B-Tým

Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

Slávističtí junioři si s přehledem poradili s Olomoucí.

Do utkání vstoupili lépe slávisté a už po pěti minutách se mohli radovat z úvodní branky. Na hranici ofsajdu vyzval k samostatnému úniku Rondič Sinteana. Rumunský reprezentant nabízenou šanci využil a z úhlu prostřelil Pobořila. Už o dvě minuty později táhl při protiútoku přes polovinu hřiště míč Muradov. V poslední chvíli ale dokázal zasáhnout olomoucký obránce a příležitost sešívaných překazil. Velmi dobrý vstup do zápasu červenobílí ještě potvrdili v osmnácté minutě. Po centru z pravé strany proskákal míč pokutovým územím až k na zadní tyči nabíhajícímu Havrdovi, pro kterého už to byla snadná situace. O chvíli později předvedl pěknou individuální akci Muradov. Nejprve se šikovností zbavil prvního obránce, následně zidanovkou druhého. Střelu ze slušné pozice ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Prakticky z totožného místa, jen na opačné straně hřiště, střílel Vybíral. Ani jeho pokus brankáře nikterak nerozhodil. Skóre se opět měnilo ve 28. minutě. Z hranice vápna střílel z volného přímého kopu nebezpečně Mitrano. Pobořil dobře zasáhl, nicméně míč se dostal v pokutovém území jenom ke Freitovi, který tak mohl zvýšit už na 3:0. Olomoucká ofenziva v první půli vykazovala jisté známky impotence a když už se Hanáci dostali k centru, vypomohl obraně velmi dobře ve vzduchu si počínající Otáhal. Sešívaní svou výbornou produktivitu ještě jednou potvrdili před koncem poločasu. Po standardní situaci na levé straně posadil Freit míč přesně na hlavu Rondiče, který si zkušeně poradil. První dějství už nic dalšího nepřineslo a slávisté tak mohli jít do šaten s pocitem slušného náskoku.

V první příležitosti druhé půle se ocitl Rondič. Jeho pokus ale Pobořil vyrazil. Další šance přišla až takřka o čtvrt hodiny později. Na hranici vápna se pohotově k zakončení dostal Muradov. Sympatickému obstřelu nicméně chyběla přesnost. Krásný fotbalový moment si fanoušci užili v 70. minutě. Na středu hřiště sebral míč Kamas a střelou z 25 metrů nedal Otáhalovi šanci. Druhá půle přinesla vyrovnanější hru, avšak v celkovém součtu příležitostí nabídla méně. V 78. minutě využili slávisté otevřené obrany soupeře. Z dobré pozice pálil Muradov. Pobořil střelu vyrazil, nicméně pouze k Beňovi, který už zakončil přesně a vrátil tak sešívaným čtyřgólový náskok. V úplném závěru se ještě do samostatného úniku dostal Muradov. V jednoduché situaci si ale nevedl dobře. Utkání již další šance nepřineslo a slávisté si tak připsali pohodlné vítězství.

Dnešním výsledkem se Slavia vyhoupla do čela nadstavbové skupiny B a po předchozí nelichotivé sérii dnes podruhé za sebou vyhrála. Další zápas je na programu 23. 4. v Plzni.

2. kolo - Pondělí 16. 04. 2018 13:00

Juniorská liga - nadstavba B, 2017/2018
5 - 1
4 - 0
SK Slavia Praha
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

71. Kamas

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

    Fačín     před 6 lety 16.04.2018 15:47 |  
    2 6

    Výborně Rondič a Freit, třeba by mohli dostat co nejdřív čuchnout v áčku, když prý nemáme zdravé ofenzivní hráče.

    • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

      Travinho     před 6 lety 17.04.2018 08:13 |  
      3 0

      Nevím, jestli je řešení, doplňovat tým bojující o titul o hráče z juniorky, která není zrovna bůhvíjak úspěšná. Zrovna Rondič podle mého potřebuje hodně zesílit, aby mohl kopat ligu.

      • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

        Pepino44     před 6 lety 17.04.2018 09:48 |  
        3 0

        Rovněž tak jako Travinho nevidím v juniorce někoho, kdo by byl okamžitě přínosem nebo alespoň stačil na "A", je pravda, že je tam několik šikovných chlapců, ale "mezi slepými jednooký králem" tím nechci výkonost naší juniorky snižovat, ale zatím ještě ne.

      • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

        Fačín     před 6 lety 17.04.2018 12:40 |  
        0 2

        Netvrdím, že je to řešení, které nás nějak "spasí", ale ty kluci se musí začít ohrávat v dospělém fotbale. A na to mi domácí zápasy s týmy jako Zlín či Karviná přijdou jako ideální. Už třeba jen kvůli nasátí atmosféry apod.

        • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

          Travinho     před 6 lety 17.04.2018 13:04 |  
          1 0

          Ten tým není v takové pohodě, aby tyto zápasy byly ideální.

        • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

          eye     před 6 lety 17.04.2018 18:21 |  
          1 0

          Myslím, že pár z nich má na to, aby hráli pravidelně druhou ligu během příští sezony. Jinak Trapanovski je v Prešově, sbírá starty po minutách. Máme hodně hráčů na hostování v druhé lize - myslím, že někteřéí šanci v letní přípravě dostanou.

    • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

      dauby     před 6 lety 17.04.2018 09:20 |  
      0 1

      Začít kluky zapracovávat od další sezony, tak dva by se mohli posunout do áčka. Anebo je dát na hostování někam do 1. ligy, kde by hráli pravidelně.

      • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

        Travinho     před 6 lety 17.04.2018 13:05 |  
        0 0

        To máš podle mého dost velké oči. Najít v juniorce, která hraje uprostřed tabulky dva borce, kteří budou hrát ihned stabilně ligu.

        • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

          dauby     před 6 lety 19.04.2018 08:50 |  
          0 0

          Možná máš pravdu, ale alespoň druhou ligu by hrát mohli určitě. A někteří, třeba Rondič, vypadali dobře i v minulé přípravě áčka. Ale přiznám se, že dokonalý přehled o juniorce nemám a její výsledky nejsou zrovna přesvědčivé. Nicméně pokud tvrdíme, že z ciziny bereme jen velké talenty (a není důvod tomu nevěřit, skoro všichni jsou reprezentanti svých zemí), pak je potřeba tak zapracovat na jejich přechodu do dospělého profesionálního fotbalu. Zatím poslední, kdo se dokázali výrazně prosadit do áčka, byli Souček a Zmrhal, a to už je nějaký pátek. Teď do áčka nakukukuje Bucha, ale také zatím moc nehraje. Ti mladí potřebují hrát hrát hrát...

          • Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

            Travinho     před 6 lety 19.04.2018 08:54 |  
            0 1

            To jednoznačně, ale spíše bych to zatím viděl na druhou ligu. Hlavně to chce někam, kde budou hrát a opravdu nevidím prvoligový klub, který by si troufl dát na pozici jedničky útoku Rondiče.

  2. Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

    zeleznik2     před 6 lety 16.04.2018 16:28 |  
    0 0

    Výborně kluci:::

  3. Re: Juniorka: Slavia - Olomouc 5:1

    Voitechus     před 6 lety 16.04.2018 22:14 |  
    2 0

    Rovlan Muradov se mi hodně líbí vypadá jako super trefa slávistického scoutingu!

    + Nevíte kde je Farid Nabiyev nebo jestli není zraněn?