B-Tým

Tipsport liga: Slavia - Ústí 4:2

Souboj bratranců Marka a Davida Jarolímů na trenérských postech nabídlo třetí kolo Tipsport ligy. Slavisté zápas s Ústím zvládli a připsali si tak tři body v rámci skupiny B.

Zápas začal v zajímavém tempu, ale zprvu příliš šancí nenabídl. Ojedinělou příležitost v úvodu utkání si vytvořili slávisté v šesté minutě, kdy Višinský využil nedůrazu Ústečanů ve vlastním vápně. Jeho pokus ale pouze orazítkoval brankovou konstrukci a nevyzpytatelný odraz míče ještě reflexivně korigoval brankář Tvrdoň mimo tři tyče. Na druhé straně prchal Prošek v samostatném úniku vstříc slávistické brance. Vágner záložníka Ústí skvěle vystál a pokus zneškodnil. Další příležitost měl ve 33. minutě Koubek. Křížná střela ale branku slávistického gólmana o několik centimetrů minula. Ani červenobílí nechtěli zůstat pozadu. O dvě minuty později pálil těsně mimo z kraje vápna Hošek. Ve 38. minutě otevřelo Ústí skóre zápasu. Rychlý brejk domácích zakončil střelou dobře hrající Prošek. Pokus ještě změnil směr po teči Prebsla a o břevno se odrazil za záda bezmocného Vágnera – 0:1. Takřka okamžitě měl slávistický B tým příležitost ke srovnání stavu. Na Bártův centr z pravé strany vyskočil nejvýše Višinský, který využil laxního bránění Baftijata. Hlavičku slávisty ale skvělý Tvrdoň opět vyrazil. Ve 42. minutě chtěl využít tandem Bílek – Prošek chybu v rozehrávce Prebsla. Šanci Ústí musel opět zneškodnit až Vágner. V nastaveném čase prvního poločasu se slávisté přeci jen dočkali. Juráskovu střelu Tvrdoň nepřesvědčivě vykopl pouze k Višinskému, který se zakončením v malém vápně už neměl problém a skóre tak srovnal – 1:1.

 

Do druhého dějství udělal trenér Marek Jarolím několik změn a v sestavě se tak objevili Hroník, Kneifel či Matys. Hned v úvodu druhé půle se slávisté radovali z vedení, když obrovskou chybu Braka využil Hroník. V zápětí musel být ale v pozoru Vágner. Miskovič totiž pálil zpoza vápna, nicméně střele chyběla potřebná dávka přesnosti. Ale zachybovala i obrana Slavie, když šel Švec proti přesile, ztratil míč a Emmer mohl běžet sám na Vágnera. Ten byl ale opět připraven. V 55. minutě zahrozili z rohového kopu slávisté. Na centr Křišťana si naskočil Matys, nicméně důrazný pokus hlavou mířil pouze doprostřed brány, kde zrovna stál Tvrdoň. Z rohového kopu ale na druhé straně vzápětí zahrozil i soupeř. Hudec sklepl na Emmera, ten nicméně v dobré pozici netrefil. V 61. minutě slávisté navýšili svůj náskok. Prošek svou zpětnou přihrávkou pouze vyzval do samostatného úniku Kneifela. Ten udělal kličku brankáři a z ostrého úhlu se nemýlil 3:1! V 69. minutě zakončoval opět Prošek. Střela skončila pouze na břevně. Aktivní Višinský se připomněl v 71. minutě, kdy ho do průniku vyslal Bárta. Povedený pokus na bližší tyč však Tvrdoň vytlačil pouze na rohový kop. Komplikace přišla v 79. minutě. Koubek napřáhl ze střední vzdálenosti, Vágner nedokázal střelu vytěsnit a skončila tak až v síti 3:2. Nicméně poslední slovo měli opět sešívaní. V 81. minutě napřáhl Kopáček a střelou o břevno zvýšil na konečných 4:2.

 

Slávisté si tak přičítají další tři body a po třech zápasech skupiny B jsou zatím na druhé příčce za stoprocentní Chrudimí.

Středa 20. 01. 2021 10:30

Přípravné zápasy B týmu, 2020/2021
4 - 2
1 - 1
SK Slavia Praha
FK Ústí nad Labem
FK Ústí nad Labem

38. Prošek
78. Koubek

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tipsport liga: Slavia - Ústí 4:2

    buri     před 3 lety 20.01.2021 20:11 |  
    1 0

    Joao Felipe již není u nás ?

    • Re: Tipsport liga: Slavia - Ústí 4:2

      Zdededek     před 3 lety 21.01.2021 16:31 |  
      0 0

      ? Na soupisce B týmu stále figuruje. Je možné, že byl na Vánoce doma v Brazílii a kvůli Covidu má problémy s návratem. Ale jsou to jen moje dohady, nic oficiálního.

  2. Re: Tipsport liga: Slavia - Ústí 4:2

    tomblesk     před 3 lety 22.01.2021 06:33 |  
    0 0

    Report = paráda. Díky!

  3. Re: Tipsport liga: Slavia - Ústí 4:2

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 22.01.2021 08:32 |  
    4 0

    Dobré ráno přeji a děkuji za report.
    Utkání jsem viděl a ještě jsem si to zopakoval.
    Kluky musím pochválit a bylo vidět, že i do tohoto mužstva začíná pronikat duch kabiny Slávie,,,,,,,, :-)).
    Kluci hráli s chutí, byla vidět snaha o pressing, snaha o kombinace a vzít to na sebe.
    Jen tak dál....
    S úctou
    Sokrates55

  4. Zápas Slavia B.

    bero     před rokem 05.08.2022 08:29 |  
    0 0

    Filip Prebsl hraje za béčko i za Liberec, nebo je to shoda jmen?