Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 23. kolo

Zápas na půdě Brna připomínal spíše válku než fotbal. I přes nepohledný výkon slávisté ukázali morální síly a urvali výhru.

Předně je dobré říci, že když už mužstvo nemá svůj den a v zápase se mu fotbalově nedaří, tak je vždy lepší vyhrát než ztratit body. To asi není nijak objevné konstatování, ale než začnu kritizovat herní stránku sobotního utkání v Brně, tak tu chci ocenit morální kvality našeho týmu. Je pravdou, že hráči jako Jugas, Škoda, Bořil, Hušbauer i většina dalších vydá pro úspěch týmu na hřišti maximum. Charakterově dobrých hráčů máme v mužstvu hodně a je třeba to ocenit alespoň základním respektem, i když to dotyčným třeba zrovna fotbalově nejde.

Jinak ale musím konstatovat, že proti Zbrojovce jsme "utrpěli" výhru. Slavia sice v zápase ukázala velké odhodlání a příkladnou bojovnost, fotbalovosti jsme ale oboustranně viděli pomálu. Bylo to jistě i soupeřem, který bojuje o každý bod k záchraně. Přitom Brno se nedá označit za naprosto zoufalý tým, jakým bylo ještě pod starými trenéry na podzim v Edenu. Kouč Pivarník dal mužstvu řád a dávat Brnu branky není nikterak triviální úkol. Navíc si sám trenér domácích pochvaloval, že jeho tým podal výborný výkon na hranici svých možností. Naštěstí se však potvrdilo, že útočná síla Zbrojovky je doslova zoufalá. A vzhledem k tomu, že Slavia se díky výbornému střídajícímu Teclovi prosadila (jak jinak než) ze standardní situace, tak si připsala do tabulky 3 body. Vítězství sice upachtěné, ale cenné a vzhledem k výsledkům kola i důležité.

Jak už ale bylo naznačeno, tak naše hra příliš ke koukání nebyla. Hezkých fotbalových akcí bylo jako šafránu. Čím to? Nemá cenu se babrat ve zraněných hráčích nebo chtít od těch nastoupivších dovednosti, které nemají. I tak se ale ze současného mančaftu dá vymáčknout o dost víc. Předně vidím problém v rozehrávce. Oba naši stopeři sice patřili k nejlepším hráčům na hřišti, ale bylo vidět, že konstruktivní rozehrávka jejich silnou stránkou opravdu není. Stahovat se snažili Souček i Hušbauer, ale ti to pak zase nemají příliš komu dát. A to i kvůli tomu, že jsme měli přehuštěný střed hřiště a v podstatě nám absentovala hra v křídelních prostorech. Oba krajní beci - Sobol a Frydrych - byli směrem dopředu v podstatě nuloví. Stoch sice přínos pro tým jistě má, ale klasické křídlo není a po hřišti se motá tak nějak všude možně. Zbývá tak Bořil, který je na ligu nadstandardní hráč, přednosti má ale spíše v důrazua  vyvážené ofenzivní a defenzivní práci. Špičkové útočné křídlo z něj už asi nebude. Naše hra tak chodila středem, byla předvídatelná, více hráčům se v zápase nedařilo (třeba Hromada, který nastoupil po viróze) a Brno bylo v soubojích velmi důrazné. Logickým vyústěním bylo, že Slavia si nebyla schopna vytvořit souvislejší převahu. Jako polití živou vodou pak působilo nasazení Tecla, který konečně rozhýbal kraj hřiště.

Jaké tedy zvolit pro příště řešení, aby se slabý útočný výkon již neopakoval? Raději nepočítejme s uzdravením hráčů. Zmrhal by se typologicky jistě hodil, je ale otázkou, kdy bude připraven a v jaké bude vůbec formě.  Předně je podle mě zjevné, že musí hrát hráči s formou. Není možné, aby opakovaně nastupoval tragický Sobol a velmi dobře naladěný Tecl vysedával na lavičce. To je lepší udělat ústupek v rozestavení a hrát na dva útočníky i za cenu oslabení jiné řady (Sobolův přínos se stejně rovnal takřka nule). Ideálně by se nabízelo 3-5-2, čímž by se neoslabila záloha a navíc by se vyřešil problém slabých krajních beků. Kdyby Frydrych a zejména Sobol měli hrát jako proti Brnu, tak nemá příliš význam, aby na hřišti vůbec byli. Chápu ale, že systém zřejmě nebude mít tým příliš zažitý a trenéru Trpišovskému se do takového risku nebude chtít jít. Proto bych se nebál hrát 4-4-2. Souček s Hušbauerem jsou natolik kvalitní hráči, že by neměli propadnout ani proti početnějšímu středu zálohy soupeře. Benefitem pak budou dvoučlenný útok Škoda - Tecl. Oba hráči patří v lize ke špičce a oba jsou ve výborné formě.

Ať už ale trenér zvolí třeba jiné řešení, tak jedno je jasné. Tentokrát se potřebuje trefit, protože útočné soužení proti Brnu by se opakovat nemělo.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 4 - Po dobrém vstupu do angažmá v Edenu poněkud ztratil formu. V Brně měl práce minimum, v závěru ale předvedl šílenou chybu, když si nechal košem propadnout lehký centr vyslaný z hloubi pole. Naštěstí následnou velkou šanci, kterou zavinil, zvládl dobrým zákrokem zastavit. Jistým způsobem ale v tom momentě rozhodně nepůsobil.

Michal Frydrych - 3 - Šance dostává na jaře střídavě a ač už se mu zápas proti Olomouci velmi povedl, tak jinak většinou nepůsobí dobrým dojmem. Takový případ to byl bohužel i v Brně. Zvláště nepochopitelný byl kiks, když zapomněl na protihráče za sebou a nesmyslně pouštěl balón, který mohl odehrát. Málem z toho byla gólovka jinak bezzubého soupeře.

Jakub Jugas - 6 - Vyhrál mnoho hlavičkových i defenzivních soubojů. Obrannou práci si naši stopeři splnili na jedničku. Horší to bylo s rozehrávkou. Brno snaživě napadalo a obsazovalo hráče a Jugasovi vše prostě strašně dlouho trvalo, takže jsme nedokázali využít odkryté prostory, když už se nějaké vyskytly.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - V úvodu sice nezachytil náběh Zikla, pak už ale bránil výborně. Skvěle třeba zblokoval střelu Škody ve velmi dobré pozici. V obraně tedy výborný, bohužel se ale potvrdila jeho slabina v podobě rozehrávky. Jugasovi vše dlouho trvá, je ale ještě celkem přesný. Oproti němu Michael více kazil a jednou doslova namazal soupeři do brejku. Celkově ale ukázal, že jeho přehlížení v dosavadním průběhu jara na úkor Pokorného bylo chybou. Zatímco Pokorný měl slabou rozehrávku a nebyl příliš jistý ani při bránění, tak Ngadeu sice také špatně rozehrával, ale zato výborně bránil. Lepší šestka, po Teclovi náš nejlepší hráč.

Eduard Sobol - 2 - Nechápu, proč dostává opakovaně šanci při svých podprůměrných výkonech. Sobol není náš hráč na rozdíl od Floa, ten navíc takhle špatně nikdy nehrál a odstaven byl hned. Tak ať radši znovu dostane šanci dlouhovlasý Nor, protože Sobol svým výkonům v Brně doslova nasadil korunu. Školácky se nechal na lajně obejít v klíčovém prostoru od původním postem sotva průměrného ligového stopera (!) Vraštila. Návrat do obrany pak navíc zcela vypustil. Stejně trapné bylo i jeho očividné simulování ve velmi nadějné šanci. Jak jsem v úvodu chválil morálku našeho mužstva, tak Sobol je ryzí výjimkou. Naprosto neakceptovatelný výkon. Jediné plus je, že po jeho vypuštěných soubojích nepadl gól.

Jan Bořil - 5 - Snažil se a před příchodem Tecla byl asi naším jediným hrajícím křídelním hráčem (Frydrychovi se nedařilo, Stoch hraje všude možně a o Sobolovi je škoda mluvit). V úvodu měl hezký náběh, kdy se dostával za obranu domácích, ale tísněn dvěma protihráči si nedokázal ideálně zpracovat míč. Dávám horší pětku, příště bych si představoval určitě více kvality směrem dopředu, ale je zase těžké z toho vinit Bořila, když spíše zaskakoval na útočném postu a zbytek mužstva hrál špatně.

Tomáš Souček - 5 - Jeho minulý výkon musel být nějakou výjimkou, možná mu nesedl časový posun při návratu z Číny. Tentokrát už odvedl svůj standard a hrál o třídu lépe než proti Zlínu. Směrem dozadu mu není příliš co vytknout, zvláště ke konci pomohl stoperům při tlaku Brna po standardních situacích. Dopředu ale musí on, stejně jako celá Slavia, předvádět o dost víc.

Jakub Hromada - 4 - Snažil se, hodně toho oběhal, jak je u něj zvykem, ale po viróze nebyl ve fotbalové pohodě a zkazil spoustu jednoduchých míčů. Jeho stažením bylo správným krokem. Rozhodoval jsem se mezi trojkou a čtyřkou, nakonec dávám i s přihlédnutím k velmi dobrému centru do jedné z mála šancí první půle Škodovi vyšší variantu s minusem.

Josef Hušbauer - 5 - Herně to jeho den nebyl, podobně jako u zbytku týmu. Lehce podprůměrný výkon mu ale zvedá dobře kopnutý roh a asistence na rozhodující gól Tecla a pak také příkladná bojovnost, když Hušbauer zápas dohrál navzdory dvou velmi tvrdým zákrokům, který schytal. Hraje nadoraz a jde příkladem, i když mu to zrovna fotbalově až tak nejde. Jaký rozdíl oproti jeho laxním výkonům ve Spartě před přestupem.

Miroslav Stoch - 5 - Stoch tradičně patřil k viditelnějším hráčům, když se snažil o střelbu a jednou donutil i pohotově zasáhnout Melichárka. Hned v úvodu pak jeho přihrávce do tutovky Škodovi chyběly centimetry. Celkově si ale myslím, že mužstvu škodí jeho pohyb v přehuštěném středu pole a následná absence na volnějším kraji. Ani dozadu to od něj nebylo bezchybné, ale je pravda, že v tomto směru přidal a alespoň se snaží. Od hráče jeho pověsti ale směrem dopředu čekám o dost víc, než co předvedl proti Brnu.

Milan Škoda - 4 - Na začátku smolně těsně nedosáhl před prázdnou branku na přihrávku, pak neproměnil dobrou šanci hlavou v první půli. Při té se dobře uvolnil od obránce, kvůli tomu ale asi míč i trochu podběhl, takže mířil mimo. Pokud by ho totiž zasáhl přímo, tak by v takové pozici měl skórovat. Ve zbytku zápasu se snažil, což bylo zřejmé při několika skluzech proti odkopávajícím hráčům, ale příliš vidět nebyl.

Stanislav Tecl - 7 - Vyrovnaný urputný zápas o jedné brance rozhodl právě Standa Tecl, a tak je logicky i hráčem zápasu. Kromě přesné hlavičky po rohovém kopu se ale celou dobu po nástupu na hřiště ukazoval v aktivním a dobrém světle, což je přesně cíl střídajícího hráče. Je ve formě a příště by podle mě měl být v základu. Při současné formě Slavie je příliš velkým luxusem nechat hráče v takové fazóně po většinu zápasu na střídačce.

Danny a Tomáš Necid nejsou hodnoceni, protože hráli krátce. Necid ale trestuhodně zahodil tutovou šanci a při porovnání své formy s formou Škody a Tecla může jen těžko počítat, že v závěru sezony stráví na hřišti více než několik epizodních minut.

