Ženský fotbal

Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

Slávistky v odvetném utkání Ligy mistryň nestačily na velkého favorita a prohrály 1:5. Za podpory slávistických fanoušků vstřelila jedinou branku Kateřina Svitková.

Poprvé v historii měly slávistky možnost bojovat o postup do semifinále i ve druhém zápase. V sestavě nastala jediná změna, místo Jitky Chlastáková nastoupila na levé straně Franny Černá. Bayern si od úvodu vytvořil převahu, ale do velkých šancí se nedostával. Slávistky dobře bránily a byly podporovány několika desítky slávistických fanoušků. Do útoku se moc nedostaly, za zmínku stojí roh Svitkové a nepřesná střela Divišové. Bohužel se Bayern dostal do vedení z rohu, ve 24. minutě holky neuhlídaly Rolfövou a zblízka skórovala. A ve 32. minutě další roh a nekompromisní zakončení Leupolzové. V obou případech se tomu dalo zabránit, poprvé poskočený míč a neuhlídaná střelkyně, podruhé tečovaný míč od slávistek přímo k nohám Leupolzové. Pak také více zahrozila Slavia. Nejdříve po rohu střílela nad branku Hasanbegovičová a ve 38. minutě po důrazném presinku týmu získala míč Svitková, dostala se před brankářku, ale ta její střelu dokázala vyrazit. Bohužel chvíli poté po centrovaném míči hlavičkovala přesně k tyči Islackerová. A pak ještě zazvonila tyč slávistické branky.

Do druhého poločasu naskočila Michaela Dubcová místo Ashley Herndon. A byly více aktivnější, ve větším počtu šly na útočnou polovinu. Jenže zvýšený presink měl i jednu nepříjemnost, více se otevírala defenzivní vrátka. A v 55. minutě po rychlém přečíslení přidala svou druhou branku Islackerová. Slávistky nadále bojovaly, chtěly se aspoň jednou radovat ze vstřelené branky. Bayern hrál v klidu, často střílel a několikrát se musela v brance předvést, jednou jí i pomohlo břevno po střele Demannové. V 64. minutě po centru Chlastákové hlavičkovala Černá a skvělým zákrokem jistému gólu zabránila gólmanka Bayernu. Vytoužené branky se nakonec slávistky dočkaly. Po presinku donutily Bayern k chybné rozehrávce, míč se pak dostal do vápna ke Kamile Dubcové a její střelu brankářka zkrotila na tyč a dobíhající Svitkové v pohodě snížila na 1:4. Ale nebyl to konečný výsledek, v závěru ještě nadvakrát zakončovala Roordová.

Slavia podruhé na německé půdě dostala pět branek, tentokrát se aspoň jednou prosadila. Do semifinále postoupil jasný favorit, holky však zaslouží pochvalu za statečně zvládnutý dvojzápas a velké poděkování také patří slávistickým fanouškům za podporu!

Komentáře (36)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    carevitchando     před 5 lety 27.03.2019 21:32 |  
    11 0

    I přes porážku skvělá prezentace slávistického fotbalu.

  2. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Papol     před 5 lety 27.03.2019 21:32 |  
    2 8

    Ano, našim fotbalistkám patří opravdu dík, za to jak bojovaly, dřely, ale kvalita je jinde. To ale nevadí, jsou moc dobré a dokázaly se probojovat do čtvrtfinále. Holky, jen tak dál.
    Bohužel, ale zaspala redakce SN. Nevím proč, ale ani pozvánka na tento zápas, prostě nic. Možná pod vlivem včerejšího zápasu s Brazilci. Ale mohlo se napsat dříve. Jak se pak holky mají cítit, když si o sobě nemohou přečíst, jak jim držíme palce.

    • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

      Richi (admin)     před 5 lety 27.03.2019 21:46 |  
      3 1

      Ok. Akorát jak jsem tam nebyl, neměl jsem prostor něco víc dopředu napsat. Aspoň něco bylo dnes na ofiko webu.

      • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

        Akuls     před 5 lety 27.03.2019 22:31 |  
        2 12

        Prostoru bylo dost, jen si ho najít. Třeba by zdejší komunitu zajímalo kdy a jak holky vyrážely do Mnichova (slávistickým autobusem?), jaký bude v Mnichově program týmu, kdy bude třeba předzápasový trénink, jaká byla nominace, jak to vypadá s Pincovou a Rojasovou atd. Tým má přece trenéra, manažérku, vedoucí mužstva. Nebylo potřeba jezdit do Mnichova, stačilo zatelefonovat a zeptat se.

        • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

          Richi (admin)     před 5 lety 28.03.2019 09:18 |  
          7 1

          Nejvíce informací je o holkách na sociálních sítích - Facebook, Instagram a Twitter.

          Já osobně nemám tolik prostoru dělat podrobně informace jako předchozích 15 let, priorita je teď jinde :-). Tak aspoň o zápase píšu. Ale na druhou stranu, obecně předzápasové články zde na SN nemají velkou čtenost. Proto nejlepší je sledovat třeba ten Facebook. Odkaz je zde na webu úplně nahoře.

          • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

            Pepino44     před 5 lety 28.03.2019 11:01 |  
            3 0

            No to mám smůlu, tyhle zvířata bohužel neznám. Abych zase nezavdal někomu příčinu mne poučovat, uznávám, že je to jenom a jenom moje chyba.

        • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

          Veta (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 18:27 |  
          3 7

          Strašně by mě zajímalo, co vede k tomu, že je někdo takovej blbeček, že bude kritizovat zakladatele a redakci fanoušškovskéuo webu. Navíc v situaci, kdy v době před profesionalizací týmu a před tím, než měl třeba tým člověka na propagaci atd., Richi věnoval tisíce hodin a desetitisíce korun právě propagaci ženské kopané. Nestydatost některých lidí nemá hranice. Zasloužil bys pár facek.

          • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

            Papol     před 5 lety 28.03.2019 20:28 |  
            4 1

            Veto, Veto, nekritizoval jsem přímo Richiho, protože vím, že v minulostí vykonal spousty práce, možná, že více, než Ty, když si dovolíš nadávat do blbečku. Není tam sám, je tam celá redakce, prostě informace scházely, když se holky dostaly tak daleko.
            Takže si dej pár facek sám a skoč si do misky sám.

            • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

              Veta (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 20:46 |  
              1 3

              Sice jsem nereagoval na tebe, ale budiž. Princip pořád zůstává - říkat někomu, jak má dělat svou službu, kterou ti dává k dispozici zdarma.....

          • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

            Akuls     před 5 lety 28.03.2019 22:06 |  
            1 2

            Tak milánku, když Vy jste si hrál ještě někde v uhláku na horníka, tak já jsem už chodil na holky Vildy Marzína - Vošickou, Trnkovou, Bartošovou, Lefťu, Dlouhou atd. a dokonce jsem si proti nim jako mladší dorostenec SKS v přípravných zápasech párkrát zahrál. Když si vzpomenu jak se holky popelily na škvarovém hřišti a kam to dívčí fotbal ve Slavii od té doby dotáhl, tak se nedivte, že mi je líto, že ačkoliv se holky dostaly do společnosti opravdových evropských velkoklubů, že informace o nich byly nejen před odvetou v Mnichově minimální. Já osobně ty informace měl, stačilo totiž před Edenem potkat jednu stále hrající legendu a za 5 minut jsem věděl vše od přestupu Kožárové až po Pincovou a Rojasovou, i o programu v Mnichově. Proto jsem si jistý, že při minimální námaze a časovém vytížení si mohl tyto informace zjistit i Richi a alespoň jeden článek na SN šoupnout. Ono ty jeho články čte dost lidi, nicméně dokud za holky nezačne nastupovat Hušbauer, Zmrhal atd., tak holt třeba Boss 82 či JS jeho články komentovat nebudou, ale je tu i dost jiných čtenářů a přispěvatelů, kteří za aktuální informace budou rádi. A navíc holky si to určitě zaslouží.
            A ještě závěrem pro Vás osobně, arogance, hulvátství a sprostota fakt nejsou ty pravé argumenty. Časem na to snad sám přijdete.

            • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

              Veta (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 23:14 |  
              1 2

              To je všechno hezký, ale nic z toho není opodstatněním útoku na Richiho nebo redakci. A mimochodem, jsem přesvědčen, že kdyby se tu psaly detaily zrovna o přestupu Kožárové, tak by to nikdo z týmu neocenil. ;)

        • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

          kjandourek (admin)     před 5 lety 29.03.2019 09:46 |  
          3 1

          Nic Vám nebrání ve svém volném čase udělat takovéhle rozhovory a poslat je do redakce, když je to pro Vás tak jednoduché, tak se zapojte...

          jsme fanouškovský web, může sem článek napsat každý fanoušek... Podívejte se, jak se toho chopil JS - místo aby kritizoval, že tu redakce není schopná napsat něco více našich soupeřích v EP, tak se toho chopil sám...

