Můj příběh

Setkání odboček v české Třebové

Krásně slunečný sobotní den se nesl v české Třebové v červenobílých barvách, protože se zde konal v pořadí už třetí sjezd slávistických poboček. Ke sjezdu patří fotbalový turnaj, na který se letos přihlásilo celkem 13 mužstev.

Slavnostní zahájení začalo něco málo po deváté hodině a na místním fotbalovém hřišti začaly pokaždé dva zápasy hrané 2x10 minut (v bojích o umístění se hrací doba prodloužila na 2x15min).
Vítězem turnaje se stal překvapivě tým z Brandýsa nad Orlicí. Kolem 18 hodiny mohli zvednout nad hlavu krásný, putovní pohár.
Kdyby se měla vyhlašovat cena o nejsympatičtější tým, můj bod by získala česká Lípa! To, že skončila na posledním místě, brala více než sportovně a turnaj vzala hlavně jako zábavu. Každý gól patřičně oslavila (i když jich nebylo moc) a po každém zápase věrně děkovala divákům. A také se musím zmínit o jejich realizačním týmu. Při každém zápase byl na lajně připraven doktor z první fernetové pomoci a během pauzy o zápase přinášel hráčům důležité tekutiny (nutno podotknout že většinou s obsahem alkoholu:-)) No a pomezní rozhodčí s maskou gorily… to člověk při delším přemýšlení dospěje k závěru, že to někdy od profesionálního fotbalu daleko nemá. Hráči kopou do míče takovým způsobem, jako by měli upito a soudcování zápasu by zvládl lépe šimpanz, než maník s píš?alkou.
Kdyby se sčítalo, kolik lidí přijelo z jakého města, tak Rožďalovice musejí být snad velkoměsto. Přijeli autobusem, obsah tvořilo i něžnější pohlaví a rozeznali jste je podle červených trik s emblémem města. Takže jsem si jistý, že Rožďalovice zvládnou pořádání sjezdu v příštím roce takovým způsobem, který se minimálně vyrovná jejich předchůdcům.
Organizace se nepotýkala s většími problémy, tudíž do české Třebové a spoluorganizátoru Brandýsu nad Orlicí, letí pochvala. A pochvalu musím darovat ještě jednu a to stánku s občerstvením. Klobáska, krkovička, guláš a to uzené, ještě teď se mi sbíhají sliny (k tomu samozřejmě pivečko na zahnání žízně)! Kdyby byl takový stánek na fotbale, těžko se budu od něj odtrhávat, abych sledoval moji milovanou hru.
Dočkali jsme se také návštěvy z týmu Slavie. Tou byl trenér Beránek, který opustil mužstvo, hrající zrovna přátelské utkání a okolo 45 minut odpovídal na dotazy (viz. rozhovor).
Byl však jedinou osobou z týmu či vedení Slavie (ale asi za to musíme být š?astni). Pan Leška asi projednával příchod nějaké posily. Nemůžu si pomoci, ale měl by si na takový sraz najít cestu. No, buďme naivní a řekněme si: Snad někdy příště…
Po celý den vládla krásně přátelská pohoda a slávisté opět dokázali, že Slavie je věčná!

Pořadí mužstev na fotbalovém turnaji
1. Brandýs nad Orlicí
2. česká Třebová
3. Lázně Bělohrad
4. Lomnice nad Popelkou
5. Bělá pod Bezdězem
6. Sudovo Hlavno
7. Rožďalovice B
8. Litoměřice
9. Louny
10. Příbram
11. Rožďalovice A
12. OP Praha
13. česká Lípa

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Setkání odboček v české Třebové

    jiri     před 21 lety 29.06.2003 17:16 |  
    0 0

    asi by si se divil, ale pokuď si dobře pamatuji, tak Rožďalovice jsou vcelku malá vesnice na Nymburském okrese poblíž Městce Králové či Poděbrad.

    • Re: Setkání odboček v české Třebové

      Jeferson     před 21 lety 29.06.2003 18:39 |  
      0 0

      Byla to metafora....Každopádně před Rožďalovicemi klobouk dolu

      • Re: Setkání odboček v české Třebové

        jiri     před 21 lety 29.06.2003 19:17 |  
        0 0

        ok, ta poklona je na místě.

    • Re: Setkání odboček v české Třebové

      (host)     před 21 lety 02.07.2003 15:26 |  
      0 0

      Děkuji Jefersonovi za obsáhlý článek i rozhovor s "Berym" a plně se ztotožňuji i s jeho líčením. A ještě 1x i touto cestou se mu omlouvám za své malé "ujetí" v Třebové, kdy jsem cítil, že jdeme do přílišného časového skluzu.
      Snad i já jsem článečkem ze svého úhlu přispěl ke kladné prezentaci celé velkolepé akce, která je bohužel stále podceňována a přitom je unikátem možná světovým!!!!. Ale pohled na takové Rožďalovické dává člověku chu? do další práce. Připomínám, že historicky jsou Rožďalovice MěSTEM (stejne jako např. i Blšany), ale dnešní stav je pasuje na vesnici (stejně jako Blšany). A v tomto městečku mezi Nymburkem a Jičínem se chystá další velká akce - u příležitosti místní pouti tradiční derby Slavia-Sparta! V sobotu 19.7. odpoledne. Kdo nemáte auto, jezdí tam dobře i vlak! Máte-li volno, přijeďte! Nebudete litovat!

      M.Dobiáš