23. kolo - Sobota 07. 04. 2018 13:00

HET liga, 2017/2018
0 - 1
0 - 0
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

71. Stanislav Tecl

Komentáře (164)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Jachym   před 13 dny 09.04.2018 17:09 |  
    6 1

    Alanore, mně je jedno zda se to bude formálně označovat za 3-5-2, 4-4-2 nebo klidně hřebíkovských 4-6-0 (koukám, že ani sám se nemůžeš rozhodnout co vlastně chceš), pokud bude výsledek třeba právě 4-0:-) Jinak tu objevnou větu "že když už mužstvo nemá svůj den a v zápase se mu fotbalově nedaří, tak je vždy lepší vyhrát než ztratit body." je třeba tesat do kamene:-))

  2. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    sicilianbrno   před 13 dny 09.04.2018 18:15 |  
    9 8

    Alanore, když už řekneš A, měl by si říct taky B. Sice si Kolářovi zaslouženě přičetl chybu kdy míč při centru neudržel, ale co třeba zmínit jeho užasnej výkop na Škodu, který kdyby nešel do souboje a nechal srazit se golmana s obrancem, tak by zakončoval do odkryté brány. Podle mě Kolář formu neztratil...
    Se zbytkem hodnocení relativně souhlasím, jen Pepovi bych dal 4 (viděno naživo v celém prostoru a moc týmu v poli nepomohl, krom jeho standartek) a Tecl za 6...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    bramburek (přítel SN)   před 13 dny 09.04.2018 18:45 |  
    4 3

    Se slovním hodnocením celkem souhlas, jen krom stoperů a Tecla, všem ostatním o známku dolu... přece jenom tohle by mělo bejt hodnocení individuálních výkonů jednotlivých hráčů, bez ohledu na to, že jsme pak z jedný standartky šťastně vyhráli... hra byla opravdu hodně špatná

  4. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    vršek   před 13 dny 09.04.2018 18:48 |  
    16 4

    Z hodnocením hráčů lze souhlasit vyjma 5 pro Stocha.
    Stále je mu vyčítána slabá produktivita, v Brně byl naším nejlepším hráčem v ofenzívě, jeho přihrávka v začátku zápasu, kterou škoda bohužel nestihl srazit do brány a jeho dvě střely ve druhém poločase byly vynikající a vzhledem k ostatním hráčům na hřišti vlastně vyjma gólu Tecla nesrovnatelné. Je radost se dívat na jeho techniku i jeho herní nasazení.
    Tohle nebyl průměrný výkon - za mně jednoznačně nejméně známka 6.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Travinho   před 13 dny 09.04.2018 20:06 |  
      3 9

      Hlavně na nasazení směrem dozadu byla opravdu "radost" se dívat. Šance Brna, kterou blokoval Ngadeu byla právě po jeho laxním návratu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Hektor   před 13 dny 09.04.2018 20:11 |  
      7 4

      To víš, Stochovi se bude těžko dělat nějaká produktivita, když nahraje geniálně spoluhráči a ten sebou radši flákne o zem. Připadá mi, že je u Alanora oblíben asi tak, jako Ngadeu u Trpišovskýho.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Helmic   před 13 dny 09.04.2018 21:03 |  
      11 2

      Přesně tak. Tady se vyčítá Stochovi že běhá někde ve středu hřiště, ale taky se musí vzít v potaz, že ten tým nehraje dobře a on se snaží si ten prostor najít jinde než je mu definované pozicí.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    TSeguinTS   před 13 dny 09.04.2018 19:24 |  
    13 0

    Díky za přesné hodnocení, jen tomu Stochovi bych snad asi dal tu 6, ale důležitější je hodnocení slovní. Rád hledám pozitiva, takže jsem rád, že se zlepšuje Souček, že se Škoda stále ukazuje jako platný hráč a že mu Standa dýchá svými výkony (i góly) na záda. Bylo by hezké mít 2 krále střelců...-) Doufejme, že se ještě k lepším výkonům rozhoupe Hušby a především Hromada. Bořil snad ještě půjde nahoru až se oklepe z virózy stejně jako zbytek týmu.

    Nejvíce však vyhlížím návrat Sýkory a Zmrhala, protože Sobola už bych do konce sezony na hřišti ani vidět nemusel.

    Neví se, jakého rázu je zranění našeho Simona? Opět něco s koleny?

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      bongor   před 13 dny 09.04.2018 19:43 |  
      2 0

      To zranění Simona mě taky moc zajímá,snad to netajíme.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Akuls   před 13 dny 09.04.2018 19:57 |  
    9 1

    Hodně našich hráčů vypadalo jako když před zápasem skládalo 50 q uhlí. Hráli jsme pomalu, bez pohybu, bez nápadu. Bylo to na usnutí. Snad JiT hráče v zimní přípravě neutavil tak, jak se to pravidelně stávalo Kotrbovi. Z jeho totálního fotbalu zůstalo nyní asi díky viróze jen riskantní rozestavení při našich útočných standardkách, kdy nabízíme soupeři útok do naší otevřené obrany. Jinak žádný presink, žádná kombinace, žádné náběhy za obranu, žádná hra po křídlech, minimum šancí, žádná vysunutá obrana (naštěstí). Komu mají chudáci stopéři přihrát, když se jim nabízí jen Souček. Pokud si pro balón přišel Hušbauer, tak ho v nebezpečném prostoru několikrát ztratil, a Hromada byl úplně neviditelný, tak se stopérům nelze divit, že ráději posílají balóny dopředu. Je ale smutné když kandidát na titul není schopný fotbalově, technicky, herně přehrát dnešní Brno. Hodnocení v pořádku, jen Součkovi bych dal šestku, protože tentokrát mu v záloze Hušbauer ani Hromada moc nepomohli a byl tak jediný, kdo hru slávistické zálohy držel. Teclovi díky za gól, ale šestka by jeho výkonu odpovídala více. Záhadou je pro mne Sobol, vždyť o repre pauze odehrál dva zápasy za Ukrajinu a pak nestačí na Berbrligu!?

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      TSeguinTS   před 13 dny 09.04.2018 20:10 |  
      1 0

      To je dobrý, hodně plzeňských hráčů vypadá, že skládali test iq s výsledkem 50, podle jejich chování v kabině a na pozemních komunikací. To jsme na tom ještě dobře :-)

  7. Hromada

    Travinho   před 13 dny 09.04.2018 20:35 |  
    6 2

    Přijde mi, že jsi k Hromadovi možná přísnější než k Součkovi a Hušbauerovi. Zvlášť proto, že ve středu zálohy podle mého kazili první půli všichni a hodně. Ještě bych u něj zmínil velmi hezké vybídnutí Stocha, který přihrál do šance Škodovi. Nicméně jinak velmi pěkné hodnocení a s většinou věcí se shodnu.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Obr   před 13 dny 09.04.2018 20:43 |  
    5 0

    Divam se na Tiky Taka a zda se mi, ze Smica prave potvrdil kontroverzi pusobeni Kroba ve Slavii. No hezky

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Jachym   před 13 dny 09.04.2018 20:49 |  
      5 14

      No, Šmíca je hodnej kluk, všechno, ale žádný myslitel to také není. A jako manažer měl výsledky, diplomaticky řečeno, nevalné. Ale upovídanej je jako jeho tchán, to zase jo :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Obr   před 13 dny 09.04.2018 20:54 |  
        5 0

        Nevim. Neznam ho osobne. Ale asi o tom neco vi, jak to v SKS funguje. Je mi z toho docela smutno.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Jachym   před 13 dny 09.04.2018 21:10 |  
          6 4

          Ani já ho neznám osobně, ale znám jeho manažerské výsledky. To nic nemění na tom, že je to i pro mě slávistická legenda. Ale i on by se měl vyjadřovat uměřeněji a nepřilévat oleje do ohně. Blíží se ligový finiš a my potřebujeme onen příslovečný klid na práci.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Obr   před 13 dny 09.04.2018 21:17 |  
            11 2

            Me s..e, ze se pozirame zevnitr. Krob a jeho tlupa si ma delat svoji praci a nemontovat se do prace Nezmarovi a trenerovi. Jednou si je Slavia privedla jako odborniky, tak je ma nechat pracovat. Vzdyt Nezmar sam v rozhovoru pro denik.cz potvrdil, ze furt musi nekomu neco ve Slavii vysvetlovat. Tohle neni normalni a doufam, ze Tvrdik je schopnej tomu udelat pritrz.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              TSeguinTS   před 13 dny 09.04.2018 21:27 |  
              1 0

              Pevně věřím tomu, že to jsou chytrý kluci a vědí, že jejich cíl je totožný. Spíš by bylo podezřelý, kdyby od začátku žádný rozpory neměli. Postupem času se vedle sebe naučí pracovat.

              #Sluníčkář

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Jachym   před 13 dny 09.04.2018 21:30 |  
                2 2

                Hlásím se ke společnému cíli.

                (blbej křížek)Populista

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Cross   před 12 dny 10.04.2018 10:03 |  
          4 2

          Mam rad Vláďu Šmicra. No, ale problem bude v tom, ze Krob vyhodil Šmicra pred rokem z predstavenstva...a já se tomu nedivím. To není Šmicrův post. Tam se ani nehraje, ani se neodehravá sranda v TIKI TAKA. Na druhou stranu, kecat (zdůrazňuji kecat) do sestavy trenérovi ředitel může, pokud jsou kamarádi a bavi se o fotbalu u oběda nebo na pivu. Trenér zase muze říkat (kecat) řediteli do penez. Že potrebuje pořádného útočníka za 6 mil .€... a ze ten hráč vykope Ligu mistru za 12 ml €. (A kdyz nevykope, klub zkrachuje a zodpovědný za to bude ředitel, nikoli trenér, ktery to chtel...).
          Mi by se líbilo, kdyby ted Krob s Tvrdíkem přišli do kabiny a kecali do toho: treba by řekli: “hoši, kdyz vyhrajeme poslednich sedm kol, tak asi budeme mistry. A vyděláme hodne penez přímým postupem do Ligy mistrů. Tak my dáváme do banku tolik a tolik penez (hodně!!!) a ikdyz Plzeň to nakonec nějak pripadne doplácá, a nepoztrácí sedm bodů, tak ty penize dostanete tak jako tak - kdyz vyhrajeme tech sedm kol a Vy tedy splníte co splnit můžete.”
          Tak takovéhle kecání do tÿmu by se mi líbilo.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            koudys2 (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 10:44 |  
            2 0

            Aha. Takže Ty si vlastně myslíš, že Šmíca je teď vůči Krobovi zaujatej a proto o něm říká, to co říká .. Hmm, tak já si osobně myslím, že to je pěkná blbost. Šmicer tohle určitě nemá zapotřebi a s jehou povahou tuplem ne. Navíc, těch lidí, kteří se do Kroba obouvají, je čím dál tím více. Já byl původně z jeho nástupu na současnou pozici ve Slavii nadšenej. Ale musim říci, že tento prvotní elán ze mě pomalu vyprchává ..

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Jachym   před 12 dny 10.04.2018 11:14 |  
              0 0

              No, já si vzpomínám, že když si ho jednou dovolil Jarolím už o půli vystřídat, tak taky docela dštil síru...:-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Cross   před 12 dny 10.04.2018 12:07 |  
              1 0

              Ja mám rád oba, Šmicra i Kroba. Jsou to velcí Slávisti. Já si nemyslím , ze je Šmicer nějak zvlast zaujatej, ale myslim si, ze s Krobem ma osobní špatnou zkušenost - byl vyhozen z představenstva. To pak ten osobní filtr, byť Šmíca je zlatý a na nic si nemusí hrát, se prece jen posune.
              No, jestli tam opravdu neco je, tak doufám si to vedeni Slavie ted mezi sebou vyříká. (:-))).

