O Slavii

Zhodnocení hostování

Před týdnem skončila slovenská liga a tak si můžeme udělat shrnutí, jak si vedli naši hráči během uplynulé sezóny na hostováních.

Nejdříve si připomeňme, že na po podzimu se do Slavie vrátil David Kalivoda, který si v druholigových Dolních Kounicích nevedl špatně, nastupoval většinou v základu. Jeho návrat do Slavie byl zdůvodněn tím, že není pro Kounice potřebným hráčem, nicméně za vším byly zřejmě finanční potíže klubu.
Defenzivní záložník Filip Stibůrek neměl v Trenčíně příliš štěstí, pobyl na Slovensku jen pár dnů, odehrál část prvního zápasu a zlomil si v něm nohu. Nyní se připravuje s áčkem. Možná je lépe, že na Slovensku nezůstal, nebo? Trenčín se potýká s vážnými finančními problémy a i když ligu zachránil, tak ji zřejmě prodá sestupujícím Košicím, jelikož na ní nemá finance.

V Košicích po celý rok hrál stabilně Ján Kozák, vyzkoušel přitom několik postů, na podzim se objevoval nejvíce v záloze, na jaře plnil i roli středního záložníka nebo staženého útočníka. Košice však podávaly zejména na jaře mizerné výkony a tak je sestup neminul, i když je ještě možnost, že koupí prvoligovou licenci od Trenčína. Ján Kozák nakonec přestoupil do Petržalky.

Nejlepším kanonýrem druhé ligy se stal Petr Švancara, předstihl po podzimu prvního Pavla Fořta, srdce příznivců Opavy potěšil zejména hattrickem a dále čtyřmi góly ve 26. kole. Jedná se o jeho přestupu buď do Ostravy, nebo by měl zůstat v Opavě, což se momentálně jeví reálněji, i když je fakt, že v Opavě vděčil za hodně trenéru Karlu Jarůškovi, kterého znal již z Brna a dal mu šanci, ale který, jak známo, Opavu v první lize trénovat nebude. Nechme se tedy překvapit, zda se Petrovi bude pod novým trenérem dařit stejně a zda prokáže, že na první ligu má - to se mu ve Slavii nepovedlo.

Slušnou sezónu zřejmě odehrál Goran Sankovič v řeckém Akratitosu, měly o něj zájem některé řecké kluby a momentálně se s vedením Slavie dohodl tak, že ve Slavii ukončil profesionální smlouvu.

Na podzim a zčásti i z jara se dařilo hrát v základu Danielu Tchuřovi v Ujpešti, ke konci sezóny se ze sestavy vytratil. Do Maďarska odcházel jako levý záložník, ale postupně hrál hlavně nalevo v obraně. S Ujpeští se jedná o prodloužení jeho hostování.

Až na jaře odešel na hostování do Pardubic gólman Martin Slavík, ale odchytal tam jen čtyři zápasy. Jeho spoluhráč ze Slavie Jakub Mejzlík, který odcházel do Pardubic jako obránce, nakonec hrál v záloze, ale v průběhu jara se ze sestavy začal vytrácet. Slavie jedná s druholigovými kluby o prodloužení jejich hostování nebo o případném prodeji, se Slavií letní přípravu nezahájí.

S míčem se nepotkal Tomáš Michal v Mostě, takže by se měl vrátit do Slavie. O trochu více času strávil na hřišti Lukáš Kreuz, měl by zůstat ještě půl roku na hostování v Mostě nebo odejít na Kladno.

Levý kraj zálohy v českých Budějovicích letos ovládl Lumír Sedláček, chyběl jen v pár zápasech, dařilo se mu i střelecky. Letní přípravu začal ve Slavii, takže by v ní měl i zůstat, stejně jako Marcel Lička, jenž se vrátil z hostování na Žižkově, kde hrál zejména na podzim, na jaře pak do 20. kola, pak už jen naskakoval v závěru zápasů na minutu nebo dvě.

Nejlepším kanonýrem druhé ligy se nakonec nestal Pavel Fořt, posila z Plzně, kterou jsme v zimě koupili a nechali ji ještě do léta na hostování v Plzni. Na jaře ho trápilo zranění, které se mu obnovilo a tak vstřelil jen tři góly. Navíc do posledních dvou zápasů po dohodě nenastoupil, aby měl delší dovolenou.


Statistika za celou dobu hostování:
P. Fořt
Viktoria Plzeň
693/1350
3/10
D. Kalivoda
Dolní Kounice
1030/1350
1/15
J. Kozák
1.FC Košice
2861/3240
5/36
L. Kreuz
Most
627/2700
3/12
M. Lička
Žižkov
1151/2700
2/24
T. Michal
Most
11/2700
0/2
J. Mejzlík
Pardubice
933/3060
1/16
L. Sedláček
české Budějovice
2375/2700
6/28
M. Slavík
Pardubice
321/900
5/4
F. Stibůrek
Trenčín
67/90
0/1
P. Švancara
Opava
2409/2520
18/27
D. Tchuř
Ujpeš?
1450/2880
0/19

Poznámka: první sloupec znamená počet odehraných minut / maximálním počtem minut, které hráč mohl strávit na hřišti
Druhý sloupec vyjadřuje počet branek / počtem zápasů

Vyjádření k dalšímu působení hráčů poskytnul Josef Jinoch, manažer A týmu

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zhodnocení hostování

    (host)     před 21 lety 26.06.2003 09:07 |  
    0 0

    Díky Jano, dobrá informace o hráčích na hostování, hlavně, že na oficiálních stránkách nic takového není (ale na to si člověk musí zvyknout).
    Ještě by mne zajímalo, zda hostování Tchuře (ale jemu končí smlouva?!) bude výměnné za hostování Tekediho? Dál by mě zajímalo, jestli Sankovič ukončil smlouvu zadara, nebo za odstupné, protože za jeho prodej mohly nějaké peníze být. A taky jak dopadne Švancara a jestli se podaří uvolnit či dát na hostování Ličku a kluky z II. ligy.

  2. Re: Zhodnocení hostování

    jane (admin)     před 21 lety 26.06.2003 11:25 |  
    0 0

    Myslím, že kluby nemají příliš zájem o hostování Marcela Ličky, u druholigových hráčů bych řekla, že je zájem větší. O tom, zda by byl Tokody ve Slavii na hostování se rozhodne až ke konci týdne podle toho, jak by se zamlouval trenérům, určitou roli v tom zřejmě bude hrát i to, zda odejde Vachoušek. Ale nepředpokládám, že by Tokody a Tchuř byli jen tak na výměnném hostování, Tchuř poslední dobou moc nehrál (nevím proč) a za Tokodyho by určitě chtěla Ujpeš? nějaký prachy navíc. Alespoň se tak domnívám...

    • Re: Zhodnocení hostování

      (host)     před 21 lety 26.06.2003 15:12 |  
      0 0

      Díky Jano, je to od tebe hezké, že se snažíš o dobrý informační servis. Fakt, mnohem aktuálnější než ofic.stránky.