Fanoušci Slavie

Beseda

Dnes se v hotelu Slavia konala další beseda, která tentokrát byla dosti propagována a nakonec se podařilo přilákat důstojný počet lidí. Bylo nás tam přes 80 lidí, což je dost slušný.

Původně se na besedu z hostů měl dostavil ing. Vladimír Leška, Miroslav Jirkal, Jiří Vrba, Pavel Kuka a Josef Jinoch. Nakonec však dorazili jen poslední tři. Pan ing. Leška měl totiž jednání, pokud jsem správně postřehl, tak se zástupci Olympique Marseille ohledně přestupu Štěpána Vachouška. Jednání se protáhlo, tak nemohl přijít ani na chvilku. A proč nepřišel asistent trenéra Miroslav Jirkal, to bylo záhadou i pro mě.

Na besedu jsem se ze školních důvodů dostal o půl hodiny později, v té době byl na besedě jen Pavel Kuka a Jiří Vrba. Prvních 45 minut tedy patřilo hlavně Pavlovi, který musel dřív odejít. Co jsem zaslechl, tak padaly na něho různé dotazy k jeho osobě, vše probíhalo v přátelské atmosféře. Po mém příchodu zrovna mluvil o úterní akci, která se koná na Strahově, o niž také píšeme na Slávistických novinách s odkazem na oficiální web Slavie. Pavel Kuka na všechny dotazy odpovídal otevřeně a pokud to dotaz umožňoval, tak přidal i legraci. Úvod byl tedy pohodový, který jsem bohužel nezastihl.

Po odchodu Pavla Kuky dostal slovo Josef Jinoch, který v té chvíli zrovna přišel a mezi fanoušky pobyl necelou hodinku. První nával otázek byl ke všech hráčům, o který se jedná, bude jednat, či s kterými se nepočítá apod. Tady jsou jednotlivé poznatky k jednotlivým hráčům:

Pavel Kuka
Je to již jisté, Pavel Kuka prodloužil se Slavií o rok smlouvu, mimo jiné dostal nabídku pracovat v managementu Slavie, kterou využil, takže kromě hřiště bude pomáhat i ve vedení. Podle Jinocha tak chce mít Slavie ve svém týmu lidi, kteří to se s ní myslí dobře.
Štěpán Vachoušek
V současné době probíhají jednání o jeho přestupu do Olympique Marseille, které však uvízlo na mrtvém bodě. Marseille totiž použil úplně jinou taktiku než doposud, což je možná zapříčiněno nepostoupením do LM přímo. Teď je tedy na trhu samotná Marseille a ovšem se teprve uvidí, jak se vyvine.
Rudolf Skácel
Josef Jinoch ujistil, že na Slavii nepřišla žádná nabídka týkající se přestupu Skácela do jiného týmu. Vím je to, co se napsalo. Prý ale něco zaslechl od Skácelova manažera.
Richard Dostálek
V dnešním Sportu bylo napsáno, že by Ríša mohl odejít do Wolfsburgu. Jinoch však k tomu mohl říci jen to, že o ničem neví, kromě toho, co se napsalo v novinách.
Obránci
Nikdo kromě Suchopárka již z obránců neodejde, tedy ani Adam Petrouš, o kterém se mluvilo jako o jasné záležitosti v jeho přestupu do Ruska. Co se týká příchodů, o nikom se nepřemýšlí, zvláš? když do přípravy s áčkem naskočí několik dosti talentovaných hráčů z béčka, konkrétně se jedná o Kratochvíla, Šilhavého, Nachtmana či Zachariáše.
Gólmani
V současné době se jedná o příchodu Jindřicha Skácela, jednání jsou na dobré cestě. Na druhou stranu by měl odejít někdo z dvojici černý – Václavík, avšak konkrétnější nabídky jsou pro Václavíka, který tedy pravděpodobně odejde. V novinách se spekuluje o Plzni či Opavě.
Petr Švancara
Jelikož je v současné době v útoku přetlak, Slavia využije nabídky pro odchod Petra do jiného klubu. Největší zájem má o něho logicky Opava, ve které hostuje.
Lumír Sedláček
V současné době probíhají jednání o jeho přestupu do českých Budějovic za určitý finanční obnos.
Marcel Lička
Klub mu dá možnost odejít do jiného klubu. Je tedy jasné, že ve Slavii již nemá šanci a pokud se nezdaří nějaký přestup, asi půjde opět na hostování do nějakého klubu.
Ján Kozák
V současné době hostuje v Košicích a s jeho služby již Slavia nepočítá.
Goran Sankovič a Daniel Tchuř
Tito hráči odešli do řecka na hostování s opcí a Slavia čeká, zda tyto kluby opci využijí do 30.6.2003, ve které je jasně stanovena částka, za kterou oba mohou odejít. Slavia s nimi tedy již nepočítá.
Tomáš Kučera
Tomáši končí smlouva 31.12. 2003 a pokud přijde nabídka na přestup, bude moci odejít.
Filip Herda
Aby mohl dále růst, bude mu umožněno hostování v klubu první či druhé ligy.