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        ŽerykRWS   před 13 dny 10.04.2018 01:16 |  
        3 6

        Šmicer opravdu není manažer, kam vlezl, tam to dopadlo špatně. Možná je to jen náhoda, ale měl by se nad tím zamyslet a nekritizovat. Rozhodně nevynášet tyhle věci ven.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Vici   před 12 dny 10.04.2018 10:44 |  
        4 0

        A co s tim maj spolecnyho manazerske vysledky? Naopak nerekl vubec nic proti vedeni ani nic kvuli cemu by mel nahlodat atmosferu uvnitr klubu pred finisem. Rekl to velmi slusne. At si vsichni v klubu delaji svoji praci a nemysli ze sezrali salamounovo h...o.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Nascimento   před 13 dny 09.04.2018 20:56 |  
      0 0

      Co tam řekl?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        TSeguinTS   před 13 dny 09.04.2018 21:09 |  
        6 0

        Řekl zhruba něco ve smyslu: ,,Já se k tomu moc vyjadřovat nebudu, pouze si myslim, že trenér by měl dělat trenéra, sportovní ředitel sportovního ředitele a manažer by měl dělat manažerskou práci. Prostě aby se drželi toho svého''

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Obr   před 13 dny 09.04.2018 22:21 |  
          0 0

          On to prave potom docela rozvedl. Kdyby rekl jenom tohle, dalo by se to pochopit vselijak. Bohuzel to potvrzuje ten kompetencni střet

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Obr   před 13 dny 09.04.2018 21:09 |  
        4 0

        Tema clanek Janegy ve Sportu:
        Sveceny: Co mi k tomu rekne Vlada Smicer?
        Smicer: Ja k tomu reknu jedinou vec - ja sem to taky cet a proste trener by mel trenovat, manazer delat managera a gen.reditel delat gen.reditele. to je asi tak vsechno, co bych k tomu rek.
        Sveceny: A to se nedej?
        Smicer: Myslim si, ze nekteri lidi si to berou jinak, radej jinejm a nemeli by radit a delat si tu svoji praci. A ne hrat si na trenery......atd

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          smely (přítel SN)   před 13 dny 09.04.2018 21:27 |  
          2 3

          To je v pohodě, Vláďa tím hraním na trenéry myslel nás, tady... víc bych v tom nehledal :-)⁴

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Slawek   před 13 dny 09.04.2018 21:41 |  
          7 5

          Generální ředitel by měl dělat generálního ředitele....No, je to tak, to ovšem znamená, že sice nebude diktovat trenérovi sestavu, ale je jim všem z titulu své funkce nadřízen, bude je řídit tak, aby se neodchylovali od normálu, chcete-li od stanoveného směru neboli koncepce. A pokud dělá trenér blbosti, třeba tím, že opakuje stejné chyby, tak je normální, že ho na to upozorní, diskutuje s ním a on se naopak neuráží a zamyslí se nad tím, zda nemůže mít ten ředitel třeba pravdu. A to se týká i JŠ.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Obr   před 13 dny 09.04.2018 22:16 |  
            2 1

            Nemyslim si, ze tohle by mel bejt standard prace generalniho reditele po par dnech/tydnech jmenovani novyho sportovniho reditele a trenera. Apropos, informace o tehle trecich plochach prosakovaly uz po zimni priprave. Potom se teda ptam, proc Nezmara a Trpisovskyho podepisovali a proc odvolavali Silhavyho??

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Slawek   před 13 dny 09.04.2018 22:30 |  
              3 2

              To je standardní náplň práce GŘ vždy a všude. A pokud to dotčení (ať současní nebo předchozí) netuší či netušili, tak existuje tzv. pracovní pořádek organizace. A nebo je na to měl Ing. Tvrdík upozornit při jejich angažování.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                rak (přítel SN)   před 13 dny 09.04.2018 22:48 |  
                3 6

                Tvrdík především už měl vyhodit Kroba. Za něj najde daleko snadněji náhradu než za trenéry. Na svoji pozici nemá a neměl tam být. Je schopen akorát vyhazovat trenéry po pár měsících, protože mu nelezou ...

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                japoko   před 13 dny 09.04.2018 23:15 |  
                0 0

                To je sice pravda, ale vubec to nesouvisi s cinostmi, ktere jsou (dle mych informaci zcela opravnene) Krobovi vycitana!

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Obr   před 13 dny 09.04.2018 23:30 |  
                0 3

                Tak pokud je tohle podle tebe v poradku.....potom ale nechapu, proc nemame gen.reditele, sportovniho reditele a trenera v jedny osobe?

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Travinho   před 13 dny 09.04.2018 23:24 |  
            7 3

            Tak to vidíme tyto věci úplně odlišně. Pro mě jsou a měli by být, jak generální tak sportovní ředitel na stejné úrovni. Jejich náplň práce je přeci jen úplně jiná a vůbec nevidím důvod, proč by měl někdo, kdo trénoval zhruba na takové úrovni jako já říkat trenérovi a sportovnímu řediteli, jaké dělá chyby. To mi nepřijde úplně normální, protože ten člověk na to nemá vzdělání a ani zkušenosti. My tady můžeme brblat nad milionem věcí, ale stejně je to tak, že naše sportovní vedení tomu rozumí mnohem víc než my tady a taky mnohem víc než náš GM, což je samozřejmě zákonité. Samozřejmě, ředitel může chtít určité věci čas od času vysvětlit, ale rozhodně tam není od toho, aby někoho upozorňoval na to, že dělá blbosti. To je absolutní nesmysl. Podobným způsobem to ostatně funguje ve Spartě, kde kecají do fotbalu lidi, kteří s ním nemají žádné zkušenosti a vidíte, jak jim to "šlape".

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Slawek   před 13 dny 10.04.2018 00:07 |  
              6 2

              Je vidět, že toho o řídící struktuře moc nevite, nebo myslíte, že to ve fotbale neplatí ? To by to dopadlo kdyby byli všichni ředitelé na stejné úrovni. Každý by si hrabal jen pro sebe na vlastním písečku. To myslíte fakt vážně? GŘ je tam, aby to celé zastřešoval a nebude se jen ptát. Musí vzniklé situace také řešit. Ty sportovní se sportovním ředitelem, ostatní s řediteli ostatními. Howk !

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Travinho   před 13 dny 10.04.2018 00:38 |  
                3 6

                Fotbal není běžná firma. GŘ s SŘ by spolu měli spolupracovat. Ať už jde o přestupy, ať jde o mládež nebo třeba o lékařské zabezpečení. Ale nevidím důvod, proč by měl GŘ kecat do toho, jak tým hraje. Může se ptát, ale rozhodně to není tak, že za ním bude chodit a upozorňovat jej na chyby, jak zde píšeš. To je chyba...

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  golux   před 12 dny 10.04.2018 13:13 |  
                  3 1

                  Máš i nemáš pravdu. GŘ by samozřejmě neměl diktovat sestavu, ale z hlediska ekonomiky se musí ptát, proč třeba nehraje Michael Ngadeu. Jednak to, že nehraje, hráči snižuje cenu, ale Ngadeu je ještě i sportovně lepší než Pokorný. Bez něj bychom v Brně nulu neuhráli. Tím, že Michael nehraje, snižuje se ale i výkon týmu a naděje na úspěch, což zase vede k ekonomické ztrátě. Prostě vše je propojené a z tohoto pohledu má dokonce GŘ povinnost vše sledovat.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    Travinho   před 12 dny 10.04.2018 16:32 |  
                    0 2

                    Pokud se trenér nechá ovlivňovat ekonomickými zájmy klubu a bude stavět hráče podle toho, tak je po něm. Ngadeu nehraje možná právě proto, že brzy odejde a trenér chce zabudovat nové, což je zcela legitimní.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      golux   před 12 dny 10.04.2018 17:20 |  
                      2 0

                      Ano, ale nicméně musí oba společně probrat a to zřejmě na popud GŘ, co je optimální varianta. A tato komunikace by neměla primárně probíhat mezi GŘ a trenérem, ale zprostředkovaně přes sportovního ředitele. Pokud nechci okamžitý úspěch, tak jasně, budeme stavět perspektivu. Pokud nám jde o nějaký okamžitý zisk, vlastník si ho přeje a je šance ho získat, tak může být situace jiná. Prostě oba dva musí spolu komunikovat a dojít k nějakému řešení. Nelze si stavět hlavu a říkat, že je to jen můj písek a ty mi do toho nekecej. A to oboustranně.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                        Travinho   před 12 dny 10.04.2018 17:22 |  
                        0 2

                        Ale to ano, ale nemůže to probíhat na bázi, že generální je tomu sportovnímu nadřazen. Musí tam být nějaká kooperace, to je jasné, ale ty funkce by měly být navzájem vedle sebe. Ne jedna výš a druhá níž.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                          golux   před 12 dny 10.04.2018 18:18 |  
                          2 0

                          Tak to asi ano. Oba jsou nakonec v představenstvu. Ale GŘ by měl mít širší záběr, měl by do debaty vnášet i podněty z ostatních oblastí, propojovat ekonomickou oblast, sportovní oblast, marketink,..., prostě bavit se se všemi řediteli a tím pádem "být nad nimi" a vytvářet tu syntézu zájmů a požadavků => vytvářet celkovou strategii i se zohledněním plánů vlastníka. Od toho je generální :) A kupříkladu vím, že jedním z hlavních cílů GŘ je v současnosti mládežnická akademie a tady komunikuje i s dotčenými orgány statní správy. Není to jednoduché, získat pozemky, finance..., ale již dost bylo vyjednáno. Tak uvidíme.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      bongor   před 12 dny 10.04.2018 19:32 |  
                      0 1

                      Ale proč odejde,určitě ne kvůli platu,ale proto,že se cítí opomíjený.Pokud vím,tak oba naši Afričané byli velmi rozladění odchodem JŠ,zřejmě se k nim choval s patřičným respektem,tak jak si to jedny z opor mužstva zaslouží.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                        Travinho   před 12 dny 10.04.2018 20:16 |  
                        0 0

                        Trenér by se měl chovat ke všem hráčům v kádru stejně. Trenér má svoje vize a do těch mu tito hráči nezapadají. Nehledě na to, že hlavně Simon se netají snahou náš tým opustit už docela dlouhou dobu. Snad si nemyslíš, že můžeme stavět na borci, který už se sám vidí jinde. Jak je to Michaela nevím, ale ani bych se nedivil, kdyby to bylo podobné.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            bongor   před 12 dny 10.04.2018 10:46 |  
            2 0

            Nějaká kontrola vždycky musí bejt,to je v politice jako ve sportu.Trenérovi by asi nikdo neměl kecat do sestavy,ani do taktiky.ale podle mě to závisí na tom,jak je to nastaveno buď ve smlouvě,nebo v tom vedení.Když třeba sportovní ředitel uvidí,že trenér dělá pořád stejné chyby i když to nefunguje,tak mlčet nemůže.A GŘ taky nemůže přehlížet chyby sportovního vedení.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Vici   před 12 dny 10.04.2018 10:50 |  
          1 0

          Nekteri lidi si pletou svoji praci a hraji si na trenery manazery reditele rekl doslova. Kdyz napises trenery jako jsi napsal tak to prekrucujes jak novinar a davas tomu jinej smer. Pis prosim presne kdyz citujes

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          iwanowicz   před 12 dny 10.04.2018 11:46 |  
          0 0

          Za asi neni vse v poradku, mi prislo i po teto Nezmarove odpovedi v nedavnem rozhovoru: V Liberci bylo rozhodování o klubu jednodušší. Neničí vás, že ve Slavii se na něm podílí mnohem víc lidí?
          To je pro mě nejzásadnější změna. Dá se říct, že polovinu času a energie strávím vysvětlováním a obhajováním názorů.
          Myslel jsem, ze ma jasnou pozici a pravomoce. Ze se ale musi nekomu zrejme neustale zpovidat a polovinu casu travi obhajovanim svych metod a nazoru, to me docela prekvapilo. A na zaver tahle diplomaticka odpoved taky o necem svedci.. Cítíte ve Slavii důvěru?
          Bylo prezentováno, proč do Slavie přicházím. V tom ohledu podporu cítím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      LA11   před 12 dny 10.04.2018 14:07 |  
      0 6

      Je dost mozny ze nejvetsi problem slavie je pan krob .. arogantni vychcanek..tak na me pusobi :) sorry krobe..

      Jelikoz Slavia nevysvetlila logicky vyhazov trenera ze 2.mista po titulove sezone, je jasny ze vztahy ve vnitr klubu jsou ten problem a proto musel jit..

      Dovolil bych si zaspekulovat..
      Napriklad prichod Halila mohla bejt Krobovina a Jarda ho nestavel pac se mu tam nehodil a tak prisel krob a zacal rvat ze Halil je drahej a ze ho udelal za velkej peniz(smlouva) tak prece nemuze sedet na lavici.. a zacaly hadky, pomluvy, stvanice..

      Do toho se scuchnul treba s pepou husbauerem,pepa zacal donaset z kabiny do kanclu krobovi.. Jarda to zjistil, nasral se a nestavel ho v evropsky lize.. a tak si pepik lehce postezoval po zapase v plzni..
      je to blazniva konspiracka ale ja tomu verim.. :))) kazdopadne je to uplne jedno, nikde to neni ruzovy.. hlavne at se dari SLAVII jak rekl Jarda SLAVIA je vic nez kdokoliv v klubu ;)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        kjandourek (admin)   před 12 dny 10.04.2018 14:42 |  
        4 1

        To tedy opravdu čistě a dost nefér spekuluješ....

