Ženský fotbal

Výhra slávistek nad Plzní

Po reprezentační přestávce přivítaly slávistky v Edenu Plzeň a bez problémů vyhrály 6:1. Dvě branky vstřelila Černá, poprvé se prosadila Hasanbegovičová.

Od úvodu měly slávistky převahu, ale do vážnějších možností se nedostávaly. Chyběl tomu rychlejší pohyb a moment překvapení. A když to nešlo ze hry, pomohly standardní situace. V 17. minutě zahrála přímý kop Svitková a Hasanbegovičová v jasné pozici trefila jen brankářku. Po dvou minutách se po rohu odrazil míč k Bartovičové a nepříliš prudká střela se dostala až do sítě. Pak byla blízko skórování Černá, ale po dlouhém pasu Bartoňové netrefila přesněji a míč šel do náruče brankářky. Ve 22. minutě Svitková vysunula Divišivou, její střelu brankářka vyrazila a pohotová Černá už neměla s dorážkou problém. Jednou zahrozila i Plzeň, Mášové však Votíková zmenšila úhel a pouze jí trefila. Slávistka Černá pak ještě střílela, ale nakonec z toho byl roh, po němž se hlavou prosadila Hasanbegovičová.

Druhý poločas se prostřídalo, ale branky přišly velice rychle. Ve 48. minutě Černá ze strany poslala míč na Divišovou a její křižná střela skončila v brance. V 56. minutě naopak centrovala Divišová a téměř z brankové čáry hlavičkovala do branky Černá. Slavia pak trochu polevila, ale měla zápas pod kontrolou. Ale Plzeň si nakonec vytvořila šance, střelecký pokus Šlajsové Votíková zneškodnila. V 82. minutě čestný úspěch po rohu zaznamenala Markelová. V závěru pak ještě přidala další branku Jarchovská.

Nyní je na programu nadstavba, ve které budou slávistky dohánět šestibodovou ztrátu na Spartu, tzn. potřebují vyhrát všech šest zápasů!

„Po minulém zápase jsme chtěly předvést lepší výkon a vstřelit více branek. Dnes jsme byly důraznější a více jsme se snažily,“ řekla Franny Černá. Jak se jí zatím v klubu líbí? „Ve Slavii se mi líbí, tým je skvělý. Je to dobrý klub a já jsem šťastná, že tu můžu být. Těším se na další zápasy, které přijdou,“ doplnila. „Jsou tu lepší hráčky než na univerzitě, takže mě těší, že se můžu zlepšovat,“ doplnila.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)