Ohledně hostování mladých hráčů ve druhé či dokonce první lize se bude také hlavně rozhodovat podle toho, zda slávistické béčko postoupí do druhé ligy. Pokud se tak podaří, hráči raději zůstanou u nás. Zájem Slavie hrát druhou ligu tu je, i z finančního hlediska je to unesitelné, zvláš? v dlouhodobém měřítku, kdy můžeme nakoupit mladé hráče a mít je ve druhé lize.

Na besedě se probírala i další témata, jako je špatná bilance na hřištích soupeřů, přístup hráčů venku apod. Jelikož ing. Leška nedorazil, otázky týkající se stadionu zodpověděl opět Jiří Vrba, který nám oznámil, že vše probíhá podle stanoveného harmonogramu, všechny překážky, o kterých ví, jsou překonány a pokud se opět nevyskytne nějaký nepředvídatelný problém, o kterém však v současné doufají, že nenastane, tak by v období od srpna do října měla Slavia dostat první část stavebního povolení, které se týká demolice. Hned by tedy nastoupily buldozery a stařičký Eden by se začal ničit. Na jaře 2004 by se mělo definitivně začít stavět, samotná stavba bude trvat přibližně 18 měsíců. Financování je již zajištěno a částka se pohybuje kolem 1,3-1,4 miliardy korun. O tom, jak je vše zajištěno, bude v pravou chvíli svolána tisková konference, na které bude vše řečeno.

To je asi to nejpodstatnější, co jsem chtěl říci. Děkuji všem, kteří se zúčastnili a konečně po delší době tak účast byla důstojná, což samozřejmě přidalo na atmosféře. Věříme, že i na dalších besedách se návštěva bude pohybovat v podobné výši, rozhodně doporučuji vždy přijít, dozvíte se informace přímo od zdroje a ne zprostředkovaně přes noviny, který jen spekulují.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Beseda

    gary     před 21 lety 30.05.2003 00:19 |  
    0 0

    Největší letní přestupová bomba je pomalý ,ale jistý přechod Pavla Kuky na pole funkcionářské. Pokud Pavel neztratí nic ze své kritičnosti nastává pro Slávii nová éra.

    • Re: Beseda

      (host)     před 21 lety 30.05.2003 12:00 |  
      0 0

      Velmi kvalitně organizovaná beseda, díky! Diky i pánům Kukovi, Jinochovi a Vrbovi. Jejich odpovědi a názory měly hlavu a patu, konečně kvalitní lidé ve Slávii. Těším se na další besedu.
      J.Paul

    • Beseda

      Zafod     před 21 lety 30.05.2003 13:20 |  
      0 0

      ten Goran me mrzi, porad sem nejak doufal ze se ten jeho nesporny talent projevi. a zacne hrat pravidelne

      • Re: Beseda

        Richi (admin)     před 21 lety 30.05.2003 18:05 |  
        0 0

        K Sankovicovi se jeste vyjadrili, ze pry na trenincich to flakal apod.! Takze asi nema cenu mit v tymu hrace, ktery se ani nesnazi. Myslim, ze podobny pripad byl Svancara, kdyz u nas byl.

        • Re: Beseda

          (host)     před 21 lety 30.05.2003 19:30 |  
          0 0

          Nesmíš taky hned všemu veřit.

  2. Re: Beseda

    Richi (admin)     před 21 lety 30.05.2003 18:58 |  
    0 0

    Jeste jsem tam zapomnel dodat jednu vec. Dne 23.6. zacina pro slavisty letni priprava a ten den by spolecne s Adautem mel pricestovat i nejaky dalsi brazilec. Tak uvidime, kdo to bude a zda se prosadi.