        Co když to bylo tak, že Jarda Šilhavý chtěl co nejvíce hráčů a vůbec nekoukal na to, kolik kdo stojí - myslím tím náklady na hráče komplet, nejenom přestupní částky, ale i plat.... JŠ chtěl starší, ale prověřené hráče z TOP lig, nebo alespoň s odehranými zápasy v LM - domluvili se na dvou, dostal Halila a Dannyho... a potom si na krev prosadil Rotaně.... z těchto důvodů Halila moc nestavěl a i Danny si díky tomu zahrál jenom na křídle, což není úplně jeho post... a Krob z pozice finančního cifršpióna viděl, že za hodně peněz dáváme dohromady málo muziky a že to, co Halil by nákladově odehrál i kluk z juniorky... (třeba Bucha)..

        V takové chvíli se musel ozvat a protože Jarda nechtěl z téhle cesty ustoupit a naopak požadoval do týmu další zkušené hráče s tím, že když bude zapracovávat mladíky, tak nemůže garantovat výsledky.... tak musel odejít

        Taky jenom spekulace... ovšem z druhé strany ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        golux   před 12 dny 10.04.2018 14:46 |  
        2 0

        Dost ubohé spekulace, co myslíš. Také bych mohl jednu vyrobit. Třeba o pomluvách, které kdosi opakovaně vynáší novinářům ... Už Goebbels sázel na to, že tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou...

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          golux   před 12 dny 10.04.2018 14:50 |  
          0 0

          ...ubohá spekulace (text patří jen pro příspěvek LA11)

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          LA11   před 12 dny 10.04.2018 15:39 |  
          1 0

          Ja nevim.. zase se mi nezda ze by Silhavy byl ten kdo musi mit hrace ktery jsou na ceskou ligu hodne nadstandartne placeny a jeste by se kvuli tomu hadal, ze je musi mit.. trener kterej by byl ze zahranici tam bych to pochopil ale Silhavy? Vzdyt vi jak to tady chodi v cesky lize, co staci a co je zbytecny..

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            golux   před 12 dny 10.04.2018 16:04 |  
            0 0

            Tak o tom Rotaňovi se to ví stoprocentně. Ten tu byl na testech a Jardovi se hodně líbil.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          bongor   před 12 dny 10.04.2018 19:41 |  
          0 0

          No a jak ten JG dopad,tak to snad u nás nehrozí,i když se koukám daří se různým polopravdám nás pěkně rozesrat,
          antislávisti musí štěstím učůrávat.Jenže dneska je to celosvětový trend,tyhle všelijaké hoaxy v politice,v ekonomice,všude.Třeba v Čechách je 40 tisíc Rusů a zřejmě dost z nich pilně přispívá v různých diskusích,že to někdy vypadá,že si přejeme zase se Sovětským svazem a věčné časy.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    mig52   před 13 dny 09.04.2018 21:41 |  
    3 1

    Alanore, souhlas až na Koláře. Ano, asi nemá tu jistotu z prvních utkání , ale když si pustíš tu situaci, kterou mu vyčítáš, tak zjistíš, že nešlo o žádné propadnutí míče z koše, ale že ho pustil úmyslně, protože kiksnul v odhadu vzdálenosti a kdyby ho udržel v náruči, tak by setrvačností skončil za vápnem a byla by z toho nepříjemná standartka pro soupeře a karta pro něj. On si to uvědomil a míč pustil s tím, že to byla chyba, ale menší, než kdyby balón vynesl za vápno. Jinak ještě jedna kvalitní věc ve Spartu. Vyjel jsem si hodnocení hráčů, a ten jejich novinářský blb dal stejnou známku MNN a Sobolovi - za 4. Tak buď ten zápas neviděl, nebo byl ožralý, či zfetovaný!

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Travinho   před 13 dny 09.04.2018 22:11 |  
      12 0

      Tak to měl boxovat, když z toho byl skoro gól.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        sicilianbrno   před 13 dny 09.04.2018 23:31 |  
        2 1

        Přesně tak, mohl boxovat kdyby chtěl, bohužel v tomto připadě propadl, ale zachranil to...golmani občas delají minely, viz Pavlenka nejen ve slavii ale i v ostravě..to se stane.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        mig52   před 12 dny 10.04.2018 08:31 |  
        2 0

        Jistě, Travinho, to bylo ideální řešení. Jenže měl jinou myšlenku a prováhal to. Pak zvolil náhradní řešení, lepší z těch špatných:-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:28 |  
          0 0

          To říkáme nyní, ale on z toho byl skoro gól.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      bongor   před 12 dny 10.04.2018 10:50 |  
      2 0

      No dát stejnou známku Sobolovi a MNN,to je případ jako když operatér místo slepýho střeva,uřízne pacientovi ruku.
      Prostě ten slavnej "sportovní"deník kope za koho?No a těm by se MNN strašně hodil.Už je nasranej dost,tak to ještě dorazit,že soudruzi?

  10. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Betynka58   před 13 dny 09.04.2018 21:47 |  
    9 0

    Ten sobotní zápase jsem neviděl, takže za sebe nemohu nic hodnotit, ale podle zdejších komentářů i Alanorova hodnocení mi přijde neuvěřitelné, že ve Sportu dostali Míša i Sobol stejnou známku (4). Úroveň zdejších redaktorů je sice všeobecně známá, takže by mě vlastně od nich nemělo nic překvapit, ale přece jen tohle je asi už moc silná káva.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Travinho   před 13 dny 09.04.2018 22:12 |  
      6 0

      Jan Podroužek... To je odpověď na leccos.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        bongor   před 12 dny 10.04.2018 10:51 |  
        1 0

        No jo zase byla ta ventra podroušená.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      afro   před 13 dny 10.04.2018 06:36 |  
      3 0

      Neverim, ze ten zapas pri stejnem bodovem hodnoceni techto dvou hracu redaktor videl. Protoze jestli ano, tak tomu rozumi asi jako moje mama...

  11. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Rooney   před 13 dny 09.04.2018 22:43 |  
    10 15

    Predpokladam, ze to tu schytam, ale zarazi me v hodnoceni zapasu a jednotlivych hracu (a nemyslin Alanora, ale diskutujici) 2 veci tykajici se MNN. Snazil sem se na nej vice soustredit s ohledem na jeho zdejsi vzyvani abych si porovnal objektivitu v hodnoceni. Predne chci rict, ze jeho sila v osobnich soubojich je famozni a tam nema v lize konkurenci a to ani v podobe Deliho. A ani nechci jeho vykon nijak dehonestovat, ale...

    1. rozehravka - ze to je jeho slabina vim a tento zapas to znovu potvrdil. Co me vsak zarazi je fakt, ze Pokornyho tady vetsina po kazdem zapase sjizdela za jeho odkopy, ktere ale alespon vetsinou jdou do prostoru, kde je nas hrac, pripadne do kridla, kde se ocekava neci nabeh. Oproti tomu nakopy Ngadea sli vetsinou do zeme nikoho, pripadne do autu, po zemi nekolikrat prihral souperi a ani zde, ani v diskuzi pod zapasem to temer nikdo nezminuje (cest vyjimkam). To mi prijde smutne a kdyz uz chcete za neco pranyrovat, merte prosim alespon vsem stejnym metrem.

    2. Postrehl jeste nekdo dalsi, jak se MNN nekolikrat po ztrate mice vykaslal na braneni? Nejvic me to zarazilo nekde pred 50. minutou, kdy v souboji tak 20m od naseho vapna upadl, souper se otocil a pokracoval do sance a MNN se zvedl a vicemene se jen koukal, jak ta akce dopadne misto toho, aby sel po hraci nebo alespon mazal pred vapno branit druhou vlnu... Mozna prave tento jeho pristup stoji za tim jeho odstavenim...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Jachym   před 13 dny 09.04.2018 22:59 |  
      16 5

      Snaha o soustředění se se cení, ale i kdybys přidal další body včetně třeba toho, že neumí dobře mluvit a číst v češtině, tak odvede na stoperu a na postu defenzivního záložníka nesrovnatelně kvalitnější práci než Pokorný, respektive Kúdela. Opomíjet jednoho z pilířů loňského mistrovského týmu a oporu nejlepšího reprezentačního týmu Afriky, který je schopný zahrát na stoperu i na DZ, je nesmírný luxus.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Travinho   před 13 dny 09.04.2018 23:27 |  
        9 2

        Já ti nevím, ale zrovna Kúdela mi přišel od začátku sezony na stoperu velice solidní. Pokorný je z formy, to je věc druhá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Jachym   před 12 dny 10.04.2018 09:16 |  
          2 1

          Pravda, na stoperu to nebylo nejhorší, ale primárně jsem myslel jeho zařazení na post DZ v zápase se Zlínem, kde byl příšerný. Nicméně i na postu stopera je Míša lepší než Kúdela s Pokorným.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Rooney   před 13 dny 10.04.2018 07:23 |  
        5 8

        Vubec netusim, proc sem tahas jeho cestinu, ktera s tim nijak nesouvisi... Jak sem psal, jeho ciste defenzivni prace je vyborna, ale chtel sem upozornit na to, ze kdyby to same, co jsem uvedl v bode 1 a 2, ukazal nektery z "neoblibenych" hracu (napr. ten Kudela ci Pokorny), tak tu za to dostane sodu, kdezto u MNN se nad tim temer nikdo nepozastavil...
        Ohledne jeho hry na DZ jsem tu uz sve psal, podle meho tam proste nepatri, a v tom, co chce JiT hrat uz vubec ne. Kdyz to srovnas se Souckem, tak ten ma na tehle pozici daleko vetsi prinos nez MNN. Sice neni tak nekompromisni cistic, ale smerem dopredu je nesrovnatelne lepsi.
        Mimochodem vsimnul sis teda toho, jak se vykaslal na braneni po prohranem souboji? A pokud ano, tak prijde ti to v pohode?

        Jinak me je celkem fuk, kdo bude hrat, pokud to jako tym bude fungovat. Ja neodsuzuju nikoho jen proto, ze prisel z Liberce, nebo proto, ze si ho privedl ten a ten. Pokorny neni ve forme, o tom zadna, ale treba Kudela me na stoperu celkem prekvapil. Moc jsem od nej necekal, ale zajimava je u nej takova vyvazenost. On v nicem nijak extra nevinika, ale zaroven nema zadne velke slabiny a na stoperu se mi zatim libil. Ale to uz je zase jine tema.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Jachym   před 12 dny 10.04.2018 09:12 |  
          5 4

          Češtinu sem tahám proto, že ses na ni mohl také zaměřit, když už jsi dělal zevrubnou analýzu nedostatků MNN. Pro stopera v českém týmu je ta znalost celkem klíčová. Když jsi ale u toho objektivního hodnocení, tak bys měl také zohlednit kolik gólů již za Slavii Michael z pozice DZ vsítil. Za připomenutí stojí jeho významný příspěvek v rozhodujícím utkání loňské sezóny proti Brnu: gól po umístěné střele zdálky a skvostná přihrávka "nekonstruktivního" záložníka na gól Teclovi.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            bongor   před 12 dny 10.04.2018 19:49 |  
            2 1

            Já nevím,jak někdo může pochybovat o přínosu MNN pro Slavii.Podle mě je veliká opora a nejen podle mě myslím.
            Ten Pokorný má 3 smůly,zaprvé je nerozehranej a úplně z formy.Určitě to nemohlo být kopyto,když ho chtěli do první francouzský,třeba by se za pár měsíců rozehrál,ale my nemůžeme čekat ,až nás předběhne Olka,Libe,Jabka a nedej bože i bída.Zadruhý:My jsme měli střed obrany v cajku a místo těch dvou měli přijít krajní rychlí hráči.Zatřetí to vypadá,že je protěžovaný na úkor MNN.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Rooney   před 12 dny 10.04.2018 21:18 |  
            1 2

            Ja nemel v umyslu delat zadnou jeho analyzu, jen me proste prekvapilo, jak tu jednoho hrace za neco cupujete na kousky a u druheho to nikomu nevadi a ani se o tom nezmini. To je cely smysl meho prispevku. Pokornyho za nakopy temer kamenujete, u Ngadea to nikomu nevadi, byt jsou ty jeho jeste vice nepresne. Sobola posilate do juniorky za liknavy pristup, u Ngadea si toho nikdo nevsima... To neni obhajoba tech dvou, ani kopani do MNN, to je proste jen konstatovani toho, co tu v diskuzich ctu a co mi proste vadi. Ja nemam nic proti tomu, kdyz bude hrat MNN misto Pokornyho, sam jsem tu pred casem psal, ze bych ho na stoperu u nas rad videl. Zaroven si ale myslim, ze je spatne ho stavet napr. ve dvojci s Jugasem, protoze pak tam vzadu neni nikdo, kdo muze kloudne rozehrat (krom Kolare).
            Zaroven nijak nesnizuju jeho podil na zisku titulu, ale take je potreba si uvedomit, ze se momentalne snazime a do budoucna snad i budeme hrat uplne jinak, nez za JS, ktery tu hru mel na defenzive postavenou a proste se mu tam hodil.
            A jestli me chces presvedcovat o tom, ze ma MNN vlastne velmi dobrou techniku, protoze dal par golu a 1 z 20 jeho prihravek ma oci, tak to se nepodari. On ma dost prednosti, ale technika mezi ne opravdu nepatri, to se na me nezlob...