          Teď každý vidí, že jeho články jsou psané velice kvalitně.. každý ho chválí... a nikdo nemůže říci: "Tobě se to kecá, tak něco sepiš sám..."

          Zkuste to vzít za stejný konec, pokud máte čas a chuť.

          • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

            Akuls     před 5 lety 14.04.2019 15:07 |  
            0 1

            Jé, tohle mi uniklo, byl jsem tehdy ve Slovinsku a často bez Wi-Fi. Pozdě, ale přece budu reagovat. Pocházejíce z kulacké rodiny, a to měl děda jen 14 ha, jsem byl od první třídy neustále někým vyzýván, abych to vzal za správný konec a zapojil se. Mám na tu dobu hodně špatných vzpomínek, protože jsem se moc nezapojoval, tak holt často fungoval zákon akce a reakce. Že mne k tomu bude ale ještě někdo vyzývat v mém už hodně pokročilém věku, to by mne fakt nenapadlo. Takže jestli tomu dobře rozumím, tak podle Vás, když mi nechutnají práškované brambory, tak si je mám vypěstovat na zahradě, potom sklidit, odvést do výkupu, oni mi je tam prokádrují a nakonec si pro ně budu chodit do obchodu s ovocem a zeleninou. No nevím, ale asi mi bude stačit, když skončím tou sklizní a uskladním si brambory ve vlastním sklepě.

      • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

        Papol     před 5 lety 28.03.2019 20:24 |  
        1 0

        O.K. Richi, v pohodě, ale nejsi tam sám, to znamená, že nekritizuji Tebe osobne, to bych si ani nedovolil, protože vím, co jsi v minulosti odvedl práce. Prostě holky se dostaly dost daleko, tak je o nich informace čtenější, jsou nebo resp. byly v laufu, tak člověk čekal na info. Dík

        • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

          Richi (admin)     před 5 lety 29.03.2019 03:19 |  
          3 0

          Z redakce píšu o holkách pouze já, ostatní k tomu nemají tak blízko. A je to prostě těžké. Píšu o holkách 15 let, ale byl jsem vedoucí u áčka i dorostenek. Byl jsem u zdroje. Ale poslední dobou se dostávám do ústraní a jsem rád, pokud dorazím aspoň na domácí zápas. Rodina a čerstvé miminko mají teď přednost. Mojí chybou je, že jsem si nedokázal vychovat náhradu, kdo by se tomu více věnoval. U holek teď na propagaci je holčina, snaží se hodně věcí dávat na sociální sítě. Ale chybí člověk co by dokázal psát články jako já. Jak pro Slavii, tak sem. A pak je to holt náročný teď vše skloubit. Když si to vezmu tak letos ze všech zápasů jsem viděl osobně jen tři - přípravu s Polky, derby a doma Bayern.

  3. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Steevee     před 5 lety 27.03.2019 21:53 |  
    2 1

    I tak velké poděkování a respekt našim holkám:-)

  4. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    sTizz (přítel SN)     před 5 lety 27.03.2019 23:24 |  
    2 0

    Diky holky za skvelou prezentaci Slavie. Kolik bylo lidi?

    • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

      Akuls     před 5 lety 28.03.2019 06:32 |  
      0 1

      Zuschauer 1040. Nyní tam přijede Barcelona, to bude asi větší tahák.

  5. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Staršina     před 5 lety 28.03.2019 01:04 |  
    1 0

    Děkujeme. Úžasný zážitek.
    P.S. Pro mně zvláště Anetě z PB.

  6. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Taky     před 5 lety 28.03.2019 06:53 |  
    2 0

    Jestli jsem si to přeložil správně (v Kickeru byly v jedné kolonce namalované hlavy v chumlu) tak bylo 1040 diváků.

  7. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 07:15 |  
    4 0

    Dobré ráno přeji Vám všem.
    Včerejší zápas byl, bohužel pro nás, od začátku dost pasivní. Holky se snažily, bylo vidět, že se perou. Jenže kvalita byla na straně Bayernu. Ale to jsme věděli a tak z toho není třeba dělat velká věda.
    Naopak je třeba našim děvčatům třeba poděkovat a vyseknout velkou poklonu. Reprezentovaly Slavii tím nejlepším způsobem a i díky jim se o Slavii prostě ve světě ví. Moc Vám všem holky děkuji za skvělý zážitek a užijte si to. To budou vzpomínky na celý život.
    A ještě jednu věc si neodpustím:
    Holky, jste daleko hezčí....... :)).
    S úctou k celému mužstvu a trenérům
    Sokrates55

    • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

      Taky     před 5 lety 28.03.2019 08:49 |  
      1 1

      Hezčí než holky z Bayernu, nebo hezčí než chlapy ?
      Mužstvo ne !
      Ženstvo, holkstvo, dívkstvo ? To je blbý!
      Družsvo může být mužské i smíšené, takže družstevnice !

      • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

        Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 09:24 |  
        1 1

        Hezčí než chlapy? Nemyslíš chlapny, čili zmužštělé ženy, neboli babochlapy?
        Chlapa bez chlapy je blbost, ale chlapna bez chlapny, to by šlo. :-))

        • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

          Taky     před 5 lety 28.03.2019 10:51 |  
          0 0

          Takže hezčí než chlapi z měkkým, to dá rozum ! Díky !

          • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

            Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 12:59 |  
            0 0

            Než změklí chlapi určitě! ;-)

            • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

              Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 14:37 |  
              2 0

              :-).
              Nic jiného, než že naše holky byly hezčí než jejich, jsem neměl na mysli.
              Netušil jsem, kam až se to nasměruje. A je tu zase jaro......... :-).
              Tak pěkný den Vám všem
              Sokrates55

              • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

                Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 15:08 |  
                2 0

                Tak ale zase být hezčí než Němky asi není tak těžké. :-)

                • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

                  Lukavo     před 5 lety 29.03.2019 11:02 |  
                  0 0

                  Lepší teplé pivo, nežli studená Němka...

                  • Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

                    mabr     před 5 lety 29.03.2019 16:12 |  
                    0 0

                    Lepší studená Němka, než "pivo" v Edenu! :)

  8. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    ColinSKS     před 5 lety 28.03.2019 07:53 |  
    2 3

    zválcovaly jsme je aspoň v hledišti. krásný postup, nevyšlo to, příště to vyjde.

  9. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Fallen (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 08:03 |  
    4 0

    Dva góly Bayernu a remíza je myslim dost dobrý i přes vyřazení.

  10. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    rak (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 09:23 |  
    0 0

    Holky opakovaně postupují do závěrečných kol, což je třeba maximálně ocenit. V této fázi ale narážejí na týmy, kde už ten rozdíl je prostě příliš velký. Včera jsem viděl jen první půlku. Bylo to vidět už v Praze, že dál to teď asi nepůjde. Je to momentálně strop, kam můžeme dosáhnout.

    Jsem teď hodně zvědav na 11.4., jak moc velký rozdíl bude vidět. Sevillu jsme zvládli skvěle, i když na tom je fotbalově lépe. Nebylo to jen štěstí. A jak říkám, kdyby se přepočetl výkon na příjem hráčů, tak jsme byli výrazně lepší.

  11. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Pepino44     před 5 lety 28.03.2019 11:04 |  
    1 0

    Já také našim děvčatům děkuji za příkladnou reprezentaci naší Slávie a i když porážka je krutá, věřím, že děvčata do toho daly vše. Ještě jednou děvčata díky.

  12. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    Glazy     před 5 lety 28.03.2019 13:24 |  
    1 0

    Fanouškovsky jsme o sobě myslím dali slušně vědět, a to nejenom na stadionu. Průvodce po Mnichově z řad Fanklubu legendární, díky za super výjezd. Einmal Löwe immer Löwe! ;)
    Co se týče zápasu, všechno už asi bylo řečeno, Bayern je prostě jiný level (už samotný Campus je něco u nás těžko představitelného), kdyby hráli chlapi s Bayernem 1-1 doma a 1-5 venku, asi by to taky nikoho příliš nepřekvapilo (Chelsea je samozřejmě něco úplně jinýho!). Je skvělé, jak dlouho se holky v UWCL drželi ve hře.

  13. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    zeleznik2     před 5 lety 28.03.2019 14:52 |  
    0 0

    No škoda, ale Bayern je Bayern, i přes výsledek 1:5 žádná ostuda, škoda, že doma nevyhrály, kulisa byla vynikající, ale čtvrtfinále je skvělý úspěch, velká gratulace...

  14. Re: Pohárová pouť slávistek skončila ve čtvrtfinále

    travel (přítel SN)     před 5 lety 28.03.2019 15:42 |  
    1 0

    I já holkám gratuluji k účasti ve čtvrtfinále LM,Je to obrovský úspěch.Moc díky za zviditelnění Slavie i v ženském fotbale,kéž by jednou tak daleko došli i naši hráči v LM ,ale to chci asi moc.