestoupit. Je to klub s velkou historií, poslední tři roky dominuje v 1. lize žen a letos uděláme vše pro to, abychom je napodobily v dorostenkách. S některými se znám z reprezentace, takže věřím že pro úspěch uděláme maximum. Do budoucna bych se ráda prosadila v A týmu Slavie."

Tereza Malíková (29.5.1994)
Dvaadvacetiletá brankářka začala s fotbalem na Slovácku, poté se přesunula do Prahy a začala chytat za Bohemians, kde si vybojovala pozici jedničky. Má dobrý postřeh a čtení hry, zaujala ve vzájemných zápasech se Slavií, kdy si poradila s velkým množstvím šancí. "Zájem Slavie mi udělal velkou radost, je to nová výzva a motivace. Je to velká změna a věřím, že jsem udělala správný krok. Na působení ve Slavii, která se může pyšnit výborným kolektivem, se moc těším a doufám, že i pod vedením nového trenéra budeme dosahovat těch nejlepších výsledků jako tomu bylo doposud."

Komentáře (24)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 05.07.2016 08:58 |  
    0 0

    Diky za hezke pocteni. Holkam drzim palce a at se jim u nas dari.

  2. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    Kara (přítel SN)     před 8 lety 05.07.2016 10:53 |  
    0 0

    Ať se daří, na loňské úspěchy nebude jednoduché navázat, ale zase je to velká motivace :)

  3. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    Fallen (přítel SN)     před 8 lety 05.07.2016 12:30 |  
    0 0

    Přibližte mi prosím někdo sparťanský brek, to jsem nějak prošvihl, a myslím, že by mi to dnes docela zvedlo náladu.

  4. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    JS (přítel SN)     před 8 lety 05.07.2016 15:24 |  
    0 0

    Totální masakr. Kdo nečtete Reporter, tohle číslo si stojí za to pořídit/prohlédnout.

    Vinš: No, nemyslel jsem to tak úplně… Já nevím, jak to říct. Nohy? Do nemocnice?
    Bojan: Aby nemohl chodit do práce, musí se mu zlomit ruce a nohy. Minimálně. Záleží na tobě, jak dlouho chceš, aby nemohl…
    Vinš: Půl roku, rok.
    Bojan: Půl roku, rok, aby byl pryč? To můžu zajistit.

    http://reportermagazin.cz/fotbalovy-boss-si-objednal-vrazdu-uooz-to-odlozil/

    • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

      Barra     před 8 lety 06.07.2016 11:03 |  
      0 0

      Prosim??? Tak to je sila a na bliti.

      Bohuzel mam obavu ze tento telefonat nema sam o sobe trestnepravni nasledek, kdyz neni jasne ze tato uvaha bude realizovana ci nikoliv.

      Z tohoto citatu z clanku J. Kmenty neni jasne jestli nasledovalo dalsi jednani Vinse a Bojana a jestli doslo k priprave trestneho cinu kde uz by se jednalo o trestnepravni relevanci, ci nikoliv. Take neni jasne jak "objenani vrazdy pravnika V.B." vypadalo a v jakem stadiu byla.
      Doufam ale ze Pavel Zeman vyuzije svoji pravomoc jak nejvyssi statni zastupce a na zaklade informace J. Kmenty necha vec proverit.

      V kazdem pripade je spojka Vins - Starka - Spevak na jedne strane a kamaradstvi Pelta - Starka jen dalsi kousek, ktery zapada do mozaiky zumpy ceskeho fotbalu.

      Diky za odkaz, i kdyz to neni zrovna vesele cteni.

      • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

        JS (přítel SN)     před 8 lety 06.07.2016 11:48 |  
        0 0

        Vítej v ČR. Jeden by si řekl, že „zlatá devadesátá“ už skončila. :/ Vinš se z nich ještě asi nevyhrabal.

        • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

          Barra     před 8 lety 06.07.2016 12:27 |  
          0 0

          S Ivenkem kamaradem to ma malo spolecneho, tady uz to smeruje k orlickym sudum, k fyzicke likvidaci, minimalne k napadeni a ublizeni na zdrqvi. Clanek Kmenty je recentni, doufam ze Sport a/nebo Efotbal prevezmou odkaz aby se o tom mluvilo a minimalne tyto praktiky a jmena ktere v cirkuluji se dostali na sirsi verejnost.

      • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

        JS (přítel SN)     před 8 lety 06.07.2016 11:49 |  
        0 0

        Jinak si myslím, že Reporter stojí za to mít předplacený, i online. To je asi nejkvalitnější periodikum, které je teď na trhu. Veselovského DVTV magazín jsem ještě neměl v ruce a Respekt je spíš názorový týdeník.

  5. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    navzdyslavia     před 8 lety 05.07.2016 20:55 |  
    0 0

    Mimo tema tohoto clanku. Jak to vypada s prodejem a prestupem Skody do Ciny.

    • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

      JS (přítel SN)     před 8 lety 05.07.2016 21:52 |  
      0 0

      Zeptej se Tvrdíka. Neumíš vydržet, dokud to někdo neoznámí?

  6. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    Dobi     před 8 lety 05.07.2016 23:30 |  
    0 0

    Vrátil jsem se z Klatov, z krásného Setkání slávistů! A Klatovy? To je síla! Terezka Krejčiříková je odmalička ORGANIZOVANOU slávistkou v OP, je ze slávistické rodiny, Nyní byla zraněna, ale jistě by źa Klatovy úspěšně nastoupila jako v minulosti! Takže u ní to nepovažuji za přestup, ale ZA NÁVRAT DOMŮ! Terezko, vítej doma!!! A hodně zdrav a štěstí""

    • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 05.07.2016 23:34 |  
      0 0

      Tak to je o to ještě víc smutnější, že "slávistka" hrála za spartu.

      • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

        Fallen (přítel SN)     před 8 lety 06.07.2016 10:59 |  
        0 0

        Ale to neni její chyba. Slavia pro ni tehdy neměla tým

        • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 06.07.2016 13:36 |  
          0 0

          To je její chyba. Pár let zpátky jsem měl jít možnost chytat futsal za bohemku a jasně jsem řekl ne. Bych se do konce života za sebe styděl, kdybych oblíkal ten hnusnej dres. A to sparta je ještě o level horší, takže asi takhle.

          • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

            sasky     před 8 lety 07.07.2016 06:08 |  
            0 0

            Místní kádrováci nastupují.

  7. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    MDCCCXCII (přítel SN)     před 8 lety 06.07.2016 00:41 |  
    0 0

    Nevíte, jestli bude organizován autobus do Splitu? Asi ne, nikde jsem nic neviděl .../

  8. Re: Slávistické ženy vítají nové posily

    Petr9608     před 8 lety 06.07.2016 21:25 |  
    0 0

    Snad jsou hetero :o)

    Ale vážně - proč je ve fotbale % LGBT žen o tolik vyšší než v populaci?

    • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

      sasky     před 8 lety 07.07.2016 06:10 |  
      0 0

      Ono to platí o vrcholových kolektivních sportech dost obecně. Řekl bych, že důvod je takový, že na vrchol se prostě dostanou ženy s větší produkcí mužských hormonů a s "mužským" myšlením. Ale jak říkám, jenom názor.

      • Re: Slávistické ženy vítají nové posily

        Petr9608     před 8 lety 07.07.2016 18:04 |  
        0 0

        Docela si říkám, že jestli % lesbiček neklesá taky s tim, jak moc je třeba ženský fotbal rozšířen. Tj. že třeba u nás je mezi fotbalistkama více LGBT holek než třeba v USA, kde se bere fotbal asi jako normální dívčí sport.

        Ale je zajímavé, že třeba ženský tenis asi celkem "znormálněl". Jen si stačí porovnat Navrátilovou, Mandlíkovou nebo Novotnou a dnes Kvitovou, Šafářovou nebo Plíškovou.

    • Re: Re: Slávistické ženy vítají nové posily

      Dazbof     před 8 lety 10.07.2016 07:24 |  
      0 0

      Trenuji dívčí fotbal po republice už nějaký pátek a musím říct že se to pomalu a jistě posouvá k tomu že hetero hraček bude vic a vic