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Pepino44   před 10 dny 12.04.2018 10:24 |  
              0 0

              Tak si myslím, že s tím "liknavým přístupem" MNN jsi to dost přehnal, já jej sleduji dost pečlivě a jeho liknavosti jsem si nevšiml. Zato jsem si všiml toho, že když ztratí balon, tak jde okamžitě znovu do souboje a ten balon vybojuje zpět. Toho jsem si všiml nejenom já, ale i okolosedící fandové a jeho snaha vybojovat balon rozhodně převažuje nad nějakou liknavostí jak píšeš Ty.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Rooney   před 10 dny 12.04.2018 22:40 |  
                1 0

                Ja netvrdim, ze to ma na salamu, jako treba ten Sobol. Vetsinou opravdu bojuje, ale uz za JS tam byly momenty, kdy se treba po nasem rohu vracel vyklusem, zatimco ostatni to brali sprintem...
                A jestli mi neveris, neni nic jednodusiho, nez se na isportu (vim, je to hnusny platek, ale nevim kde jinde najit cely zaznam zapasu) kouknout na moment okolo cca 48-49 minuty (doufam, ze je ten cas spravne, na mobilu mi to nejde pustit) a prohlednout si tu situaci, o ktere pisu vyse. Jestli mi i pak reknes, ze se rval o mic jako lev, tak na ten fotbal asi prestanu koukat, protoze mu asi nerozumim.
                Ja z MNN nechci delat zadneho flakace, ale on opravdu ne vzdy bojuje na 100% a dost me prekvapuje, kolik fanousku si to vubec nepripousti. A tou bojovnosti nemyslim osobni souboje, ale prave treba ty navraty ze souperova vapna, prip. situace kdy vystoupi a nasledne ztrati mic.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Pepino44   před 10 dny 12.04.2018 10:17 |  
          0 1

          A Ty víš, co chce hrát JiT, já jsem to sice také slyšel, ale podle toho, co asi trénujou si to dost dobře nedovedu představit. A že by se do té holomjzny (totální fotbal) kterou nyní hrajeme MNN nehodil bych se moc divil. Člověk nesmí dát na řeči, které mnohdy slyší, a které by rád slyšel, ale především viděl.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Rooney   před 10 dny 12.04.2018 22:57 |  
            2 0

            Do detailu to samozrejme nevim, nicmene ramcove asi ano. Chce hrat obdobu toho, co hral v Liberci s tim, ze tady u nas ma moznost tomu dodat vice fotbalovosti. Jeho hra je zalozena hlavne na pohybu, bojovnosti, vysunutem presingu a velke podpore od krajnich hracu.
            Jestli to nazveme totalnim fotbalem nebo proste jen aktivni natlakovou hrou je uplne jedno, holomajzna je to zatim predevsim z duvodu, ze tady ma k dispozici predevsim silove hrace a s tema se to proste hrat moc neda, kor kdyz je pulka tymu pod prasky a pro zraneni mu chybi ti, kteri to hrat muzou (Sykora, Zmrhal, predtim Hromada, Kudela, Boril..).
            A pokud jde o Ngadea na pozici DZ tak ano, tam si stojim za tim, ze tam hrat pod JiT proste nemuze. Musel by hrat to, co hraje nyni Soucek, a vzhledem k tomu, ze prave on by mel vetsinu akci od zadu rozjizdet, rozdavat mice, prenaset hru do kridel apod., tak to MNN pri vsi ucte k nemu proste neda. Jeho prednosti jsou ciste defenzivni a proto ma hrat stopera.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      mig52   před 12 dny 10.04.2018 08:39 |  
      6 2

      Roony, máš v něčem pravdu, ale tou také je, že Míša nenakopává tak často, jako Pokorný. Jistě, při jeho rozehrávkách trnu, pamatuji zápas, kdy během 10 minut namazal 3x protihráči v situaci, kdy to dával spoluhráči na 5m. To jsem řval, ať ho trenér stáhne. Jenže, kdyby tu rozehrávku měl, tak hraje třeba v AC, Interu nebo Brémách a Prahu by znal tak z pohlednic.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Rooney   před 12 dny 10.04.2018 21:33 |  
        1 2

        Je mozny, ze nakopava min, ikdyz mne to tak neprijde. Ale snad se shodneme na tom, ze ty nakopy jsou jeste mene presne, nez je tomu u Pokornyho. Tim nechci rict, ze ma hrat misto nej Pokorny, to vubec ne, jen proste nechapu, ze Pokornymu za to kazdej nadava a u Ngadea to nikdo neresi. Mne tu posledni dobou hrozne stve ta az do oci bijici neobjektivita, tot vse.
        Souhlas s tim, ze kdyby mel Ngadeu lepsi techniku, tak hraje jinde nez u nas, ale kvuli tomu prece nebudeme zavirat oci. A pokud ano, at se tak deje u vsech hracu bez rozdilu.
        Ja vim, ze jsem se tim prispevkem pustil na velmi tenky led a nesouhlasne reakce jsem cekal, ale radeji budu sbirat minusy, nez abych delal, ze to nevidim a sel s davem...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Ondráš   před 12 dny 10.04.2018 09:07 |  
      3 7

      Já s tebou souhlasím..taky nechápu tu adoraci na MNN. V osobních soubojích je špička, ale jinak teda nevim nevim, rozehra šílená, ale to u něj bylo vždycky. Těžko říct, kdo by měl hrát, ale třeba jako klasického obránce uvidím asi radši Jugase nebo Kúdelu, i když každý má své plusy i minusy. Pokorný ne, ten je prostě teď úplně mimo.
      Ale tak věřme, že trenér ví co dělá a nerad bych tu rozjížděl nějaký "hejt" na vybraného hráče, to teď opravdu nepotřebujeme.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Rooney   před 12 dny 10.04.2018 21:43 |  
        1 0

        Alespon nekdo, diky :) Ja taky nechci rozjizdet nejaky hejt vuci MNN, ikdyz to tak nevypada, tak ho mam celkem rad. Ale nebudu se tvarit, ze hraje bozsky, kdyz to tak proste neni.
        Ja osobne si treba dokazu celkem dobre predstavit stoperskou dvojci Kudela-Ngadeu, ale to by zase odnesl Jugas a masaz fanousku by pokracovala dale, nyni vsak kvuli opomijeni Jugase. Ale dvojce boricu Jugas-Ngadeu do naseho systemu proste nezapada. Pak se musi kvuli rozehravce Soucek stahovat az k nim, tim padem se musi stahnout i dvojce CM a jsme tam, kde jsme byli - ve predu je Skoda sam a kdyz uz mic ma, tak ho nema komu dat...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Dresco   před 12 dny 10.04.2018 10:23 |  
      7 2

      Kdyz srovnam Ngadeua proti Brno a Pokornyho proti Zlinu, tak mi prisel Ngadeu daleko fotbalovejsi. Pokorny co kontakt s micem, tak nakop. Sice do prostoru, ale k cemu to je, kdyz v tom prostoru stejne nikdo neni nebo jsou obranci v presile a ziskaji mic a nasledne vali do protiutoku. To uz je lepsi to kopnout do autu. Ngadeu se snazil hrat po zemi, i kdyz casto neuspesne. A v neposledni rade, Pokorny sem byl privaden pro sve udajne kvality v konstruktivni rozehravce, Ngadeu pro sve defenzivni prednosti. Prinos tech dvou hracu je diametralne odlisny. Zatim.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Rooney   před 12 dny 10.04.2018 21:52 |  
        1 1

        Kdyz se snazi hrat po zemi, tak jak pises, casto neuspesne. Ale to je preci pro pripadny brejk soupere daleko nebezpecnejsi, nez kdyz jde do brejku souper z hloubky sve pulky po odkopu...
        A ze je lepsi mic poslat do autu, kdyz ho ma stoper pod kontrolou, snad nemyslis vazne... V souboji je to pak vetsinou samozrejme lepsi reseni, ale pokud ma stoper tymu, ktery se chce uchazet o titul, mic na noze a posle ho do autu, tak je neco spatne

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      bongor   před 12 dny 10.04.2018 10:53 |  
      0 2

      A nebo obráceně,tento jeho přístup vznikl tím,že byl půlku jara bezdůvodně odstaven.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Rooney   před 12 dny 10.04.2018 22:01 |  
        1 0

        Nerekl bych vzhledem k tomu, ze podobne "zkraty" mel uz parkrat i za JS... Ale ikdyby to tak bylo, tak to ho preci vubec nemuze omlouvat. On by mel naopak makat na 110% aby ukazal a presvedcil trenera, ze si misto v tymu zaslouzi. Vem si Tecla. Ten byl v Jablonci za hvezdu, prisel k nam a bud sedel, nebo byl utopeny na lajne. Sel zpet do Jablonce, zacal davat opet goly, mohl bojovat o krale strelcu a misto toho sedi opet u nas na lavicce. A kdyz dostane sanci, tak maka a dela vse proto, aby tu sanci dostal zase a treba uz konecne i v zakladu. Taky by si mohl rict, ze pres Skodu se tam proste neprocpe at dela co dela a vykaslat se na to...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      celtix   před 12 dny 10.04.2018 13:45 |  
      0 2

      Pokud jde o rozehrávku tak nás Brno napadalo vysoko a naši stopeři několikrát neměli komu nahrát. Spíš bych vyčítal naší záloze špatný pohyb a nabízení se.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)   před 13 dny 10.04.2018 07:13 |  
    9 2

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Včerejší káva mi Alanore chutnala a ještě jsem to chvíli promýšlel, než něco napíšu.
    Předně jsem se vžil do Tvé role, že chceš splnit povinnost a napsat hodnocení. Jak ale hodně slovy napsat, že jsme toho moc nepředvedli a že to byl velmi nekvalitní fotbal z obou stran. Vůbec jsem Ti to nezáviděl, ale docela ses s tím popasoval :-)). A ta věta, jak psal přítel Jáchym "že když už mužstvo nemá svůj den a v zápase se mu fotbalově nedaří, tak je vždy lepší vyhrát než ztratit body", to jsem Tě úplně viděl.............. :-)).
    Známky jsou vcelku odpovídající a asi každý z nás by možná viděl sem tam něco jinak.
    Já proto řeknu, že největší pozitivum z toho zápasu jsou ty tři bodíky. Do jaké míry ovlivňují naší hru zranění hráčů je jedna objektivní strana, do jaké míry ji ovlivňují mizerné výkony (Sobol byl na vyhození po 20 minutách) je druhá strana. Přitom jsme nezačali až tak špatně a mohli jsme po 2 minutách vést 1:0 ( Škoda). Po 5 minutách jsme se tak nějak divně posunovali po hřišti a nevěděli jsme co s tím....
    Pořád si myslím, že bychom se měli vrátit k jedné věci, kterou jsme už uměli praktikovat. Tou je aktivní celoplošné napadání soupeře už od jejich rozehry a natlačit je zpět k jejich vápnu a donutit je k chybám a ztrátě míče. To nám pak pomohlo k větší možnosti to prokombinovat do náběhů po stranách a nebo kolmou ulicí k vápnu. Nezkracujeme hřiště, ale naopak a pak má soupeř dost prostoru a času nás přehrát, protože nám nehrají krajní hráči z obou stran. Frydrych i Sobol byli velmi špatní. Bořil hraje něco, co nikdy nehrál a pak nám to znejistí celou hru prostřeních halvů. Ale možná se pletu a také nejsem odborník. Důležité bylo i to, že stopeři hráli dobře a nedostali jsme gól.
    A ještě něco - Standa Tecl. Jo!! Poctivý výkon, vzal na sebe kus odpovědnosti a probudil svým výkonem další některé hráče.
    Po prostudování některých rozhodnutí pana sudího Proskeho jsem se utvrdil v názoru, že nemá stejný metr na posuzované situace a v šesti případech ve prospěch Brna posoudil situaci od nás jako faul, u brňanů jim ten zákrok pustil. Týkalo se to hlavně strkání při výskoku a jeden faul úplně otočil a brňané kopali u našeho vápna trestňák (a ten zákrok brankáře, kdy se srazil s vlastním hráčem, tam bylo možná postrčení Škody hráčem Brna, ale na pentli bych to asi neviděl). Pokud nepoužívá rozhodčí stejné posuzování k obou mužstvům, nemá takový rozhodčí brát píšťalku do ruky, natož jí dávat do huby.
    V pátek prosím fanděte i za mě, protože já to tentokrát do Prahy nestíhám a Karviná, ač se to nezdá, není špatná.
    Chtělo by to asi Tesaříka........ :-)).
    Tak Vás všechny moc zdravím a s úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Novasinho   před 12 dny 10.04.2018 08:40 |  
      2 0

