B-Tým

Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

Sešívaní remizovali v juniorském derby se Spartou. Hattrickem se předvedl Freit.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a první šanci si připsala Sparta. Odražený centr Tašiče se dostal k volnému Špačkovi. Jeho rána nicméně skončila pouze na tyči. Už v osmé minutě se mohli sešívaní radovat z první branky. Freit se dokázal napodruhé před brankou prosadit a otevřel skóre zápasu. O čtyři minuty později odvedl na hranici vápna dobrou práci Bucha. Skrumáže před bránou ale nedokázal Beňo využít a vysoko přestřelil. Další útok červenobílých táhl opět Bucha. Tentokráte našel přesnou křižnou přihrávkou nabíhajícího Freita, který dokázal z úhlu propálit brankáře a svou druhou brankou v zápase zvýšil náskok Slavie. Hosté se zanedlouho osmělili. Pěknou kombinaci okolo vápna ale zakončil Špaček pouze nad. Skóre se opět měnilo ve 23. minutě. Nedůrazu v bránění domácích využil Novotný, jehož střelu zastavila až branková síť. Odpověď na inkasovanou branku hledali slávisté přes pravou stranu. Z následného centru nedokázal aktivní Freit vměstnat svůj pokus mezi tři tyče a pálil vysoko nad. Na opačné straně našel Vácha dlouhým pasem nabíhajícího Matouška. Ten se sice k zakončení nedostal, ale vzniklý rozruch v obraně sešívaných využil z levé strany Pavlík, jehož centr našel ve vápně Drchala, který si už v zakončení poradil – 2:2. Poslední chvíle poločasu patřily hostům. Na hranici vápna se dostal k míči velmi aktivní Matoušek. V samostatném úniku už neměl se zakončením sebemenší problém. Spartě zjevně jednogólové vedení do kabin nestačilo a tlačila se i nadále dopředu. Centr z pravé strany dokázal Ljubanovič pouze vyrazit. Následně zpoza vápna z první nebezpečně střílel Vácha – velmi dobrým zákrokem zasáhl brankář červenobílých a střelu vytěsnil mimo.

První výraznější moment po změně stran si vytvořili slávisté. Centrovaný míč Schnürera ve vápně šťastně tečoval Freit a následný odražený balón se dokutálel až ke vzdálenější tyči. Slavia vstoupila do druhého poločasu aktivně se snahou o herní tlak. Ten se vyplatil – po brzkém vyrovnání přišlo záhy i vedení. Freitův centr si po souboji s Muradovem do vlastní sítě srazil Pavlík. Radost sešívaných vydržela pár chvil. Mezi obránce dostal dobrou přihrávku Mustedanagič a srovnal stav utkání. Na počátku 70. minuty jsou slávisté aktivnější. Téměř veškeré herní dění se odehrává na polovině soupeře. Takřka z 25 metrů napřáhl ke střele Sintean, ale minul. Snaha o herní tlak vyústila v okénka v defenzivě. Brejku se snažil využít po pravé straně unikající Drchal – z úhlu nicméně nedokázal přesně zamířit.  O něco později hosté pěkně zakombinovali na levé straně. Na hranici šestnáctky se k míči dostal Matoušek a jeho následnou střelu k tyči velmi dobře Ljubanovič vyrazil. Poslední větší šance utkání přišla až v závěru. Po rozehrané standardní situaci vznikla v pokutovém území hostů skrumáž a v těžké pozici se dostal k zakončení Mitrano. S jeho pokusem si Bačkovský poradil. Na skóre zápasu se už tak nic neměnilo a sešívaní tak remizovali v juniorském derby se Spartou 4:4.

Vyjádření asistenta hlavního trenéra Iva Knoflíčka pro oficiální web: „Bylo to vynikající utkání! Jako každé derby mělo i toto správný náboj. Navíc se hrálo hodně nahoru a dolů. Škoda jen, že jsme soupeřům za stavu 2:0 dovolili dorovnat skóre. Dali nám do přestávky tři góly, to byla velká škoda. Zklamala nás defenzíva, měli jsme v obraně dost velké okýnko a soupeř toho využil. Defenzíva dnes hodně haprovala, nechávala Spartě hodně prostoru pro náběhy. Měli jsme dnes vyhrát. Mají zkušené útočníky a starší mužstvo. V prvním poločase jsme lidem ukázali pěkný fotbal.“

Slávisté tak po základní části Juniorské ligy končí na osmém místě tabulky. Dnešní soupeř sešívaných se remízou vyhoupl na první příčku. Slavia tedy bude nadále hrát nadstavbovou část B a do mistrovské části nepostupuje. Další utkání bude k vidění už příští pondělí 9. 4. od 11:00 proti Bohemians.

