Ženský fotbal

Fotbalistky Slavie vstupují do přípravy

Fotbalistky Slavie vstoupily včera večer do letní přípravy, jejímž cílem bude co nejlépe se připravit na podzimní část ligy a Ligy mistryň. Manažerka ženského družstva Jaroslava Rinnerová promluvila o přestupech a cílech.

Slávistky se od středy připravují na novou sezonu. "Budeme se připravovat v areálu Slavie, čekají nás dvoufázové tréninky a o víkendu zápasy," poodhalil trenér Pavel Medynský. V přípravě čekají slávistky zajímavé zápasy a mimo jiné s účastníkem finále Ligy mistryň Wolfsburgem a slavným Bayernem Mnichov. "Tyto těžké zápasy nám pomohou se dobře připravit na start ligy a na Ligu mistryň," doplnil kouč.

S ohledem na hodně změn v kádru je cíl jednoznačný. "Chceme stmelit tým, zařadit nové hráčky do kolektivu, sehrát se a vytvořit zdravé konkurenční prostředí," uzavřel Medynský. 

Na testech do konce měsíce je Američanka Sydney Blomquist (31.8.1993), která naposledy působila v klubu Columbus Eagles.

Jak jsme v minulých dnech také slíbili, přinášíme rozhovor s manžerkou ženského družstva Jaroslavou Rinnerovou.

Slavia získala řadu posil, což vyvolalo ohlasy v médiích, co bys k tomu řekla?
Jak jsme již zmínili v krátkém vyjádření minulý týden, rozhodli jsme se oslovit hráčky, o které jsme měli dlouhodobě zájem a s jejich souhlasem se přestupy uskutečnily. Znovu bych chtěla zdůraznit, že jsme nikoho neukradli, dle nového přestupního řádu jsme využili možnosti tzv. volného pohybu hráčů a za zmíněné přestupy zaplatíme odstupné a výchovné. Samozřejmě jsem četla různá vyjádření Dušana Žovince, která mně přišla místy až úsměvná. Určitě si nemyslím, že by se hráčky rozhodly pro Slavii z důvodu finančních podmínek, pořád se nejedná o profesionální sport.

Dušan Žovinec také zmiňoval porušení určitě nepsané dohody mezi oběma kluby. Co si pod tím máme představit?
Tak tohle konkrétně mě pobavilo nejvíc, jelikož už několik let ze strany Sparty probíhá oslovování hráček k přestupu. Několik našich klíčových hráček tímto způsobem na konec i do Sparty odešlo. Dohoda měla spočívat v tom, že si vzájemně nebudeme oslovovat hráčky, právě tuto dohodu již před lety Sparta porušila a tím defacto dohoda zanikla.

Je složité hráčky z jiných klubů do Slavie přivádět?
I když se to nezdá, složité to je. Přestože na klubové úrovni jsme úspěšní, dlouhodobě se našim hráčkám nedaří prosadit v reprezentačních výběrech. Celé roky to bylo dáno tím, že jak u mládežnických, tak u dospělých kategorií působili především trenéři ze Sparty a bylo proto možná pro Spartu vždy jednodušší hráčky přesvědčit k přestupu. Snažíme se konkurovat kvalitním tréninkovým procesem a zázemím a vytvářením optimálních podmínek pro hráčky.

Budou pokračovat zkušené opory týmu Pěničková, Divišová a Budošová?
Jsem velmi ráda, že můžeme do další sezóny s hráčkami počítat. Jejich zkušenosti jsou pro tým velmi důležité a mladé hráčky se mají od koho učit.

Slavia má nového trenéra, hodně změn v kádru, jaká jsou očekávání?
Přichází profesionální trenér se zkušenostmi z mužského fotbalu, doufáme, že do týmu přinese nový impuls a třeba i jiný pohled na samotný fotbal. Kádr jsme chtěli posílit, abychom byli konkurenceschopni v Evropě a věříme, že se nám podaří navázat na loňský úspěch. Už se všichni těšíme na novou sezónu.

Plán přípravy:
16.7. exhibice v Kostelní Lhotě
23.7. Liberec - Slavia
30.7. 14:00 Wolfsburg - Slavia
6.8. 16:00 Slavia - Bayern Mnichov (Strakonice)
13.8. Slavia - Liberec (1. ligové kolo)

Změny v kádru A týmu
Příchody
Aneta Dědinová (Sparta)
Lucie Hloupá (Sparta)
Tereza Krejčiříková (Sparta)
Eva Bartoňová (Sparta)
Tereza Szewieczková (Sparta)
Denisa Veselá (Sparta)
Tereza Malíková (Bohemians)

Odchody
Pavla Benýrová (Norimberk)
Yingjie Hu (návrat do Číny)
Klára Cahynová (návrat na univerzitu do USA)

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotbalistky Slavie vstupují do přípravy

    Alanor (admin)     před 8 lety 14.07.2016 09:51 |  
    3 2

    Díky za info. Žovinec je ubožák.

    • Re: Fotbalistky Slavie vstupují do přípravy

      dubas     před 8 lety 14.07.2016 11:11 |  
      2 0

      Tak Alanore stačilo napsat, že je to sparťan. Jinak chápu, že už jsem asi rozmazlený, ale bude nějaký přenos z přípravy:-)

  2. Re: Fotbalistky Slavie vstupují do přípravy

    Dobi     před 8 lety 14.07.2016 15:37 |  
    0 0

    Poly i Richi, oba víte, jak mám ke kopané žen vřelý vztah hlavně z minula, kdy jsem třeba s Jardou Šálkem dával dohromady v tehdejší MF zprávičky o lize žen, které jiná média ignorovala. Ale letošní sezóna předčila vše. A jsem rád, že takovou ikonou se stali i kamarádi - slávisté, Vikingové z (České) Lípy!!! Ty pestupy byly naprosto legální a pana Žovince jsem v minulosti také poznal. Je to, je to, je to... Je to sparťan. Dvojnásobnou radost mám z přestupu Terezky Krejčiíkové, která pochází z Klatovska a je po léta i ona členkou OP! Té nějak přeji zdar dvojnásob, protože Klatovy ukázaly i začátkem červencem, jakou jsou krásnou a věrnou baštou všech slávistů!!! Ať se daří i Medynskému a ať Poly je i nadále tou perfektní manažerkou a Richi "andělem strážným"!!!