      Ahoj. Stejně jako ty si vychutnáš kávu u Alanora hodnocení, tak podobně bych si ji vždy vychutnal já u tvého následného příspěvku (škoda, že kávu nepiji a na pivo je ještě brzo). Moc mě baví tvé komenty, díky a hezký den všem ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        mabr   před 12 dny 10.04.2018 09:30 |  
        3 0

        Na dobrý pivo není nikdy moc brzo!!! ;-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Jachym   před 12 dny 10.04.2018 09:42 |  
          3 0

          Ani pozdě :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Novasinho   před 12 dny 10.04.2018 10:36 |  
          0 0

          To jsem si neuvědomil, děkuji za upozornění :-)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Crispo   před 12 dny 10.04.2018 09:56 |  
      1 2

      Zdravím Sokrate. To napadání od kterého jsme upustili mě taky nenechává klidným. To, že se musí na každý zápas měnit sestava a hráči se prakticky nesehrají, na to jsem si zvykl (proto bych se v létě "zbavil" mj. chronických marodů Hromady se Sýkorou), ale vysoké napadání by přece šlo praktikovat i s obránci na pozicích záložníků. Vidím za tím jakousi snahu o hru na jistotu, aby jsme to moc neotevřeli. V několika zápasech na jaře nás soupeři jednoduše přehráli dvěmi třemi přihrávkami ve středu hřiště.
      Možná i trenér už má strach hrát takový fotbal, když vidí že musí dát do sestavy Sobola s Frydrychem, kdy jeden hraje bez zájmu a druhej nestíhá bránit natož útočit. Proto mě na jaře naše hra moc nerozčiluje a počítám každý získaný bod, protože máme jen slabé torzo nadstandardních hráčů a dost zbývajících hráčů se ze strany médií a fans přeceňují. Když v rychlosti spočítám, že Mingazov, Necid, Sobol, Frydrych, Hromada, Zmrhal, Sýkora a Mešanovič jsou buďto často zranění nebo nejsou schopni udržet formu nebo se do ní vůbec dostat, tak asi ten kádr potřebuje výrazně oživit a doplnit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        TSeguinTS   před 12 dny 10.04.2018 10:25 |  
        2 0

        Definici chronického maroda splňuje především Mingazov..

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Novasinho   před 12 dny 10.04.2018 10:36 |  
          4 0

          A Sýkora...

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            TSeguinTS   před 12 dny 10.04.2018 10:52 |  
            1 0

            Ten poslední rok také, ale stále doufám, že se z toho nějak vyhrabe, protože talent tam je. I když talent měl i Fenin no.....

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              bongor   před 12 dny 10.04.2018 19:53 |  
              1 1

              Fenin má talent pořád,neviděl jsi jak byl tuhle v TV talentovaně ožralej?

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                kalex   před 10 dny 12.04.2018 11:52 |  
                0 0

                Fenin je debil. Ale takového talentu je škoda. Ale po konci Slávii ještě oškubal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:47 |  
        1 0

        Tak zrovna Hromada byl do letošní sezony víceméně zdráv. Letos ho zbrzdilo letní zranění a pak několik zbytečně uspěchaných návratů. Na jaře ho trápí nemoci, ale to polovinu mančaftu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Crispo   před 12 dny 10.04.2018 21:03 |  
          0 0

          A nepřišel k nám náhodou Hromada už zraněnej???

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Travinho   před 12 dny 10.04.2018 22:35 |  
            0 0

            Zranil se v přípravě na ME 21 po loňské sezoně...

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Crispo   před 12 dny 10.04.2018 22:40 |  
              0 1

              Než přestoupil k nám. Od té doby je pravidelně na marodce...

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Travinho   před 12 dny 10.04.2018 22:50 |  
                1 0

                Jo to jo, ale jak jsem psal. Je to mladý kluk a kupoval se s výhledem do budoucna. Na podzim se to zranění vracelo, ale i proto, že se několikrát uspěchal jeho návrat. Nyní je koleno údajně bez problémů, jen má potíže s virózou, ale to půlka kádru...

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  Crispo   před 12 dny 10.04.2018 23:45 |  
                  0 0

                  Pokud máš takové informace tak taky doufám, že to koleno v pohodě drží a že předvede déle trvající formu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      bongor   před 12 dny 10.04.2018 10:58 |  
      3 3

      O nakloněné rovině soudruha rozhodčího jsem psal hned po zápase.Nemusí to být jenom vymyšlené penalty a ofsajdy,dneska se musí používat i jemné kopání do kotníků a tady se používalo v hojné míře.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Boss82   před 12 dny 10.04.2018 12:43 |  
        2 10

        Jojo, ty píšeš o nakloněné rovině vždy a vůbec tě netrápí, že v 99 % případů nemáš pravdu. Zajímavé.

        Mimochodem - Plzeň byla poškozena rozhodčími v zápase na Bohemians a to přesto, že byl přítomen videorozhodčí:
        - 3. gól Bohemky byl neregulérní kvůli faulu na Hubníka
        - 4. gól Bohemky padl pravděpodobně po offsidu

        Ne že bych to Plzni nepřál, ale co mi povíš k této "nakloněné rovině"?

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          TSeguinTS   před 12 dny 10.04.2018 12:49 |  
          5 1

          Pokud byses tu nechtěl slepě zastávat Plzně, zjistil bysis podmínky, (které jsou mimochodem zcela jasně vymezené a známé) za kterých VAR přezkoumává situace. Pak bys musel dojít k tomu, že videorozhodčí obě situace přezkoumával, jak údajný faul před gólem třetím tak možný offside před gólem číslo 4 (sakra to je taková sranda rozebírat tolik gólů do sítě plzně).

          Nebo chceš říct, že jsi povolanější a přesnější v úsudku než profesionální rozhodčí?

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Boss82   před 12 dny 10.04.2018 13:25 |  
            0 8

            No právě že je přezkoumával - to samozřejmě vím. A přesto je přezkoumal špatně. Nejsem v úsudku povolanější než profesionální rozhodčí, ale mám na to mnohem více času, než on přímo na stadionu. Tak si ty situace pusť a uvidíš. I na iSport to ve Zlaté píšťalce komentovali, že 3. gól Bohemky byl neregulérní.

            Rozhodně se nechci zastávat Plzně. Jen mě rozčiluje ta věčná slávistická ubrečenost (takový Bongor v ní přímo vyniká), kdy se na jedné straně hovoří o nakloněné rovině v Brně ve prospěch Brna na základě 2 otočených faulů, ale 2 neregulérní góly v síti Plzně jsou v pořádku. Kde je pak nějaká objektivita? Nikdy se neztotožním s tím, být fanouškem klubu, který je považován za ubrečený, prostě nikdy!

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              TSeguinTS   před 12 dny 10.04.2018 13:47 |  
              5 1

              Tu ubrečenost rozebírat nechci, ubrečení nejsme pouze my. To by bylo sebemrskačství, protože brečí fanoušci úplně všech týmů v lize. Nakonec si každá strana na zápase najde 3 momenty, které byly sporné a kvůli kterým se domnívá, že jí bylo ublíženo.)

              Já jsem na ty situace koukal a viděl jsem, že jsou přezkoumávány. Můj názor na offside situaci je stejný jako názor VAR - takové offsidové situace se mají spíše pouštět. Imho. Ten faul předcházející gólu už je trochu spornější, ale VAR to opět nějak vyhodnotil dle pravidel a podle instrukcí, kterými se řídí. Přijde mi už extrém rozbírat sporné situace, které byly rozebírány na videu. To tu za chvíli budeme mít kontrolu sudích na třech či více instancích :-)

              I kdyby by byla Plzeň alespoň v jednom z případů poškozená, tak to byl:
              1. tak hraniční případ, že to ani VAR nerozpoznal
              2. jeden gól, který by nic neřešil, jak bychom řekli my, kdyby se to týkalo nás :-)
              3. jeden z mála omylů v neprospěch Plzně, na podzim těch omylů v její prospěch bylo více než Necidových offsidů

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                japhy   před 12 dny 10.04.2018 14:32 |  
                2 0

                Tady bych se Bosse lehce zastal:
                Jako extrém by mi přišlo rozebírat v tenise Jestřábí oko nebo ve fotbale ten systém na posuzování, jestli míč přešel brankovou čáru. VAR je pořád navýsost subjektivní, o tom můžeme debatovat donekonečna :)
                Faul na Hubníka mi přišel dost jasnej.
                Pouštění hraničních ofsajdů. To je poměrně pikantní věc a podle mě spíš mýtus. Ještě se snad nestalo, že by komise peskovala pomezního za to, že odmával hraniční ofsajd. I komentátoři je hned chválej za přesný oko. Navíc bych rád viděl tu definici, co ještě pouštět a co už ne.

                Ale rozhodně tu nejsem jako obhájce Plzně. Naopak, jsem velice rád, že se KONEČNĚ rozhodčí při sporných momentech nepřiklonili na zezplzeňskou stranu. hešteg PREMIERA hešteg ROCNIK2017/2018

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  Travinho   před 12 dny 10.04.2018 16:39 |  
                  1 0

                  Ofsajd je prostě ofsajd. Pak se budeme hádat jestli byl v metrové chráněné zóně nebo ne. Ano, rozhodčí si nemohl být jist, tak to správně pustil. Z TV záběrů to sice vypadá na offside, ale nepřijdou mi úplně průkazné, ale asi bych řekl, že byl. Tohle by právě video posoudit mělo. Zvlášť když si to umí lépe zastavit a mají to v lepším rozlišení než já.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    Boss82   před 12 dny 10.04.2018 17:36 |  
                    0 1

                    Souhlas.

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  Boss82   před 12 dny 10.04.2018 17:22 |  
                  0 1

                  Souhlas - do puntíku.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Boss82   před 12 dny 10.04.2018 17:31 |  
                0 4

                Bohužel tady u nás někteří brečí tak nějak ze setrvačnosti pořád. Přitom jsem přesvědčen, že za poslední 3 roky nás rozhodčí nikterak zásadně nepoškodili.

                Hraniční offsidy, které se mají pouštět - to je mýtus, který jsem nikdy neviděl aplikován v praxi. Nikdo nikdy nedefinoval, co je to ta hranice, kdy se offside pustit má a kdy nemá. Offside je prostě offside - tečka.

                Omylů ve prospěch Plzně výrazně ubylo a jak je vidět, začínají se objevovat i omyly (a dost zásadní) v její neprospěch. Jedna věc je, že z toho mám škodolibou radost, druhá je ale ta, že tady pak nebudu brečet kvůli výkonu rozhodčího v Brně, který přinejhorším otočil 2 fauly v náš neprospěch.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:52 |  
              3 0

              Neznám zbytečnějších 5 minut, než sledovat zlatou píšťalku. Už jen proto, že redaktoři Deníku Sport fotbalu příliš nerozumí a jediné co tam řeší jsou momenty ve vápnech, ale to, že někdo úplně nesmyslně nastavil nebo někomu tendenčně tlačil káru celý poločas. Takhle daleko ale oni nedohlédnou. Hodnotit výkon podle jedné dvou situací ve vápně je poněkud krátkozraké a to oni dělají.