20. kolo - Středa 04. 04. 2018 11:00

Juniorská liga - základní část, 2017/2018
4 - 4
2 - 3
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Tomáš Freit
15. Tomáš Freit
53. Tomáš Freit
58. vlastní branka

AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

23. Novotný
32. Drchal
41. Matoušek
59. Mustedanagič

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

    zeleznik2     před 6 lety 04.04.2018 17:36 |  
    0 0

    Pěkné...divák si přišel jako v Het Lize na své...

  2. Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

    Novasinho     před 6 lety 05.04.2018 08:54 |  
    1 0

    Nemáte někdo nějaké bližší info k tomu Tomáši Freitovi? Abych řekl pravdu, slyším o něm poprvé. Děkuji.

    • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

      Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 05.04.2018 10:17 |  
      1 0

      V létě k nám přestoupil z Baníku Ostrava.

    • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

      slavianavzdy     před 6 lety 05.04.2018 10:30 |  
      1 9

      Při pohledu na sestavu by mě zajímalo jakým způsobem probíhá skauting hráčů do juniorky a kdo přivedl a je zodpovědný za příchod hráčů Ljubanovič, Schnürer,Mitrano, Muradov, Freit, Sintean? Vnímám to tak, že do U19 jsou ve Slavii vesměs hráči - odchovanci a případně talentovaní hráči z ČR a řeší to Plíšek, ale juniorka je již složená mezinárodně. Ví někdo opravdu kdo o tom rozhoduje a jak to zapadá do koncepce A-týmu? Včera vázla defenzíva stejně jako u A-týmu a tam hráli tři odchovanci a velmi slabý Schnürer, takže z toho do A-týmu kde máme (dle mého názoru) největší slabiny moc nebude. Naopak plno zahraničních hráčů do zálohy a útoku, kde máme přetlak i v A-týmu. Připadá mi to bez koncepce.

      • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

        Lantenac     před 6 lety 05.04.2018 11:17 |  
        2 0

        Tak třeba kraje zálohy (a při častém zranění Sýkory a jeho kolísavé formě i kraje obrany) jsou nejhůře obsazenými posty v A-týmu, opravdu bych neřekl, že tam máme přetlak. Kéž by se někdo ze zahraničních mladých hráčů do áčka prosadil (i když to spíš neočekávám), myslím, že právě kvalitní kraje jsou pro Trpišovského hru zásadní.

      • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

        eye     před 6 lety 05.04.2018 11:37 |  
        0 0

        Schnürer je fakt nic moc, i když rakouský mládežnický reprezentant. Jinak podrobný rozhovor tady o přesně těchhle věcech nedávno byl.

      • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

        kjandourek (admin)     před 6 lety 05.04.2018 16:23 |  
        5 0

        Tohle tady letos představoval Plíšek a v obsáhlém rozhovoru víceméně zodpověděl všechny Tvé otázky.

        Přikládám odkaz:
        http://www.slavia.cz/clanek.asp?id=J-Plisek-Soucasna-slavisticka-juniorka-je-unikatni-15389

        V kostce jde o to, že juniorka složená ze zahraničních hráčů je teď, protože jsme nějaký čas nebyli úplně dobrou destinací a nedoplňovali tyhle ročníky... a tak jsme si vyzkoušeli, jak nám funguje skauting v téhle kategorii ...
        v budoucnosti už do juniorky budou proudit naši mladí hráči, postahovaní z celé republiky a juniorka tak bude převážně česká, doplněná maximálně o dva tři opravdu zajímavé hráče.

    • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

      lukas8 (admin)     před 6 lety 05.04.2018 11:34 |  
      7 0

      Jak zmínil kolega výše, v létě k nám přišel z Baníku. V Ostravě ho považovali za jeden z jejich největších talentů a nesli celkem nelibě, že Freit odchází k nám. Do U19 člen mládežnických reprezentací. Křídlo. Jeho kariéru ale dost zdržují častá zranění..

      • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 4:4

        Novasinho     před 6 lety 05.04.2018 16:31 |  
        0 0

        Díky ;-)