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Boss82   před 12 dny 10.04.2018 14:03 |  
                0 2

                To s Tebou sice do velké míry souhlasím, nicméně to nemění nic na tom, že v té dané situaci, na kterou poukazuji, měli pravdu.

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  Travinho   před 12 dny 10.04.2018 15:13 |  
                  2 0

                  Spíš mě zaráží, že se nikdo nepozastavuje nad neodpískáním faulu při výběhu Melichárka. Zaprvé Škodu přistrčil Pavlík, ale to bylo řekněme v rámci mezí. Nicméně u Melichárka se jedna zcela evidentně o nebezpečnou hru vysokou nohou. Kdyby do toho Škoda, šel tak ho může pomalu zabít. Proto uhýbal. Podle mého by toto mělo být oceněno jak přímým kopem, tak červenou kartou. Co si o tom myslíš ty?

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    Travinho   před 12 dny 10.04.2018 15:16 |  
                    0 0

                    Další věc je, že tam ten mamlas říká, že sudí penaltu správně nenařádil. To snad vidí i slepý, že to nemohla být penalta, když to bylo tři metry ven z vápna.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    Boss82   před 12 dny 10.04.2018 17:49 |  
                    0 4

                    Melichárek tam šel jak psychopat, to bez debaty. Ale fakt je ten, že Škodu trefit nechtěl a ani se ho nedotkl (nakolik to bylo díky tomu, že Škoda trochu v poslední chvíli uhnul, nedokážu posoudit), zato přizabil vlastního spoluhráče. ČK by byla za toto poněkud krutá - já bych asi nařídil přímý volný kop a udělil bych ŽK, protože úmysl zranit našeho hráče tam podle mě nebyl.

                    Penalta samozřejmě nepřichází v úvahu, když to bylo 3 metry před vápnem.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      Boss82   před 12 dny 10.04.2018 18:19 |  
                      1 1

                      Vlastně nepřímý kop, protože se jednalo o hru nebezpečným způsobem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:49 |  
          2 0

          Pokud bereš faul na Hubníka, tak úplně stejným způsobem byl faulován hráč Bohemky u druhé branky. Obojí hraniční situace. Offside také hraniční, těžko říct. Pokud to nechal videorozhodčí, tak zřejmě v pořádku.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Boss82   před 12 dny 10.04.2018 14:04 |  
            1 6

            Ty fauly byly neporovnatelné. Na Hubníka úplně jasný, na hráče Bohemky velmi sporný.

            Offside sice minimální, ale byl.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Steve2924 (přítel SN)   před 10 dny 12.04.2018 11:17 |  
              1 0

              Ty děláš pro iSport tu jejich humoristickou sekci Zlata píšťalka ne?
              Faul na Hubnika je hodně diskutabilní. Ze zadneho záběru bych si to nedovolil pisknout.
              pokud bych to piskl, tak neměl platit ani prvni gol Plzně, protože na obranci tam útočník visel nekolik metrů až ho stáhl. Celou tu dobu ho brzdil aby neměl šanci pomalý mic zastavit.
              ofside byl hodně minimální a to ještě na kameře která nebyla v linii s hráči.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          bongor   před 12 dny 10.04.2018 19:58 |  
          0 2

          Ty musíš bejt u Paclíka ve veliké oblibě Bossi.Jestli chceš srovnávat tu nakloněnou rovinu co je dovedla k tomu jejich podzimnímu náskoku s občasnými chybami proti nim,tak to je tedy síla.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Boss82   před 11 dny 11.04.2018 21:51 |  
            0 0

            Jestli on nebude problém v tom, že ty vidíš nakloněnou rovinu úplně všude, i když v reálu se prakticky žádná nekoná. Ano, chyby se stávají. Ale jsou rovnoměrně rozděleny mezi všechny týmy - oni i rozhodčí jsou jenom lidé.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:45 |  
      1 0

      Souhlasím až na Bořila. Hrával to do nějakých dvaceti a určitě to pro něj není nový post. Navíc právě on svým pohybem do volných prostor pomáhal prostředku asi nejvíc.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 14:44 |  
        1 0

        Vidíš, to jsem ani nevěděl a díky za Tvé informace. Jinak jsem ale Bořila ani nechtěl nějak kritizovat, on se snažil a hned ta jeho první akce byla Milanovi na gol.
        Pro přítele Bosse:
        Poukazoval jsem na postřehy okolo pískání sudího Proskeho v zápase Brno - Slavie. Výkon sudího v zápase Bohemians - Plzeň jsem nekomentoval.
        Nikde ve svém příspěvku nebrečím. Už jsem to tu i dostatečně vysvětlil, ale je to marné, je to marné, je to marné. Vyslovil jsem názor, že když rozhodčí nedodržuje obecně rovinu při posuzování možných faulů, a u každého soupeře to posuzuje jinak, tak nemá brát soudcovskou píšťalu do pusy zrovna tak, jako nemá nestranný soudce na sebe obléci talár. To bylo meritem věci!!
        S úctou k Vám
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Boss82   před 12 dny 10.04.2018 17:40 |  
          1 3

          Ohledně ubrečenosti jsem nereagoval na Vás, Sokrate, ale na Bongora. S tím, že Proske v našem zápase několikrát chyboval, souhlasím. Ale nenazýval bych to hned nakloněnou rovinou.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            bongor   před 12 dny 10.04.2018 20:02 |  
            1 2

            Co je ubrečenýho na to,když se poukáže na viditelné připískávání,tak jak to napsal Sokrates a i já nezávisle na něm.
            Ovšem u tebe je to něco jiného,jeden brečí,druhej ne.Ty by ses uplatnil v současné politice,je to tak zvaná hadí politika.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              Boss82   před 11 dny 11.04.2018 21:45 |  
              0 0

              Poukázat na chyby je v pořádku. Ale vidět za každou chybou rozhodčího hned snahu nás za každou cenu poškodit, zvlášť když v Brně se žádná nakloněná rovina nekonala - to je brečení.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    VanDel   před 12 dny 10.04.2018 08:46 |  
    9 3

    Až na dvě věci s hodnocením souhlas. První je Sobol - dle mě byl tohle ukázkový výkon na jasnou 1 ! Ten kluk nepředvedl za celý zápas lautr nic pozitivního. Během zápasu se buď nechal několikrát ostudně ztrapnit průměrným až podprůměrným protihráčem. A když ho chvíli nechali protihráči na pokoji, tak si pravděpodobně řekl, že by to chtělo něco přidat, tak vběhl do vápna a zostudil tam celý tým tím svým tragikomickým pádem. Byla na něm vidět absolutní nechuť do hry, prostě dno ligového hráče. Při tomhle stavu nedostatku krajních beků nechápu, proč není v týmu Flo. Doufám, že Trpišovský po tomhle Sobolovo výkonu povolá Floa zpět a do juniorky se přestěhuje Sobol.
    Dále Ngadeu-u něj bych to viděl na 5. Prvně jsem neskutečně rád, že je zpět na hřišti a doufám že tam zůstane, ale tenhle výkon nebyl dle mě tak dobrý jak se tu dočítám. Měl tam dost nepřesností a několik zbytečných kiksů. Ale není se co divit, měl celkem dlouhý zápasový výpadek. Takže věřím, že s pravidelným hraním pujde nahoru.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      celtix   před 12 dny 10.04.2018 13:42 |  
      2 0

      Jakých kiksů se Ngadeu dopustil ?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:56 |  
        1 3

        Tak minimálně hned v úvodu utkání se nechal nepochopitelně předskočit Ziklem po poměrně nebezpečném centru. Tam to smrdělo. Pak jednou vyvážel balon a nepochopitelně ho ztratil. Pak ještě jeho netaktický faul rukama kousek před vápnem, kde se dalo pomemizovat, jestli to rozhodčí nemohl pustit. V celkovém kontextu podle mého nic zásadního.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          pethead (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 15:15 |  
          1 1

          Zásadního asi ne, ale docela by mě zajímala úspěšnost jeho přihrávek. Jako první a jediný dojem z utkání ve mně zůstalo přesvědčení, že MNN zkazil snad 80–90 % přihrávek. Hádat se ale nebudu, protože na to určitě nechci koukat znovu... :))

          Nicméně, říkám-li "A", řeknu i "B". Takto dominantní výkon, co se defenzivní činnosti týče, jsem u nás letos ještě neviděl. A to i s přihlédnutím k zaváhání, které zmiňuješ...

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Travinho   před 12 dny 10.04.2018 15:51 |  
            0 0

            Já si třeba nemyslím, že Jugas by byl směrem dozadu horší. Oběma to v tomto směru šlo.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              pethead (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 16:03 |  
              1 0

              Nechci říkat, že jsem nic takového neříkal... ale já fakt nic takového neříkal. :-D

              Na mysli jsem měl celkovou dominanci v tom smyslu, kdy se útočícímu hráči rozklepou kolena už ve chvíli, kdy periferně zahlédne, že se blíží k té černé hoře svalů. Všímám si toho už déle... kolikrát Michael nestojí zrovna v ideální pozici, ale už jeho přítomnost přibrzdí "valící se" útok.

              Potenciál této "aury", či jak to nazvat, cítím právě ještě u Kuby Jugase, ale tam si budeme muset asi ještě nějaký čas počkat. Zatím je občas trošku plašan a ten respekt si bude muset vybudovat...

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                Travinho   před 12 dny 10.04.2018 16:10 |  
                0 1

                No mně přijde, že mnohdy se u Jugase bojí i víc, protože u Ngadeua můžeš očekávat jestli tě nestrafí tělem, ale Jugas a se rozhodně neštítí soupeře vzít třeba pěkně přes kotníčky.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Pepino44   před 10 dny 12.04.2018 09:50 |  
            0 0

            Tak ona je špatná přihrávka a špatná přihrávka, i když je výsledek pravděpodobně stejný. On je rozdíl, když přihrávka směřuje někam dopryč a nebo když soupeř předskočí váhajícího a čekajícího hráče na kterého přihrávka jde.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        VanDel   před 11 dny 11.04.2018 09:31 |  
        0 0

        Tak něco konkrétně už ti vyjmenoval Travinho. Já ti nic podrobně s uvedenýma minutama neřeknu (to bych se na ten zápas musel podívat znova), ale vím, že dost nepřesností tam měl. Jak už nahrávky které skončily u soupeře, anebo se nechal lehce obejít. Byl jsem rád že MNN nastoupil, tak jsem se na něj dost zaměřil a vím, že takových věcí tam měl víc. Ale jak jsem psal, jsem rád že nastoupil a doufám, že bude nastupovat pravidelně a herní praxí většinu těhle chyb odstraní.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    japhy   před 12 dny 10.04.2018 08:58 |  
    7 2

    Pevně doufám, že takhle mizernej výkon byl letos poslední. Nákopy, odkopy, ofsajdy, tři přihrávky za sebou byly sci-fi, neskutečná vzdálenost mezi stoperama a útočníkem...Krajní obránci, to byl koncert :( Při zakládání útoku se pravděpodobně na hřišti vůbec nevyskytovali, všimnout jsme si jich mohli jen v pár situacích, ale při nich bych radši uvítal tu jejich neviditelnost.
    Celkově mě to tak znechutilo, že jsem se z gólu ani neradoval, jen jsem si oddechl.
    Hra měla mizerné tempo, v porovnání Boh-Plz tak poloviční. Mmch, Plzeň sice dostala rychtu kvůli nepochopitelnému nedůrazu ve vlastním vápně, ale dopředu předvedli násobně víc akcí, než my.
    Opravdu extrémně mě zajímá, jak se naše záloha nabízí, když míč drží stopeři. Uvítal bych, jestli by o tom mohli poreferovat očití svědci posledních dvou utkáních. Přeci nechcete, abych se do té Prahe musel vydat osobně :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      ŽerykRWS   před 12 dny 10.04.2018 12:27 |  
      0 4

      Jak píšeš je to sci-fi. Snaha o zjednodušení je na místě v boji o udržení, ne o poháry. Doufám že JiT nebude lepit díru po Bořilovi se Sýkorou na beku opět někým jiným, nejsme schopni je nahradit a kurvý to celou hru. 3-5-2 bez dvou DZ prosím !

  15. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    bububu (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 09:55 |  
    6 8

    Souhlasím jak s hodnocením, tak s úvahou o Teclovi v základu a rozestavení 4-4-2. Evidentně se nám nedaří kombinovat a držet (natož ovládnout) střed pole. V takové situaci je vždy lepší hru co nejvíce zjednodušit a hrát účelně, k čemuž mohou velmi napomoci dva útočníci (zvlášť když mají formu jako teď Tecl). Rozhodně si teď nemůžeme dovolit nechat sedět gólového hráče na úkor Sobolů a Frydrychů.

    Proti Karviné bych to rád viděl takhle (dovolí-li to zdravotní stav hráčů):

    Kolář - Bořil, Kúdela, Deli, Sýkora - Stoch, Souček, Hušbauer, Zmrhal - Tecl, Škoda

    Jestliže Sýkora s Teclem nejsou ještě fit na 90 minut, tak na levého beka zkusit Floa (hůř než Sobol zahrát nemůže) a na levé záloze prostřídat Sýkoru se Zmrhalem, případně Dannym.

    Jsem ochoten proti Karviné akceptovat holomajznu, když přinese tři body. O nic jiného v tomhle mimořádně důležitém zápase nepůjde.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      smely (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 11:07 |  
      8 3

      misto Kudely Jugas....jinak OK

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      ŽerykRWS   před 12 dny 10.04.2018 12:17 |  
      0 5

      Nesnažíme se kombinovat, protože se snažíme zjednodušit hru, to je rozdíl. V Brně nebyl schopnej hrát úlohu beka nikdo, proto je holej nesmysl hrát 4-4-2 a vynechat přechodovou fázi tím, že si to provizorní beci usnadní 50ti metrovým pasem někam do prostoru na naběhnutý provizorní křídlo Bořila.
      Tím nemáme šanci a ani nám o to nejde dominovat nad soupeřem, což je směšný k našemu postavení v tabulce. Kdy jindy hrát na tři stopery než teď ? Doma musíme hrát do plnejch, jsme favorit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        japhy   před 12 dny 10.04.2018 14:45 |  
        1 0

        Hodně tu prosazuješ 3-5-2. Mě se to taky líbí (teoreticky), ale vem si, že my jsme takhle hráli i v Brně. Pokud jsme útočili. Vzadu Jugas-Suk-Deli a vepředu se to nějak motalo. Jenže i v tomhle systému musíš kombinovat a musí toho být shopni i "krajní stopeři". Jugas se míče bojí, MNN si sice věří dost, ale často to bývá na škodu.
        A pokud v tomto rozestavení natrefíš na někoho schopnějšího, lehce se stane to, co potkalo repre v Číně proti těm Jihoameričanům. Krásné 5-3-2, případně 5-4-1 a zoufalé odkopy k půlce z hlouby obrany.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          ŽerykRWS   před 11 dny 11.04.2018 10:59 |  
          0 1

          Jestli si naši hráči nedokážou nahrát, tak to můžeme rovnou rozpustit. Nevěřím tomu, i ten Jugas mě v Brně překvapil a šel do rozehrávky, nebylo to nejhorší a Brno navíc ani moc nepresovalo. Někdy se o ten fotbal už musí pokusit, nedá se věčně čekat na Sýkoru se Zmrhalem a do tý doby hrát 4-4-2, když nemáme beky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Travinho   před 12 dny 10.04.2018 13:59 |  
      2 0

      Já se bojím, že u Zmrhala to ještě na zápas nebude, ale uvidíme. Přeci jen po čtyřech dnech tréninku po více než měsíční pauze, ale rád bych se mýlil. Jinak samozřejmě souhlas. V tuto chvíli, kdy se herně trápíme je zjednodušení zřejmě na místě.

  16. Vývoj koncovky ligy

    Láryfáry   před 12 dny 10.04.2018 15:52 |  
    4 1

    Příští utkání Plzně proti spartě bude klíčové pro vývoj koncovky ligy (při naší vymodlené výhře s Karvinou) – pokud prohrají, Plzeň se psychycky zcela sesype a začíná se před ní otevírat bezedná pekelná jáma plná kokeše, hektoliktrů gambáče a berbra. Ale OK, předpokládejme že se ještě jakž takž vzchopí, se spartou remizují a to je trochu nabudí. Výsledky tedy budou: SPA (doma) 1b. BRN (venku) 1b. KAR (d) 3b. SLA (v) 0b. SLO (d) 3b. TEP (d) 3b. DUK (v) 3b. V součtu tak 14 bodů + 52 = 66 bodů.

    Na nás tak je pouze vyhrát všech zbývajících 7 utkání (45+21=66), ideálně porazit Plzeň lépe než 1:0, a zároveň musí Milan Škoda motivovat bráchu do Brna – např. že když se vzchopí a nasází jich tam proti Plzni pár, tak mu pomůže v létě na chalupě.

    Jak moc je reálné vyhrát 7 utkání v řadě nechám na laskavém posouzení čtenáře.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Travinho   před 12 dny 10.04.2018 15:53 |  
    10 0

    Ještě bych se vrátil k sobotnímu utkání v Brně, protože toto je situace, která mi pořád leží v žaludku.

    Ať studuju pravidla jak studuju, tak nejen že nechápu, jak toto může někdo nepísknout, ale ještě víc nepochopím, jak si šílenci z Deníku Sport můžou dovolit tvrdit, že se o nedovolení hraní nejednalo. Buď neznají pravidla nebo jenom nerozumí fotbalu. Obojí je špatně. Docela mě pobavilo, že v té svojí křišťálové píšťalce tvrdí, že to nebyl faul a proto se penalta nepískala. No bodejť by se pískala penalta, když to bylo asi tři metry venku z vápna, to by musel být sudí nesvéprávný.

    Ale teď zpátky k zákroku. Člověk by to musel vidět zezadu, aby mohl posoudit, zdali se jednalo o pokus o kopnutí soupeře nebo pouze o hru nebezpečný způsobem. Obojí se samozřejmě píská, jen druhé je ohodnoceno pouze nepřímým volným kopem.
    Hra nebezpečným způsobem je pak definována takto -
    "Hraní nebezpečným způsobem je takový způsob hry, když při pokusu hrát míčem hrozí zranění některého hráče včetně hráče samého, nebo kterým blízko stojícímu soupeři znemožní hraní míčem z obavy před zraněním."
    V pravidlech se tedy dokonce nehovoří pouze o soupeři, ale o jakémkoliv hráči. A asi jen těžko lze popřít, že Pavlíka mohl tímto kopem čistě teoreticky i zabít.

    Takže se mělo pískat, to je zcela nepochybné. Já osobně bych byl ale ještě radikálnější a hráči udělil červenou kartu. Nemůže jít přece nohy po míči ve výšce hlavy, když je jak on, tak hráči proti němu v plném sprintu proti sobě.
    I tady hovoří definice červené karty pro surovou hru zcela jasně - "Způsob hry, kterým je ohrožena bezpečnost soupeře nebo při kterém je použito nepřiměřené síly nebo brutality, musí být potrestán jako surová hra." Surová hra pak musí být trestána červenou kartou, jak je v pravidlech dodáno o řádek níže.

    Můj názor je tedy jasný. V tomto případě došlo k jasnému poškození Slavie, protože brankář Melichárek měl být vyloučen. Navíc Slavia měla zahrát buď přímý nebo nepřímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      kjandourek (admin)   před 12 dny 10.04.2018 15:59 |  
      7 0

      Musím naprosto souhlasit... i v referátu jsem to popisoval jako šílený kung-fu zákrok... za mě jednoznačná červená...

      Rozhodčí jej zřejmě totálně vytěsnil pod dojmem toho, že byl zraněn vlastní hráč, ale pro mě tedy dost nepochopitelné, že se tím nikdo nezabývá.... Vždyť přece zákrok samotný se nemění tím, že soupeř stihl uhnout...

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Travinho   před 12 dny 10.04.2018 16:04 |  
        2 0

        Přesně tak. Já už se tomu nechtěl věnovat, ale když jsem slyšel, jak v píšťalce řekli, že to nebyl faul, tak mi úplně stoupla žíla! Strašná úroveň toto.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        bongor   před 12 dny 10.04.2018 17:17 |  
        1 3

        Ale houby,rozhodčí Proske je pokračovatel tradice Pavlína Jirků.To víme všichni,že mu Slavie leží v žaludku,ví to i komise rozhodčích,nebo kdo přesně nasazuje rozhodčí.Ten jiné vysvětlení té situace nepotřeboval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Jachym   před 12 dny 10.04.2018 16:25 |  
      3 2

      Logicky máš pravdu, ale byl by to asi precedent, navíc když zraněný je spoluhráč. Na druhé straně lze ale tak přistoupit i k nůžkám, po kterých padají krásné góly, ale hrozí také vážné poranění hlavy protihráčů. Vzpomínám si jak se takto před 25 lety za nás trefil Rusnák, ale jeho kopačka minula hlavu protihráče maximálně o centimetry, spíše o milimetry... https://www.youtube.com/watch?v=Etop-KoMWAs

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        kjandourek (admin)   před 12 dny 10.04.2018 16:32 |  
        2 0

        Střela nůžkami a takovýhle kung-fu kop je docela rozdíl....

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Jachym   před 12 dny 10.04.2018 17:13 |  
          0 0

          Rozdíl nerozdíl. Minimálně k bolestivé zlomenině nosu může při nůžkách dojít docela snadno.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            kjandourek (admin)   před 12 dny 10.04.2018 21:44 |  
            0 0

            Může, ale tam většinou ten hráč jde a nedoskočí... tady musel Škoďák uhnout... a to nemluvím o tom, že je rozdíl někoho trefit nártem... a jít proti hlavě špuntama napřed...

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Travinho   před 12 dny 10.04.2018 16:42 |  
        1 0

        Právě proto, že zranil spoluhráče. U nůžek nejsou borci v plné rychlosti, tam to riziko nebude logicky takové. Nicméně když zde vytahuješ Rusnáka, tak to je podle mého jasné nepovolení hraní a může to být hezké, jak chce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        VanDel   před 11 dny 11.04.2018 09:26 |  
        0 0

        No já osobně už jsem jak ve vlastním zápase, tak i v televizi zažil případy, kdy byly "nůžky" odpískány jako hra vysokou nohou. Ale je to opravdu jenom v minimu případů, většinou to rozhodčí pouští.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    zeleznik2   před 12 dny 10.04.2018 18:24 |  
    1 4

    Pro srovnání Spart to viděl takto:

    Kolář 5 - Sobol 4, Ngadeu 4, Jugas 6!, Frydrych 5 - Souček 6, Hušbauer 6, Hromada 4 - Bořil 5, Stoch 6 - Škoda 5.
    Tecl 8.

    Střely na bránu: 1:3
    Liga fanoušků. 7:6

    Bohužel pokud nebudeme mít k dispozici kompletní kádr, tak stále v základu budou hráči typu Sobola či Kúdely..

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      mirecek1111   před 12 dny 10.04.2018 19:29 |  
      4 0

      Nemůžeš přece srovnávat Sobola s Kúdelou.. Sobol je už absolutně out. Jen doufám, že si po návratu na Ukrajinu tu kariéru ještě nějak jednou nastartuje.

      Kúdela je naopak vcelku spolehlivý, zkušený stoper, který by bez problémů zacelil díru v obraně. Problémem dnešní Slavie ale je, že se Trpišovské rozhodl Kúdelou lepit díru, kterou si sám pro sebe vytvořil ignorováním Ngadea.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        zeleznik2   před 10 dny 12.04.2018 10:02 |  
        0 0

        No právě Kúdela je stoper, bohuže jej JT staví na post DZ a proto tam hoří, hodnotím jej na tomto postu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      fredydj (přítel SN)   před 12 dny 10.04.2018 19:44 |  
      9 0

      Nechapu divení u Jugase, v prvním poločase sem ho měl před očima a pokud vím tak neudělal žádnou chybu, v rozehrávce byl bezchybnej (žádný nákopy, ale rozehra po zemi!), za mě po první pulce jeden z nej hráčů, po půlce a po šesti pivech už sem toho moc nesledoval :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        zeleznik2   před 10 dny 12.04.2018 10:05 |  
        0 0

        Žádné divení, pouze upozornění, že pouze a jen u Jugase bylo hodnocení stejné..naopak nechápu 4 u Michaela, který podle Spartu hrál na úrovni Sobola!!!

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen